Sürekli ağlayan bebeğim yardım edin :(

Yedirdikleriniz gerçekten bebek için çok ağır. Kakasını yaparken zorlandığı için ya da yapamadığı için ağlıyor olabilir mi? Özellikle cici bebe şeker içermesinin yanı sıra sindirim güçlüğü ve kabızlık problemi yaratıyor. Ben de bilmeyerek kullanmıştım ya doktor uyarmıştı. Bir daha hiç vermedim.

Ilk 6ay anne sütü diyor dr.6aydan sonra ev yapimi yogurt ve elma puresi 1cay kasigi kadar.tattirarak baslayin.Bu ne acele.sutunuz yetmiyorsa devam sütü verin.Sütlü pirincli diye bir cesit var 4aydan sonra gece tok tutsun diye veriyordum ben.Diste cikariyor olabilir.Karanfili havanda ezin.cok az sulandirip o suyu parmaginizla bebegin dis yerlerine sürün bana dis hekimi söylemişti dis sorunuysa işe yariyor.Ek gidaya 1cay kasigi deneyin ve gozlemleyin bebegi.gaz,kabızlık,sancı yaptı mı?Alerjisi olabilir.Su cicibebeyi hala yedirenleri duyunca Şok oluyorum resmen

en iyisi doktora danışmak. ağlamasının birçok nedeni olabilir.

Kendi serce pagmagini iyice bi yika bak nasil isiriyor yavrum o nasil kasinip agriodur varya benm kizimda disten huzursu bu aralar müzik flan ac ben hic kundak yapmadim ama uyuyacagi zaman iyice kundak yapiorum hemn uyuyo emzik verince bebek kasigi varsa onuda ver istersen agzina biraz isirsin kasisin yavrum tatli tatli kasinir agrir
Yaa gerçekten öyle bi isiriyor ki anlatamam parçalayacak gibi :( yeter ki diş olsun ya başka bi sebepten aglamasin yeterki :( bende deniycem kundaği bi canim

Laktoz intoleransi.. Kakasi bozuktu..
Hatta alerjiden suphe ile ben sut urunleri diyeti yapmistim.. Ek gidaya gec baslamistik..
Benim bebeğimin de kakasi sürekli değişiyor ya. Bi gün sulu bi gün yeşil ama içinde koyu yeşil parçalar. Bayadir da yeşil normalde nasıl oluyor bizde bi sorun mu var acabaa :(

Ya bes aylık bebege verdıgınız seylere bak
Sınırlendm sımdi yıne ya
Durmaz tabı
Cici bebe ne ya cıcı bebe
Yahu paket paket cici bebe verdim demiyorum arkadaş!!!!! En fazla iki Uc günde bi , ıkı adet cici bebeyi suyla yapip verirm bune ya hepiniz topa tuttunuz resmen. Pirinç unu da bi kaşık kadar koyup cıvık şekilde yapıp veriyorum ki onuda akşama kadar zar zor bitiriyo. Annelerimiz bizi de öyle büyütmüş siz nası büyüdünüz bilmiyorum da.

Ek gıda için çok küçük değil mi yahu.
Sindiremiyor belki de yavrucak.
Sütünüz yeter bu aylarda niye ek gıda?
Hem de yapay gıdalar, katkılı gıdalar, boş kilo yapacak gıdalar.

benim yasadigim ulkede ek gidaya 5-5,5 aylik baslaniyor tabi yavas yavas . Arastirmalara gore 1 ay ya da yarim ay bile erken baslansa alerjik olma oranlari dusuyormus. ama 3 gun kurali ile her yeni seyi 3 gun denetip diger yeni seye 3 gun sonra gecmek kosuluyla. Baby cereal veriliyor ilk pirinclisi. Pirincte demir var 6-8 ay arasi iyi demir alindiysa demir eksikligi daha az goruluyormus. Yani sutu yetse bile 5.5 ayda baslansa dunyanin sonu degil. Cok buyuk tepkiler geliyor nedense.
Bebek kolikse ne yaparsaniz yapin aglamasi durmaz haklisiniz insan yavrusu oyle aglarken caresiz hissediyor. Arkadaslarin dedigi gibi disi de geliyor olabilir.

Yediklerini sindirememe ihtimali yuksek. Bu da rahatsizlik verip gaz yapar.
Cici bebe cok gereksiz.
Uykudan en az 1 saat once birsey vermeyin.
Kakasi nasil? Besin alerjisi.. Laktoz intoleransi olabilir mi.. Benim oglumda da 4aydan sonra bu belirtiler vardi. Gezmedigim doktor kalmadi. Alerji uzmanina gosterin.
Yavrum kivranmasin.

Banada yedikleri ağır geldi 6 ayda basladim meyve suyuyla sonra yogurt meyve puresi sebze suyu corba pure gibi devam ettim biskuvi cok sekerli bence bir sure ek gidayi vermeyip durumuna bakin dis sıkıntısı bir iki ay surebiliyor benimki 2 aylikti basladi 7 aylikken cikardi o donemde salya akti eli devamli agzindaydi huysuz ve uykusuzdu

Oglum 1 yasinda esim cici bebe verince deliriyorum hazir paketlenmis gidadan uzak durun elinizden geldigi kadar dogal besleyin.sizi emmesi buyuk bi nimet sutunuzu artirmaya calisin hala olmuyorsa devam sutu kullanin.ya da doktorunuza danisip yavas yavas ek gida verin.

verdigin ek gidalar ayi icin uygun segil. cixi bebeyi bir yasindan onc verme vereceksen de 8. ayi falan bekle. kizim bir ara cok az kilo aliyordu. buyuklere uydum.pirinc unu verdim verdigim hergece aglayinca birdaha vermedim. pirinc unu faydasiz. kasik mamasi icin de erken. bu donem de.gunluk.mayalanmis yogurt ve meyve vermelisin en.fazla...

Ek gıda içi çok erken değil mi ayrıca versenizde sadece tattirmak suretiyle başlangıç yapmaliydiniz henüz sindirebilecek durumda degilki onun sistemi çok ağır verdikleriniz cici bebeyle ben kahvaltı ediyorum bazen kiz durmayinca benim bile agzimda aci bi tat birakiyor... Emziginin ucuna bi damla sürüp vermeleri bile rahatsız ediyor kuzulari bazen kaka yapabiliyor mu..

5 aylik bebege verdiginiz gida degil cer cop. Sadece azar azar gunluk mayalanmis yogurt ve meyve puresi verilir o yasta. Biraz bebek bakim kitabi falan alin,doktoruna sorun. Boyle olmaz ki? Sindirim zorlugu cekiyordur,alerjisi vardir belki hic birinden haberiniz yok

Yedirdikleriniz gerçekten bebek için çok ağır. Kakasını yaparken zorlandığı için ya da yapamadığı için ağlıyor olabilir mi? Özellikle cici bebe şeker içermesinin yanı sıra sindirim güçlüğü ve kabızlık problemi yaratıyor. Ben de bilmeyerek kullanmıştım ya doktor uyarmıştı. Bir daha hiç vermedim.

Ilk 6ay anne sütü diyor dr.6aydan sonra ev yapimi yogurt ve elma puresi 1cay kasigi kadar.tattirarak baslayin.Bu ne acele.sutunuz yetmiyorsa devam sütü verin.Sütlü pirincli diye bir cesit var 4aydan sonra gece tok tutsun diye veriyordum ben.Diste cikariyor olabilir.Karanfili havanda ezin.cok az sulandirip o suyu parmaginizla bebegin dis yerlerine sürün bana dis hekimi söylemişti dis sorunuysa işe yariyor.Ek gidaya 1cay kasigi deneyin ve gozlemleyin bebegi.gaz,kabızlık,sancı yaptı mı?Alerjisi olabilir.Su cicibebeyi hala yedirenleri duyunca Şok oluyorum resmen
Toplu cevap vereyim arkadaşlar tesekkr ederm yorumlariniz içinn . Özellikle cici bebeyi Aşiri sekılde vermedim hiç en fazla ıkı adetcici bebeyi suyla yapip veriyordum 2-3 günde bi tabi yorumlardan sonra artk vermeyeceğim. Pirinç unu da bi kaşık kadar koyup cıvık şekilde yapıp veriyorum onuda akşama kadar zar zor bitiriyo. AMA işte hiç bişey vermediğim günlerde böyleydi... Biraz tok tutsun düsüncesi ile veriyorum çevreye uyup .sütüm öyle dolu dolu değil hâlbuki ilk zamanlar ne güzeldi..

Fave sen dr getırmıssın kaka tahlılı falan yaptı degıl mı?
Kakasında sorun var mk farklı?
Durmadıgı zaman sen yedıklerını gozden gecır derım
Acı, eksı, sut urunlerı, yogun proteın vb ya da alerjık olabılecek yıyeceker
Bebekte dokuntu, kakada problem, ates, kusma gıbı seyler yoksa ayak cekme gıbı gaz belırtısı yoksa, diş olabılır, kulagına dokun huysuzlanıyor mu, kulagı agrıyabılır
Karnını ov sıcak tut
Gecmıyorsa buyume atagı dıyebılırız
Son care yıne dr
Kuzum tek kulak agiz bakti tahlil almadi

Yahu paket paket cici bebe verdim demiyorum arkadaş!!!!! En fazla iki Uc günde bi , ıkı adet cici bebeyi suyla yapip verirm bune ya hepiniz topa tuttunuz resmen. Pirinç unu da bi kaşık kadar koyup cıvık şekilde yapıp veriyorum ki onuda akşama kadar zar zor bitiriyo. Annelerimiz bizi de öyle büyütmüş siz nası büyüdünüz bilmiyorum da.
Kv mamayi nerde buluoduk kizim pirinc unuyla buyuduler hic emziremedim ben aksama kadar tarladayadim babanneleri bakiodu diodu masallah bizim koca saglam benim abimde oyle buyudu ablamda yakin cevremde tanidigim bi cok kisi tabi eskiler hep oyle diolar yani ne bilim.hepside masallah iyiler ama tabi zaman deisti eskisi gibi deil yediklerimiz ictiklerimiz formul mamalar var artik

Ya iki uc cici bebe az mi saniyorsun sen? Saka gibi cidden. Kusura bakma ben bu konularda tepkiliyim. Olacagimda. Vermeyecegininsoylemissin artik. Bu da iyi gelisme. Cici bebeden ek gdia olmaz...

Eskilere bakip ek gida uygulamayip, okusak neler faydali, neler verilebilir... sutun az ise mama icsin...

Son düzenleme:
Kakasi yesil kan damlasindan olabilir. Mukuslu mu peki... Parca parca seyler var mi..
Dr git detayli kaka tahlili iste ama normal cocuk dr lari birsey yok dis donemi geliyor normal bunlar diyorlar! Benim 1 ayimi oyle yediler. Direkt alerji uzmanina git. Sikayetleri anlat. Kakada reduktan maddeye vs baksinlar

Ayrica ek gida konusunda eskiden bizi boyle buyutmusler diyorsun ama o eskidenmis. Yeni nesil bilincli olmaliyiz. 2 -3 cici bebe 5 aylik bebege cok fazla. Ek gida baslamak istersen kabak havuc haslama ya da yogurt ile az az 3 gun kurali ile denemelisin.(alerji ihtimaline karsi)
Pirinc unu ve cici bebe sisirir bebegi sindirimi zor seyler rahatsiz eder. Yetiskin insan boyutunda dusunme... Onun midesi daha ne kadar. Doktoruna danismadan baslama. Sutun azsa mama takviyesi yapmalisin.onda da dikkat et kimi mamalar daha da gaz yapabiliyormus bebeklere.

Oda kabizlik yapiyor cok kokulu ve koyu yesil oluyo hemsire bize damlayi verirken uyarmisti korkma die hamileyken bende icnistim aynisi bende bile oldu

Miktar onemli degil arkadasim. Cici bebe tarzi paket gida verilmemeli, doktorlar soyluyor vermeyin diye.34 yasindayim anne sutu hic almamisim. Yogurt ve meyve puresi ile buyumusum. Ki olmasi gereken de o. Anneleriniz sizi nasil buyutmus diye sormussunuz ya. Cevap verme geregi duydum. Turkiyede baskisi yapilmis 50-60 senelik bebek bakim kitaplarinda bile bu boyle yazar. Arastiriniz okuyunuz,ogrenmenin yasi yoktur hepimiz okuyup ogreniyoruz. Saglikla buyutun bebeginizi omru uzun olsun

arkadaşlar kızm 5 aylık emziriyorum arada kaşık maması arı pirinç unu cici bebe meyve püresi veriyorum azar azar,Ama genelde emziriyorum onlar ek olarak arada sırada. doğduğundan beri cokta kolay bi bebek değildi kolik oluyo sanrm akşam belli saatlerde çok ağlardı bi ara düzeldi ama son zamanlarda sürekli ağlıyor sürekli. Uykusu geldi az önce baya ağladı uyuttum zar zor yarım saat olmadan uyandi suan gene ağlıyor ne istedigini neden ağladığını bilmiyorum arada susuyor bişeylerle oyalanıyor sonra sıkılıp tekrar ağlıyor. Öyle biyeri acıyor gibi de değil . Napacağımı şaşırdım bi akıl verin ya
Ağlamasının bir çok sebebi olabilir, diş, yediklerinin zararları, büyüme atağı vs. Uzar.Mutlaka doktorunuza bu durumu anlatıp neden ağladığını bulmanız ve ona göre önlemler almanız gerekiyor. Ek gıdaya erken geçtiğinizi düşünüyorum. Sadece anne sütü de yeterli olabilirdi. Yedirdiginiz şeylerin pek yararı yok vermemenizi tavsiye ederim. Ek gıdanız konusunda da doktorunuzun tavsiyesini almanızı öneririm.

Back
X