SUNUM korkusu yardim :((

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
29
arkadaslar merhaba sosyal fobi ve okb icin bir senedir ilac tedavisi görüyorum.Terapiye de gidiyorum.Okulu uzattım sunum yüzünden.Ama şimdi devam ediyorum yarın sunumum var psikologa gidiyorum ama gene de dideral kullanmak istiyorum psikologuma danistim kendisi eger kullanmak istiyorsan kullanabilirsin dedi.Ama ilk defa kullanıcam yarın sabah ceyrek almayı düşünüyorum.Aranızda sunum korkusundan dolayı kullanan oldu mu?İşe yaradi mi?

Sunum korkusu yüzünden kimsenin ilaç kullandığını sanmam ama o ilaç hemen etki ediyor mu ki?

Sunum korkusu yüzünden kimsenin ilaç kullandığını sanmam ama o ilaç hemen etki ediyor mu ki?
Benim kaygım herkesinkinden biraz daha fazla.Bu yüzden bu konuyla alakalı terapi de alıyorum.dedigim ilac kalp atislarini kontrol eden bir ilac yani carpintim fazla olmasin diye heyecandan

Tatlım neden bilinçsiz ilaç kullanıyorsun. Dideral dediğin ilaç zaten sakinleştirici değil. Vücuda salgılanan adrenalin hormonunu yavaşlatıyor, kalbi yavaş çalıştırıyor, dolayısıyla bitane alman fayda sağlamayacak. İlaç almaktansa bitkisel çaylar ve ayna karşısında sesli bi şekilde kendini dinleyerek ve izleyerek sunum provası yapsan daha iyi olur

Papatya çayı için sakinleştirir ben öyle yapardım işe yarıyor . ve sunum yaparken insanların gözlerne değil kaşlarına odaklanın daha rahat olursunuz

Tatlım neden bilinçsiz ilaç kullanıyorsun. Dideral dediğin ilaç zaten sakinleştirici değil. Vücuda salgılanan adrenalin hormonunu yavaşlatıyor, kalbi yavaş çalıştırıyor, dolayısıyla bitane alman fayda sağlamayacak. İlaç almaktansa bitkisel çaylar ve ayna karşısında sesli bi şekilde kendini dinleyerek ve izleyerek sunum provası yapsan daha iyi olur
Bilinçsiz kullanmıyorum psikologuma danistim.Biliyorum kalbin atısınu yavaslattigini bedensel olarak cok belli oluyor heyecanlanınca o yüzden kullanmak istiyorum.Saolun tavsiyeleriniz icin.

Bilinçsiz kullanmıyorum psikologuma danistim.Biliyorum kalbin atısınu yavaslattigini bedensel olarak cok belli oluyor heyecanlanınca o yüzden kullanmak istiyorum.Saolun tavsiyeleriniz icin.
Zaten yardım alıyormuşsun, bende kriz geçirecek gibi oluyordum ama şuan heyecan bile olmaz. Ben kendi kendime yendim. En kötü ihtimalle sacmalarım, sorulara cevap veremem, sonunda ölüm yok. Yaptıgım hataya dalga geçip güleceklerse karşımdaki insanlar, bunlarda onların zeka seviyesini gösterir, e zekası çok yüksek olmayanlarda benimle dalga gecse ne geçmese ne diye düşünüyorum :) hatta kendi yaptığın hataya kendin gülersen başkası gülmüyor, sanırım heyacanı kaçıyor onlar için. Eminim psikoloğun seni bu konuda iyi yönlendiriyordur ama ilaç kullanma

Stres oluşturan durumlardan önce beta bloker kullanılması psikiyatride sıkça başvurulan bir durumdur. İlacı bir iki saat öncesinden alın en azından çarpıntı gibi durumları engeller ve daha rahat başa çıkarsınız bu stresle.
(Kilon fazla değilse yarım doz da alabilirsin. )

Ünvdeyken en büyük kabusumdu sunumlar ve toplum önünde konuşmak.O yüzden hep kaçardık sunumlardan ve notumun düşük olmasını göze alarak katılmadım sunumlara.Seni çok iyi anlıyorum.Uzun zamandır avukat olmama rağmen bazen duruşmalarda stres yapıyorum

Hocana söyleseydin keşke benim sosyal fobim var, sunum yerine ben bu ödevi size söyle teslim edeyim diye, Nefret ediyorum öğrenciye opsiyon sunmayan hocalardan
Ben okul baslamadan once hocayla gittim konustum sosyal fobim var tedavi görüyorum ama artik okula devam edicem diye anlattim o da yardim alman iyi olmus dedi sadece gene de bir sürü sunum veriyorlar

Merhaba, daha önce kullanmadıysanız yarım doz kullanmanızı öneririm. Beklenmedik yan etkiler olmaması açısından.
Dideral sosyal kaygıları gidermek için kullanılabilir, kalp atışlarınız yavaşlar, terleme, tıkanıp kalma gibi sorunlar yaşıyorsanız bunları engeller. Aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarında, tansiyon hastalarında da kullanılabilir.
Zaten doktorunuz ve psikoloğunuz önermiş anladığım kadarıyla. İlk kez kullanacağınız için sizdeki etkisini bilemeyiz tabiki. Dozajına dikkat edin.

Merhaba, daha önce kullanmadıysanız yarım doz kullanmanızı öneririm. Beklenmedik yan etkiler olmaması açısından.
Dideral sosyal kaygıları gidermek için kullanılabilir, kalp atışlarınız yavaşlar, terleme, tıkanıp kalma gibi sorunlar yaşıyorsanız bunları engeller. Aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarında, tansiyon hastalarında da kullanılabilir.
Zaten doktorunuz ve psikoloğunuz önermiş anladığım kadarıyla. İlk kez kullanacağınız için sizdeki etkisini bilemeyiz tabiki. Dozajına dikkat edin.
Gittiğim psikiyatri doktoru zaten okula basladiginda sunum oncesi icebilirsin demisti.Ama o zaman daha dozajlari konusmamistik ayrıyetten psikologa gidiyorum ona sordum.Cok saolun verdiginiz bilgiler icin insallah ise yarar

Back
X