- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
- 23
- Konu Sahibi yenieleman
-
Nasıl etiketleniyor bilmiyorum bilen arkadaslar etiketleyebilir miDerinsularda size yardımcı olabilir
Sürekli evde sakin bir ortamda mı bulundu? Bazı çocuklar 1 yaşına kadar sadece anne, baba, anneanne, babaanne, dede gördüğünden diğer insanları yabancılayabiliyor, bir arkadaşımızın kızı 1 yaşına kadar bu şekilde büyümüş, o yüzden sürekli gördüğü kişiler dışında kimi görse ağlıyordu, aynı evladınız gibi aklını dağıtmak için denedikleri hiçbir yöntem işe yaramıyordu, bir akşam bize geldiler daha eve girmeden arabada ağlamaya başladı, bahçedeki kedileri gösteriyoruz, oyuncaklar çıkardık, çizgi film açtık, sevdiği müzikleri dinlettik yok olmuyor susmuyor, o susmadıkça panik yapmaya başladık, devamlı eve eve deyip ağladı, biz çocuğun ağlayışına üzüldük ağlarken çok hırpalandı çünkü, anne babası susturamadılar diye huzursuz oldular ama 3 yaş sonrası konuşmaya başlamasıyla beraber ağlama nöbetleri son buldu.Görmezlikten gelmeye şu yüzden başladım oğlumun dikkatini dağıtmaya çalışmam nafile fayda vermedi. Gözlerini kapatıp sadece ağlıyor duymuyor dinlemiyor kendini yerlere atıyor vs. O yüzden bende bu yönteme başvurdum. Ama başka Bi öneriniz varsa tabiki açığım yeterki çözüm bulabilryim
Eh en azından sukredin ki o yokmuş, oğlum hasta olduğunda bana titreme geliyor, hastalığı geçiyor ama giden psikolojim oluyor, herkesin ki öyle mi bilmiyorum ama, ne ateş ölçer koydurur, ne ıslak bez, ne duş, ne şurup.Ha bide bende bu bahsettiğiniz hasta olduğunda ki şeyler yok
Sebebi açayım bacım, bizim evde de var bu meretten bitane. 14 ay ota boka ağladı, kendimi camdan atacaktım artık. Kulak tıkacıyla yaşadım ömrümü yedi ömrümü. Sonra 14 aylıklen şükürler olsun konuşmayı söktü, 14-24 ay arası süperdi, içi daralınca dırdır konuştu etti. Hah kurtuldum diyordum, şuan 31 aylık ve son bir aydır yine başladı , ve bunu en çok bana yapıyor, eşime yapmıyor en deli oldugum nokta da bu! Biz de oğlan 22 aylıkken ikinciyi istemeye başladık ama 8 aydır kısmet değilmiş kalamadım gebe, çok şükür ki gebe değilim diye şükrediyorum yani. Haftasonu iki kişi zaptedemez olduk, bir de konuşuyor bu çocuk çatır çatır öyle böyle değil. Yine düzelmedi. Başlığı görünce biri beni anlatmış selam yazacaktım, aramızdaki fark siz gebesiniz. Madem bu kadar zor bir çocuk ikinciye niye gebe kaldınız? Hafi benim oğlan arada bi sene melek gibiydi de gaza gelip bıraktık korunmayı siz ?Belki uzun olacak bilmiyorum. Çıkmazdayım yoruldum.
Oğlum 2 yaşında. Belki de kimse inanmayacak bana çünkü çevremde inanmıyordu zamanla şahit olarak anladılar. Oğlum doğdu doğalı ağlıyor. Ha büyüdükçe susar dediler ama yok.
Bugün dükkana gittim yine ne ağladı sussun oyalansın diye herşeyi yaptım. Sıkıldı herhalde dedim pazara çıkardım. Pazarda da ağladı. Oğlum arabada oturmaktan mı sıkıldın yürümek ister misin dedim. Evet dedi arabayı bıraktık yine ağladı. Ama öyle böyle değil kriz oğlumun ağlamaları hep kriz gibi olur. Dışarıdan görseniz bu kız kesin bu çocuğu dövdü dersiniz ama yok. Bir cimcik bile yok hiçbişey yok. Pazarda krize girince artık sinirlendim eve yürüyoruz kalabalıkta herkes bize bakıyor. Rahatsız oldum arka sokaktan gittim bu kez teyze bana bağırmaya başladı çocuk ağlıyor vs vs. Bağırarak Seni ilgilendirmez teyze dedim canım burnumdaydı zaten. Hamileyim bide. Beni ilgilendirir dedi. Benim çocuğum seni ilgilendirmez dedim arkamdan sayıyordu zaten ben giderken. Bu sadece bugünki olay. Oğlum her zaman heryerde ağlar. Hemde her zaman sebepsiz. Çünkü susturmak için elimden geleni yapıyorum olmadı konuşuyorum ifade etsin diye. Ve bu gbi teyzeler her zaman kesinlikle çıkar laf söylerler. Ya oğlumu 2 yıldan beri susturmaya çalıştığım halde krize girer gibi ağlamasına mı yanayım. her zaman bu tarz hiçbişey bilmeden karışan teyzelere mi yanayım. Hamileyim ona mı yanayım. Oğluma mı yetemiyorum iyice doyumsuz mu oldu acaba ona mı ağlayayım. Yoruldum gerçekten yoruldum evde oğlum Bi yandan ben Bi yandan oğlum ağladı o uyuya kaldı bende buraya yazıyorum. Bi çocuk neden herşeye ağlar.? Hele ki artık anlayabiliyorken az çok ifade edebiliyorken. Ben mi yetemiyorum nedir bu ben anlamıyorum. Yaşayan deneyimleyen varsa nolur fikir verin
Oğlum bu ay sonunda 2 yaşını dolduracak.sadece eşim ve benle büyüdü bu zamana kadar.hic akrabamiz komsumuz yok bulundugumuz şehirde.cok insancıl maşallah.biraz ürkeklik var ama çok sürmez normale döner.iletisim kurar kendince.soylediginiz izole hayat bir etken olabilir ama çocuğun fıtratı da onemliSürekli evde sakin bir ortamda mı bulundu? Bazı çocuklar 1 yaşına kadar sadece anne, baba, anneanne, babaanne, dede gördüğünden diğer insanları yabancılayabiliyor, bir arkadaşımızın kızı 1 yaşına kadar bu şekilde büyümüş, o yüzden sürekli gördüğü kişiler dışında kimi görse ağlıyordu, aynı evladınız gibi aklını dağıtmak için denedikleri hiçbir yöntem işe yaramıyordu, bir akşam bize geldiler daha eve girmeden arabada ağlamaya başladı, bahçedeki kedileri gösteriyoruz, oyuncaklar çıkardık, çizgi film açtık, sevdiği müzikleri dinlettik yok olmuyor susmuyor, o susmadıkça panik yapmaya başladık, devamlı eve eve deyip ağladı, biz çocuğun ağlayışına üzüldük ağlarken çok hırpalandı çünkü, anne babası susturamadılar diye huzursuz oldular ama 3 yaş sonrası konuşmaya başlamasıyla beraber ağlama nöbetleri son buldu.
Tam konuşamama da çocuklarda ağlama krizlerine neden olabiliyor.
Konuşması nasıl acaba?Oğlum bu ay sonunda 2 yaşını dolduracak.sadece eşim ve benle büyüdü bu zamana kadar.hic akrabamiz komsumuz yok bulundugumuz şehirde.cok insancıl maşallah.biraz ürkeklik var ama çok sürmez normale döner.iletisim kurar kendince.soylediginiz izole hayat bir etken olabilir ama çocuğun fıtratı da onemli
Kesinlikle çocuğun fıtratı çok önemli.Konuşması nasıl acaba?
Ben ismin de etkilediğini düşünüyorum ,Belki uzun olacak bilmiyorum. Çıkmazdayım yoruldum.
Oğlum 2 yaşında. Belki de kimse inanmayacak bana çünkü çevremde inanmıyordu zamanla şahit olarak anladılar. Oğlum doğdu doğalı ağlıyor. Ha büyüdükçe susar dediler ama yok.
Bugün dükkana gittim yine ne ağladı sussun oyalansın diye herşeyi yaptım. Sıkıldı herhalde dedim pazara çıkardım. Pazarda da ağladı. Oğlum arabada oturmaktan mı sıkıldın yürümek ister misin dedim. Evet dedi arabayı bıraktık yine ağladı. Ama öyle böyle değil kriz oğlumun ağlamaları hep kriz gibi olur. Dışarıdan görseniz bu kız kesin bu çocuğu dövdü dersiniz ama yok. Bir cimcik bile yok hiçbişey yok. Pazarda krize girince artık sinirlendim eve yürüyoruz kalabalıkta herkes bize bakıyor. Rahatsız oldum arka sokaktan gittim bu kez teyze bana bağırmaya başladı çocuk ağlıyor vs vs. Bağırarak Seni ilgilendirmez teyze dedim canım burnumdaydı zaten. Hamileyim bide. Beni ilgilendirir dedi. Benim çocuğum seni ilgilendirmez dedim arkamdan sayıyordu zaten ben giderken. Bu sadece bugünki olay. Oğlum her zaman heryerde ağlar. Hemde her zaman sebepsiz. Çünkü susturmak için elimden geleni yapıyorum olmadı konuşuyorum ifade etsin diye. Ve bu gbi teyzeler her zaman kesinlikle çıkar laf söylerler. Ya oğlumu 2 yıldan beri susturmaya çalıştığım halde krize girer gibi ağlamasına mı yanayım. her zaman bu tarz hiçbişey bilmeden karışan teyzelere mi yanayım. Hamileyim ona mı yanayım. Oğluma mı yetemiyorum iyice doyumsuz mu oldu acaba ona mı ağlayayım. Yoruldum gerçekten yoruldum evde oğlum Bi yandan ben Bi yandan oğlum ağladı o uyuya kaldı bende buraya yazıyorum. Bi çocuk neden herşeye ağlar.? Hele ki artık anlayabiliyorken az çok ifade edebiliyorken. Ben mi yetemiyorum nedir bu ben anlamıyorum. Yaşayan deneyimleyen varsa nolur fikir verin
Kelimeleri var ama cümleleri yok.anne gel baba gel dışında.Konuşması nasıl acaba?
Mesela hangi isimlerBen ismin de etkilediğini düşünüyorum ,
Garip gelebilir ama bazı isimlere sahip öğrencilerim çok huysuz , asabi , uyumsuz oluyordu.
Onun dışında ;
1. Görmezden gelme
2. Dikkat dağıtma
3. Baba ilgisi
4. Sakinleştirici dualar -inancınız varsa-
5. Temas
tavsiyelerimdir :)
Son derece haklısın abla. Lakin ilave olarak evde misafir olmadığında da aynı haykırma derecesinde ağlayış mevcut benim durumumda. Ben de hem yemek yememesine hem de konuşup henüz kendini ifade edememesine bağlıyorum. Sabır Allah sabır diyorum sadece.Sürekli evde sakin bir ortamda mı bulundu? Bazı çocuklar 1 yaşına kadar sadece anne, baba, anneanne, babaanne, dede gördüğünden diğer insanları yabancılayabiliyor, bir arkadaşımızın kızı 1 yaşına kadar bu şekilde büyümüş, o yüzden sürekli gördüğü kişiler dışında kimi görse ağlıyordu, aynı evladınız gibi aklını dağıtmak için denedikleri hiçbir yöntem işe yaramıyordu, bir akşam bize geldiler daha eve girmeden arabada ağlamaya başladı, bahçedeki kedileri gösteriyoruz, oyuncaklar çıkardık, çizgi film açtık, sevdiği müzikleri dinlettik yok olmuyor susmuyor, o susmadıkça panik yapmaya başladık, devamlı eve eve deyip ağladı, biz çocuğun ağlayışına üzüldük ağlarken çok hırpalandı çünkü, anne babası susturamadılar diye huzursuz oldular ama 3 yaş sonrası konuşmaya başlamasıyla beraber ağlama nöbetleri son buldu.
Tam konuşamama da çocuklarda ağlama krizlerine neden olabiliyor.
Ya kıyamam niye yemek yemiyor.Son derece haklısın abla. Lakin ilave olarak evde misafir olmadığında da aynı haykırma derecesinde ağlayış mevcut benim durumumda. Ben de hem yemek yememesine hem de konuşup henüz kendini ifade edememesine bağlıyorum. Sabır Allah sabır diyorum sadece.
Oğlunuza ve tüm evlatlara sağlıklı uzun ömürler dilerimOğlum bu ay sonunda 2 yaşını dolduracak.sadece eşim ve benle büyüdü bu zamana kadar.hic akrabamiz komsumuz yok bulundugumuz şehirde.cok insancıl maşallah.biraz ürkeklik var ama çok sürmez normale döner.iletisim kurar kendince.soylediginiz izole hayat bir etken olabilir ama çocuğun fıtratı da onemli
Aslında o hareketi farkında olmadan biz öğretiyoruz. Daha bebeklikten itibaren, ağlamazsa kucağa almayarak.. Ağlamadıkça bir sıkıntısı yoktur diye ihmal ettiğimiz çok olur..Konu sahibi isteklerini ağlayarak mı yaptırmaya alıştı acaba?
Meme fesadıYa kıyamam niye yemek yemiyor.
Ya kıyamam niye yemek yemiyor.
Belki yardimim olur Instagram da kozmik bloğun diye bı sayfa var orda sütten kesme tuvalet eğitimi gibi konularda tarihler veriyo hiç inanmamistim ama ilk denediğimde kızım anında bıraktı üstelik aynı sizin anlattiginiz gibi sadece memeyle yaşıyordu resmen ailem eşim dalga geçiyordu hayatta biraktiramazsin diye belki sizde de işe yarar. Bu arada ben o tarihe kadar gece emmesini biraktirip gündüzü de bı rutine oturtmustum. O tarihte tamamen kestim aklına geldiğinde dokunup sev istersen ama süt bitmiş dedim oylelikle atlattık hiç bu kadar kolay olucani tahmin etmiyodumİlk oğlumdan sonra bu 2 numara sudan çıkmış balığa çevirdi beni. Durur durur ağlar, bakar bakar ağlar. Dalgın olduğu zamanlarda beni tekrarlar, kelimeleri söyler. Bilinçli bir şekilde, ısrar ve inatla konuşmak istemiyor. 8 aylıkken yürüdü, çok acelemiz vardı.Iııı aaaaa yetiyor kendisini ifade etmeye.
Benimkisi açlığın verdiği huzursuzluktan ağlıyor ama asla yemiyor. Hiç birşey.. Konu sahibinden halliceyim, çıldırma noktasına gelip sakinlediğim çok oluyor. Umarım geçer. Memeden kesmeyi başardığım gün kuş gibi hafifleyeceğimi hissediyorum.
Sizinki de az değilmiş. Aynaya bakıp ağlamak
Ay benim çok ihtiyacım var memeden kesme tavsiyelerineBelki yardimim olur Instagram da kozmik bloğun diye bı sayfa var orda sütten kesme tuvalet eğitimi gibi konularda tarihler veriyo hiç inanmamistim ama ilk denediğimde kızım anında bıraktı üstelik aynı sizin anlattiginiz gibi sadece memeyle yaşıyordu resmen ailem eşim dalga geçiyordu hayatta biraktiramazsin diye belki sizde de işe yarar. Bu arada ben o tarihe kadar gece emmesini biraktirip gündüzü de bı rutine oturtmustum. O tarihte tamamen kestim aklına geldiğinde dokunup sev istersen ama süt bitmiş dedim oylelikle atlattık hiç bu kadar kolay olucani tahmin etmiyodum
Amannnıınn bağımlı bebek de zor, benim kızım da biberon müptelasıydı, biberonla aşırı süt tüketiyor yemek yemiyordu, kötü anne diyeceksiniz ama doktorumuzun talimatıyla yapmak zorundaydım zira kızımın bağışıklık sistemi dengeli beslenme olmadığı ve aşırı süt tükettiği için çökmek üzereydi, 2. ateşli havalesi sonrası doktor ne olursa olsun bu biberonu yok et dedi ve ben ateşlense de ağlasa da biberonun memesini kesip eline verdim iğrendi, ağladı, yemek yemedi ama biberonkolikliğinden vazgeçti, eşim kıyametleri kopardı kızımın biberonunu ver diye ama birimizin dik durması lazımdı, o görevde bana düştü.Meme fesadıbağımlı,tiryaki. Sütüm asla fayda etmiyor. Kilo boy olarak iyi durumda değil. Ama önüne dünyaları sersemde ille de meme illede meme . Yok kesemiyorum da. Ateşleniyor, üzülüyor kıyamıyorum. 24 ayını doldurmasını bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?