SUNUM korkusu yardim :((

arkadaslar merhaba sosyal fobi ve okb icin bir senedir ilac tedavisi görüyorum.Terapiye de gidiyorum.Okulu uzattım sunum yüzünden.Ama şimdi devam ediyorum yarın sunumum var psikologa gidiyorum ama gene de dideral kullanmak istiyorum psikologuma danistim kendisi eger kullanmak istiyorsan kullanabilirsin dedi.Ama ilk defa kullanıcam yarın sabah ceyrek almayı düşünüyorum.Aranızda sunum korkusundan dolayı kullanan oldu mu?İşe yaradi mi?
Ben kullandım ise yarıyor. Göğsüm sıkışmıyor. Kalbim çıkacak gibi atmıyor dolayisiyla kekelemiyorum.Ellerim titremiyor ve terlemiyorum sunum esnasında. Yarım saat bi saat falan önce alın sunumdan.

Gittiğim psikiyatri doktoru zaten okula basladiginda sunum oncesi icebilirsin demisti.Ama o zaman daha dozajlari konusmamistik ayrıyetten psikologa gidiyorum ona sordum.Cok saolun verdiginiz bilgiler icin insallah ise yarar
Yarar tabiki. İnanın probleminiz bir çok kişide var. Bu ilaca güvenip sağaltım sürecinizi ihmal etmeyin lütfen, sadece destekleyici olarak düşünün.
Psikoloğum, bu ilaçtan da defalarca kullandım.

Yarar tabiki. İnanın probleminiz bir çok kişide var. Bu ilaca güvenip sağaltım sürecinizi ihmal etmeyin lütfen, sadece destekleyici olarak düşünün.
Psikoloğum, bu ilaçtan da defalarca kullandım.
Ya şu ilkini bir atlatayim yapabildigimi bir kere göriyim bana yeter gercekten.Yok etmem kesinlikle elimde olan bisey degil yaptigim heyecan o an.Bundan sonrakilerde nefes egzersizleri falan yaparim hani ilac yerine belki.Saolun tavsiyeler icin :)

Ne diyorsunuz :) dideral tam da bu durum için biçilmiş kaftan. E böyle bir ilaç uretildiyse arz talep meselesi de var demek ki
E ben duyup bilmediğime göre? Diderali normal psikolojik bir ilaç sandım,sonradan yazdı konu sahibi ne işe yaradığını.

Üniversite yıllarında ben sunumdan önce kullanmıştım. 2 kez kullandım sonra kendime güvenim ıyice geldi bir daha ihtiyaç duymadım. Şimdi is yerinde sunumdan sunuma koşuyorum. :KK55:

Sunumu evde bir kac kez kendi kensinize anlatin. Ayna onunde prova yapin. Slaytlara hakimseniz merak etmeyin cok guzel sunarsiniz. Slaytlarin uzerinden birkac defa gecin. Kendi kendinize anlayin. Korkacak birsey olmadigina kendinizi ikna edin.

Merhaba .. Ben de sizinle aynı sorundan müzdariptim okul yıllarında. Hatta bunun için psikatriste gitmiştim. Korkularınızı anlıyorum birebir yasadım cünkü.. Dideral ilacını sınav öncesi kullanmıştım. Bu gibi durumlarda rahatlıkla kullanılıyor. Sunum öncesi gecesi yarım.. Sunum sabahı yarım.. Sunumdan 1 saat önce yarım doz olmak üzere önermişti doktor. Carpıntılarınıza iyi gelecektir.. Asıl bana ativan diye bir ilaç önermişti onu bilhassa öneririm oldukça etkili heyecan meyecan asla kalmıyor. Ama yesil receteli bir ilaç doktorun yazmsı lazım

Topluluk önünde konuşmaya korkanlara kalabalığı çıplak hayal etmeleri söylenir. Yani esas mesele onların da bizler gibi insan olduğunu kabul etmekte. İlk seferler biraz gerginlik olabilir ama zamanla alışırsınız. Konuya hakim olup doğal davranarak yani sohbet gibi anlatırsanız gayet etkileyici olur. Sunuma dikkat çekici bir şeyle başlayıp konu uygunsa araya esprili bir iki slayt eklemeniz de hoş olabilir. Ayrıca topluluğa karşı güler yüzlü olup kibar davranmanızı tavsiye ederim. Giyiminiz de çok dikkat sade ve şık mümkün olduğu kadar dikkat çekici renk ve takılardan olmasın.
İlaç hakkında bilgim yok etkili sunum konusunda bilgi vereyim dedim. Başarılar:KK9:

arkadaslar merhaba sosyal fobi ve okb icin bir senedir ilac tedavisi görüyorum.Terapiye de gidiyorum.Okulu uzattım sunum yüzünden.Ama şimdi devam ediyorum yarın sunumum var psikologa gidiyorum ama gene de dideral kullanmak istiyorum psikologuma danistim kendisi eger kullanmak istiyorsan kullanabilirsin dedi.Ama ilk defa kullanıcam yarın sabah ceyrek almayı düşünüyorum.Aranızda sunum korkusundan dolayı kullanan oldu mu?İşe yaradi mi?

Canim nasil gectgecti sunumun

Ilk sunumumda ben de icmistim tabi doktor tavsiyesiyle. Tek seferlikse alabilirsin, zamanla sunuma alisiyorsun ama standart bisey oluyor anlata anlata :)

Bence sosyalleşmeyi dene.Kurslara falan git.Etkili iletişim ya da başka bir branş kursuna git.Bunu yenebilirsin.Ben her sahneye çıktığımda midem bulanır rengim değişir ki ben iletişim öğrencisiyim.Kendimi kontrol etmeyi öğreniyorum yavaş yavaş bunun için kendini zorla

Back
X