- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
ben hem mevlüde hemde düğüne karşıyım evet müslümanım sünnetin(sünnet olduğunununda bilincindeyim ama bunu dillendirmek neden bu sevinmek neden göbek atmalar nedennOğlum olursa sünnet ettirdiğimde sadece mevlüt okuturum,düğün müğün saçma bence de
Kız ve erkek.Doğduklarında cinsiyet olarakta ayrı olarak doğuyorlar zaten.Konu ayrımcılığa gelecekse,çok şey tartışılır.Kıza da kına gecesi yapılıyor.Bakın kızım koca buldu,kocaya gidiyor kadın olacak diye bakılır senin bakış açınla.Dün sünnetse,bugün baby showerler,diş buğdayları.....Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..
ben düğün falan yapmadım.Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..
Aynen katiliyorum.aklimdan gecenleri birebir yazmissinizKız ve erkek.Doğduklarında cinsiyet olarakta ayrı olarak doğuyorlar zaten.Konu ayrımcılığa gelecekse,çok şey tartışılır.Kıza da kına gecesi yapılıyor.Bakın kızım koca buldu,kocaya gidiyor kadın olacak diye bakılır senin bakış açınla.Dün sünnetse,bugün baby showerler,diş buğdayları.....
İnsanların eğlenmek için birşeyleri vesile tutmalarında bir tuhaflık göremiyorum.Ya da hem dinen hem adet olarak zaten gelenek tutulan "sünnet" merasiminde geleneğe uygun olarak eğlence yapmalarında veya dua okumalarında kötü bir niyet,aman bu erkek olduğu için kızdan üstün gördüğümüz için yapıyoruz diye bir niyet olduğunu düşünmüyorum.
Biz aile olarak çok şaşalı şeyleri sevmeyiz.Bazı şeyleri kutlanacaksa da kendi aramızda hallederiz.Yeğenimin sünnetinde, gelinimizde düğün vs. çok hoşlanmadığı için baştan yapmayalım diye karar verdiler.Ama iki tarafın da aile büyüklerinde yaşlılar olduğu için,hem bir daha bir güzel olayda bir araya gelebilirmiyiz,düğününü görebilir miyiz diye düşünüp heveslendikleri için,hem yeğenimiz ve ailemizin diğer çocukları eğlensin mutlu olsun diye,hem o dönem aile olarak zor bir süreçten geçtiğimizden hadi hepimizin pası silinsin,biraz moral depolayalım diye düşündüğümüz için,aile büyüklerinin de gönülleri olsun diye yaptık.İyi ki de yapmışız.Hem biz eğlendik,hem çocuklar eğlendi,hem yeğenimiz hediyelerden,onun için yapılanlardan çok mutlu oldu hem de bol gülümsemeli fotoğraflar kaldı hatıralarımızda.
Sizin dusunceenize gore o zaman dugun de yapilmamasi lazim.neticesinde gece gerdek var.ozaman anne baba dugunde oynadiginda ooh oh kizimizi aksam damat ....cek diye gobek atmammalri lazim.yanlis dusunuyorsunuz bence ...
eşim benim tarafımı tutuyor haklı diyor bu erkek çocuğuna şak şak neden diyor büyük ihtimal olmiyacak ama sıkıntı yahu eski köye yeni adet demiyorlarmı etrafımıza ne dicez demiyorlarmı. daha dün akşam son noktayı koydum beni ağıza atın annesi istemiyor deyin dedim elalem için yaşayamam ben dedimm..Ben de hep gereksiz bulmuşumdur bu işi ama adet işte. İsteyen yapsın istemeyen yapmasın ama saçma falan da demiyelim. Ha ben yapar mıyım asla..
O çocuğun annesi ve babası karar verir böyle şeylere. Diğerlerine susmak düşer. Eşiniz ne diyor bu duruma?
Bu arada yeğenime ilk regl partisi yapmıştık. Çok da keyifli olmuştu
Aynen yaaa..erkeği pohpohlamak taa burdan başlıyor..Bana hep sunnet dugunleri altin, para ve hediye toplamak için yapiliyormus gibi gelir
Hoş belki dugune daha cok masraf yapiliyor ama bir insan bunun disinda neden oglunun cuku kesildi diye davullu zurnali dugun yapar ki
Eğer müslümansa çocuk sunnet olacak tabiki, bu çocuğun rızasına bırakılmaz.
Şuanda sağlık yönünden dahi gerekli görüldüğü için yabancılar bile koca adamken bu operasyonu oluyor.
Çocuğun rızası olmadan aşı da yaptırmayın o zaman, yemek yedirmeyin, okula göndermeyin, ameliyat olması gerekiyorsa istemiyorsa yaptırmayın.
Aynen katılıyorum. Hem dini açıdan hem hijyenik açıdan gerekli bir şey sünnet. Hiç kendi insiyatifine bırakamam valla. Yeni çıktı bu da :)Eğer müslümansa çocuk sunnet olacak tabiki, bu çocuğun rızasına bırakılmaz.
Şuanda sağlık yönünden dahi gerekli görüldüğü için yabancılar bile koca adamken bu operasyonu oluyor.
Çocuğun rızası olmadan aşı da yaptırmayın o zaman, yemek yedirmeyin, okula göndermeyin, ameliyat olması gerekiyorsa istemiyorsa yaptırmayın.
ee o zaman kız çocuğunada yapalım adet oluyor onun için önemli dir durum değilmi neden bu ayrımcılık ..Sizin dusunceenize gore o zaman dugun de yapilmamasi lazim.neticesinde gece gerdek var.ozaman anne baba dugunde oynadiginda ooh oh kizimizi aksam damat ....cek diye gobek atmammalri lazim.yanlis dusunuyorsunuz bence ...
Bende öyle düşünüyorum, hatta geçen gün bu konu yüzünden eşimle aramızda tartışma çıktı. Ben çocuk sünnet olmak istemiyorum diyor dedim, eşim çocuğun lafıyla mı hareket edilir dinimizin gerektirdiği şey o çocuk ne bilsin işin bu tarafını dedi.
Bende öyle düşünüyorum, hatta geçen gün bu konu yüzünden eşimle aramızda tartışma çıktı. Ben çocuk sünnet olmak istemiyorum diyor dedim, eşim çocuğun lafıyla mı hareket edilir dinimizin gerektirdiği şey o çocuk ne bilsin işin bu tarafını dedi.
teeeee..işte aynı sorunnn ayrımcılık bu ayrımcılıkk.. şaşırdılar değilmii..Maalesef aynı sorun bizde de var oğlum 5,5 yaşında henüz sünnet olmadı, 2 yaşından beri kayınvalidem her kış sünnetini bu yaz yaptıralım diyor (kesilmesi değil onun aklı düğünde) bende uzmanlar 2 yaş aldı ya da 7 yaş ve üstünü uygun görüyorlar acelesi yok sünnet ettiririz ama öyle düğün eğlenceye gerek yok diyorum olur mu öyle şey tek ERKEK!!! torunum o benim bir tane erkek tornu var ona da sünnet düğünü yapamadı mı desinler diyor, mantığa bakar mısınız? Bir de 12 yaşında kızım var geçen gün neyse 1-2 seneye kadar kızımda regl olmaya başlar ikisinin eğlencesini bir arada yaparız anne dedim. Nasıl yani ikisi dedi eee kızımda ergenliğe adım atmasını kutlarız işte, erkek çocuklarının sünneti kutlanıyorsa o da kutlanır aynı şey değil mi dedim. Kayınvalidemin cevap, tövbe tövbe daha neler duyacağız, ikisi aynı şey mi birinin duyulması bile ayıp, ama sünnet öyle mi, ah şimdiki gençler hiç ayıbı bilmiyorlar diye diye mutfağa gitti. :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?