- 3 Şubat 2018
- 25.921
- 111.554
- 598
- Konu Sahibi tambirleydiii
-
Psikologsanız anlatayım :)
Yok gercekten merak ettim cok mantıklı bi soru sordunuz . İçimi dökmek istiyorumŞimdi neden sorduğumu yazardım da. Ama bu cevabdan sonra vazgeçtim. Size iyi akşamlar :)
Sanurım benim psikolojim bozuldu sürekli ağlıyorum.. 1 senedir evliyim eşim cok iyi bi insan bana değer verdiğini beni sevdiğini göstermeye calışıyor. Ama ben ikna olamıyorum bir türlü. En ufak bişeyde ağladığım oluyor. Aslında ufak şeyler değil benim için gurur meselesi yaptım bir cok şeyi. Mesela en cok eşimin annesi ve kardesi yüzünden tartışıyoruz. Onların beni sevmediğini istemediğini hissediyorum fazlasıyla hissettiriyolar gercekten ben varken benle konuşmayıp sadece kendi aralarında konuşuyorlar.. arasam kestirip atıyolar konuyu vs vs . Evlenirken de soğuktuk biz hep o zamanki yaptıkları geliyor aklıma dolduruyorum kendimi onlara karsı sürekli kuruyorum..elimde değil. Eşim de farkında bu durumun yakın oturuyoruz onlara .. taşınmak istiyorum gidelim diyorum ama onlar bana böyle davranırken bile kabul etmiyor bunu. Vazgecemiyor ailesinden bir türlü benden vazgec bırak beni boşanalım diyorum onu da yapmıyor. Aile terapistine gitmeye karar verdik ama yinede sizin bir fikrinizi almak istedim. Ne yapıyorum ben ne yapmalıyım ?
Ben teshıs koymadım hanımefendı, ama sız kendınız kurdugunuzu belırtmıssınız, bırde mr cekılmek ıcın, ıhtıyacınız varsa geleyım demıssınız, ha bırde cevap olarak yarın annemlere gıdecegım demıssınız. Gecımsız ve dengesız ruh halınde oldugunuz anlaşılıyor.O zaman nasıl koydun bu teshisi ?
Nasıl yani, siz anlaşamıyorsunuz ve kafanızda kuruyorsunuz diye adam ailesini mi silsin?Görüşmek istemiyor değilim eşimin ailesi sonuçta görüşmeyince kendine dert ediyor olmuyor işte bi türlü o tek görüüşüyor ben yine üzülüyorum eşini saymayan insanlarla görüşüyor diye
Şimdi biri ihtiyacınız varsa geleyim dese görmezden gelmeyi secersen ben buraya ne yazsam anlayamazsın beniBen teshıs koymadım hanımefendı, ama sız kendınız kurdugunuzu belırtmıssınız, bırde mr cekılmek ıcın, ıhtıyacınız varsa geleyım demıssınız, ha bırde cevap olarak yarın annemlere gıdecegım demıssınız. Gecımsız ve dengesız ruh halınde oldugunuz anlaşılıyor.
O bi çözüm değil ki görüşmemek değil benim derdim. Böyle bişeye hakkım yok benim annesi babası onlar mecbur görecek görmediği her günün günahını cekemem ben. Benim derdim su onlar bana böyle davranırken nasıl hala bana yüklenebiliyor anlamıyorum nasıl onları masum görüyor da ben suclu oluyorum ?Aynı durumdayım. Eski yaşanılanları atamıyorum çünkü hala aynı şekildeker. Ama senden farkım sene başından beri görüşmüyorum. Eşimde bu konuda destek Allah var. Altlı üstlü oturduğumuz için sıkıntım. Ev aldık borç var bir miktar 1-2 seneye taşınıcaz nasipse.
Size de cevap vermiş olayım yazdıklarımlaNasıl yani, siz anlaşamıyorsunuz ve kafanızda kuruyorsunuz diye adam ailesini mi silsin?
Haklısınız anlayamam.Şimdi biri ihtiyacınız varsa geleyim dese görmezden gelmeyi secersen ben buraya ne yazsam anlayamazsın beni
Ya cidden bunu sorun etmeyin eşiniz size değer veriyorsa karşınızdaki kim olursa olsun bu kadar takmayın kafanıza onlar size değer mi vermiyor sizde vermeyin saygı gerekli ama samimi olmaya çalışmayın aramayın sizde bende aynı durumdayım şuan hiiç umurumda da değil ister konuşsunlar ister konuşmasınlar hatta bizim bi arka sokakta oturuyorlar o kadar yakınız da yaniSanurım benim psikolojim bozuldu sürekli ağlıyorum.. 1 senedir evliyim eşim cok iyi bi insan bana değer verdiğini beni sevdiğini göstermeye calışıyor. Ama ben ikna olamıyorum bir türlü. En ufak bişeyde ağladığım oluyor. Aslında ufak şeyler değil benim için gurur meselesi yaptım bir cok şeyi. Mesela en cok eşimin annesi ve kardesi yüzünden tartışıyoruz. Onların beni sevmediğini istemediğini hissediyorum fazlasıyla hissettiriyolar gercekten ben varken benle konuşmayıp sadece kendi aralarında konuşuyorlar.. arasam kestirip atıyolar konuyu vs vs . Evlenirken de soğuktuk biz hep o zamanki yaptıkları geliyor aklıma dolduruyorum kendimi onlara karsı sürekli kuruyorum..elimde değil. Eşim de farkında bu durumun yakın oturuyoruz onlara .. taşınmak istiyorum gidelim diyorum ama onlar bana böyle davranırken bile kabul etmiyor bunu. Vazgecemiyor ailesinden bir türlü benden vazgec bırak beni boşanalım diyorum onu da yapmıyor. Aile terapistine gitmeye karar verdik ama yinede sizin bir fikrinizi almak istedim. Ne yapıyorum ben ne yapmalıyım ?
Gercekten tek benim böyle olmaadığımı biliyorum ama niye bu kadar coklar neden yapıyolar bunu bize anlayamıyorumYa cidden bunu sorun etmeyin eşiniz size değer veriyorsa karşınızdaki kim olursa olsun bu kadar takmayın kafanıza onlar size değer mi vermiyor sizde vermeyin saygı gerekli ama samimi olmaya çalışmayın aramayın sizde bende aynı durumdayım şuan hiiç umurumda da değil ister konuşsunlar ister konuşmasınlar hatta bizim bi arka sokakta oturuyorlar o kadar yakınız da yani
O bi çözüm değil ki görüşmemek değil benim derdim. Böyle bişeye hakkım yok benim annesi babası onlar mecbur görecek görmediği her günün günahını cekemem ben. Benim derdim su onlar bana böyle davranırken nasıl hala bana yüklenebiliyor anlamıyorum nasıl onları masum görüyor da ben suclu oluyorum ?
Size de cevap vermiş olayım yazdıklarımla
Anlam veremiyorum kiii Ve benimle konuşmamalarının tek sebebi 8 ay kadar birlikte yaşadık ben eşime ayrı eve çıkalım dedim ev bulup çıktık sırf eşim beni dinlediği için düşman kesildiler inanabiliyomusunuz eşim uzun bir süre konuşmadı zaten ailesiyle yeni barıştılar gider gelir hiiç takmam benden uzak Allah'a yakın olsunlarGercekten tek benim böyle olmaadığımı biliyorum ama niye bu kadar coklar neden yapıyolar bunu bize anlayamıyorum
Özür dilerim yanlış anlamışım.Siz yanlış anladınız ben görüşmüyorum eşim tabiki görüşüyor, asla karışmam. İstediği kadar görüşecek tabiki ailesi sonuçta. Eşim görüşmediğim için tepkili değil bana, beni anlıyor hak da veriyor. Ayrıca ailesine karşı ezdirmiyor. Ve bu benim için çözüm
Şöyle anlatayım; mesela yarın kaynanam MR cekilmeye gidecek. Eşimi aradı “beni götürür müsün?” diye eşim de calıştığıı için görümcemin götürmesini söyledi isterseniz diloyloy56 da gelsin demiş. Benim haberim yok bu olaydan -bu arada o saatlerde calıştığını biliyorlar. - Neyse görümcem mesaj attı akşam yarın sen de mi geleceksin hastaneye diye ben de ihtiyac varsa gelirim dedim bişey demedi. Eşim de bana kuzdı “ihtiyac varsa ne demek gideceksin” diiye. Ben de sinirlendim o cevap vermeyince “ihtiyac yoktur ben gelmiyorum anneemlere gidecem” dedim . İyi dedi kapattı konuyu görümcem sırf eşim için zaten iletişim kurmaya calışıyolar ve bu beni çok rahatsız ediyor.
Ailesi sizi kabul etmiyoesa zorla ya da agkayarak kabul ettiremezsiniz kendinizi. Bu durum rahataiz ediyorsa gorusmeyin. Esiniz gorussun. Beni takmayani ben hic takmam. Gozyaslariniza yazik. Cok mu onemli sanki de yuvanizin huzurunu bozuyorsunuz?Ailesini silsin istemiyorum ben vallahi böyle bir beklentim yok. Benim tek istediğim su; beni takmayan insanlar yüzünden sürekşi üstüme geliyor tartışıyoruz ben bu durum bitsin istiyorum. Biraz da benim yüzümden onlara gardını alsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?