Supernatural

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
44
supernaturalt.jpg
Supernatural Amerikan drama/korku dizisidir. Başrolünde Jared Padalecki (Sam Winchester) ve Jensen Ackles (Dean Winchester) oynamaktadır. Dizi Warner Bros Television Network tarafından 13 Eylül 2005'te Kanada/Vancouver'da çekilmeye başlanmıştır. Dizinin 2. sezonu 28 Eylül 2006'da, 3. sezonu ise 4 Ocak 2007'de yayınlanmaya başlanmıştır ancak grev dizinin ilerleyişini olumsuz etkilemiştir. Grevden sonra 4 sezon 18 Eylül 2008'de başlamıştır.Başrol oyuncularından Jared Padalecki'nin Supernatural'dan önceki en bilinen rolü Gilmore Girls dizisindeki Dean Forester rolüdür, dizinin 63 adet bölümünde rol almıştır. Jensen Ackles'da Smallville adlı dizide Jason Teague rolüyle 22 bölümde rol almıştır.






Dizimiz Winchester ailesi ve onlara bağlı olarak çevrelerinde meydana gelen doğaüstü ve mistik olaylar silsilesini içermektedir. John Winchester in eşi Mary Winchester’ın esrarengiz ve doğaüstü bir takım olaylar sonucunda bir yangında ölmesi hikayemizin başlangıç noktasını oluşturmaktadır. Bu olaydan sonra Jonh Winchester ve oğulları Sam ve Dean bu olayın sorumlusu yaratığı avlamak için yollara düşerler, bu esnada karşılaştıkları bir çok yaratık ve doğaüstü olaylara da karışmadan edemezler. Zamanla artık bunu kendilerine meslek edinirler ama temel hedefleri olan annelerinin ölümüne yol açan yaratığı aramaktan da geri durmazlar.

Dizi genel yapısı itibariyle Buffy ve Angel dizileri ile karşılaştırılsa da bence onlara nazaran ayakları yere daha sağlam basıyor. Sürükleyici ve merak uyandırıcı konusu diziyi izlerken sıkılmamızı engellediği gibi konu örgüsünün işlenişi sizi bu dizinin mudavimlerinden biri yapabilir.
Şu sıralar 2. sezonu oyanayan dizinin en az iki sezon daha devam etmesi beklenebilir. Birinci sezonun sonu pek iyi bitmezken 2. sezonun başı çok güzel bir başlangıçla diziye yeni bir yön vermiştir. Konusu yaratık avlama, doğaüstü olayları çözme gibi klasik bir yapıda olsa da kendine has yan konuları ve dizideki karekterlerin dizi içerisindeki rolleri bu klasik yapının kırılmasında en önemli etkenlerdir.
Dizi içerisindeki karakterleri inceldiğimizde Jonh Winchester koruyucu, ailesine çok düşkün olan ama bir o kadarda otoriter yapısıyla dikkat çeken bir karakter tablosu çizecektir, zaten onun bu yapısı dizideki bir çok olaya yön vermektedir. Kardeşlere baktığımızda ikisi de birbirini tamamlar nitelikte özelliklere sahiptir. Küçük kardeş Sam kendisine babası ve abisinde farklı bir yol çizmeye çalışır. Okula devam eder, kendine uzun süreli sağlam ilişkiler edinir ama gelin görün ki gelişen olaylar onun da kardeşi Dean gibi bir yaratık avcısı olmasını engelleyemez. Ağabeyine oranla daha ılımlı bir karakter görünümü vermektedir. Dean ise özellikle babasının da etkisiyle küçük kardeşe tezat yaratık avlamaya hayli hevesli, serseri ruhlu bir yapıya sahiptir. Bu abi kardeş olayı biraz klişe gibi gözükse de sonuçta oyunculuk herşeyi değiştiren yegana faktördür.



 
Yok mu supernatural izleyen yada izlemis ?

ben tum sezonlarini bitirdim ...
Cok heyecanli bir bitis oldu ...
5 . sezon cikar buyuk ihtimalle :asigim: beklemedeyim
 
çok sıkı takipçisi değilim ama izliyorum denk geldikçe. çok güzel ben çok beğeniyorum "dean" hastasıyım :teytey:

sağol canım uyarı için bak adını bile unutmuşum =)))
 
Son düzenleme:
[dailymotion]x9kt43_supernatural_shortfilms[/dailymotion]​
 
hastasıyım bu dizinin :) dean&sammy kardeşlere de bayılıorum :KK70::KK70:
 
ben de tüm sezonlarını bitirdim.sabırsızlıkla 5.sezonu bekliyorum.
 
sıkı bir supernatural izleyicisiym 4 sezonu 1 haftada bitirdim,yeni sezonu iple cekiyorum az kaldı zaten,ee haliyle Dean'a hastayım(bu ne karizmadır yarabbim) :asigim: sositososito
 
harika bir dizi hevesle 5. sezonu bekliyorum amerikada 10 eylülde yayınlanacak yeni bölümü, bizim sitelerede erkesi gün düşer. bilmiyorum internetten okudunuz mu dizinin ortalarında şeytan bir kız vardı sam le deanin peşinde kısa saçlı hoş bir hatundu ismi gelmedi aklıma tekrar dönecekmiş diziye ve paris hilton sanırsam 6. bölümde konuk olacak :)
 
Bu diziyi daha yeni fark ettim ve tiryakisi oldum. Ama daha 1.sezonundayim. Aslinda bu diziyi izledikten sonra gece yatarken çok tedirgin oluyorum :bbo:
 
Şimdi aklıma geldi açmayı düşünüyordum ki açılmış hemde daha yeni olmuş açılalı :))
Ben çook seviyorum bu diziyi ama 3. sezona kadar var elimde.
4. sezondan bi kaç bölüm izledim sonra netten daha fazla izlemek istemedim bi ara beyfendiye söyleyimde alsın arkadaşından...
Bu dizinin her bölümü birbirinden bağımsızdı ama daha sonraları birbirni takip eden olaylardan oluşmaya başladı daha güzel oldu :)))
Bu arada 4. sezonun sonunu söyleyebilecek olan varmı :)))
Tabiki dean'e hastayım resmen..:) Samda çok tatlı onuda çok beğeniyorum ama dean daha bi farklı :)))
 
Şimdi aklıma geldi açmayı düşünüyordum ki açılmış hemde daha yeni olmuş açılalı :))
Ben çook seviyorum bu diziyi ama 3. sezona kadar var elimde.
4. sezondan bi kaç bölüm izledim sonra netten daha fazla izlemek istemedim bi ara beyfendiye söyleyimde alsın arkadaşından...
Bu dizinin her bölümü birbirinden bağımsızdı ama daha sonraları birbirni takip eden olaylardan oluşmaya başladı daha güzel oldu :)))
Bu arada 4. sezonun sonunu söyleyebilecek olan varmı :)))
Tabiki dean'e hastayım resmen..:) Samda çok tatlı onuda çok beğeniyorum ama dean daha bi farklı :)))

kiz soylemeyelim :jeyyar:
heyecani kalmaz yoksa
izle ve gor
son bolum cok guzel delikafadulden
 
Ay çok sevindim kimse Castiele hastayım dememiş bana kaldı şükür opuyorumnanaktan

Ben de sıkı takipçisiyim dizinin bu akşam 5. sezon 3. bölüm çıkacak bakalım beklemedeyim.

Sizin gibi dean hastasıydım ama castieli görünce deani hemen sattım :kedi:
 
bende başka sevenleride varmış bu dizinin oleeeyy.çok beğeniyorum bu diziyi.her nekadar mistik olsada kurgusu çok güzel.
 
arkadaşlar yeni sezon 3 hafta önce başladı.haber vereyim dedim.şi,mdiye kadar 3 bölüm yayınlandı.
 
ay olmazmı bende varım hatta bayılıyorum dean e hele 5 sezonun 3 bölümüna bayıldım dean ın vampir öldürürken söyledikleri castiel e yaptıkları çok güzeldi ya bende bu konu açmayı düşünürken çok iyi denk geldi açman canım teşekkürler
 
benim 4 sezondan sam e gıcıklığım vardı bu sezonda salaklık yapar abisinin sözünü dinlemeyip bi sabah uyandığında lucifer i içinde buluveriri geri zekalı
 
bende izliyorum bu dizinin hastası oldum çıktım ya :lepi:çok güzel bütün sezonlarını izledim netten zemuszemus ilk önce tnt de izlemiştim hoşuma gitti yabancı ve korku filmlerini seviyorum ama bu başka ya yeni sezonu izliyorum şimdi 5.sezon 4. bölüm bu hafta:hulya:
 
ooh ohh cogalmisiz : )kaydirigubbakcemile5

evet yeni sezon cikti ama ben hala seyredemedim
askim indirmis ama is yerinde kalmis kafamçokkarıştı

nasil kacirdim bee akannehir
 
X