Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

Benimde oglum kucukken sünnet yaptirdim 5 yasindaydi valla hic bir etkinlik yapmadik goturduk ozel bi hastaneye yapildi 2 haftada iyilesti iste bukadar.Banada komsular cok soyledi dugun yap mevlut okut bir sürü saydilar ayipladilar durdular.oglum 14 yasinda simdi bi eksiklikmi hissediyo dugun olmadi diye yoo gayette memnun iyiki yapmamissiniz ben utanirdim diyo

Konu din olayı değil arkadaşlar.. bir bebek doğar evde mutluluk getirir sevinir insan ve arkadaşlarını çağırır .sevinçlerine ortak olsunlar hayırlar dilesinler diye .ve yemek tarzı bir şeyler hazırlanır. ikram edilir ne güzel bir duygudurr. bu na tamam askere gider erkek eğlenilir gurur kaynağıdır çünkü annesinin içi burukta olsa oğlu kocaman olmuş ve askere gidiyor. ee buna da tamam kızın ve oğlun evlenir bu mutluluktur. yeni bir hayat kuruluyordur çünküü..benim karşı olduklarım şunlar sünnet düğünü ..araba ve ev alındığında kurban kesmelerr,,evlerinde senede bir kere mevlüt okutmalar. bebeklerin diş çıkarmaları. için kutlamalarr..vs vs

Aynen bende böyle düşünüyorum canımm..

ben hem mevlüde hemde düğüne karşıyım evet müslümanım sünnetin(sünnet olduğunununda bilincindeyim ama bunu dillendirmek neden bu sevinmek neden göbek atmalar nedenn
Mevlüt demek dillendirmek mi? Benim oğlum olursa sünnet yaparsam kuran okuturum valla,sizle aynı düşüncede değilim. Düğün konusunda hemfikiriz sadece

özür dilerim, çok güldüm
eskiden kızlara, daha "regl" olmadan, "regl"in ne demek olduğu pek anlatılmazmış, anlatılsa da çok üstü kapalı anlatılırmış
bu yüzden, çoğu kız ilk regl olduğunda, ne oluyor diye korkar, şok olurmuş
tüm kızların "korktuğu" varsayımıyla ilk regl olan kıza hani kendine gelsin, şok olmasın diye tokat atılırmış
yani cezalandırmak veya yermek vb. bir şey için değil
günden güne, "adet" haline gelen saçma birşey olmuş bu tokat olayı

hani şu muzu almak isteyince ıslatılan, sonra birbirini döven maymunların hikayesi var ya, aynı hesap

Erkeklerin bi anlık bişey 1 haftaya geçiyor bide bi enfeksiyon dışında (ALLAH korusun tabii) bi sıkıntıları çıkmıyor..
Biz napıoruz her ay düzenli olarak o duygu karmaşası o ağrı o kramplar..
Toplum içinde birden o ağrı vurduğumda başımızı karşı duvara hızlıca vurmak istiyoruz ?
Neden çünkü millet anlarsa ayıp !!
En azından kafanı duvaara çarptın ondan ağlarsın ondan ahh çekersinde bi nedenin olur..
Ayıp olmayan bi neden..
Ama nedense erkek çocuğunun şeyini görmek ayıp değil..
O orda ağlarken olduda bittti maşALLAH diye şarkıya girmek ayıp değil..
Her fotoğraf karesinde çocuğun mahrem organınız gözükmeside sıkıntı değil
Niye ?
Erkek oldu o..
Şu ülkedeki her erkek çocuğu erkek oldu evette bide adam olduğunda kutlama yapsalardı bu denli vahşetler, şeyine laf geçiemeyenler, milletin karısına kızı yan gözle bakmayanlar olmazdı..
Kızın adet olsun.
Sırf kafa dağıtsın diye gidilen en büyük yer hastane !!
Oda gizli saklı aman kimse duymasın..
Kızın karşısına erkek doktor geliyor birazda gençse..
Derdini kız değil annesi anlatıyor ya..
anneside böyle ama
-Kızım şeyy ıımmmm şey
- Ne hanfendi
- Ay başı geldi de
Aybaşı nedir ya !!
Nedir !!
Maaş mı alıyor bu kız her ay başında nedir ay başı ?
Ay sonunda yine bu aybaşının başlangıcına dönüyoruz..
doktor kıza döner
- Ağrın mı var nerde tam olarak belin mi karnın mı ?
- Şeyy şu tarafta (kasıklarını gösterir)
Ya doktor bu ya doktor nesi ayıp..
Oğlunu şeyini dünya gündemine düşse sıkıntı yok mu ya ?
Sosyal medyada millet oğlunun o görüntüsünü paylaşıyor ya bu nedir ya !
Para mı altın mı amaçları ya ?
Kadının tek aksiyonu hastaneye gidip şifa bulmmakken, yüzü aldan mora çalarken erkeğin şeyi niye bu kadar yüceltilir bende anlamam..

Doğru düşünüyorsunuz ve tercih meselesi

yapan yapsın bende yapmayı düşünmüyorum oğlum 2,5 yaşında şuanda ve 5 ,6 yaşlarında sünnet ettirip

mevlüt okutmayı düşünüyoruz.

Mevlüt demek dillendirmek mi? Benim oğlum olursa kuran okuturum valla,sizle aynı düşüncede değilim. Düğün konusunda hemfikiriz sadece
iyide canım o okunan mevlüd sünnet için yapılmıyormu o sünnet için toplanmıyormu o millet niye geliyorlar oğlunuzun pipisi kesildi hayırlı olsun bu mudur yani bir evde kuran okunması başka ona amenna..ama sünnet için neden mevlüd ve yahut düğünn..

bence kişisel tercih meselesi, bana göre şaşalı doğum günü bile saçma hele doğmamış çocuğa baby shower saçmalık ötesi, çok abartılı sünnet düğünü de tabiki saçma, ama adet yerini bulsun diye mevlüt okutulabilir en azından ben öyle yaparım. yukarda bi üye kuranda sünneti gösterin demiş. biz kurana iman ediyoruz, ama herşey kuranda geçmiyor (yada açık açık geçmiyor diyelim), hadisi şeriflerle sabit erkeklerin sünnet olması gerektiği, varsayım değil sağlık için çok gerekli üstelik. he inanmazsın, yaptırmazsın bu kesinlikle sizin tercihinizdir. ama kuranda yok gibi sorgulama yanlış geliyor bana.

aaa aslı o muymus bu olayın? evet bu daha mantıklı, zaman ıcınde ne ıcın uygunlandıgı unutularak, ''boyle gelmıs boyle gıder'' denılmıs demek:)
bizim oralarda da yaygın olan bır sey bu tokat ama bizdeki anlamı : yanakları al al olsun diye imiş :)
benı de akrabalar tokatlayacaktı da, ben kırmızı yanak sevmem diye kaçmıstım

Bende doğru bulmuyorum eğlence kısmını ama akrabalar ayakta kutlama istemediğimizi söyleyince paranıza kıyamıyormusunuz dedi bir kaç tanesi
Yani istemesemde belki bu para mevzusu olduğu için küçük bir yemek verebiliriz ama ne eşim ne de ben doğru bulmuyorız sünnet için kutlama yapmayı

Ne guzel dile getirmisiniz yorumuz cok guzel

oğlum olsaydı asla sünnet düğünü yapmazdım .
Pipisi kesildi diye niye insanlar göbek atsın halay çeksin .
İdiyotça geliyor bana lütfen kimse kusura bakmasın .

Sünnet hem dinimizde var,hem de sağlık açısından gerekli. Benim bildiğim peygamber efendimizin zamanından beri kuran okunuyor,bu şekilde günümüze kadar gelmiş. Bebeğin kırkı çıkınca da mevlüt okunur mesela.Pipisi kesilmiş diye bakma olaya sadece,dini boyutuna göre bakıyorum ben.

teşekkür ederim duygularıma tercüman oldunuz aynen sizin gibi düşünüyorumm...daha dün akşam oğlumun pipisi büyümüş..koşarak annee babaa. bakın pipime diyor açıp gösteriyor bize tabi biz bakışıp tebessüm ettik ama oğlumu aldım ve oğlum dedim bu senin sağlıklı olduğunu gösterir ama pipini açıp böyle gösteremessin..elbette büyüyecek.ve sen bunu sık sık göreceksin dedim eşim bana ammada büyüttün ne var bu kadarda inceleme dedi ..dönüp ona şunu dedim peki kızn olsaydı ve tuvaletten çıktığında kilodunu çekmeden çıksaydı sen kızar bir daha böyle görmiyeyim derdin değilmi hiç bişe diyemedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…