Süper Anneler - 2011

Allah razı olsun canım hayat bazen çok yoruyor insanı. Bakalım Rabbim bize neler nasip etmiş

kızlar linkini koyduğunuz çin takvimi bende de tutuyor.
Defnem netteki çin takvimleri hepsi aynı zaten bazıları yaş ekle diyor bazıları eklemeden söz etmiyor biz şimdi arada kaldık. Bir çinli bulupta onamı sorsak. Çinli tanıdığı olan varmı

kızlar bir şey okudum merak edenler bakabilir yumurtlama günüyle ilgili SERVİKAL SIVI

Rahim ağzında bulunan bezlerden östrojen hormonunun etkisiyle üretilen sıvıdır. Bu sıvının çok önemli fonksiyonları vardır. Spermlerin canlılığını korumak ve rahim içine ulaşmaları için rehberlik etmek, vajen asiditesinin spermlere zarar vermesini önlemek ve bir filtre görevi yaparak normal olmayan spermlerin rahim içine girişini engellemektir. Adet kanaması ve hemen sonrasındaki birkaç gün mukus üretimi yoktur. Daha sonra yumurtanın olgunlaşmaya başlamasıyla birlikte gittikçe artan östrojen hormonu, mukus üretimini başlatır. Daha önce bahsettiğim hormonal uyarıma bağlı değişiklikler gözlenir. Mukustaki bu değişiklikleri tespit edebilmek için, eller iyice yıkanıp kurulandıktan sonra parmakuçlarınızla vajen içindeki servikal sıvıyı hissedip alın. Yumurta akı kıvamında ve 8-10 cm.?ye kadar kopmadan uzayabiliyorsa yumurtlama dönemindesiniz demektir. Aşağıdaki şekli bu testi yorumlayabilmeniz için veriyorum. Bu testi idrar yapmadan önce uygulanmalısınız, çünkü idrarın verdiği ıslaklık hissi sizi yanıltabilir. Aynı şekilde sürekli akıntıya neden olan vajinal bir enfeksiyon tedavi edilmediği sürece yanılgıya neden olabilir. Vajinal enfeksiyonlarda genellikle kokulu, kirli sarı-yeşil sürekli bir akıntı söz konusu olduğundan mukus salgısındaki artışı ve kıvamındaki değişiklikleri tespit etmek pek de mümkün olmaz.

Bu yöntemi çoğunluğunuz yapamayacağınızı düşüneceğinizden okuyup geçeceksiniz, ama bunu birkaç ay boyunca ve günde birkaç kez tekrarladığınızda değişimleri algılamanın hiç de zor olmadığını göreceksiniz. Mukus bir cam üzerinde kurutulduğunda kristalleşip, eğrelti otu manzarası alır. Bu işlem için doktorunuzdan yardım isteyebileceğiniz gibi, tıbbi malzeme satılan yerlerden kişisel yumurtlama mikroskobunu temin ederek kendinizde yapabilirsiniz. Hatta kristalleşme mukusta olduğu gibi, yumurtlama döneminde tükürük salgısı kurutulduğunda da izlenebilir. Tükürüğünüzü de kuruttuğunuzda mikroskop altında bu değişimi izleyebilirsiniz.

SERVİKAL DEĞİŞİKLİKLER

Serviksin açıklığı, kıvamı ve pozisyonuna bakarak yumurtlama döneminin tespiti için ek bilgiler elde edebilirsiniz. Yumurtlama döneminde serviks yumuşak (dilinize dokunduğunuzda hissettiğiniz kıvamda), açık ve vajende daha derinde hissedilir. Diğer dönemlerde daha sert (burun ucu kıvamında), açıklığı azalmış ve o kadar derinde hissedilmez. Yumurtlama döneminde daha düzgen, diğer dönemlerde daha açılı hissedilebilir. Tabii ki bu değişiklikler kişinin anatomisine, vajinal doğum yapıp yapmamış olmasına göre değişiklikler gösterebilir. Adet kanaması bittikten sonra, ellerinizi iyici yıkayıp serviksinizi vajen derinliğinde parmağınızla hissedebilirsiniz. Ikınırken veya oturma pozisyonunda servikse daha kolay ulaşabilirsiniz. Değişiklikleri fark edebilmeniz için bu işlemi günde bir kez yapmanız yeterlidir.

VAJİNAL HİS

Bununla vajen ağzında fark edilen ıslaklık veya kuruluk hissini kastediyorum. Yumurtlama döneminde vajen girişinde bir nemlilik veya ıslaklık hissedilir, bunu tuvalet kâğıdına silinerek de tespit edebilirsiniz. Diğer günlerde ıslaklık hissi yoktur. Cinsel uyarılma zamanında da yumurtlama dönemine benzer bir ıslaklık olur. Bunun sebebi, cinsel ilişkiyi kolaylaştırmak için vajen girişine açılan bartolin bezlerinin salgıladığı kayganlaştırıcı sıvıdır. Ama gerek vajinal ıslaklık hissi, gerekse servikal mukus salgısını etkileyen bazı faktörler olabilir. Vajinal enfeksiyonlarda adet döneminden bağımsız olarak sürekli bir akıntı mevcuttur. Bu akıntı genellikle sarı, yeşil-gri renkli, kokuludur. Beraberinde kaşıntı, yanma hissi gibi ek şikâyetlerde görülür. Tıbbi tedavi amaçlı kullanılan ilaçlar, mesela antihistaminikler olarak adlandırdığımız bütün alerji ilaçları, nasıl tükürük bezlerinden tükürük salgısını azaltıp ağız kuruluğuna neden oluyorlarsa aynı etkiyle servikal kanaldaki bezlerden mukus salgısını azaltır. Dolayısıyla, servikal sıvı değişiklikleri ve vajinal ıslaklık hissi bu ilaçlar tarafından engellenir. Öksürük şuruplarıysa antihistaminik ilaçların aksi bir şekilde mukus salgısını normalin üzerine çıkarır. Bunlarda yumurtlama dönemi algılanması açısından yanılgıya neden olabilir. Doğum kontrol hapları yumurtlamayı engelleyerek fonksiyon gördükleri için serviks, servikal mukus ve vajinal değişiklikler olmayacaktır. Uzun süreli doğum kontrol haplarının kullanımında içeriğindeki progesteron hormonunun etkisiyle servikal mukus oldukça katılaştığından, ilaç kullanımı bırakıldıktan sonra mukus salgısının artıp yumurta akı kıvamını gelmesi iki-üç ayı bulabilir. Aynı durum yumurtlamanın engellendiği emzirme dönemi için de geçerlidir.

Defnem netteki çin takvimleri hepsi aynı zaten bazıları yaş ekle diyor bazıları eklemeden söz etmiyor biz şimdi arada kaldık. Bir çinli bulupta onamı sorsak. Çinli tanıdığı olan varmı

Hayır canım doldurduğun yaşa 1 ekleyince tutuyor. 2 yaş falan olayı değilmiş be çözdüm olayı doldurduğun yaşa 1 yaş ekleyeceksin.

İşte benim akıntım tam böyle olduğu zaman biz deneme yaptık ah ah şimdi öyle bir yerdeyimki ne olacağını bilemiyorum

Hayır canım doldurduğun yaşa 1 ekleyince tutuyor. 2 yaş falan olayı değilmiş be çözdüm olayı doldurduğun yaşa 1 yaş ekleyeceksin.
Canım benim ocak şubat doğumlular iki yaş ekleyecek. Benim eğer bir yaş olursa ozaman yanlış çıkıyor.

Kızlar bakın ne diyor '' Öksürük şuruplarıysa antihistaminik ilaçların aksi bir şekilde mukus salgısını normalin üzerine çıkarır.'' ya demekki bizim bu şurup bu işe yarıyormuş

Kızlar ben yatıyorum yarın devam ederiz yine inşallah. Birbirimize dualarımızı eksik etmeyelim inşallah. Bu arada sırf bunun için bir çinli bulucam görürsünüz inat ettim. Hepinize hayırlı geceler

İşte benim akıntım tam böyle olduğu zaman biz deneme yaptık ah ah şimdi öyle bir yerdeyimki ne olacağını bilemiyorum

Canım allah sana ve annene şifa versin. Dediğim gibi daha ileride bir şey olmasındansa şimdiden düşmesi belki daha hayırlı olacaktır. İçini ferak tut rabbim en hayırlısını verendir. Hayırlı geceler.

amaan takvimi boşverin doktor tavsiyelerine uyalım sağlıklı bebeklerimizi kucaklarımıza alalım ben daha yeniyim pek takip edemiyorum sizierkek bebek isteyen kaç kişiyiz

hangi ay deneyeceksin ve neler yapacaksın canım

Canım ben çin takvimine inanıyorum nisan ayı erkek gösteriyor. Yumurtlama günü ilişki deneyceğim. İlişki öncesi erkeğe bölgesel duş ve sert kahve. Kendime Yakı düşünüyordum ama x spermlerini çekiyor dediler vazgeçtim. Onun dışında vucudu alkali yapmak için diyetleri uygulayacağım. Ben çeşitli haplar kullanarak dengemi bozmak istemiyorum çünkü çok düzenliyim allaha şükür sadece kendim iki üç gün öksürük şurubu ve eşime çinko içirmeye başlayacağım. Ovulasyon testi ve ateş ölçme yapmayacağım benim vucudum yumurtlama öncesi akıntı ile bana sinyal veriyor. ilişki esnasında isteksiz olup ayaklarımı dikip 3 saat sağa dönüp yatmayı düşünüyorum bu şekilde canım. Sen neler yapacaksın.

Kızlar bu arada bu ay bir kaza oldu bende bir hafta önce ertesi gün hapı içtim 4 gün önce yumurtladım şimdide kanamam başladı halbuki daha reglime 11 12 gün var çok düzenliydim kendi kendime kaşındım düzenimin içine ettim resmen sinirlerim çok bozuk belim koparcasına ağrıyor (( aranızda bu hapı kullanan var mı ne kadar süre sonra düzene girdiniz? ben nisan ayında deneme yapmak istiyorum bir an önce düzene girmem lazım yardımmmmm edinnn

allah allah şimdimi başladı kanaman bir şey buldum araştır sendebir yerde yazıyor; cnm bende kulandım, söylenilen gibi doğru kullanımda koruyuculuğu yüksek bi hap ama daha sonra akıntım arttı ve kokusu keskinleşti. doktora gitmeyi düşünüyorum bu yüzden. acaba onun etkisimi die. bide kullanımdan sonra 1 hafta 10 gün kadar kanamam oldu azar azar. sonra da adetimin tarihi değişti. norlevo nun kanama yaptırdıgı tarihte geldi yine adetim bi sonraki ay. bir daha kesinlikle kullanmayı düşünmüyorum ama hormonları alt üst eden bi hap ;diye okudum tarihi değiştiriyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…