Sürekli ağlama krizine giren çocuk

Birakin aglasin aglamanin bi faydasi olmayacagini anlamasini saglayin her dedigini yapmayin sessiz kalin

Ben bunu yapıyorum hatta anlatmaya da çalışıyorum bak istediğin bişey olursa söyle ağladığın zaman anlamıyorum diyorum olmazsa sessiz kalıyorum ama çevredekiler sessiz kalmıyorlar işte anlatamıyorum kimseye

Ben buraya susturmak için onca şey yaptığım halde susmadığı için konu açtım farkındaysanız.

ben de rahatsız olan kadına verdiğiniz kaba tepki için yorum yazdım. ççocuğun huyunu bildiğiniz halde pazara götürmek yerine daha kontrollü olabileceğiniz bi yere götürmeyi tercih edin mesela. birileri bundan rahatsız olup uyardığında çocuğun bağırıp tüm mahalleyi ayağa kaldırmaya hakkı varmış gibi davranmayın

Bence ağlayınca istediği her şey oluyor. Muhtemelen bugün pazarda sıkıldı, siz eve götürene kadar ağladı. Ağlayınca bir şey yapıldığını görüp "Ben ağlayınca ailem beni ödüllendirir" diye bir düşüncesi var bence. Bu farkındalık çocukken değil bebekken başlıyor. Bebekler ağlayınca annesinin yanına geldiğini görünce ağlayarak ailelerini yanına getirtiyorlarmış. İnsan yavrusu sonuçta her yaşta zeki. Bence bir daha ağlayınca istediğini sormayın veya yapmayın. Sen ağlamayı kesene kadar istediğini yapmıyorum deyin.

Canım benim oglum da aynı 2 yaşında herşeye ağlıyor maalesef bende yolda götürürken aglıyordu amcanın biride kaçırıyorum sanmıştı cocugumu düzeltemedim dışarı mümkün olmadıkça çıkmıyorum evde de aynı maalesef beraber ağlıyoruz bazen sinirden.. Çözüm bulursan haber et bende deneyecem

Aslına bakarsanız istekleri olunca açıklamaya çalışıyorum ağlayınca bırakıyorum kendi haline ama dikkatimi çeken istekleri olmadığı zamanlarda bile ağlaması
Belki 2 yaş sendromudur. Çok aklınıza takılıyorsa bir çocuk gelişim uzmanına danışılabilir ama bence bu yaş grubu komple böyle. Tabii siz anne olarak bir farklılık varsa daha iyi gözlemlemişsinizdir.

çıkmasın demiyorum çıkarsa susturmayı bilmen gerekiyor
Allahım siz şaka misiniz, nasıl sustursun kadın, cocuk bu.

Annesi çok mu bayılıyordur çocuğunun bağırıp aglamasina.

Ah inşallah sizin gibi birine denk gelirim çocuğum ağlarken.

Gerçekten normal değil söyledikleriniz.

Bazı çocuklar böyledir.
Çorabı yamulur ona ağlar, renkli bir şey gözüne batar ona aglar, kitafetinj sevmez ona aglar,
Logoyu hayal ettigi yere takmazsin ona aglar, salataliginin 1 milimlik kabugu kalmistir ona aglar, o bir sebepten aglar anne cirpinir.
Anlamaya çalışır.
Işın garibi çocukta çoğu zaman sebebini bilmez.
O ona batar ama ağlamaya başladığında unutur neden agladigini vs.
Peki ne yapılır? Deneye yanıla, önce her şey sifirlanip yeniden başlayarak vs çocuk tanınır..
Dışarıda fazla uyaran olur.
Sizin teyzeye sinir olduğunuz gibi çocuğunuz arabasının tekerine gelen taşa, karşıdan bakan pazarcıya, sevmedigi meyveyi gorur ona bir seylere tepki verir.
Konuşmaya başladıkça kolaylaşacak diye düşünüyorum.

Siz olayı hiç anlamamışsınız o yüzden size cevap vermeyeceğim.

Boşverin cevap vermeyin isterseniz. Ben anlatamadım çünkü kendisine

denk gelirse benim gibi biri susturur o çocuğu merak etme sen. bakamıyorsan susturamıyorsan yapmayacaksın

Sorunum birazda bu. Anlatıyorum Bi nebze anlıyor derdini de anlatıyor ama hep Bi ağlama evresi. İnşallah dediğiniz gibi olur

Bende 2 yaş sendromu diye düşündüm ama doğduğundan beridir böyle. Evde misafir varken misafiri evde bırakıp ağlama krizine girdi diye acile gitmişliğim bile çok oldu. Bu gidişle tek çare pedagog vs olacak galiba.

Şu konuda haklısınız. Oğlum bebekken ne zaman ağlasa giderdim. Ben farketmeden böyle bişey e teşfik etmiş olabilir miyim çünkü aplarayak istediği hiç bireyi yapmıyorum

Yanımda oğlum için sürekli yemek taşırım uykusundan uyandıktan sonra dışarı çıkmaya özen gösteririm. O yüzden o ihtimaller olamaz ne yazıkkki
O halde soyle yapın, duygusal eksiklikten mi ağlıyor yoksa sadece inattan mi onu ayırt edin. Duygusal eksikliktense bol bol sarılıp sakinlestir, sebepsiz yere inattan ağlıyorsa sebebini anlamaya çalış,onu anlamaya çalıştığını göster. Sorular sor.Muhtemelen devam edecek, 'neden ağladığını anlayamıyorum,istersen odanda ağlayabilirsin. Aglaman bitince kucağıma gelebilirsin,sakinlestiginde konusabiliriz' gibi sakince davranabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…