Sürekli ağlama krizine giren çocuk

susturamıyorsan çıkarma çocuğunu kimse zırıl zırıl çocuk sesi çekmek zorunda değil ki
Bu nasil bi cevap ya?Cocuk bu sen gibilerin kafasi sismesin diye evde bunalip bogulsun mu cocuk?Disari kamusal alan herkesin hakki, sen bu kadar rahatsiz oluyosan madem konu sahibinin cocugunu degil, kendini kapat eve .

denk gelirse benim gibi biri susturur o çocuğu merak etme sen. bakamıyorsan susturamıyorsan yapmayacaksın
Size mi kalmış başkasının çocuğunu susturmak?

Kamuya açık alanda bebek ağlıyor diye şikayet edersiniz, şiddet gören birini görseniz gıkınız çıkmaz. Annesi keyif alıyordur oğlunu ağlatmaktan(!)

İnşallah bir gün benim çocuğum ağlarken karşılaşırız da görürüz kim kimi nasıl susturuyor.
Sırf sebepsiz ağladığı için insanların çocuk sahibi olmalarına karar verebilme hakkını kendinde görmek. Ah bu hadsizlik, nelere kadirsin!!!

Benim yegenimde boyle bir çocuktu 2 yasina kadar anneside boyle br cocukmus dayilarida bazi cocuklarin fitrati olabiliyor suan 2.5 yasinda daha duzeldi. 13 saat susmadan aglama rekoru var. Allah sabir versin insanin enerjisini ve motivasyonunu cok dusuruyo bu tip aglamalar dayak yemis gibi oluyo insan. Ama bu bir sürectir her zorlugun arkasinda br ferahlik vardir.

susturamıyorsan çıkarma çocuğunu kimse zırıl zırıl çocuk sesi çekmek zorunda değil ki
Sizin cocugunuz 24 saat aglarsa eve kapanip kafayi yemeği tercih edebilirsiniz. Zaten bunalmis bir anneyi rahatlatmaktansa boyle acimasiz bir yorumu okumak zorunda degiliz bizde ama okuyoruz malesef

Merhaba, bi benzeri çok yakın arkadaşımın çocuğunda vardı. Çocuk sabahlara kadar ağlıyordu. Kadın uykusuzluktan artık hastalanıyordu psikolojisi bozuluyordu. Bir sebep bulunamadı sağlık açısından. Ancak çocuk geç konuştu konuşamadı bi süre. O yüzden kendini ifade edemiyor ve ağlamakla kalmıyor kendini kafasını duvarlara vuruyordu. Aşırı sinirli ve tahammülsüzdü. Sokakta olsa da kaldırımlara kafasını Vuruyordu. anneye düşkün ve hassas bi çocuktu. Şuanda da ilkokulda okb teşhisi kondu. Aşırı takıntılı bir çocuk. Yani size diyeceğim lütfen küçük yaştan ilgilenin ileride çocuk da siz de zorlanırsınız. Öğretmenlik yaptığım dönemlerde sorunlar yaşayan bazı çocuklar vardı. Ailelerinin ilgiyle peşinden koştuğu çocuklar herzaman daha iyi oluyor. Küçük yaşta götürün doktora. Ayrıca sanırım hamilesiniz. Anlattığım arkadaşımda hamileydi ve oğlu yeni bebeği kabullenemedi daha da ilgi çekmek için ağlamalarına fln arttırarak devam etti. Çok zor süreçler geçirdi. Bir gün biz de kalmıştı. Çocuk sabah namazına kadar ağladı. Hiç susmadı ve yorulmadı.

Evet ne yazıkkki doğduğundan beridir böyle. Hiç Bi ara vermişliği olmadı. Çok şükür o bahsettiğiniz şeyler yok Allah sizede kolaylık versin sizin de çok zor gerçekten

Ne cok biliyosunuz.boyle cocugunuz olurda umarim anlarsiniz.evde hapis hayati yasamak nasil oluyor gorursunuz.

Benim cocuklarimda hep zor cocuklardi.aglayan her istedigini tutturan.

suan en kucuk 3 yasinda zor zaptediyorum o yuzden pek biryere gitmiyorum.esim olmazsa hatta hic gitmiyorum denebilir.
Parkimiz var orda bol bol oynuyor .
Buyudukce azaliyor ama daha cok var 5 yasini bekliyorum ben...

Evet ne yazıkkki doğduğundan beridir böyle. Hiç Bi ara vermişliği olmadı. Çok şükür o bahsettiğiniz şeyler yok Allah sizede kolaylık versin sizin de çok zor gerçekten
Amin, hepimize
Sağlıkları olsunda, gerisi bir şekilde geçecek.
Zor ama dert dersem, hasta çocuklara ailelerine haksızlık etmiş oluruz ☺

Mesela bayram sabahı gittik annemlere, orda enerji hapı almış gibi, yerinde bir sn durmadı, bir bayramlaşıp döndük

Aynen ben de böyle düşünüyorum.
Yoksa doğar doğmaz anlayamaz ağlayarak birşeyler yaptırmayı.

Konu sahibi benim iki numara da öyle.
Herşeye tepkili doğduğundan beri.
Pusette bir kere bindirip gezdiremedim.
Büyük ihtimalle içinde de aşırı rahatsız oluyordu.
Doğduğu andan itibaren üzerini ortemedim tepikledi.
Sussun diye kundak yaptım.
Zorlaya zorlaya çözdü.
Banyoda ağlar, kucağımda ağlar, beşikte ağlar, amuda kaldırırım ağlar.
Daha sayamayacagim.
Tuvalete bile gidemiyordum belli bir yaşa kadar.
Anlatsan abartiyorsun derler.
Bakamiyorsun derler.
Sen takintilisin derler.
Derler de derler.
Halbuki birinciyi de ben büyüttüm.
O da aksine o kadar naif, mutlu, sakin bir bebekti ki.
Aciksa bile ağlamazdi bebekken.
Dudağını felan yalarken uyanır emzirirdim ben.
İkinciyle dışarı çıkmak işkence, yolculuk yapmak demek de çin işkencesi diyeyim siz anlayın öyleydi.
Bize de herkes bakardı.
Şimdi beş yaşında.
Tabiki büyüdükçe azalıyor.
Ama hala tepkileri aşırı.
Kiyafetini giyemez koluna takılır çığlığı basar, resmi boyarken tasirir bağırır, yırtar kalkar, tabağında yemekler birbirine değer ağlar, toprağa yanlışlıkla oturur ağlar, eli kirlenir ağlar vs. vs.
Bunun sebebi biraz da mükemmeliyetçi mizaç bence.
Olsun yavrum, bir dahakine yaparsın, kirlensin temizleriz, hatta biraz kirli dursun önemi yok, takamiyorsan oyuncağı gel başka çözüm yolu bulalim vs. diye diye aştık.
Tabi ki hiç bir şekilde ikna olmuyorsa biraz aglayabilirsin kızım da demisligim çoktur.
Değişikler bu tipler yani.
Tabiri caizse hersey batıyor bu tiplere.
Zamanla aşması için sizin yardiminiz lazım.
Üzülmeyin ayrıca.
Onun öyle olması sizin sucunuz değil asla.

çıkmasın demiyorum çıkarsa susturmayı bilmen gerekiyor
İşte bir üstün zekalı. Alkışayalım arkadaşlar

Kusura bakma teyzeye güldüm okuyunca , tam bir sayko yurdum insanı
Dışardaki tepkilere bakma hiç , benim oglum da cok aglar , aile ortamlarında cok stres oluyordum baslarda ama su an kabullendim zamanla azalacak diye düşünüyorum.

Canim ben de uyku teroru yasayan bir anneyim ve bu dertten muzdarip olan anneleri tek cati altinda toplamak icin uyku teroru adli instagram sayfasi actim orada konusuyoruz doktora giden tedavi goren atlatan aileler var.. yasamayan bilmez cok berbat bisi uykusuz 2 yildir ruh gibiyiz..Ben instagramdan ulasabildiklerime ulasmaya calisiyorum..

Benim oğlum aç olduğu için aglayıp, asla ağzina yemek sürmezdi.. 28 aylık şimdi, yemek yeme durumu; eh daha iyi..
Açlık, ağlama krizlerine neden olurdu bizde. Karnı tok oldu mu cok sakindi..
Ama çözene kadar bu durumu, akla karayı seçtim.

Oğlumu kanguruya takardım birlikte babamın dükkanında çalıştık o yüzden insanlarla çok iyi. Çekintisi yok. Konuşuyor ifade de edebiliyor kendini ama bayramdan sonra hiç dışarı çıkarmadım onu. Adda dedi istedi ama 3 gündür evde daha az ağlıyor onu farkettim. Ya kalabalığı sevmiyor yada kalabalıkdaki sınırlamaya sevmiyor hala izlemedim ama daha iyiyizşuan. Ama dışarı çıkınca ne olacağız yine bilmiyorum tabiki. Dediğiniz tarz çocuklarla karşılaştım gerçekten onlarda ayrı bir zorluk oluyor sakinliği seviyorlar gibi oluyorsanki. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Ben2. çocuğu istedim oğulumun yalnız olduğunu farkettim çünkü. Birde ben oğlum ağladığında hiç bir zaman istediğini yapmadım dediğinize katılıyorum 1 kez yapınca devamı gelir düşüncesindeyim o yüzden taviz vermedim. Ağlayınca ilk zamanlar susturmak için çok çabaladım. Sonrada ilgi çekmek için ağlafığıyla ilgili Bi yazı okudum ve tepkisiz kaldım ama benim tek başıma tepkisiz kalmam yetmiyor. Benim dışımda herkes tepki veriyor. Sokaktaki kadınlar mesela. Evdeysen kaynanam susturma a fırsat vermeden elimden hemen alır mesela. Annem e ağladığında sessiz kal susacak dediğim halde konuşarak susturmaya çalışır mesela. Vs vs. Ya galiba beni zorlayan çevreki müdahaleler. Yoksa ben oğlumu tanıyorum biz bize yeteriz ama hep Bi müdahale. Bu yüzden tam anlamıyla iletişim kuramıyoruz gibi geliyor artık. İnanıyorum kardeşi olunca sakinleşecek. Çünkü çok yalnız. Evde 3. Biri olsun çok mutlu oluyor. Gitsin istemiyor. Peşinden ayrılmıyor bu beni umutlandırıyor inşallah biliyorum zor olacak ama nasip belki de çok güzel şeyler olur. Allah sizede yardım etsin. Camdan atlama işini defalarca düşündüm şaka gibi. Oğlum ağladıkça beynim uyuşuyor gibi hissediyorum

Onları hep denedim bu yüzden Çaresizim maalesef

Onu da duydum oğlumun adı eren. Erenler hep aksi olur derlerdi bende yok artık dedim ve evet doğruymuş. Kim de eren ismini duysam ki oğlu mda aynı aksi huysuz vs. Bu dediklerinizi denedim Bi teması tam yapamadım onu da oğlum ağlayınca kendini yerden yere atıyor sarılmaya vs izin vermiyor dinlemiyor nöbet gibi çok ilginç. O yüzden Teması Tam yapamamış olabilirim. Kaynanam bana inanamadı bu çocuğun neyi var sen abartıyorsun derdi bir sahur gecesi oğlum 45 dk krize girdi diyorum ki başından ayrılın sakinleşir. Bunlar beni dinlemedi başında beklediler. Kayınpederim dua filan okuyor öyle şaşkınlar yani. sonra krizi bitti sahura oturduk ya o neydi öyle diyorlareşimde inanıyorsunuz ya bize dedi. Öyle Bi değişik kriz yani

İşte o annelerden biri benim. Ağladığı an alırdım elime. Ben şimdiden oğluma ğapucun daam atıldı yok sen daha uyuuu kardeşin geliyor diyenlere bile izin vermiyorum anlar anlamaz ama oayrımı hissetmesin diye. İnşallah çok çaba sarfedicem ama bilemiyorum Allah yardım etsin inşallah

Çok teşekkür ederim bunları bende yaptım yapıyorumda hala Ama ağlayınca gözünü kapatıp hiçbişey duymuyor görmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…