- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
Canım ben müslümanım sünnetin dinimizde (sünnet olduğunu biliyorum)ve araştırdım tabi neden niçin diye . doktorlara danıştım ve sağlık açısından tıbbi terimlerle açıkladılar hocaya sordum oda anlattı anlattı baktım sonunu o organın sağlığına geldi konuşmaa. anladımki dinim bu sünnet olayını sağlık açısından onaylıyor.. adı üstünde sünnet yani yapılması zarurıSunnetin saglik acisindan gerekliligi kanitlanmis degil hatta bazi arastirmalar sunnetin erken bosalmaya neden oldugunu gosteriyor.
Aksi olsa bile, o anlik bir zorunluluk yoksa bir insanin bedenine böylesi bir mudahaleyi onun izni olmadan yapmayi insan haklarina aykiri buluyorum. Oglum yok kizim var, kulagini asla deldirmem mesela, ilerde bunun kararini kendi vermeli, bu kadarcik bir mudahaleye bile hakkim oldugunu dusunmuyorum.
Ha sagligi acisindan bir zorunluluk olur yapilir, ama baska hicbir neden (buna sagligini guya koruma da dahil) bir cocugun bedenine kalici mudahale etmeyi hakli gosteremez.
olmamakla beraber yapılsa daha iyi olur.manasındaa..müdahele olayına gelince dediğin gibi sağlık yönünden yapılan hiç bişeyin çocuğun hakkını gasbettiğini düşünmüyorum keza inancımdan dolayı kulağına ezan okumak gibi doğduğunda hayırlı sağlıklı olsun diye evde okunan kuran gibi dinimin gereği araştırarak bana verilen emirleri elimden geldiğince uygulamaya çalışırım ama altını çiziyorumm araştırarak..