Evet evdeyim. Dönme artık diyorlar ama çok baskı gelecek çevrelerinden.Yasin oyle guzel bır yas kı
Dön yol yakınken bu yoldan. Cunku bu adam degısmez. Olan yıllarına olur.
Simdı gercekten aılenın evınde mısın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet evdeyim. Dönme artık diyorlar ama çok baskı gelecek çevrelerinden.Yasin oyle guzel bır yas kı
Dön yol yakınken bu yoldan. Cunku bu adam degısmez. Olan yıllarına olur.
Simdı gercekten aılenın evınde mısın
Üniversite mezunuyum evet varBen sizin esinize karsi olan sagliksiz baglanmanizin sebebinizin ailenizden gelen cocuklugunuzda olusturdugunuz yanlis inanclar ile ilgili oldugunu dusunuyorum. Once kendiniz yardim alip saglikli dusunmeye baslarsaniz icinde oldugunuz durumu gorebilirsiniz.
Egitim durumunuz nedir, mesleginiz var mi?
Gelmez merak etme. Uc gun sonra unutur herkes. Sen hayatına bak. Cevre ne der kısmını bosver.Evet evdeyim. Dönme artık diyorlar ama çok baskı gelecek çevrelerinden.
Yardım alıyorum ama psikiyatrımdan çok memnun değilim, değiştirmeliyim sanıyorum.Ben sizin esinize karsi olan sagliksiz baglanmanizin sebebinizin ailenizden gelen cocuklugunuzda olusturdugunuz yanlis inanclar ile ilgili oldugunu dusunuyorum. Once kendiniz yardim alip saglikli dusunmeye baslarsaniz icinde oldugunuz durumu gorebilirsiniz.
Egitim durumunuz nedir, mesleginiz var mi?
Anladım.. peki sizi aldattığı zaman yada şiddet uyguladığında eşinizi haklı biliyormusunuz ? Ben bunu hakettim ben bunu yapmasaydim dovmezdi yada kadınlık yapamıyorum diyormusunuz .Memleketi tanımlamak için kullanılan bir söz var “Kocasından dayak yiyip yine de kocamı seviyorum diye kadın gibisin Türkiye” diye. Ne kadar kabullenmek küçük düşürücü olsa da bu haldeyken hala onu gördüğümde “evim” gelmiş gibi hissediyorum. Senelerce anne babamın evinde değil de, onunla yaşamışım gibi.
Değil gözü kaymak ben yüzünü kaydırırım o herifin.Sevıs kocanla, sabret duzelır.
Kan kus kızılcık serbetı ıc dememız lazım galiba?
Bana sıddet uygulayan adamla degıl sevısmek el ele tutusmam. Gozu dısarı kaymasınmıs. Ay kaysın ya beter olsun. Millette o piknik tupunu bekliyordu, gelse de gozu dısarı kaysa da sevıssek dıye.
Bır kere geldik dunyaya, yarın ölebiliriz.
Neden sevılmemıs sekılde gidelim bu dunyadan? Sevgiyle askla huzurla yasamak varken?
Kendi daha ne yapacakmış?Düşünüyorum. Ama fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce bu davranışlarından dolayı ondan uzaklaşmam normal mi? Bana diyor ki arkadaşlarım eşlerine neler neler yapıyor onlar kocalarıyla birlikte oluyorlar sen fazla şımarıksın diyor.
Ne kadar sağlıksız olduğunu kabullensemde; ikinci bir bilincim varmış gibi bunları düşündürtüyor bir yanım.Anladım.. peki sizi aldattığı zaman yada şiddet uyguladığında eşinizi haklı biliyormusunuz ? Ben bunu hakettim ben bunu yapmasaydim dovmezdi yada kadınlık yapamıyorum diyormusunuz .
Bugüne kadar hep küçücük bir pişmanlık istedim. Gözünde küçük bir gerçek pişmanlık olsaydı on adımda atardım ona. Yine devam ederdim sevmeye. Ama artık boşanmayı düşünüyorum ciddi ciddi.Kendi daha ne yapacakmış?
Hakaret, küfür, başkasının yanında utandırma, fiziksel şiddet evden kovma yok yok adamda
Ama ben sizde ayrılma isteği göremedim maalesef
Boşanmayı değil adamın pişman olmasını istiyor gibisiniz
Ama o adam pişman olmaz giden yıllar sizden gider sadece
Adamın aklı fikri seks. Sevişirseniz sizden mükemmeli olmayacak onun gözünde.Düşünüyorum. Ama fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce bu davranışlarından dolayı ondan uzaklaşmam normal mi? Bana diyor ki arkadaşlarım eşlerine neler neler yapıyor onlar kocalarıyla birlikte oluyorlar sen fazla şımarıksın diyor.
O pişmanlık yaptıklarını size affettirecek mi?Bugüne kadar hep küçücük bir pişmanlık istedim. Gözünde küçük bir gerçek pişmanlık olsaydı on adımda atardım ona. Yine devam ederdim sevmeye. Ama artık boşanmayı düşünüyorum ciddi ciddi.
Hiç ya.O pişmanlık yaptıklarını size affettirecek mi?
Tüm yaptıklarını silecek misiniz ?
Sizin konunuzla birlikte söylemek isterim ki ben evli bile değilim ama kkda ve dışarıda cok gozlemledimDüzelir belki zaman içinde diye bekledim bugüne kadar. Evliliğe alışır, eş olmanın, aile olmanın bu konuda da koruyucu, güven verici olmak olduğunu anlar diye düşündüm. Ama son bir yıldır karı koca ilişkimizde bitti. İnsan güvenmediğini birine kendini de açamıyor.. bana bu ilişkiye ne yaptığını görmüyor.. herzamanki gibi beni sadece suçluyor. Bu kez de kadınlık yapmamakla suçluyor.
Ne desem bilemedim.Hiç ya.
Evet soğumanız çok normal.Düşünüyorum. Ama fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce bu davranışlarından dolayı ondan uzaklaşmam normal mi? Bana diyor ki arkadaşlarım eşlerine neler neler yapıyor onlar kocalarıyla birlikte oluyorlar sen fazla şımarıksın diyor.
Sevıs kocanla, sabret duzelır.
Kan kus kızılcık serbetı ıc dememız lazım galiba?
Bana sıddet uygulayan adamla degıl sevısmek el ele tutusmam. Gozu dısarı kaymasınmıs. Ay kaysın ya beter olsun. Millette o piknik tupunu bekliyordu, gelse de gozu dısarı kaysa da sevıssek dıye.
Bır kere geldik dunyaya, yarın ölebiliriz.
Neden sevılmemıs sekılde gidelim bu dunyadan? Sevgiyle askla huzurla yasamak varken?
O kadar asgariye razı olmuşum ki. Asgari sevgi, saygı, aşk.. Siz bu soruyu sormakta çok haklısınız mantığımın dış sesi sizsiniz. Ama içimde bir yerde kendi bireysel alanımı çizip ona karşı dur dediğimde, 5 metrelik kızılcık sopasıyla beni döven bir medrese hocası var gibi. Korkunç bir psikoloji.O pişmanlık yaptıklarını size affettirecek mi?
Tüm yaptıklarını silecek misiniz ?
Ama siz bunu haketmiyorsunuz.O kadar asgariye razı olmuşum ki. Asgari sevgi, saygı, aşk.. Siz bu soruyu sormakta çok haklısınız mantığımın dış sesi sizsiniz. Ama içimde bir yerde kendi bireysel alanımı çizip ona karşı dur dediğimde, 5 metrelik kızılcık sopasıyla beni döven bir medrese hocası var gibi. Korkunç bir psikoloji.
Ne kafalar ya. Ben mesela dayak yemiyorum küfür yemiyorum!Düşünüyorum. Ama fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce bu davranışlarından dolayı ondan uzaklaşmam normal mi? Bana diyor ki arkadaşlarım eşlerine neler neler yapıyor onlar kocalarıyla birlikte oluyorlar sen fazla şımarıksın diyor.
Çok güzel insanlar var bu forumdaAma siz bunu haketmiyorsunuz.
Sevmek , sevilmek , normal bir eş , normal bir hayat ve iyi bir psikoloji sizin hakkınız değil mi?
İstemezsiniz misiniz bunları ?
Sinmişsiniz. Doğrunun ne olduğunu biliyorsunuz. Bu yaşadiklariniz değil.
Birşeyleri değiştirmek istiyorsanız bunu başaracak kişi yine sizsiniz.
Ama önce adım atmalısınız.
Şuan zor ama sadece başta zor gelecek inanın.
Eğer bu adamla devam edersiniz çok daha kötülerini yaşayacaksınız.
Sizde biliyorsunuz.
Onu evim gibi görüyorum diyorsunuz.
Sevgi değil bu bağımlılık.
Ve bütün bağımlılıklar gibi zararlı.
Lütfen buna dur diyin.