• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şüpheli durumlar VS bebeğim

Hangisi sizce doğru karar

• Ankete Katılan
    102
Bu kadar sıkıntı cekerken calismamak mantikli degil, zaten krediler varsa 8 bin de yeterli bir gelir degil. Kendinizi bu kadar zora sokmayin.
Esinize gelince, kendisine sila dan alain delon sarkisini hediye edin :olamaz:
Bir insan neden esine, su bana asik, bu bana asiliyor diye anlatir ki? İliskiler bu kadar lacka olmamali bence...

Dünkü konunda da konuştuk seninle maddi durumdan bahsetmediğin için bebeğinle olmanın daha iyi olacağını düşünmüştüm.

İşe dönmezsen bu gidişle kendine saygını da kaydedebilirsin bakımsızım eve kapandım vs diye. Bu maaş senin için de geçerliyse iyi bi bakıcı tutabilirsiniz kalan da hem kendine hem bebeğine oldukça destek sağlar.

Herkese tekrardan merhaba. Bir önceki konumda genel durumu anlattım isteyen bakabilir. Kimisi abartı dedi kimisi sen kıskancsin dedi kimisi kocan jigolo dedi :) kimisi çok güzel yorumlar yaptı herkese teşekkür ederim. Bu konu ikilemim ve anket ekliyorum.
Özet geçeyim.
Kocama asılan birkaç kişi nedeniyle sürekli kabuslar görüyorum ve ortada suçlayacak bir şeyler ariyorum. Çeşitli seçenekler var kocamın flörtöz olması benim kıskanç olmam veya gerçekten kötü bir çevrede çalışıyor olmamız... Durum şu ki bebeğim henüz küçük. Hamileyken bütün hayalim bebeğimi 2 yaşına kadar kendim büyütüp kişiliğini benim sekillendirmemdi. Bir sürü borç harç arasında paramızı anca denkleştirip bir süre ücretsize ayrilabilecegim kararını vermiştik. Fakat geçen hafta sabah kahvaltısında eşimin bana "sekreterin bana asiliyor ve bana yiyecekmis gibi baktığını iki arkadaşım gelip söyledi haberin olsun" dedi. O an suratım kesinlikle değişti (ilk tepki sonuçta) fakat sonra çok bozuntuya vermeden gecistirdim konuyu kapattık. O gün bugündür bebeğime bile veremiyorum aklımı. Bir yandan da özguvenim çok düştü. Bu asıldığı söylenen sekreterim çok güzel değil fakat makyajiydi giyimiydi gayet başarılı. Bende tık yok. Bir tane bile rujum yok. Göz kalemi sürünce burnum akıyor. Birkaç kere fondöten denemem oldu cildim kustu. Topuklu ayakkabı sadece düğünümde giydim videoda leylek gibi görünüyorum. Dolabımdaki kıyafetler seneler önceye ait. Şuanda iki pantolonum var biri lekeli. Ayrıca ozel bir bolgeyee estetik planlıyorum ve lazer epilasyona gitmek istiyorum. Gelin görün ki cebimizde çocuğun anca mamasına yetecek kadar para var. Asla dışarda yiyemiyoruz. Kolye molye almak istedim zamanında onu da ucuz olsun diye Çin'den sipariş verdim aylar oldu kargo yok. Varlık içinde yokluktayiz ben çalışana kadar.
Şimdi sorum şu;
Henüz bebeğim her şeyden önce mı gelir? 2 yaşına kadar evde kalıp ben büyütüp kendi ihtiyaclarimi hiçe sayayim. Kişilik çok önemli sonucta
Yoksa 6 aylık olduğunda işe dönüp kim hatalı gözlem yapıp, aynı zamanda ozguvenimi mi tazeleyeyim? Çok yorulucam çocuk iş ev fakat değer mi acaba?
Ha bir de çocuğuma doğru düzgün oyuncak bile alamıyoruz. Salıncak alicaz ama neredeyse tahta bulup ben civileyip salıncak yapıcam o derece sikintidayiz.
Bence eşiniz sizin başka kadınlar konusunda hassasiyetinizi anladığı için size takılıyor. Gaza çok gelip de bebeğinizi ihmal etmeyin

Dünkü konunda da konuştuk seninle maddi durumdan bahsetmediğin için bebeğinle olmanın daha iyi olacağını düşünmüştüm.

İşe dönmezsen bu gidişle kendine saygını da kaydedebilirsin bakımsızım eve kapandım vs diye. Bu maaş senin için de geçerliyse iyi bi bakıcı tutabilirsiniz kalan da hem kendine hem bebeğine oldukça destek sağlar.
Evet benim için de geçerli. En azından bir yaşına kadar mı beklesem bu düşünceleri tamamen kafamdan atıp bebeğe odaklansam. Hepsini yapabilecek iradem var aslında şuanda sadece panik olmuş durumdayım

Bence eşiniz sizin başka kadınlar konusunda hassasiyetinizi anladığı için size takılıyor. Gaza çok gelip de bebeğinizi ihmal etmeyin
Kendini ihmal ettirmiyor ki bebek :anne: bir çığlıkla cozuyor her şeyi. Şuanda uyku eğitimi vermeye çalışıyorum yarı yarıya başardım sayılır.

Sana kendimden yola cikacagim.is alaninda cok basarili bir kadinim.ozguvenim tavan.cok guzel degilim ama cirkinde degikim. Bir sene kadar evlenince isi biraktim Aman Allahim. Yani calisan kadin evde yapamaz.olmuyor.yani ozguven sifirlandi.sonra dedimki yahu zaten herkes kit kanaat.zaten genciz evde bana kim oara vericek dedim.isime geri dondum. Sana tavsiyem cildine uygun guzel bir fondoten. Hafif bir pudra ve rica ederim renk ren rujlar al.hamgi sehirdesin bilmiyorm ama kadikoyde besiktas gibi yerlerde bir ton bujiteri var. Uygun.kupelerimi takilarimi alirim hep.tanesi 2 lira bile var.bence bebegini al guzel makyajini yao ve rutin isyerine bir ugra arada. Bir takicilari gez. Indirimli magazalara goz at derim.bubarada goz kalemi bende kullanmam.yani cok sert gosteriyor. Onun yerine bir maskara kullanirim

Evet olamamış. Ben de eşimi hem annem gibi ilgili davranarak hem de annemin düştüğü net yanlışa (babamı çok sikardi nerdeydin o kimdi bilmem ne) düşmeyerek güzel bir evlilik yürütmeye çalışıyorum ama bu sıkmamak kısmı biraz gevşek oldu galiba
Hayır işte yine yanlış yöntem.
Adamı senin tabirinle gevşek bıraktığın için bunları yaşamıyorsun.
Adamın karakterinde sorun var,bunu görmek istemiyorsun ama sen ne yaparsan yap değişmez bu.

Evet benim için de geçerli. En azından bir yaşına kadar mı beklesem bu düşünceleri tamamen kafamdan atıp bebeğe odaklansam. Hepsini yapabilecek iradem var aslında şuanda sadece panik olmuş durumdayım
En tatlı zamanların zehir olmuş resmen ya hiç konuştun mu eşinle konuşmadan anlarsa onu dene ama bu sefer de söylemedi saklıyo gibi düşüncelere kapılırsın tavır değiştir önce bak bakalım nasıl olcak

Kendine karsı çok mu cimrisin? Bir kadının tek bir rujunun, ufak tefek takılarının, giysisinin olmaması bana çok tuhaf geldi. Sen kendinden bu kadar kısarken eşin de kısıyor mu? Kocana herkes asılıyormuş birde bu kadar mal mülk sahibi edersen peşini hiç bırakmazlar.

Ben oglum 5 aylık olunca yeniden işime geri döndüm. Öyle iyi geldi ki anlatamam. Oğlumu gun içinde özlüyorum ama isten çıktıktan sonra zaten annemden alıyorum. Benimle artik. Rutinimiz var. Gezmemiz, zorla da olsa yemek saatimiz, banyonumuz, geceleri biraz babaannesine gitmemiz bile rutin hatta. Herşey daha duzenli..
Ben ise başlayınca, annem de cocukla güzel bir düzen oturttu.
Evdeyken, bir süre sonra, kocamla her an kavga eder olmustum. Ise başlayınca, maddi olarak da, psikolojik olarak da daha iyi bir hal aldı herşey.

Konularınıza bir türlü anlam veremedim. Eşinizin olayları size aktarma şekli zaten ilginç, sizin maddi açıdan aksettirdikleriniz de bi hayli tuhaf.. Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki hiç makyaj yapmamış, hiç topuklu giymemiş, hiç kıyafet almamış gibi bir kadın canlanıyor gözümde. Anlayamadığım için fikir de veremiyorum..

Diger konunuzda kazancli bi isim var yazmissiniz isinize geri donun boyle bisey bile olsa esinin soylememesi gerekir bence sizi kiskandirmaya calisiyor

Kararsızım biraz ama çelişkileri sorarsanız cevaplayabilirim. Çok ayrıntılı yazınca hem ifşa oluyorum hem çok uzun olunca kimse okumuyor. Bir de bazı bilgilerde değişiklik yapıyorum anlamasın tanıyanlar diye
Sekreterli işleriniz var ama ekonomik sıkıntı cekıyorsunuz cocugunuzla oyuncak bile alamıyormussunuz. Sizin için çalıstıralan sekretere en az asgari ücret verildiğini bile düşünsek hatırı sayılır bir gelirsiniz olması gerek. Kredi ödüyormussunuz tamam ama sizi bu kadar dar
Bilmiyorum annemden kaynaklanan öğrenilmiş bir davranış olabilir. Annem babamı el üstünde tutar ağzına meyve sokar istemediği halde. Sürekli sevdiği yemekleri yapar. Ama yine de babamın eve gelmemesine engel olamadı. Bir de ben evimden uzakta büyüdüm biraz yalnızlık terkedilmişlik duygusu da karışmış olabilir
Demekki annenizin taktik tutmamıs biraz salıverin bakalım o mukemmel kocanız ne yapacak acaba

Bir koca nasıl eve gelip te sekreterin bana asiliyor haberin olsun diyebilir ya.. kendi eşimi düşünüyorum asla bana yansıtmaz o kişiye mesafeli davranır ve olayı kapatır olması gerektiği gibi. Adı üstünde evli ise evli gibi davranıp ona göre çevresine yansıtacak. Şimdi siz eve gelip kocaniza senin elemanın bana asiliyor ha haberin olsun deseniz ne olurdu..

Çalışma meselesine gelince kesinlikle belirli bir yaşa kadar annenin çocukla kalması gerektiğini düşünüyorum ama eğer maddi imkansızlık varsa tercih meselesi değil. Çalışacaksınız mecbur

Hayır işte yine yanlış yöntem.
Adamı senin tabirinle gevşek bıraktığın için bunları yaşamıyorsun.
Adamın karakterinde sorun var,bunu görmek istemiyorsun ama sen ne yaparsan yap değişmez bu.

Hala sorunu kendisinde arıyor, adamın falsolarım farkında değil.

Kararsızım biraz ama çelişkileri sorarsanız cevaplayabilirim. Çok ayrıntılı yazınca hem ifşa oluyorum hem çok uzun olunca kimse okumuyor. Bir de bazı bilgilerde değişiklik yapıyorum anlamasın tanıyanlar diye
Sekreteriniz var paranız yok pantolonunuz yok cocugunuza oyuncak alamıyorsunuz vs. Birini surdurebilecek kadar sozunuzun gectıgı bir işte calısıyormussunuz ama ozguvenınız yok. Kocanız var anladık bari çocugunuzu perişan etmeyin kocam da kocam diye diye kendinizi yıprattığınız gibi. Bırakın aldatıyorsa aldatsın. İki lafa iki söze gönlü kayan adamdan size ne hayır gelecek nereye kadar bu adamı takip edip elimde tutayım diye kasılacaksınız. Bu ugurda neleri feda edeceksınız.Meyili varsa aldatır zaten ama siz eşiniz sizi aldatsa da başka kadınları suclar eşinizi aklarsınız gibime geliyor

Bir koca nasıl eve gelip te sekreterin bana asiliyor haberin olsun diyebilir ya.. kendi eşimi düşünüyorum asla bana yansıtmaz o kişiye mesafeli davranır ve olayı kapatır olması gerektiği gibi. Adı üstünde evli ise evli gibi davranıp ona göre çevresine yansıtacak. Şimdi siz eve gelip kocaniza senin elemanın bana asiliyor ha haberin olsun deseniz ne olurdu..

Çalışma meselesine gelince kesinlikle belirli bir yaşa kadar annenin çocukla kalması gerektiğini düşünüyorum ama eğer maddi imkansızlık varsa tercih meselesi değil. Çalışacaksınız mecbur
Buna da katılıyorum. Bence adam iş yerinde adının cıktıgının anlamıs olur da karım duyarsa "Valla iftira askım onlar bana asıldı sana da soyledim ya hiçbirine yuz vermedim şimdi de birleşmiş bana iftira atıyorlar" diyecek. Allahım gunah da almak istemiyorum ama her şey bunu gosterıyor

Böyle bir konuşmayı hakediyor gerçekten fakat ya o kadınlara önce samimi davranıyorsa? Böyle ileri giden bir durumu varsa bosanirim çünkü bu konuşma bunu anlamami engelleyecek sanki
Bu konusma bunu anlamani engellerse engellesin lutfen. Cunku bursa senin ne anladigin degil onun ne anladigi onemli. Sen halen kocandan biseyler duymak pesindesin. Takinti da yapmis olabilirsin. Bi durumu ki normal hamilelik dogum ve dogum sonrasi bide boyle bir adamla cok normal. Cozum su. Sen soyleyeceksin o dinleyecek. A si b si c si yok. Ne derse desin dinleme bile. "Ben soylecegimi soyledim. Senin ne dusundugun suan icin onemli degil cok bunaldim. Beni seviyosan benimle kalirsin yok kalmazsan disarda yosma cokmus zaten kosar gidersin " dersin koni kapanir. Yine bisey yaparsa sinirlerine hakim olarak cantani alir cikarsin birakirsin onu. Surtsun burnu. Ya da onu kov bence. Calismaya baslayacaksan boyle bi durum icin bu sekilde basla. Ya vok tepki veriyorum farkindayim ama sinirleniyorum kocani dovebilirim. Alil ya. Spora gidecegine seni bi caya cikarsin ya da yuruyuse. Adam guvenilmezse ne maul kosuda ne halt yemedigi. Lutfen silkelen ve kocana bagimliligi birakip kendine ve cocuguna deger ver . Sevgilerimi gonderiyorum sana bu alille ugrasma adam olsun soyle ona. Ciddiyim.

Back
X