SÜREKLİ BEKLENTİ İÇİNDE OLAN ANNEM

Bana biri annem bile olsa "hakkımı helal etmiyorum" derse ve ben hatasız olduğumu düşünüyorsam bir daha suratına bile bakmam. Doğru konuşmayı öğrensin. Haftada iki kez eşini göremeyen insanlar var yahu. Alttan alırsanız çileniz bitmez.
Haksız kesinlikle çünkü aynı şeyi her zaman yapıyor bir süre sonra konuşuyor.

Annemle haftada en az 2 defa görüşüyoruz ama yine de yetmiyor anneme. Ne zaman başka bir yere gideceğim desem ya da eve biri gelecek olsa 'sen anca arkadaşlarını çağır, anca arkadaşlarınla çık, anneni bir yere götürme vs' bir sürü şey söylüyor. Artık o kadar çok bıktım ki ne aramak ne de görüşmek istiyorum. Çalışıyorum ve buna rağmen haftada 2 3 defa beraber olmamıza rağmen gönül rahatlığıyla kimseyi evime çağıramamak ya da gidememek çok fazla rahatsız etmeye başladı.
En son dün bu konu yüzünden tartıştık. Kuzenlerim vardı onlarda bana hak verdiler kız çalışıyor arada dinlenmek ister arada eşiyle dışarı çıkar arkadaşlarıyla vs. dedi ve evi terk etti gitti haksız bulununca. Tabii bunun üstüne bana wpdan mesajlar yağdırdı allah belanı versin nasıl evlatsın sen anneni gönderince rahat ettin mi hakımı helal etmiyorum falan. Eminim burada bir çoğunuzun annesiyle arası iyi olduğu için beni anlamayacaktır ama gerçekten çok bunaldım ne yapabilirim ben artık? :KK43::KK43:
Benim annemde aynısı benide götür der gittiğin yere....sürekli drama Queen ama ne bileyim bitmiyor kime dersen de kim akıl verirse versin bu modeller böyle. Sanki ruh emici gibi 🤷tek çaren hisssizlesmek.

Bende öyle, bir araya gelince mutlaka kavga çıkıyor. Bayram haricinde yılda 1-2 kez görüşüyoruz. Biraz fazla görüşsem istekler, sitemler, küslükler başlıyor.

Sen benim annemi tanısan kaç tane konum var onunla ilgili :/
En son çare az görüşmek işte kafam rahat en azından

Annemle haftada en az 2 defa görüşüyoruz ama yine de yetmiyor anneme. Ne zaman başka bir yere gideceğim desem ya da eve biri gelecek olsa 'sen anca arkadaşlarını çağır, anca arkadaşlarınla çık, anneni bir yere götürme vs' bir sürü şey söylüyor. Artık o kadar çok bıktım ki ne aramak ne de görüşmek istiyorum. Çalışıyorum ve buna rağmen haftada 2 3 defa beraber olmamıza rağmen gönül rahatlığıyla kimseyi evime çağıramamak ya da gidememek çok fazla rahatsız etmeye başladı.
En son dün bu konu yüzünden tartıştık. Kuzenlerim vardı onlarda bana hak verdiler kız çalışıyor arada dinlenmek ister arada eşiyle dışarı çıkar arkadaşlarıyla vs. dedi ve evi terk etti gitti haksız bulununca. Tabii bunun üstüne bana wpdan mesajlar yağdırdı allah belanı versin nasıl evlatsın sen anneni gönderince rahat ettin mi hakımı helal etmiyorum falan. Eminim burada bir çoğunuzun annesiyle arası iyi olduğu için beni anlamayacaktır ama gerçekten çok bunaldım ne yapabilirim ben artık? :KK43::KK43:
Aa bu bnm kayınvalidem. Bn haftada bir aramaya devam ettim tavrımı mesafemi korudum şimdi o da alıştı beklemiyor. Ama annene böyle olabilir nisin bilmiyorum.

Anneniz tedavi olmalı bir an önce. Tedavi önerin, kabul etmeyecek büyük ihtimal. O zaman da iletişimi azaltın, bu yüzden de artık azalttığınızı belirtin.

Annemin 4 tane kızı var 3u evli ben nişanlıyım her gün aramasalar triplerden triplere koşar bir yere cagirmasalar kahrından geberir ama teklif edince de binbir naz yapar. Nisanlimin yanına her geldiğimde (başka şehirde) bir gün aramasam diğer gün sonunda anneni hatırladın der laf carpmasa rahat etmez bazen telefonu suratıma kapatır. Yalnız da değil arkadaşları çevresi var sosyaldir boş da durmaz yine de böyle. Biz de öyle kabul ettik ama bizi de kendini de çok yıpratıyor farkında değil. Çözümü var mı yok maalesef ki degismiyorlar.

Toksik biri, yanına bile taşınsan söylenecek çünkü bazalde mutsuz bi insan. Mutlu etme ihtimalin yok. Ayda 1 de görüssen günde 5 de görüşsen hakkını helal etmeyecek.

Arıyor ısrarla açmasam defalarca arıyor sonra wpdan mesajlar atıyor. Mesela geçen ay kayınvalidemde yemekteydik ve ayda bir ya da iki ayda bir gideriz abartmıyorum oradayken bile hem arayarak taciz etti hemde sonrasında trip attı.

Yaptığı davranışın aynısını yapın belki öyle anlar. Cidden zor bir durum.

Anneniz egoist beliki hiç dert etmeyin mesafe koyun ama çaktırmadan çünkü beddua edebilen anneler düşman başına çözümü zor olanı kendinizi ifade edin onun baş tacı olduğunu ama sosyallesmeye ihtiyacınız olduğunu arada arkadaşlarla vakit geçirmek istediğinizi bunun kötü birşey olmadığını anlayincaya kadar anlatın baktın olmayı bakma :) yani ciddi mesafe koy açık açık annen bile olsa artık senin bir hayatın olduğunu kabullenmesi gerektiğini kabullenmesi ise iletişimi koparacagini bilsin ... Velhasıl kelam beddua edebilecek kadar egoist olan anneleri olan her evlada Allah sabır versin amin

benim annem de çok benzer. aramızdaki mesafe on dakika, her gün aramamı bekler. her aradığımda da gelsene der, başlarda gelmicem diyince hep "aman sen zaten gelme annene" derdi. haftada 2 gün görüşsek "zaten geldiğiniz mi var" derdi. birden çok kez konuştum, sinirlendim, bağırdım, kavga ettim, laf söyledim. yine diyeceğinden geri kalmıyor ama hafifledi. bir şey alsam aldığıma laf eder, gezsem gezdiğime laf eder. "aman onu almana ne gerek vardı, para harcayacaksın illa, aman orda ne işin var, aman buraya gitmene ne gerek var" vs.. olumsuz konuşmaya bayılır bana. bir de ben tek çocuğum, on yıllık tedavinin sonucunda olmuşum. fazlaca üstüme düşüyor. bende lafımı esirgemiyorum maalesef ki. tek farkı küsme huyu yok ikimizde de. bu yaştan sonra değişeceklerini sanmıyorum

Araya mesafe koyun az bulduğu vaktin kiymetini anlasin kardeşleriniz de varmis vicdan yapacak bisey yok haftada bir gorusun yeter herseyide haber vermeyin

ayyy o kadar çok şey varki yazacak hangi birinden başlayacagımı bilemedim
o yüzden vazgeçtim , :olamaz::olamaz:

ama görüşme ve gidip gelme sıklıgımı azalttım ,

en basitinden eve ayakkabı dolabı aldık niye blond hanım birşey anlatmaz dedi ,
yaaa evime ayyakkabı dolabı aldım bunu sana neden söyleyim anne , sen evine her aldıgın şeyi bana söylüyormusun ,
dedim bozuldu falan ama şimdi arkadan konuşuyor yüzüme birşey diyemiyor

Back
X