Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

Sorulacak şey varsa ewet bunun birçok örneğini verebiliriz onlarıda soralım ozaman..
Ama sünnet bu ya, eğer müslümansan bunun tartışmaya bile gerek yok..
Dinimizde bu gerekli mi gerekli bitti. Daha konuşmaya gerek bile yok.
Sağlık açısından bile Hristiyan birçok insan gidip sünnet oluyor hemde 30 yaşında farketmiyor..
bu arada museviler de sünnet oluyor..sadece dinimize has değil yani...dediğiniz gibi de din ayrımı yapmaksınız çok erkek sünnet oluyor dünyada..sağlık neticede..

''Mevlid'' adlı şeyin ne Kuran'da ne de sahih sunnette yeri yoktur.
Kuran neyimize yetmiyor? Allah'ın kelamını insanlara işittirmekten daha guzel ne olabilir? Mevlid kimin kelamı? Mevlid okutanlar bunu biliyorlar mı acaba?

Okutulacaksa Kuran okutulmalıdır. Ama bana kalırsa da sunnet düğünü olayı çok saçma ve tamamen israf.

Amacını, anlamını çözemedim ben. Çok gereksiz bir olay.
:KK9::KK9::KK9::KK9:

Sadece musluman cocuklar sunnet ediliyor diye de bir kural yok bildigim kadariyla
Ebeveynler sormak zorunda degil tabiiki ben sunnete saglik acisindan olumlu bakiyorum dinen kimin ne dusundugu kendisini baglar elbette. Size cocugunuza neden sormadiniz da demiyorum ama siz istediginiz kadar ezan okuyun kulagina o cocuk ileride kendisi karar verecektir ne olduguna veya ne olacagina
İsin dini boyutuna bakildiginda koru korune inanmayi zaten islamiyet kabul etmiyor okuyarak mantiga dayandirilarak inanclar kabul edilir veya reddedilir cocuklarin da belli bir yasa kadar metafizik kurallari ve dini sistemleri anlayabilmesi zaten mumkun degildir dogru olan bireylerin kendi kararlaridir din konusunda ebeveynlerinin karari degil

sizin yoruma göre bırakalım oğlumuz büyüsün hangi dini seçerse o zaman keseriz şeyi demek mi oluyor...

oçocuk aklı başına gelme yaşı 18 ise o çocuğa söyle evladım hanig dine inanıyorsun ona göre senin şeyi kesicez mi diyecegiz.

her canlı Müslüman doğar ve ilerde kendi inancını kendi seçer...bu doğru fakat 20 yaşındaki adama da aç bakalım senle birlikte büyüyen pipini azıcık ucundan keselim denmez...

Sadece musluman cocuklar sunnet ediliyor diye de bir kural yok bildigim kadariyla
Ebeveynler sormak zorunda degil tabiiki ben sunnete saglik acisindan olumlu bakiyorum dinen kimin ne dusundugu kendisini baglar elbette. Size cocugunuza neden sormadiniz da demiyorum ama siz istediginiz kadar ezan okuyun kulagina o cocuk ileride kendisi karar verecektir ne olduguna veya ne olacagina
İsin dini boyutuna bakildiginda koru korune inanmayi zaten islamiyet kabul etmiyor okuyarak mantiga dayandirilarak inanclar kabul edilir veya reddedilir cocuklarin da belli bir yasa kadar metafizik kurallari ve dini sistemleri anlayabilmesi zaten mumkun degildir dogru olan bireylerin kendi kararlaridir din konusunda ebeveynlerinin karari degil
İyide ben o çocuğu 4-5 yaşında sünnetini yaptırdıktan sonra ve çocuk büyüdükten sonra ben müslüman değilim kabul etmiyorum derse o onun tercihi ben ne yapabilirim ki buna...
Biz anne baba olarak dinimiz üzerine yapmamız gerekeni yaptık ilerisi o çocuğa kalmıştır.....

mantıklı konuya değinmişsin ben de neden düğün yapılır anlamam hele ki arabalarla neden gezilir onu hiç anlamam, uzun bir konvoy tek bir veled için davullar zurnalar noluyor yahu rahatsız ediyorlar insanı, birde o kadar normalleşmiş ki artık kimse bu nedir yahu diye sormuyor , çok saçma bir adet.

sorsunlar bakalım 5 yaşındaki çocuğa pipinin ucunda accccıkkk alıp pilava katıcaz diye ,ne diyecek:KK70::KK70:
daha cümlenin sonu gelmeden karşı yakada alır soluğu :KK70:

Biz sorduk, oğlum sünnet olacaksın dedik. Sünnet nasıl oluyor dedi pipinin ucundan azıcık kesiliyor dedik, oğlumun cevap banane ben sünnet olmak istemiyorum niye pipimi kesiyorsunuz sonra ben çişimi nereden yapıcam bananeeee diye bağırdı. Oğlumun bakış açısıda çişini nereden yapacağıyla ilgiliydi biz ucundan kesilecek dedik oysaki ama oğlum tamamı kesilecekmiş gibi feryat etti.:KK70:

İyide ben o çocuğu 4-5 yaşında sünnetini yaptırdıktan sonra ve çocuk büyüdükten sonra ben müslüman değilim kabul etmiyorum derse o onun tercihi ben ne yapabilirim ki buna...
Biz anne baba olarak dinimiz üzerine yapmamız gerekeni yaptık ilerisi o çocuğa kalmıştır.....
yorumların cuk oturuyor sağol canımm aynen senin gibi düşünüyorum biz öğretelimde büyüdüğünde araştırıp istemesse kendisi bilir..

sizin yoruma göre bırakalım oğlumuz büyüsün hangi dini seçerse o zaman keseriz şeyi demek mi oluyor...

oçocuk aklı başına gelme yaşı 18 ise o çocuğa söyle evladım hanig dine inanıyorsun ona göre senin şeyi kesicez mi diyecegiz.

her canlı Müslüman doğar ve ilerde kendi inancını kendi seçer...bu doğru fakat 20 yaşındaki adama da aç bakalım senle birlikte büyüyen pipini azıcık ucundan keselim denmez...
Bravo bravo bravo...:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Benim de iki erkek kardesim kendı istedikleri zaman oldu sünnet

İkiside 9 yasına gelmemıslerdı sünnet olduklarında

Zorla çocugun aklı basındayken yapılan sünnet travmalara sebep olabılıyor

Toplumdan dolayıda cocuklar sünnet olmak istiyor zaten okula gıdınce

Ve evet bende sağlık acısından ıyıyse yapılması taraftarıyım diğer türlüsüne kendi karar vermeli

:KK9::KK9::KK9:

yok canım bekliyeceksin 18 yaşını yada 20 yaşını sonra sorucaksın sen müslümanlıga inanıyormusun diye oda evet derse sünnetini yapıcaksın

bizde akşam kına gecesine ertesi gün mevlüde gelip amin diyecegiz

cocuk buyuse sok olacak bepki istemeyecek buyuk ihtimal korkacak belki bir travmja bile gecirebilir.
buyuse alay konusu olacak yetiskin biri olarak sunnet olmakta koyar adamq.
benim bildigim yahudilerde sunnet oluyorlar.
gep bide burdan yak.
ortadogu geleneyi sunnet bana gore ve ben inancli biriyimde.
hay bu orta dogu ne cikiyosa bunlardan cikiyo

Konu sahibinin konusu kapatılmaması açısından bu yorumunuza cewap wermeyeceğim..
Çünkü burda size dinimizde sünnetin önemini anlatsam konu kapanacak.... Gerek yok... Teşekkürler...
Anlatsanız da anlamayacak o yuzden o guzel ellerınızı yormayın bence hanfendi:)

harikasız canım renk kattın konumaaa..
rica ederim ,siz çok pozitifsiniz de o yüzden frekansımız tuttu:)
oğlu olmayan konuma yazmasın deseydiniz farklı olurdu tabi:KK48::KK48:

Biz sorduk, oğlum sünnet olacaksın dedik. Sünnet nasıl oluyor dedi pipinin ucundan azıcık kesiliyor dedik, oğlumun cevap banane ben sünnet olmak istemiyorum niye pipimi kesiyorsunuz sonra ben çişimi nereden yapıcam bananeeee diye bağırdı. Oğlumun bakış açısıda çişini nereden yapacağıyla ilgiliydi biz ucundan kesilecek dedik oysaki ama oğlum tamamı kesilecekmiş gibi feryat etti.:KK70:
kaç yaşındaydı? çocuk nasıl anlasın ki,ben bu yaşta kadınım,nasıl yapıldığını biliyor muydum ki..gördüm öğrendim ,yoksa anlatılsa da hayal edemiyo insan..çocuk ne yapsın :):)

Ben de hep gereksiz bulmuşumdur bu işi ama adet işte. İsteyen yapsın istemeyen yapmasın ama saçma falan da demiyelim. Ha ben yapar mıyım asla..

O çocuğun annesi ve babası karar verir böyle şeylere. Diğerlerine susmak düşer. Eşiniz ne diyor bu duruma?

Bu arada yeğenime ilk regl partisi yapmıştık. Çok da keyifli olmuştu :KK66:
:KK58: çok sevimli. Ne güzel bir fikir.

mevlud yapın sizde ozman eglence yapmayın..sunneti artık yabancılar bile yapıyor saglık acısından erkekler icin cok onemli oldugu kabul ediliyor..

rica ederim ,siz çok pozitifsiniz de o yüzden frekansımız tuttu:)
oğlu olmayan konuma yazmasın deseydiniz farklı olurdu tabi:KK48::KK48:

kaç yaşındaydı? çocuk nasıl anlasın ki,ben bu yaşta kadınım,nasıl yapıldığını biliyor muydum ki..gördüm öğrendim ,yoksa anlatılsa da hayal edemiyo insan..çocuk ne yapsın :):)

4,5 yaşındaydı şimdi 5,5 yaşında hala aynı şeyi söylüyor. Hatta geçen gün ablamda sünnet olacak mı diye sordu hayır oğlum olmayacak dedim ve anlattım ama o yine banane niye o olmuyor ben oluyorum siz beni sevmiyorsunuz pipimi kesmek istiyorsunuz ki ben çişimi yapamayıp hasta olayım dimi sevmiyorum artık sizi dedi.

''Mevlid'' adlı şeyin ne Kuran'da ne de sahih sunnette yeri yoktur.
Kuran neyimize yetmiyor? Allah'ın kelamını insanlara işittirmekten daha guzel ne olabilir? Mevlid kimin kelamı? Mevlid okutanlar bunu biliyorlar mı acaba?

Okutulacaksa Kuran okutulmalıdır. Ama bana kalırsa da sunnet düğünü olayı çok saçma ve tamamen israf.

Amacını, anlamını çözemedim ben. Çok gereksiz bir olay.

mevlid;
özel günlerde (sünnet töreni, hac dönüşü, asker uğurlama, bir ölümün 40. günü gibi) ve kutsal gecelerde,
son peygamber Muhammed'in doğumunu anlatan edebi metinlerin makam ve usül ile okunmasıdır.
türkçeye arapça'dan girmiş olan kelime,
"Peygamberin doğum günü" anlamında da kullanılır.
edebi bir terim olarak mevlid,
peygamberin doğumunu,
hayatından kısa pasajları,
mucizelerini anlatan mesnevi tarzındaki metinlerin tümüne verilen isim olmakla beraber,
islam edebiyatında bir edebi türdür.
aynı zaman da türkiyede bu türün en tanınan örneği, Süleyman Çelebi‘nin 15. yüzyıl tarihli kurtuluş vesilesi ismini taşıyan türkçe eseridir.

Back
X