- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
Aynen bende böyle düşünüyorum canımm..Benimde oglum kucukken sünnet yaptirdim 5 yasindaydi valla hic bir etkinlik yapmadik goturduk ozel bi hastaneye yapildi 2 haftada iyilesti iste bukadar.Banada komsular cok soyledi dugun yap mevlut okut bir sürü saydilar ayipladilar durdular.oglum 14 yasinda simdi bi eksiklikmi hissediyo dugun olmadi diye yoo gayette memnun iyiki yapmamissiniz ben utanirdim diyo
Mevlüt demek dillendirmek mi? Benim oğlum olursa sünnet yaparsam kuran okuturum valla,sizle aynı düşüncede değilim. Düğün konusunda hemfikiriz sadeceben hem mevlüde hemde düğüne karşıyım evet müslümanım sünnetin(sünnet olduğunununda bilincindeyim ama bunu dillendirmek neden bu sevinmek neden göbek atmalar nedenn
evet hangimiz regl olduğunda bizi kutladı gizli gizli niye utandığımızı anlamıyorum utanmamız söylenmişti bize ama erkek sünnet olunca çalsın davullarr..Bende kizima regl partisi yapicam iyi fikirmis bu : D
Abuk subuk adetler ya ben ilk regl olduğumda annem tokat atmıştıadettendir diye ki kendisi okumuş etmiş kadın hiç öyle huyları yoktur isteyen istediği gibi baksın valla milletin karnını doyurucam eglendiricem altın topliycam diye hiç ufacık çocuğun kafasına saçma sapan şeyler yerlestiremem hem Müslümanlık diyolar hem davul zurna bi ton israf böyle de kendi içinde çelişen milletiz
Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..
iyide canım o okunan mevlüd sünnet için yapılmıyormu o sünnet için toplanmıyormu o millet niye geliyorlar oğlunuzun pipisi kesildi hayırlı olsun bu mudur yani bir evde kuran okunması başka ona amenna..ama sünnet için neden mevlüd ve yahut düğünn..Mevlüt demek dillendirmek mi? Benim oğlum olursa kuran okuturum valla,sizle aynı düşüncede değilim. Düğün konusunda hemfikiriz sadece
hani şu muzu almak isteyince ıslatılan, sonra birbirini döven maymunların hikayesi var ya, aynı hesap
özür dilerim, çok güldüm
eskiden kızlara, daha "regl" olmadan, "regl"in ne demek olduğu pek anlatılmazmış, anlatılsa da çok üstü kapalı anlatılırmış
bu yüzden, çoğu kız ilk regl olduğunda, ne oluyor diye korkar, şok olurmuş
tüm kızların "korktuğu" varsayımıyla ilk regl olan kıza hani kendine gelsin, şok olmasın diye tokat atılırmış
yani cezalandırmak veya yermek vb. bir şey için değil
günden güne, "adet" haline gelen saçma birşey olmuş bu tokat olayı
hani şu muzu almak isteyince ıslatılan, sonra birbirini döven maymunların hikayesi var ya, aynı hesap
Ne guzel dile getirmisiniz yorumuz cok guzelErkeklerin bi anlık bişey 1 haftaya geçiyor bide bi enfeksiyon dışında (ALLAH korusun tabii) bi sıkıntıları çıkmıyor..
Biz napıoruz her ay düzenli olarak o duygu karmaşası o ağrı o kramplar..
Toplum içinde birden o ağrı vurduğumda başımızı karşı duvara hızlıca vurmak istiyoruz ?
Neden çünkü millet anlarsa ayıp !!
En azından kafanı duvaara çarptın ondan ağlarsın ondan ahh çekersinde bi nedenin olur..
Ayıp olmayan bi neden..
Ama nedense erkek çocuğunun şeyini görmek ayıp değil..
O orda ağlarken olduda bittti maşALLAH diye şarkıya girmek ayıp değil..
Her fotoğraf karesinde çocuğun mahrem organınız gözükmeside sıkıntı değil
Niye ?
Erkek oldu o..
Şu ülkedeki her erkek çocuğu erkek oldu evette bide adam olduğunda kutlama yapsalardı bu denli vahşetler, şeyine laf geçiemeyenler, milletin karısına kızı yan gözle bakmayanlar olmazdı..
Kızın adet olsun.
Sırf kafa dağıtsın diye gidilen en büyük yer hastane !!
Oda gizli saklı aman kimse duymasın..
Kızın karşısına erkek doktor geliyor birazda gençse..
Derdini kız değil annesi anlatıyor ya..
anneside böyle ama
-Kızım şeyy ıımmmm şey
- Ne hanfendi
- Ay başı geldi de
Aybaşı nedir ya !!
Nedir !!
Maaş mı alıyor bu kız her ay başında nedir ay başı ?
Ay sonunda yine bu aybaşının başlangıcına dönüyoruz..
doktor kıza döner
- Ağrın mı var nerde tam olarak belin mi karnın mı ?
- Şeyy şu tarafta (kasıklarını gösterir)
Ya doktor bu ya doktor nesi ayıp..
Oğlunu şeyini dünya gündemine düşse sıkıntı yok mu ya ?
Sosyal medyada millet oğlunun o görüntüsünü paylaşıyor ya bu nedir ya !
Para mı altın mı amaçları ya ?
Kadının tek aksiyonu hastaneye gidip şifa bulmmakken, yüzü aldan mora çalarken erkeğin şeyi niye bu kadar yüceltilir bende anlamam..
ee o zaman kız çocuğunada yapalım adet oluyor onun için önemli dir durum değilmi neden bu ayrımcılık ..
oğlum olsaydı asla sünnet düğünü yapmazdım .Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..
Ne guzel dile getirmisiniz yorumuz cok guzel
Sünnet hem dinimizde var,hem de sağlık açısından gerekli. Benim bildiğim peygamber efendimizin zamanından beri kuran okunuyor,bu şekilde günümüze kadar gelmiş. Bebeğin kırkı çıkınca da mevlüt okunur mesela.Pipisi kesilmiş diye bakma olaya sadece,dini boyutuna göre bakıyorum ben.iyide canım o okunan mevlüd sünnet için yapılmıyormu o sünnet için toplanmıyormu o millet niye geliyorlar oğlunuzun pipisi kesildi hayırlı olsun bu mudur yani bir evde kuran okunması başka ona amenna..ama sünnet için neden mevlüd ve yahut düğünn..
teşekkür ederim duygularıma tercüman oldunuz aynen sizin gibi düşünüyorumm...daha dün akşam oğlumun pipisi büyümüş..koşarak annee babaa. bakın pipime diyor açıp gösteriyor bize tabi biz bakışıp tebessüm ettik ama oğlumu aldım ve oğlum dedim bu senin sağlıklı olduğunu gösterir ama pipini açıp böyle gösteremessin..elbette büyüyecek.ve sen bunu sık sık göreceksin dedim eşim bana ammada büyüttün ne var bu kadarda inceleme dedi ..dönüp ona şunu dedim peki kızn olsaydı ve tuvaletten çıktığında kilodunu çekmeden çıksaydı sen kızar bir daha böyle görmiyeyim derdin değilmi hiç bişe diyemedi..Erkeklerin bi anlık bişey 1 haftaya geçiyor bide bi enfeksiyon dışında (ALLAH korusun tabii) bi sıkıntıları çıkmıyor..
Biz napıoruz her ay düzenli olarak o duygu karmaşası o ağrı o kramplar..
Toplum içinde birden o ağrı vurduğumda başımızı karşı duvara hızlıca vurmak istiyoruz ?
Neden çünkü millet anlarsa ayıp !!
En azından kafanı duvaara çarptın ondan ağlarsın ondan ahh çekersinde bi nedenin olur..
Ayıp olmayan bi neden..
Ama nedense erkek çocuğunun şeyini görmek ayıp değil..
O orda ağlarken olduda bittti maşALLAH diye şarkıya girmek ayıp değil..
Her fotoğraf karesinde çocuğun mahrem organınız gözükmeside sıkıntı değil
Niye ?
Erkek oldu o..
Şu ülkedeki her erkek çocuğu erkek oldu evette bide adam olduğunda kutlama yapsalardı bu denli vahşetler, şeyine laf geçiemeyenler, milletin karısına kızı yan gözle bakmayanlar olmazdı..
Kızın adet olsun.
Sırf kafa dağıtsın diye gidilen en büyük yer hastane !!
Oda gizli saklı aman kimse duymasın..
Kızın karşısına erkek doktor geliyor birazda gençse..
Derdini kız değil annesi anlatıyor ya..
anneside böyle ama
-Kızım şeyy ıımmmm şey
- Ne hanfendi
- Ay başı geldi de
Aybaşı nedir ya !!
Nedir !!
Maaş mı alıyor bu kız her ay başında nedir ay başı ?
Ay sonunda yine bu aybaşının başlangıcına dönüyoruz..
doktor kıza döner
- Ağrın mı var nerde tam olarak belin mi karnın mı ?
- Şeyy şu tarafta (kasıklarını gösterir)
Ya doktor bu ya doktor nesi ayıp..
Oğlunu şeyini dünya gündemine düşse sıkıntı yok mu ya ?
Sosyal medyada millet oğlunun o görüntüsünü paylaşıyor ya bu nedir ya !
Para mı altın mı amaçları ya ?
Kadının tek aksiyonu hastaneye gidip şifa bulmmakken, yüzü aldan mora çalarken erkeğin şeyi niye bu kadar yüceltilir bende anlamam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?