• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet zamazingosu

Hahaha çok ilginç ya. Normalde kadınlar oda dekorasyonu şöyle olsun böyle olsun falan der, erkekler aman iki yatak bi masa yeter der. Eşiniz numunelik bence 😁

Bu konuda doktorların önerisi 40nı gecirmeden yapmak. Sebebi de oradaki kaslar henüz gelişmemiş oldugundan az acı duyması. Yemek odasını da sadece misafir geldiğinde kullanıyorsanız ikizlere oda olabilir =) hem daha fazla kullanılır, hem de 1 yasından sonra geniş oyun alanı güzel bir fikir.

4 aylıktı oğlum sünnet olduğunda. Narkozdan çıktıktan sonra ilk yarim saat emziremiyorsunuz. Başka hiç sıkıntısı yok.

Gün geçmiyor ki bir prüz çıkmasın. Eşim 6aylık oğlumu sünnet ettirelim ikizler
doğunca hiç uğraşmayız diyor aradan çıksın bir mevlüt okutalım diyor. Adama diyorum ya ikizlerde erkek olursa tekrar mı sünnet telaşesi çıkacak diyorum. Onlar olunca düşünürmüş. Zaten ben üç çocuğun aynı anda sünnetiyle uğraşamazmışım diye sürekli bir ikna çabası. Sürekli çocuğun altını değiştirirken adam olacak benim oğlum acımayacak haha höhöhö aptal saptal gülüyor. Sanki bebe dile gelip evet baba ne iyi düşündün diyecek :deli: dehşet derecede bulantım var zaten oğlan huysuz sürekli ağlayacak evi inanın yardımcı gelmese bok götürecek durumda adam nerde şuan için olmasa da olur birşey var tutup onu uygulamak istiyor. Sünnetle de kalmayıp yemek odası olarak kullandıgım odaya ikizlere oda yapacakmıs. Yahu bı dogsun bakalım bı cınsıyetlerını ogrenelım daha erken dıyorum,yok gri-sarı yaparız kız da olsa oglan da olsa uyar dıyor. Bunları oğlanı kestirmeden önce yapacakmışız ama. Oda mevlüte kadar hazır olacakmış. :işsiz:Sankı sunnet mevludune gelenler ohaaa ikizlerin odası bıle hazır ne kadar da baba bir adam diyecekler.:ukala:
Sünnet aradan çıksa çok zorlanır mıyım arkadaslar? Yada dogumdan sonra ıkızler bıraz ayaklanıncaya mı bırakmalıyım? Cevaplar ıcın tesekkurler🤦‍♀️:KK75::KK5:
Oğlum şuan 3.5 yaşında sünnetini 18 aylıkken yaptırdık keşke daha erken yaptırsaymışız dedik o da sırf hareketli olduğundan hastahaneden eve geldik bisikletten iniyor atına biniyor attan iniyor arabasına biniyor çok korkmuştum bişey olucak diye ama çok şükür ne bir ağlama ne sorun yaşadık 1 hafta bile sürmedi iyileşmesi bezli olması çabuk iyileştiriyor
Eşiniz haklı ne kadar erken sünnet olursa o kadar az acı olur ve kısa sürede iyileşir düşündüğünüz gibi kötü değil ufak bebeği sünnet ettirmek asıl yaşı büyüdükçe aklı erdikçe sıkıntı oluyor

Benim ikizleri de onumuzdeki ay kestirticem ben valla 3 aylik olucaklar o zaman.Akillari erince istemiyorum.Eglencesi o zaman olur ileride.Sunnet annesi olmak icin can atiyorum🤣🤣👰

doğunca hiç uğraşmayız diyor aradan çıksın bir mevlüt okutalım diyor. Adama diyorum ya ikizlerde erkek olursa tekrar mı sünnet telaşesi çıkacak diyorum. Onlar olunca düşünürmüş. Zaten ben üç çocuğun aynı anda sünnetiyle uğraşamazmışım diye sürekli bir ikna çabası. Sürekli çocuğun altını değiştirirken adam olacak benim oğlum acımayacak haha höhöhö aptal saptal gülüyor. Sanki bebe dile gelip evet baba ne iyi düşündün diyecek :deli: dehşet derecede bulantım var zaten oğlan huysuz sürekli ağlayacak evi inanın yardımcı gelmese bok götürecek durumda adam nerde şuan için olmasa da olur birşey var tutup onu uygulamak istiyor. Sünnetle de kalmayıp yemek odası olarak kullandıgım odaya ikizlere oda yapacakmıs. Yahu bı dogsun bakalım bı cınsıyetlerını ogrenelım daha erken dıyorum,yok gri-sarı yaparız kız da olsa oglan da olsa uyar dıyor. Bunları oğlanı kestirmeden önce yapacakmışız ama. Oda mevlüte kadar hazır olacakmış. :işsiz:Sankı sunnet mevludune gelenler ohaaa ikizlerin odası bıle hazır ne kadar da baba bir adam diyecekler.:ukala:
Sünnet aradan çıksa çok zorlanır mıyım arkadaslar? Yada dogumdan sonra ıkızler bıraz ayaklanıncaya mı bırakmalıyım? Cevaplar ıcın tesekkurler🤦‍♀️:KK75::KK5:

İşin cerrahi kısmından bahsedebilirim sadece 8 aylık oğlum on gün önce dil bağı ve sünnet ameliyatını aynı anda genel anestezi ile oldu,sadece ameliyattan çıktığı ilk iki saat biraz huysuzdu,anestezi etkisi geçmeden emzirmeme izin vermediler kucağımda ayağımda pışpışlayıp uyuttum,eşim gezdirdi vs derken o iki saat geçti ve hiçbir fark olmadı normal haline göre. İlk gün iki fitil verdim belki ağrısı olur diye. Üçüncü gün kayınvalideme bırakıp dışarı bile çıktık hayatımız normal rutininde devam etti,iyki yaptırmışız.

Sünnet zamanı eşiniz işinden izin alsın birlikte geçirin süreci. Çocuk küçükken daha rahat olur. İkizler de erkek olursa yenidoğan sünneti yaptırırsınız bitti gitti. Allah sağlıkla kucağınıza almayı kısmet etsin. Ben eşinizde kötü bir düşünce göremedim. Hormonlar biraz yönetimi ele geçirmiş :)

Ben ogluma saglik problemlerinden dolayi sünnet yapanadim.şuan 5 yasinda bu yaz yapicaz. Banada söyluyorlar illa sünnet yap davullu zurnali yemekli vs. Bazen baskılara tamam olur desemde o afrikalı aç cocuklari lösev de tedavi goren ihtiyac sahiplerini görünce vazgeciyorum. oyüzden kararim şu oldu. Gidip hastanede sünnetini yaptirip löseve ve cocuk esirgeme kurumuna bagiş yapicam.

Sünneti yaptıracaksanız ufakken yaptırın derim. Cidden çocuk için de zor hatırlamasın.
Biz yaptırdığımıza dahi pişman olduk. Toplum baskısına kurban ettik. Ben bu kadar zor bir şey olduğunu bilmiyordum.
İyi ki bebekken yaptırmışım diyorum hala. Hatırlamayacak işlemi de sonrasını da.
Eşiniz haklı yani.
Doktorum da çocuk çok hareketlenmeden yaptırılması konusunda ısrarcıydı. Nedenini anladık. Sonra iyileşene kadar hareketsiz yaytığı için çabuk iyileşti. Bir de döndü dönmedi, hareket etti bardak oynadı derdi olmadı.
Hemen yaptırın hatta altı aylıksa hareket ediyordur da.

Siz oğlunuzu sünnet yaptırın 6 aylık çocugunu yaptırdı bir arkadaşım bir gun sonra gayet keyfi yerindeydi dedi.Hemen mevlüt yapmanız şart değil ki.İkizlere bebek mevlüdü okuturken onada okutursunuz

Ya daha cocuk bıle degıl bebek yanı bende kıyamıyorum derdını anlatamıyo kı daha kım bılır nasıl aglayacak. Ve benım hıc mecalım yok:cry:
Anesteziyle yapılırsa acımaz, ağlamaz. Zaten hemen sonrasında ağrı kesici veriliyor. Bizimki sünnet olduğunu hissetmedi bile. İki aylıktı olduğunda. Pansumanı da çok kolay. Bebek hareketlendikçe daha da zorlaşır. Bir an evvel yaptırın bence. Ama sünnet sonrası mevlüt niye? Hamile halinizle neden bu eziyet? Düğün ne kadar saçmaysa bu da o kadar alakasız geliyor bana.

Bir oğlum 7 yaşında diğeri 8 aylıkken aynı anda sünnet oldular. 7 yaşında olan lohusa gibi yattı 10 gün ki yerinde duramayan çocuktur. Hatta abartıp evde donsuz falan dolaştı sürekli acıyor ne zaman geçecek vs vs.
8 aylık olan gayet iyiydi ağrı kesici bile vermedik bezin içinde bitti gitti.

Küçükken yaptirin derim henüz diger çocukların cinsiyeti belli degil onlarda erkek olursa sonra yaptirirsiniz ayni anda 3 çocuğun sunneti ile uğraşmak zor olur.

Mevlidide ikizler doğduktan sonra okutabilirsiniz aslinda hem doğum hem sünnet mevlidi olur.

Bebeğim 10 aylıkken yaptırmıştım. Keşke sizin bebeğin civarlarda yaptirsaydim. Aklı kesmeye başlamıştı çünkü ve zor oldu. Bebek ne kadar küçükse, o kadar kolay oluyor. Sanıyor musunuz ki, bekleyince, bebeğiniz büyüyünce daha kolay olacak. Tamtersi daha kötü etkilenecek. Bence hiç beklemeyin. İkizler yolda olacakta ben bu kadar karşı olacağım sünnete. Hemen, gözü kapalı yaptırır, atlatmaya bakardım bu süreci çünkü iyilesmesi öyle boyle aylar süren bir süreç bu.

Back
X