Sürekli ağlama krizine giren çocuk

Sürekli evde sakin bir ortamda mı bulundu? Bazı çocuklar 1 yaşına kadar sadece anne, baba, anneanne, babaanne, dede gördüğünden diğer insanları yabancılayabiliyor, bir arkadaşımızın kızı 1 yaşına kadar bu şekilde büyümüş, o yüzden sürekli gördüğü kişiler dışında kimi görse ağlıyordu, aynı evladınız gibi aklını dağıtmak için denedikleri hiçbir yöntem işe yaramıyordu, bir akşam bize geldiler daha eve girmeden arabada ağlamaya başladı, bahçedeki kedileri gösteriyoruz, oyuncaklar çıkardık, çizgi film açtık, sevdiği müzikleri dinlettik yok olmuyor susmuyor, o susmadıkça panik yapmaya başladık, devamlı eve eve deyip ağladı, biz çocuğun ağlayışına üzüldük ağlarken çok hırpalandı çünkü, anne babası susturamadılar diye huzursuz oldular ama 3 yaş sonrası konuşmaya başlamasıyla beraber ağlama nöbetleri son buldu.
Tam konuşamama da çocuklarda ağlama krizlerine neden olabiliyor.

Ha bide bende bu bahsettiğiniz hasta olduğunda ki şeyler yok
Eh en azından sukredin ki o yokmuş, oğlum hasta olduğunda bana titreme geliyor, hastalığı geçiyor ama giden psikolojim oluyor, herkesin ki öyle mi bilmiyorum ama, ne ateş ölçer koydurur, ne ıslak bez, ne duş, ne şurup.

Bakım vermek imkansız hale gelir hastayken, düştüğünde dizi kanasa aynı, saatlerce susmaz, hiç böyle çocuk da değildi, bu can tatlılığı sonradan geldi.

Bu arada huysuzlukla alakalı mi, ona birşey diyemem ben sadece merakimdan sordum.

Herşeye fazlaca hassas bir çocuk mesela, sese, kokuya..
Hafızası çok fazla, kurduğu cümleler vs, algısı öyle.

Geçen randevumuz da üstün zekalı olabileceğini bir kaç test daha yapacaklarını söylediler..

O yüzden merak ettim sizin durumunuzu da ☺
Doğduğundan beri böyle miydi bu arada ?

Sebebi açayım bacım, bizim evde de var bu meretten bitane. 14 ay ota boka ağladı, kendimi camdan atacaktım artık. Kulak tıkacıyla yaşadım ömrümü yedi ömrümü. Sonra 14 aylıklen şükürler olsun konuşmayı söktü, 14-24 ay arası süperdi, içi daralınca dırdır konuştu etti. Hah kurtuldum diyordum, şuan 31 aylık ve son bir aydır yine başladı , ve bunu en çok bana yapıyor, eşime yapmıyor en deli oldugum nokta da bu! Biz de oğlan 22 aylıkken ikinciyi istemeye başladık ama 8 aydır kısmet değilmiş kalamadım gebe, çok şükür ki gebe değilim diye şükrediyorum yani. Haftasonu iki kişi zaptedemez olduk, bir de konuşuyor bu çocuk çatır çatır öyle böyle değil. Yine düzelmedi. Başlığı görünce biri beni anlatmış selam yazacaktım, aramızdaki fark siz gebesiniz. Madem bu kadar zor bir çocuk ikinciye niye gebe kaldınız? Hafi benim oğlan arada bi sene melek gibiydi de gaza gelip bıraktık korunmayı siz ?
Bi de türkiyede ? Türkiyede herkes laf eder şımartır , size bin laf eder ağlatırsanız. Siz susturmak için herseyi denemişsiniz ben sert anneyim bırakıyorum ağlıyor valla, yapacağım jesti de yapmıyorum ağlıyorsa ve ağladığı için yapmadığımı, boşa ağladığını dile getiriyorum. Tabii ki en başta soruyorum, bi sonuca bağlanmayan saçma sapan bir krizse evde falan hiiiç yokmuş gibi davranıyorum. Bu tavırlar ağlamaların süresini acaip kısıyor. Şuan yine başladı ama 1 dakikada susuyor geri, biliyor muhattabı yok. Ağladığı için bişiler yapmamanız lazım, 10 lere yapmayıp bi kere bile ağlıyo diye bi istediğini yaparsanız kaybetmiş olursunuz.

Oğlum bu ay sonunda 2 yaşını dolduracak.sadece eşim ve benle büyüdü bu zamana kadar.hic akrabamiz komsumuz yok bulundugumuz şehirde.cok insancıl maşallah.biraz ürkeklik var ama çok sürmez normale döner.iletisim kurar kendince.soylediginiz izole hayat bir etken olabilir ama çocuğun fıtratı da onemli

Konuşması nasıl acaba?

Ben ismin de etkilediğini düşünüyorum ,
Garip gelebilir ama bazı isimlere sahip öğrencilerim çok huysuz , asabi , uyumsuz oluyordu.
Onun dışında ;
1. Görmezden gelme
2. Dikkat dağıtma
3. Baba ilgisi
4. Sakinleştirici dualar -inancınız varsa-
5. Temas
tavsiyelerimdir :)

Mesela hangi isimler

Son derece haklısın abla. Lakin ilave olarak evde misafir olmadığında da aynı haykırma derecesinde ağlayış mevcut benim durumumda. Ben de hem yemek yememesine hem de konuşup henüz kendini ifade edememesine bağlıyorum. Sabır Allah sabır diyorum sadece.

Ya kıyamam niye yemek yemiyor.

Oğlunuza ve tüm evlatlara sağlıklı uzun ömürler dilerim tabii ki çocuğun huyu suyu da etken, bahsettiğim arkadaşımın çocuğu aşırı yabancılıyordu, gerçi herhalde onlar bebeklik döneminde çocuğun konforunu sağlamak için de biraz sosyal yaşamdan soyutlamışlar kendilerini, çocuk pek dışarı çıkmamış, evini güvenli bölgesi olarak görüyormuş evin dışına çıkınca kıyamet kopuyordu, başka bir arkadaşımın oğluda her daim ağlama krizine girmezdi ama tanımadığı ses duyunca veya alışık olmadığı birini görünce dudak büküp ağlamaya başlardı, bazı çocukları ne yaparsanız yapın susturamıyorsunuz, aileye de zorluk oluyor, bir yere gitmeye çekiniyorlar, huzursuz oluyorlar, rahat edemiyorlar, siz de bir şey yapamıyorsunuz anne babayı rahatlatmak adına çocuğu oyalamaya çalışsanız ters tepiyor daha çok ağlıyor, valla bizim elimiz ayağımıza dolaşmıştı o bızdık ağladığında.

Konu sahibi isteklerini ağlayarak mı yaptırmaya alıştı acaba?
Aslında o hareketi farkında olmadan biz öğretiyoruz. Daha bebeklikten itibaren, ağlamazsa kucağa almayarak.. Ağlamadıkça bir sıkıntısı yoktur diye ihmal ettiğimiz çok olur..
Aşırı ağlama olayını da öğretiyoruz. Mesela bulaşık yıkarken mama sandalyesine bırakırız bebeği.. Bizi görür, oyalanır deriz.. Ama bebek anneyi görünce mızırdanır, alsın beni diye.. Bu hafif mızırdanma anne tarafından önemsenmez, işini bitirmeye bakar.. Bebek baktı ki anne gelmiyor, volümü artırıyor.. İyice çığrından çıktığını gören anne, bebeği kucağına alıp ilgi gösteriyor.
Haliyle bu günlük çok sık tekrar edilen bir hareket olduğundan bebek onu ezberliyor. Ve zamanla ağlayarak ilgi çektiğini anlıyor.. Ağlamazsam annem benimle ilgilenmez. Ne kadar çok ağlarsam o kadar çok ilgi diye kodluyor bilinç altına..

Allah kolaylık versin. Aşamıyorsanız yardım alın konu sahibi.. Yeni bebek geldiğinde daha da zorlu bir hal alacak.. En sakin çocuk bile kardeşin gelmesiyle bir afallar.. İlginin başka yere kaydığını görünce oğlunuz neler yapar bilemiyorum...

Ya kıyamam niye yemek yemiyor.

Bana sormadiniz ama bizde de var yemek yememe problemi..kahvaltı menemen meyve emme formunda yaşıyordu buna makarna ilave oldu:) 18 aydan sonra bir haller oldu çocuğuma.hep yedigi şeyler yemez oldu.oysa ek gıdaya geçişten itibaren çok ozendim yediği şeylere.yogurdunu peynirini ekmeğini kendim yaptım .karnıbahar brokoli kereviz falan yiyordu..bildiğin örnek bebeydi.hepsi yalan oldu

Belki yardimim olur Instagram da kozmik bloğun diye bı sayfa var orda sütten kesme tuvalet eğitimi gibi konularda tarihler veriyo hiç inanmamistim ama ilk denediğimde kızım anında bıraktı üstelik aynı sizin anlattiginiz gibi sadece memeyle yaşıyordu resmen ailem eşim dalga geçiyordu hayatta biraktiramazsin diye belki sizde de işe yarar. Bu arada ben o tarihe kadar gece emmesini biraktirip gündüzü de bı rutine oturtmustum. O tarihte tamamen kestim aklına geldiğinde dokunup sev istersen ama süt bitmiş dedim oylelikle atlattık hiç bu kadar kolay olucani tahmin etmiyodum

Ay benim çok ihtiyacım var memeden kesme tavsiyelerine

Bazı yorumlar çok tuhaf... Konu sahibi Allah kolaylık versn,benim de 20 aylık bir kızım var 2 yaş sendromu onda da başladı,ben durduk yere ağlayınca anlatmaya çalışıyorum sonra sessiz kalıyorum,eğer hala susmuyorsa dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum,hayvanları çok seviyor mesela ya hikaye anlatıyorum ya da çevremizde olan bir nesneyi gösteriyorum..Çoğu zaman susuyor

Amannnıınn bağımlı bebek de zor, benim kızım da biberon müptelasıydı, biberonla aşırı süt tüketiyor yemek yemiyordu, kötü anne diyeceksiniz ama doktorumuzun talimatıyla yapmak zorundaydım zira kızımın bağışıklık sistemi dengeli beslenme olmadığı ve aşırı süt tükettiği için çökmek üzereydi, 2. ateşli havalesi sonrası doktor ne olursa olsun bu biberonu yok et dedi ve ben ateşlense de ağlasa da biberonun memesini kesip eline verdim iğrendi, ağladı, yemek yemedi ama biberonkolikliğinden vazgeçti, eşim kıyametleri kopardı kızımın biberonunu ver diye ama birimizin dik durması lazımdı, o görevde bana düştü.
Hadi senin yavrun daha 2 yaşını doldurmamış ama benim kızım 3,5 yaşındaydı hala biberon diye krize giriyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…