• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet zamazingosu

Hakkaten neden sunnetin mevludu var acaba? Yani bunun nasil bir dayanagi var ki? Hadi dogunca falan kuran okutuyoruz ama pipi kesilince neden oluyor ki? 🤷‍♀️
Pipiye ve erkek çocuklarına verilen ekstra verilen önemden kaynaklı sanırım. 😏

Gelenek haline gelince, anlamı pek sorgulanmıyor ama oldum olası rahatsız eder benim sünnet sonrası yapılanlar. Çocukların sünnet elbisesiyle cami gezmesi falan olur, sünnet arabası süsletenler bile var, neden yani normal birşeyi abartıyoruz bilmiyorum 😅

Gün geçmiyor ki bir prüz çıkmasın. Eşim 6aylık oğlumu sünnet ettirelim ikizler
doğunca hiç uğraşmayız diyor aradan çıksın bir mevlüt okutalım diyor. Adama diyorum ya ikizlerde erkek olursa tekrar mı sünnet telaşesi çıkacak diyorum. Onlar olunca düşünürmüş. Zaten ben üç çocuğun aynı anda sünnetiyle uğraşamazmışım diye sürekli bir ikna çabası. Sürekli çocuğun altını değiştirirken adam olacak benim oğlum acımayacak haha höhöhö aptal saptal gülüyor. Sanki bebe dile gelip evet baba ne iyi düşündün diyecek :deli: dehşet derecede bulantım var zaten oğlan huysuz sürekli ağlayacak evi inanın yardımcı gelmese bok götürecek durumda adam nerde şuan için olmasa da olur birşey var tutup onu uygulamak istiyor. Sünnetle de kalmayıp yemek odası olarak kullandıgım odaya ikizlere oda yapacakmıs. Yahu bı dogsun bakalım bı cınsıyetlerını ogrenelım daha erken dıyorum,yok gri-sarı yaparız kız da olsa oglan da olsa uyar dıyor. Bunları oğlanı kestirmeden önce yapacakmışız ama. Oda mevlüte kadar hazır olacakmış. :işsiz:Sankı sunnet mevludune gelenler ohaaa ikizlerin odası bıle hazır ne kadar da baba bir adam diyecekler.:ukala:
Sünnet aradan çıksa çok zorlanır mıyım arkadaslar? Yada dogumdan sonra ıkızler bıraz ayaklanıncaya mı bırakmalıyım? Cevaplar ıcın tesekkurler🤦‍♀️:KK75::KK5:
Sünnet için doktorlar belli bir aydan sonra tavsiye etmiyor. Net hatırlamadığım için kesin konuşamıyorum ama o kritik dönemi kaçırmayın bence. Oğlum 4 aylıkken sünnet oldu keşke daha önce yaptirsaydim dedim. Bebekken yapılması rahat oluyor . Ayaklandiktan sonra zor olur . Hareket halinde olacağı için acı hissedebilir . Biz sünnetten sonra hicbir sorun yaşamadık. Normal altını değiştirip kremlerini ilaçlarını kullanıyorsunuz.

Mevlut okutacagız buyuk yemeklı falan degıl kendı evımızde. Ona da ayrı sınırlendım. Yahu bebegın dogumuna 250kısılık mevlut okuttuk ev almaz dıye dısarda yaptık. Sımdı de evde olur dıyor basımda mı oturtup yedıreyım ınsanlars yemek. Oglan yada oglanlar buyuyunce sunnet dugunu yapacakmıs bu sımdı sadece kestırdık okutmasıymıs. Adam gereksız ısler muhendısı olacakken son anda inşaat mühendisi olmus:deli:
Ben sevmiyorum oyle kestirdik hadi halay cekelim, gobek atalim olayini. Saglikla ilgili bir mevzu sonucta bu kadar abartmaya ne gerek var 🤦‍♀️ esin de bu noktada abartiyor bence yani. Ama iste herkesin dusuncesi farkli bu konuda. Kimisi dugun alayi yapiyor, kimisi hastanede kestirip evine geliyor bitiyor olay 🤷‍♀️

Ben sevmiyorum oyle kestirdik hadi halay cekelim, gobek atalim olayini. Saglikla ilgili bir mevzu sonucta bu kadar abartmaya ne gerek var 🤦‍♀️ esin de bu noktada abartiyor bence yani. Ama iste herkesin dusuncesi farkli bu konuda. Kimisi dugun alayi yapiyor, kimisi hastanede kestirip evine geliyor bitiyor olay 🤷‍♀️
Bende uyuz oluyorum. Onun yerıne hayır yapsa daha makbule gecer.

Benımkı uzerınıze afıyet normal bır bebek degıl. Uykusunda bıle aglarken morarıyo o yuzden cesaret edemıyorum. Pansumanı falan zormu nasıl zaptettınız:cry:
Pansumanında ilk gün ağladı biraz sonra ekstra bir tepki vermedi. Büyüyünce daha zor oluyor bence ama sizi bebeğinizi daha iyi bilirsiniz. Eşiniz esktra ilgilenmeyecekse çokta plan yapıp sizi strese solmasın. 🤦

Sünnet için doktorlar belli bir aydan sonra tavsiye etmiyor. Net hatırlamadığım için kesin konuşamıyorum ama o kritik dönemi kaçırmayın bence. Oğlum 4 aylıkken sünnet oldu keşke daha önce yaptirsaydim dedim. Bebekken yapılması rahat oluyor . Ayaklandiktan sonra zor olur . Hareket halinde olacağı için acı hissedebilir . Biz sünnetten sonra hicbir sorun yaşamadık. Normal altını değiştirip kremlerini ilaçlarını kullanıyorsunuz.
Cok tesekkur ederım. Doktora goturecegız kendı ıcımızde anlasma saglarsak😊

Bende oyle dusunuyorum ya kız ya erkek olacak en nıhayetınde. Insanlar sureklı bıze sunnet tebrıgıne mı gelecek olursa toptan olur bıter dıyorum
Merasimi toplu yapsanız olmuyor mu :) illa sünnet oldu diye haftasına yapmak şart mı acaba :)

Pipiye ve erkek çocuklarına verilen ekstra verilen önemden kaynaklı sanırım. 😏

Gelenek haline gelince, anlamı pek sorgulanmıyor ama oldum olası rahatsız eder benim sünnet sonrası yapılanlar. Çocukların sünnet elbisesiyle cami gezmesi falan olur, sünnet arabası süsletenler bile var, neden yani normal birşeyi abartıyoruz bilmiyorum 😅
Ne pipiymis 🤦‍♀️ Iyiki minnak bir kizim var. 🤗 Ilerde oglum olursa insallah kocam dugun de dugun demez. Agzina islak tuvalet terligiyle vururum heralde.
Benim ailemde de sevilmez boyle seyler ki gelenekselci bir aileyizdir normalde. Babam kardesime dugun falan yapmadi. Cocugun pipisi kesildi diye neyi kutlayacagiz? Millet bir de bunun icin taki mi getirecek? Rezil bir durum falan demisti. Cocuk aklimla hala hatirlarim. 😂

Bende uyuz oluyorum. Onun yerıne hayır yapsa daha makbule gecer.
Kesinlikle. O dugune harcanan parayla kac cocuk giydirilir. Ya da o mevlut yemegiyle kac tane ac insan doyar. Yaziktir yani. Ihtiyaci olani doyursun mevlutte daha makbule gecer bence.

Merasimi toplu yapsanız olmuyor mu :) illa sünnet oldu diye haftasına yapmak şart mı acaba :)
O konuda da aptallıgı had safada yaşıyor malesef. Kestırdıgımızın 2.günü okutacakmıs. Bakalım bebege ates yapacak mı, nasıl bır gece gecırecegız, belkı susmadan aglayacak ama bız bebehı bırakıp pılav etlı mı olsun donerlı mı derdıne dusecegız, ne gıysek dıye dusunecegız, adamın oglu sunnet alıyor ask olsun neden oyle dıyorsunuz kı sünnet bu boru degıl :deli: :deli: :deli:

Sunnet icin bence en guzeli daha bebekken yaptirmak.hem iyilesmesi kolay oluyor hem de cocuk akli ermedigi icin psikoljik bir durum da olmayacak sunnetten kaynakli.benim oglum yok ama kuzenler hep iki uc aylikken yaptirdi.bence simdi oglani sunnet ettirin.ikizler erkek olursa ayni aylarda onlari da ettirirsiniz.ilerde akillari erince hepsine birden guzel bir mevlit dugun artik ne isterseniz bir organizasyon yaparsiniz.cocuklar icin de sizin icin de hos bir ani olur.

Sunnet icin bence en guzeli daha bebekken yaptirmak.hem iyilesmesi kolay oluyor hem de cocuk akli ermedigi icin psikoljik bir durum da olmayacak sunnetten kaynakli.benim oglum yok ama kuzenler hep iki uc aylikken yaptirdi.bence simdi oglani sunnet ettirin.ikizler erkek olursa ayni aylarda onlari da ettirirsiniz.ilerde akillari erince hepsine birden guzel bir mevlit dugun artik ne isterseniz bir organizasyon yaparsiniz.cocuklar icin de sizin icin de hos bir ani olur.
Tesekkur ederım bunu da dusunecegım :KK3:

O konuda da aptallıgı had safada yaşıyor malesef. Kestırdıgımızın 2.günü okutacakmıs. Bakalım bebege ates yapacak mı, nasıl bır gece gecırecegız, belkı susmadan aglayacak ama bız bebehı bırakıp pılav etlı mı olsun donerlı mı derdıne dusecegız, ne gıysek dıye dusunecegız, adamın oglu sunnet alıyor ask olsun neden oyle dıyorsunuz kı sünnet bu boru degıl :deli: :deli: :deli:
Evet bazı erkekler bu konuda biraz hevesli oluyor :) ben 1 hafta süre vererek fazla iyimser yaklaşmışım:D valla sünnet sizi zorlamaz da sonrasındaki tantana ağır gelebilir. Siz enişte beyle 1 hafta 10 gün sonrasına anlaşma sağlamaya bakın :)

Evet bazı erkekler bu konuda biraz hevesli oluyor :) ben 1 hafta süre vererek fazla iyimser yaklaşmışım:KK70: valla sünnet sizi zorlamaz da sonrasındaki tantana ağır gelebilir. Siz enişte beyle 1 hafta 10 gün sonrasına anlaşma sağlamaya bakın :)
Insallah bakalım. Belkı sunnetten sonra bu sacmalıklara da bır son verır:dua:

doğunca hiç uğraşmayız diyor aradan çıksın bir mevlüt okutalım diyor. Adama diyorum ya ikizlerde erkek olursa tekrar mı sünnet telaşesi çıkacak diyorum. Onlar olunca düşünürmüş. Zaten ben üç çocuğun aynı anda sünnetiyle uğraşamazmışım diye sürekli bir ikna çabası. Sürekli çocuğun altını değiştirirken adam olacak benim oğlum acımayacak haha höhöhö aptal saptal gülüyor. Sanki bebe dile gelip evet baba ne iyi düşündün diyecek :deli: dehşet derecede bulantım var zaten oğlan huysuz sürekli ağlayacak evi inanın yardımcı gelmese bok götürecek durumda adam nerde şuan için olmasa da olur birşey var tutup onu uygulamak istiyor. Sünnetle de kalmayıp yemek odası olarak kullandıgım odaya ikizlere oda yapacakmıs. Yahu bı dogsun bakalım bı cınsıyetlerını ogrenelım daha erken dıyorum,yok gri-sarı yaparız kız da olsa oglan da olsa uyar dıyor. Bunları oğlanı kestirmeden önce yapacakmışız ama. Oda mevlüte kadar hazır olacakmış. :işsiz:Sankı sunnet mevludune gelenler ohaaa ikizlerin odası bıle hazır ne kadar da baba bir adam diyecekler.:ukala:
Sünnet aradan çıksa çok zorlanır mıyım arkadaslar? Yada dogumdan sonra ıkızler bıraz ayaklanıncaya mı bırakmalıyım? Cevaplar ıcın tesekkurler🤦‍♀️:KK75::KK5:
Oğlum 3 aylıkken yaptırdık tıkanıklık nedeniyle doktor tavsiyesi üzerine ilk iki saat biraz zordu ağladı biraz. Sonrasında hiç bir zorluk yaşamadık iki kremi karıştırıp sürdük bir hafta sonra kontrole gittik geçmişti bile bende sizin gibi endişeliydim korktuğum gibi olmadı. Sünnet sonrası düğün mevlütte yapmadık hatta kimseye haber vermedik ki bebekle daha çok ilgilenelim diye sadece cok samimi olduğum arkadaşlarım geldi o kadar. (Bu arada ikizlerinizi de sağlıkla kucağınıza alın)

Oğlum 23 günlükken sünnet yaptırdık. 4. Gün dikisleri düştü ve normal hayatına geri döndü.

Arkadaşım benimle aynı gün 10 yaşında ki çocuğunu sünnet ettirdi ve 10. Gün anca iyileşiyor diyordu.

Erkenden sünnet olması daha iyi bence. Zaten sünnet sırasında ilk anestezi iğnesini vuruyorlar sonrasında siz bebeği uyutuyorsunuz ve sorunsuz bir sünnet oluyor.. tek sorun iyi bir sünnetçi bulmanız. Bu konuda herkese ya da her hastaneye güvenmenizi tavsiye etmem.

Ayrıca sünnet oldu diye hemen bir şeyler yapmaya baslamaniza gerek yok, ben mesela çocuğum okula başlayınca arkadaşlarıyla eğlenmesi için bir sünnet düğünü yapacağım. Sizde ikizlerin cinsiyet durumuna göre bebekken kestirip büyüdüklerinde ise çocuklar için bir eğlence duzenleyebilirsiniz.. tabii eşiniz bunları anlarsa.. illa çocuklara bir şey okunsun istiyorsa evde oturup aynı gün kendide okuyabilir bunun için milleti çağırıp sana eziyet etmesine gerek yok. :işsiz:

2 oglumda 5 ve 6 ayliklen oldular..kesinlikle erken olsun narkoz verilmeden yapacak güvenli bir yer bulun klinik vs olabilir 15 dk süŕuyor ..iki vik vik bitiyor..sonrasinda cok güzel bi krem ve kantoron yagiyla boseyi kalmiyo ilk 2 gün az da calpol icirmistim inan ne kadar kolay gectigine sen bile sasiracaksin...etrafimda 3. 4 yasinda yaptiranlar oldu korku filmine donusuyor...ikizleriniz hayirli olsun ama bana kulak verin bismillah diyip girisin bezin icinde ne oldugu belli olmadan geciyor..ikizlwrden sonra o tempoyla sizin iş cok uzar kabusa doner

Kücük yasta sünnet olmasi daha iyi ve daha kolay atlatildigini gördüm etrafimdakilerden. Ikiz hamilesiniz diye biraz bekleyebilirsiniz diye düsündüm.

Eşiniz de benim gibi aşırı tez canlı 😂😂😂 fazla heyecanlı.

Back
X