SUNUM HEYECANI??

kedilove

Tebessüm. Tebessüm.. İçten sıcacık Tebessüm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
2.002
891
MERHABA ARKADAŞLAR SİZDEN BİR KAÇ TAKTİK İSTEYECEKTİM. YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİYİM BU HAFTA HEP SUNUMUM OLACAK AMA COK HEYECANLANIYORUM. BUNU NASIL ATLATACAGIM BİLEMİYORUM. KALABALIK ORTAMDA ÇOK SAÇMALAMADAN NASIL ATLATIRIM :KK23::KK61::KK22:

Sunum heyecanının farklı sebepleri olmakla birlikte heyecanı yenmenin en önemli yollarından birisi konuya yeterince hakim olmak. Sunum konunuza iyi çalışır, önceden prova yaparsanız kendinize güveniniz olur ve başarılı bir sunum yaparsınız.

Sunum heyecanının farklı sebepleri olmakla birlikte heyecanı yenmenin en önemli yollarından birisi konuya yeterince hakim olmak. Sunum konunuza iyi çalışır, önceden prova yaparsanız kendinize güveniniz olur ve başarılı bir sunum yaparsınız.

HAKLISINIZ TEŞEKKÜR EDERİM :) NE BİLEYİM HERKES DİNLİYOR FALAN YA GARİP GELİYOR HEYECAN YAPIYRIM

MERHABA ARKADAŞLAR SİZDEN BİR KAÇ TAKTİK İSTEYECEKTİM. YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİYİM BU HAFTA HEP SUNUMUM OLACAK AMA COK HEYECANLANIYORUM. BUNU NASIL ATLATACAGIM BİLEMİYORUM. KALABALIK ORTAMDA ÇOK SAÇMALAMADAN NASIL ATLATIRIM :KK23::KK61::KK22:

Benim de yakın zamanda bir sunumum var, aslında lisans öğrencilerine derslere giriyorum alışkınım topluluk önünde konuşmaya ama yüksek lisans öğrencilerine sunum başka ya. Bizim yüksek lisans grubunda az öğrenci olmasına rağmen ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum... o_Oo_O
Bir hocamız derdi ki mezar taşları gibi düşünün insanları....:KK53:belki rahatlatıcı sakinleştirici bir ilaç alınabilir.
bir de sunuma çok iyi hazırlanmak gerekiyor hakim olmak gerekiyor konuya zaten insan heyecandan doğru bildiğini de şaşırabilir...

Ev halkını topla ve evde sunum yap canım, böylece hem anlatırken konuyu daha iyi kavrarsın hem heyecan olayı azalır :KK66:

Benim de yakın zamanda bir sunumum var, aslında lisans öğrencilerine derslere giriyorum alışkınım topluluk önünde konuşmaya ama yüksek lisans öğrencilerine sunum başka ya. Bizim yüksek lisans grubunda az öğrenci olmasına rağmen ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum... o_Oo_O
Bir hocamız derdi ki mezar taşları gibi düşünün insanları....:KK53:belki rahatlatıcı sakinleştirici bir ilaç alınabilir.
bir de sunuma çok iyi hazırlanmak gerekiyor hakim olmak gerekiyor konuya zaten insan heyecandan doğru bildiğini de şaşırabilir...

BENİMDE SUNUM YAPACAGIM GRUP YÜKSEK LİSANSTA DÖRT KİŞİ AMA FORMASYONDA 80 :KK43: NE BİLEYİM ANLAMADIM Kİ BİRDE COK HIZLI ANLTIYRUM YAVAS OLAMIYORYUM SANKİ:)

hiç sıkıntı etme çık çatır çatır konuş , iyi hazırlan sorulan her soruya cevabın olsun, zaten en fazla 15 dk sunum olur herhalde vaktini bilmiyorum ama sık dişini, ellerin falan çok titriyorsa sakinleştirici al derim.

BENİMDE SUNUM YAPACAGIM GRUP YÜKSEK LİSANSTA DÖRT KİŞİ AMA FORMASYONDA 80 :KK43: NE BİLEYİM ANLAMADIM Kİ BİRDE COK HIZLI ANLTIYRUM YAVAS OLAMIYORYUM SANKİ:)

80 mi aman allahım...:KK57:kalabalıkmış gerçekten.
çok iyi prova yapmalısın provalarını kameraya çek izle hatta ayna karşısında yapmaktan daha etkili olur
bir de eğer ortam müsaitse sunumların arasına konuyla ilgili komik ve ilginç caps ler ekleyebilirsin...gülümse çok gergin durma çünkü insan gerildikçe geriliyor
bence zihinsel performansını etkilemeyecek bir sakinleştirici alabilirsin...

80 mi aman allahım...:KK57:kalabalıkmış gerçekten.
çok iyi prova yapmalısın provalarını kameraya çek izle hatta ayna karşısında yapmaktan daha etkili olur
bir de eğer ortam müsaitse sunumların arasına konuyla ilgili komik ve ilginç caps ler ekleyebilirsin...gülümse çok gergin durma çünkü insan gerildikçe geriliyor
bence zihinsel performansını etkilemeyecek bir sakinleştirici alabilirsin...

AY CANIM SEN BÖYLE DEDİKÇE DAHA PANİK OLDUM BEN :)

Karşınızdaki lerin Unutarak yapmalısınız ve konuya hakim olarak.. ayna karşısında yada yüksek sesle kalabalığın karşısında denerseniz daha iyi olur..

Nedense hep sevmisimdir böyle seyleri. Simdi düsünüyorumda, nasil bir taktik versem diye. Tabiki cocuklukta veya genclikte tiyatro gibi seylerin cok faydasi var. Ben tiyatro oynadim hep ve böylelikle cocukluktan aliskinim.
Sundan cok emin ol, anlattigin ve son zamanlar yogunlastigin tema`yi inan kimse bilmiyor ve senden ögrenmek istiyorlar...yani acaba baskasi benden dahami iyi bilir bu konuyu gibi seyler düsünme. Yüksek sesle ama güler yüz takinarak,salonun her dört kösesine bakarak konusmak iyi olur. Ön tarafda Sabit yerde kalma, arada bir bakis acini degistir. Yeri geldiginde suyunu ic. Cok rahat ve relax ol. Birde hizli degil, daha cok yavas yavas, o insanlarin gercekten yaptigin sunumdan beyninde bir kac seyler kalsin....
Arada bir herkese bakip sorunuz varmi diye sor, öteki temaya gecmeden, göreceksinki, onlar senden daha heyecanli...
Hatta sunumlarimda bazen ben öndekilere bazen soru sorarim, tüm salon titrer, acaba banada soracakmi diye. Buda cok zevkli denemeni tavsiye ederim...
Veya su metodu kimler yapiyor, bir el kaldirirmisiniz gibi...sorularda atmosferi yumusatir....
Simdilik aklima gelenler bunlar. Güzel bir sunum diliyorum....ha bu arada YouTube`da kisisel gelisimcilerinde sunumlarina dikkat et, onlar bu isi cok profesyonel yapiyorlar...Hadi bakalim, bu isin zevkini cikara cikara sunumunu yap bakalim...sevgiler..

HAKLISINIZ TEŞEKKÜR EDERİM :) NE BİLEYİM HERKES DİNLİYOR FALAN YA GARİP GELİYOR HEYECAN YAPIYRIM

Tam tersi insanın hoşuna gitmez mi, hepsi seni dinlemeye gelmiş, sen anlatacaksın onlar dinleyecekler, sahnenin yıldızı sensinnn. Çok eğlenceliiii=)

Selam tatlim nabersin gormeyeli :p.
Sabah konustuk daha ama ozledim simdiden ya.

Bendede ayni sorun var cok heycanlanirim.
Ama benimkisi daha cok bekleme animda olur.
Ilk cumlemden sonra yavas yavas gider heycan ama yinede vardir tabi. Kolay gitmez pek. Bende hizli konusurum ve harfleri yutarim bazen.

Tavsiyem tum kelimelerin son harflerini telafuz ettiginden emin ol. Boylece hzli konusmayi engellersin. Tane tane olur cumlelerin. Onceden kucuk kucuk kagitlar hazirla elinde tutabilirsen tabi. Uzerlerine kucuk kelimeler yaz deginecegin konular hkkinda. Eline telefonunu al koy karsina ve kendi kendini kaydet. Isliyecegin konuyu kesinlikle onceden ogrenmis olman gerek.
Heycanla basederken bide konuya hakim olup olmama derdi olmamali.
Kuck taktikleri uygulayarak basedebilirsin sunumlarla. Ve herkesin onune ciktigin an soyle hisset, o kanindaki heycanin tumunu toplayip ayaklarina dogru ilerledgini hissetmeye calis. Ve ayklarindan kaybolup gittigini hayal et.

Sen yaparsin kuzum sunumda neymis ya.
Sen sunumdan korkma sunum senden korksun. Ben sana guveniyorm bak becerirsin sen:KK60:

daha önce bir konudada yazmıştım önce salondaki hakimiyetiizden ve herkesin sizi dinleyecek olmasından zevk alın. düşününki bir grup insan siz ne derseniz onu dinleyecek akış tamamen sizin elinizde. cümleleri istediğiniz gibi kurun istediğiniz sırayla gidin her şey size bağlı. dinleyicilere devamlı bakın ama tek tek göz teması kurmayın ne yapıyorlar sizi dinliyorlarmı diye bakmayın bu dikkatinizi dağıtır. sadece anlatacağınız konuya odaklanın ve konuya tam hakim olun iyi araştırma yapın böylece tıkanmazsınız her an söyleyeceğiniz bir sözünün olur ayrıca sunum bitince soruları alırken cevaplamada zorluk yaşamazsınız. sizde nasıl bilmiyorum ama ben yükseklisans yaparken birde tez savunmasına girmiştim. bütün bölüm ve proflardan oluşan bir jüri önünde. ve sunum bitince nasıl bir sınava sokacaklarını bir düşünün:) ama karattım gözümü girdim. bilmediğim soru gelirse çalışmalrımda bunu araştırmam gerekmedi o yüzden bilgim yok hocam dedim :) insanlar heycanlandığını düşünürse açığını yakalarsa üstüne gelir. ne kadar kendinen emin ve özgüvenli durursan o kadar tebrik eder :) tavsiyem o gün kendinizi güzel hissedeceğiniz şekilde gyinin makyajınızı saçınızı yapın. klas kaliteli bir havada çıkın kürsüye. eğer power point sunumu hazırlıyorsanızda asla cümlelerle paragraflar yazmayın. madde madde ana başlıklar ve görseller olsun notlarınızı elinizde bulundurun.

Sunum yapmak yerine profun odasına gidip, 'bana sıfır verin hocam, yeter ki çıkmayayım' demişliğim bile vardır.
İlk iki dakika el ve ses titremesi, ne söylediğini bilmeden 'saçma sapan' kurulan cümlelerden sonra; bir bakmışım sınıftaki onca kalabalık çıt çıkarmadan beni dinliyor.
Kimse ne olduğuna, bunu nasıl yaptığıma anlam verememişken(ben dahil), kulaktan kulağa bir ünüm oluşmuştu sunum konusunda.
Sonradan farkettik ki; konuşma sırasında süslü ve ezber cümleler yerine 'bir arkadaş muhabbeti' gibi doğal ve küçük şakalarla anlattığımı, insanlarla sürekli göz kontağı kurduğumu, hocayla fikir alışverişinde bulunmak için çaba harcadığımı...
Ruhuma başka bir insanın kaçtığını düşündüğüm anlardır onlar...
Size de tek tavsiyem, samimi ve doğal olun.
Heyecanlı olsanız dahi bırakın herkes anlasın, bu durum size sempati uyandırır.
Cümle yerine 'anahtar kelimeler' ile çalışın.
O kelimeleri öyle bir düzende ezberleyin ki, tüm konunuzu sanki dün akşam olan bir şeyi anlatıyormuşcasına ağzınızdan çıkıp gitsin.
Önce siz anlattığınızdan keyif alın, sonra gerisi çora söküğü.

X