Sürekli boşanmakla tehdit

Ben sizin esinize karsi olan sagliksiz baglanmanizin sebebinizin ailenizden gelen cocuklugunuzda olusturdugunuz yanlis inanclar ile ilgili oldugunu dusunuyorum. Once kendiniz yardim alip saglikli dusunmeye baslarsaniz icinde oldugunuz durumu gorebilirsiniz.

Egitim durumunuz nedir, mesleginiz var mi?
Üniversite mezunuyum evet var

Ben sizin esinize karsi olan sagliksiz baglanmanizin sebebinizin ailenizden gelen cocuklugunuzda olusturdugunuz yanlis inanclar ile ilgili oldugunu dusunuyorum. Once kendiniz yardim alip saglikli dusunmeye baslarsaniz icinde oldugunuz durumu gorebilirsiniz.

Egitim durumunuz nedir, mesleginiz var mi?
Yardım alıyorum ama psikiyatrımdan çok memnun değilim, değiştirmeliyim sanıyorum.

Memleketi tanımlamak için kullanılan bir söz var “Kocasından dayak yiyip yine de kocamı seviyorum diye kadın gibisin Türkiye” diye. Ne kadar kabullenmek küçük düşürücü olsa da bu haldeyken hala onu gördüğümde “evim” gelmiş gibi hissediyorum. Senelerce anne babamın evinde değil de, onunla yaşamışım gibi.
Anladım.. peki sizi aldattığı zaman yada şiddet uyguladığında eşinizi haklı biliyormusunuz ? Ben bunu hakettim ben bunu yapmasaydim dovmezdi yada kadınlık yapamıyorum diyormusunuz .

Sevıs kocanla, sabret duzelır.
Kan kus kızılcık serbetı ıc dememız lazım galiba?
Bana sıddet uygulayan adamla degıl sevısmek el ele tutusmam. Gozu dısarı kaymasınmıs. Ay kaysın ya beter olsun. Millette o piknik tupunu bekliyordu, gelse de gozu dısarı kaysa da sevıssek dıye.
Bır kere geldik dunyaya, yarın ölebiliriz.
Neden sevılmemıs sekılde gidelim bu dunyadan? Sevgiyle askla huzurla yasamak varken?
Değil gözü kaymak ben yüzünü kaydırırım o herifin.

Düşünüyorum. Ama fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce bu davranışlarından dolayı ondan uzaklaşmam normal mi? Bana diyor ki arkadaşlarım eşlerine neler neler yapıyor onlar kocalarıyla birlikte oluyorlar sen fazla şımarıksın diyor.
Kendi daha ne yapacakmış?
Hakaret, küfür, başkasının yanında utandırma, fiziksel şiddet evden kovma yok yok adamda
Ama ben sizde ayrılma isteği göremedim maalesef
Boşanmayı değil adamın pişman olmasını istiyor gibisiniz
Ama o adam pişman olmaz giden yıllar sizden gider sadece

Anladım.. peki sizi aldattığı zaman yada şiddet uyguladığında eşinizi haklı biliyormusunuz ? Ben bunu hakettim ben bunu yapmasaydim dovmezdi yada kadınlık yapamıyorum diyormusunuz .
Ne kadar sağlıksız olduğunu kabullensemde; ikinci bir bilincim varmış gibi bunları düşündürtüyor bir yanım.

Kendi daha ne yapacakmış?
Hakaret, küfür, başkasının yanında utandırma, fiziksel şiddet evden kovma yok yok adamda
Ama ben sizde ayrılma isteği göremedim maalesef
Boşanmayı değil adamın pişman olmasını istiyor gibisiniz
Ama o adam pişman olmaz giden yıllar sizden gider sadece
Bugüne kadar hep küçücük bir pişmanlık istedim. Gözünde küçük bir gerçek pişmanlık olsaydı on adımda atardım ona. Yine devam ederdim sevmeye. Ama artık boşanmayı düşünüyorum ciddi ciddi.

Düşünüyorum. Ama fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce bu davranışlarından dolayı ondan uzaklaşmam normal mi? Bana diyor ki arkadaşlarım eşlerine neler neler yapıyor onlar kocalarıyla birlikte oluyorlar sen fazla şımarıksın diyor.
Adamın aklı fikri seks. Sevişirseniz sizden mükemmeli olmayacak onun gözünde.
Bir de benim yatak odamı bu kadar fütursuzca herkesle koşubilem bu ishal ağızlı adamla evli kalmazdım sanırım

Bugüne kadar hep küçücük bir pişmanlık istedim. Gözünde küçük bir gerçek pişmanlık olsaydı on adımda atardım ona. Yine devam ederdim sevmeye. Ama artık boşanmayı düşünüyorum ciddi ciddi.
O pişmanlık yaptıklarını size affettirecek mi?
Tüm yaptıklarını silecek misiniz ?

Düzelir belki zaman içinde diye bekledim bugüne kadar. Evliliğe alışır, eş olmanın, aile olmanın bu konuda da koruyucu, güven verici olmak olduğunu anlar diye düşündüm. Ama son bir yıldır karı koca ilişkimizde bitti. İnsan güvenmediğini birine kendini de açamıyor.. bana bu ilişkiye ne yaptığını görmüyor.. herzamanki gibi beni sadece suçluyor. Bu kez de kadınlık yapmamakla suçluyor.
Sizin konunuzla birlikte söylemek isterim ki ben evli bile değilim ama kkda ve dışarıda cok gozlemledim
"Lütfen kimse eşim evlenince degisir ya da nasilsa ben onu adam ederim düşüncesiyle evlenmesin"

Evet soğumanız çok normal.
Adam sizi seks objesi olarak görüyor çünkü. Sizi kadınlık adı altındat vurmasına izin vermeyin lütfen. Görevimiz erkeklerin altına yatıp onlara hizmet vermek değil. Bırakın ona hak veren versin. Cahiliye döneminden kalma bu düşünce ne yazık ki hâla bu barzolarla birlikte yaşıyor ve nesilden nesile aktarılıyor. Ben sizin herifte düzelme olacağını düşünmüyorum. İnşallah tez vakitte kurtulacak gücü ve cesareti kendinizde bulursunuz.

Sevıs kocanla, sabret duzelır.
Kan kus kızılcık serbetı ıc dememız lazım galiba?
Bana sıddet uygulayan adamla degıl sevısmek el ele tutusmam. Gozu dısarı kaymasınmıs. Ay kaysın ya beter olsun. Millette o piknik tupunu bekliyordu, gelse de gozu dısarı kaysa da sevıssek dıye.
Bır kere geldik dunyaya, yarın ölebiliriz.
Neden sevılmemıs sekılde gidelim bu dunyadan? Sevgiyle askla huzurla yasamak varken?

Aynen..hatta gözü disari kayarken gözü ciksin insallah. Acaba sabret diyenler kendi evlatlarina ayni akili verir mi? Ben nikahi cok önemserim. Cocuk oyuncagi asla degildir, ama nikahi kullanarak bir cok kadin siddete ve istismara maruz kaliyor, hem kendi evinde hen toplumda. Ben kendim yapamayacagim herhangi birseyi veya yasamak istemedigim bir hayati asla önermem. Kendi evladim olsa da gerekeni yaparim. Kadinlar ilk kendilerine sahip cikacak, yardim gerektigi yerde toplum el uzatacak. Bizde tam tersi oluyor "yuvana sahip cik" diyerek kadini siddetin icine geri itiyorlar...daha cok yol katmamiz lazim

O pişmanlık yaptıklarını size affettirecek mi?
Tüm yaptıklarını silecek misiniz ?
O kadar asgariye razı olmuşum ki. Asgari sevgi, saygı, aşk.. Siz bu soruyu sormakta çok haklısınız mantığımın dış sesi sizsiniz. Ama içimde bir yerde kendi bireysel alanımı çizip ona karşı dur dediğimde, 5 metrelik kızılcık sopasıyla beni döven bir medrese hocası var gibi. Korkunç bir psikoloji.

O kadar asgariye razı olmuşum ki. Asgari sevgi, saygı, aşk.. Siz bu soruyu sormakta çok haklısınız mantığımın dış sesi sizsiniz. Ama içimde bir yerde kendi bireysel alanımı çizip ona karşı dur dediğimde, 5 metrelik kızılcık sopasıyla beni döven bir medrese hocası var gibi. Korkunç bir psikoloji.
Ama siz bunu haketmiyorsunuz.
Sevmek , sevilmek , normal bir eş , normal bir hayat ve iyi bir psikoloji sizin hakkınız değil mi?
İstemezsiniz misiniz bunları ?
Sinmişsiniz. Doğrunun ne olduğunu biliyorsunuz. Bu yaşadiklariniz değil.
Birşeyleri değiştirmek istiyorsanız bunu başaracak kişi yine sizsiniz.
Ama önce adım atmalısınız.
Şuan zor ama sadece başta zor gelecek inanın.
Eğer bu adamla devam edersiniz çok daha kötülerini yaşayacaksınız.
Sizde biliyorsunuz.
Onu evim gibi görüyorum diyorsunuz.
Sevgi değil bu bağımlılık.
Ve bütün bağımlılıklar gibi zararlı.
Lütfen buna dur diyin.

Ne kafalar ya. Ben mesela dayak yemiyorum küfür yemiyorum!

Ama siz bunu haketmiyorsunuz.
Sevmek , sevilmek , normal bir eş , normal bir hayat ve iyi bir psikoloji sizin hakkınız değil mi?
İstemezsiniz misiniz bunları ?
Sinmişsiniz. Doğrunun ne olduğunu biliyorsunuz. Bu yaşadiklariniz değil.
Birşeyleri değiştirmek istiyorsanız bunu başaracak kişi yine sizsiniz.
Ama önce adım atmalısınız.
Şuan zor ama sadece başta zor gelecek inanın.
Eğer bu adamla devam edersiniz çok daha kötülerini yaşayacaksınız.
Sizde biliyorsunuz.
Onu evim gibi görüyorum diyorsunuz.
Sevgi değil bu bağımlılık.
Ve bütün bağımlılıklar gibi zararlı.
Lütfen buna dur diyin.
Çok güzel insanlar var bu forumda🙏🏻 Kendimden şüphe ettiren ortaçağ zihniyetli envaiçeşit insan var etrafımda ama burası bana bir insam olduğumu hatırlatıyor, toplum normlarının aksine.. Değer verip de cevaplayan, derdimi paylaşan, akıl veren büyüğüm, küçüğüm belki de yaşıtım olan herkese çok teşekkür ederim.

Back
X