Sürekli birşey isteyen ebeveyn

Hatice Meryem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
1.514
1.580
63
34
Merhaba hanımlar. Size birşey danışmaya geldim. Sürekli evladından birşey istemek bir ebeveynin hakkı mı sizce? Benim annem 56 yaşında. Hep kendi işini kendi gören bir kadın. Hep hareketli. Hep dinç. Ekmek almaya bile göndermez bizi gider kendi alır. Biz de ona her konuda gönüllü yardımcı oluruz. Böylelikle o bize iş buyurmamış olur ama biz yine de ona gönlümüzden gelerek hep yardım ederiz. Kayınvalidem ise tamm tersi. Kendisi 47 yaşında. Kendini yaşlı ilan etmiş durumda. Resmen yatalak ilan edecek yakinda kendini. Bir sağlık problemi yok. Yani marketini pazarini kendisi görebilir. Ama gelin görün ki hep iş buyuruyor. Yanina giderken ariyoruz birsey lazim mi diye. Hani bir ekmektir ufak birşeydir. Tüm evin alışverisini yaptiriyor. Ben çok darlaniyorum tabi ki. Eşimin hatri için birşey demiyorum ama eşim anliyor bunaldigimi. Pazar oldugu günlerde diyor ki gelirken pazarimi da yapin. Ve eşim olmaz dediginde bildiginiz saydiriyor. Esim de bikmis durumda farkediyorum ama birsey yapmiyor. Hergün mesaj atiyor onlarca eşime. Sürekli ariyor. Hep birsey istiyor. Git şurdan şunu al getir. Git burdan bunu al getir. Mesela internetten çeşitli markaların kiyafet veya ayakkabilarini begenip fotosunu atiyor. Diyor ki bunu al bana yarin getir. Istedigi yapilmadiginda bagirip cagiriyor. Beni ariyor diyor sen oglumu ikna et alsin. Ve hic rica etmek yok. Hep emir kipi kullaniyor. Bana da yapti bunu birkac kez. Mesela yanina gidecektik aradi erken gel temizlik yapacagiz dedi. Ben de emrivaki sevmiyorum lütfen bana emir verir gibi konuşma anne dedim. Ve birkac denemeden sonra vazgecti. Eşim ailevi olarak zor bir çocukluk yasamiş. Hic problem olsun istemiyor aile içinde artik. Kayinvalidem de onu cok iyi taniyor. Hemen duygu sömürüsü ya da bagirip çagırma... en son taktigi bana laf söylemek oldu. Esime diyor ki karin şöyle böyle. Eşim sinirlenip cevap veriyor. Üzüluyor da ama çok duygusal bir yapisi var. Problem ortadan kalksin diye istedigini yapiyor. Yani sadece sussun diye. Kendisi arkadaslarina gezmelere gidiyor. Ama evde iş yapmaya gelince yaşlı. Tüm evin temizligini esime yaptiriyor. Duygu sömürüsüyle hep yani görseniz siz de yutarsiniz belki... ben mesafeliyim baya zamandir kendisine. Birkac olaydan ötürü. Simdi bu kadinin yaptigi mi normal. Yoksa ben mi anormalim bilemedim. İşin başka boyutu da var. Eşim 2 evle ilgilenemiyor. Ben birsey isteyince patliyor bazen bana. Sonra pisman oluyor ama is isten geciyor tabi. Market pazar isleri bende hep. Ev isine de yardimci oluyor ama ben kiyamiyorum bazen. Eşim bana karşi çok merhametli ve iyi biri. Hep iyi niyetli. Zaten böyle insanlari sömüren cok olur bilirsiniz. Babasi sömürdü baya. Ben actım gözünü. Simdi sömüremiyor. Kaynanamla ne yapacagim bilemiyorum hic

Tabii ki, haklisiniz.
Ayni benim kv. O da saglamdi, gezip tozuyordu ama surekli hastayim, doktor is yaparsam yatalak olcam diyordu surekli. Her kesi de inandirmisti.
Sizin kv daha kotu ama. Bagirip cagirmak ne ya. Cok ayip
Sizin kv-nize verdiyiniz cevaba bayildim
Evime giderken is filan da yapmayin.
Kadini da cok simartmayin, birazdan boynunuzdan inmeyecek

Tabii ki, haklisiniz.
Ayni benim kv. O da saglamdi, gezip tozuyordu ama surekli hastayim, doktor is yaparsam yatalak olcam diyordu surekli. Her kesi de inandirmisti.
Sizin kv daha kotu ama. Bagirip cagirmak ne ya. Cok ayip
Sizin kv-nize verdiyiniz cevaba bayildim
Evime giderken is filan da yapmayin.
Kadini da cok simartmayin, birazdan boynunuzdan inmeyecek
Ben zaten bebek için tedavi sürecindeyim. Çok iş yapamiyorum. Ama ogluna yükleniyor işte sürekli. Bu sefer ben yardim isteyemiyorum eşimden. Kotası doluyor resmen.

Kayınvaliden çok genç. Eğer bir hastalığı yoksa taşı sıksa suyunu çıkarır. Maddi olarak bir sıkıntısı yoksa sürekli birseyler istemesi de bana arsızlık gibi geliyor.

Kayınvaliden çok genç. Eğer bir hastalığı yoksa taşı sıksa suyunu çıkarır. Maddi olarak bir sıkıntısı yoksa sürekli birseyler istemesi de bana arsızlık gibi geliyor.
Tek sıkıntısı tembellik. Ama yata yata hastalanabilecegini düşünüyorum açikcasi

Tek sıkıntısı tembellik. Ama yata yata hastalanabilecegini düşünüyorum açikcasi
Valla kayınvalidenin işi iyiymiş. Özenmedim de değil :) Şaka bir yana aramızda sadece 5-6 yaş fark var. 12 yaşında bir ergenin, bir buçuk yaşında bir bebeğin sorumluluğu, iş hayatı, evin sorumluluğu var bende. Haaa birde yuksek lisans ogrecisiyim.
Ben evlendigimde benim kayınvalide senin kayınvalidenin yaşındaydı. Kayinvalidenin arkadaşı baktım sürekli bana iş buyuruyor. Kayınvalide sözcülüğüne soyunmuş. Dedi ki: Bundan sonra siz calisacaksınız, biz oturacağız. Biz kocadık. Dedim ki: Siz mi kocadınız. Kocamış olan babaanne. Siz bu yaşta daha yaşlı olmaya heves etmeyin. Sonra babaannenin yaşına gelince haliniz nice olur :)

Valla kayınvalidenin işi iyiymiş. Özenmedim de değil :) Şaka bir yana aramızda sadece 5-6 yaş fark var. 12 yaşında bir ergenin, bir buçuk yaşında bir bebeğin sorumluluğu, iş hayatı, evin sorumluluğu var bende. Haaa birde yuksek lisans ogrecisiyim.
Ben evlendigimde benim kayınvalide senin kayınvalidenin yaşındaydı. Kayinvalidenin arkadaşı baktım sürekli bana iş buyuruyor. Kayınvalide sözcülüğüne soyunmuş. Dedi ki: Bundan sonra siz calisacaksınız, biz oturacağız. Biz kocadık. Dedim ki: Siz mi kocadınız. Kocamış olan babaanne. Siz bu yaşta daha yaşlı olmaya heves etmeyin. Sonra babaannenin yaşına gelince haliniz nice olur :)
Kayinvalidem erken evlenmiş. Hic çocuk istememis ama nasil olduysa oluvermis. Ondan bile çok pisman. İstiyor ki etrafindaki insanlar ona baksin. Mesela bir iş bulup calismiyor. Zor durumda kalinca da veryansin ediyor. Benim durumum yok bana yardim edin diye. Ben hic böyle birini tanimamistim hayatimda.

Gerçekten size ihtiyacı oldugunda artik yorulmus olacak belki de yapmak istemiyceksiniz. Sağlığı yerindeyken bunun farkına varir umarım. Armut piş agzima düş sapı da yukarı gelsin böyle bir hayat yok. 50 yaşında ki annem halen çalışıyo sizin kv rahatlıktan şaşırmış napacagini sanırım

Gerçekten size ihtiyacı oldugunda artik yorulmus olacak belki de yapmak istemiyceksiniz. Sağlığı yerindeyken bunun farkına varir umarım. Armut piş agzima düş sapı da yukarı gelsin böyle bir hayat yok. 50 yaşında ki annem halen çalışıyo sizin kv rahatlıktan şaşırmış napacagini sanırım
Hic calismadan evi geciniyor biliyor musunuz. Simdiden babasi ölse de evleri ona kalsa emeklisi kalsa derdinde. Hic calismadan emekli maasi da alacak. Cok ilgincime gidiyor benim inanin. Ve 250 liradan asagi ayakkabiyi öldürseniz giymez. Alir alir saklar. Bir yere giderken giyer ama görmemesi gereken kisilere göstermez. Hep yırtık pirtik camasir sulu kiyafetler giyer kendisine para yardimi yapanlarin yaninda.

Bazı tembeller iş korkusundan resmen 40ların sonunda kendilerini 80lik ilan ediyorlar. Halleri hareketleri bile 80lik gibi oluyor ya şaka gibi. :) Ev işinden neden bu kadar korkar ki sağlıklı insan pes yani. Madem öyle pis yaşa, yoo başkasına yaptıracak. Güya uyanıklık yapıyorlar köylü kurnazları. Halbuki hareket halinde olmak yatmaktan bin kat iyi.

Bazı tembeller iş korkusundan resmen 40ların sonunda kendilerini 80lik ilan ediyorlar. Halleri hareketleri bile 80lik gibi oluyor ya şaka gibi. :) Ev işinden neden bu kadar korkar ki sağlıklı insan pes yani. Madem öyle pis yaşa, yoo başkasına yaptıracak. Güya uyanıklık yapıyorlar köylü kurnazları. Halbuki hareket halinde olmak yatmaktan bin kat iyi.
Evet yata yata cok da kilo aldi. Sagligi bozulacak yani zaten bu gidişle. Kendisi icin yemek pisirmekten bile aciz. Cok ilginc geliyor bana.

Evet yata yata cok da kilo aldi. Sagligi bozulacak yani zaten bu gidişle. Kendisi icin yemek pisirmekten bile aciz. Cok ilginc geliyor bana.
Bilirim canım, benim de yakın tanıdığım var öyle. Obezliğe yaklaştı. Ama o başkasından da çok bir şey beklemiyor, yapmıyor sadece. Seninki Nirvana.

Sizin kv tam bir asalak.durumu kötü olsa bile ayakkabı kıyafet beğenip foto atma nedir?görüşmeleri en aza indirgeyin.hatta elinizden geliyorsa hiç görüşmeyin

Kayinvalidem erken evlenmiş. Hic çocuk istememis ama nasil olduysa oluvermis. Ondan bile çok pisman. İstiyor ki etrafindaki insanlar ona baksin. Mesela bir iş bulup calismiyor. Zor durumda kalinca da veryansin ediyor. Benim durumum yok bana yardim edin diye. Ben hic böyle birini tanimamistim hayatimda.
Ben tanıdım hem de oğlu uzaktan misafirliğe geldiğinde (kaynım) ona mutfağına binliralık alışveriş yaptırırdı hatta eksikleri almaz o gelince ona aldırırdı ve evliydi kaynım.hep şunu alın bunu alın oysa ki normalde kendisi yalnızken hiç almadığı hiç yapmadığı şeylerş yaptırırdı aynı anlattığın gibi hep kendini de acındırırdı kadın para içinde yüzüyor her iki yıl içinde mal sahibi oluyor ama param yok diye herkese ağlardı resmen ben tanıdım öyle birini o yüzden bir insanın ne kadar yalancı olabileceğine çok iyi şahit oldu bu gözler

C
Ben tanıdım hem de oğlu uzaktan misafirliğe geldiğinde (kaynım) ona mutfağına binliralık alışveriş yaptırırdı hatta eksikleri almaz o gelince ona aldırırdı ve evliydi kaynım.hep şunu alın bunu alın oysa ki normalde kendisi yalnızken hiç almadığı hiç yapmadığı şeylerş yaptırırdı aynı anlattığın gibi hep kendini de acındırırdı kadın para içinde yüzüyor her iki yıl içinde mal sahibi oluyor ama param yok diye herkese ağlardı resmen ben tanıdım öyle birini o yüzden bir insanın ne kadar yalancı olabileceğine çok iyi şahit oldu bu gözler
Bizimki biriktirse amenna diyecegim. Eline geceni son kurusuna kadar harcar

Back
X