Sürekli bunalma durumu nasıl geçicek?

Usagi_tsukino

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
17
6
1
33
Heran huzursuzum.bir yerde duramıyorum bu hayatımı çok etkiliyor.Bazen cesetten farksızım hiç halim yok son zamanlarda.gerçekten önerilerinize ihtiyacım var

Sorun tam olarak ? ona göre doğru önerilerde ve yorumlarda bulunalım . Örneklerle açıklarsan sorununu, daha iyi yardımcı olabiliriz...

Vallahi bende şu sıralar senin gibiyim. Ama sağlam sebeplerim var. Okulda öğretmen arkadaşlarla aramızda bazı tatsızlıklar yaşandı, annemle babam boşanıyor, evlendim aynı şehrin bir ilçesine taşındım burayı, evimi ve buraya dair hiçbirşeyi sevemedim, 10 yıllık dostum bunca problemim olmasına rağmen ne bir arayıp sordu ne evlendin nasılsın iyimisin demedi, kaç defa görüşmeye çağırdım gelmedi bende büyükçe bir tepkiyle dostluğumu bitirdim, onun dışında güvendiğim bazı insanlar güvenimi sağlam sarstı. Tek mutluluğum evliliğim; kocamı çok sevmem ama sıkıntılarımı eve de yansıtır oldum. Yani bilemiyorum şu sıralar cami duvarına işemişim gibi bir hal içindeyim. Çözümünü bulursan benimlede paylaş.

yani konu farklı ama değinmeden geçemeyeceğim
nedir bu 10 yıllık dostların hali
hep görüyorum, duyuyorum, yaşadım
insanlar bir tuhaf...

Heran huzursuzum.bir yerde duramıyorum bu hayatımı çok etkiliyor.Bazen cesetten farksızım hiç halim yok son zamanlarda.gerçekten önerilerinize ihtiyacım var

şu haline yardım edebilmemiz için sorunun kökenini bilmemiz lazım...nedir seni bu hale getiren?

Bahar yorgunluğu olabilir. İşin içinden çıkamayacağınızı düşünüyorsanız psikolojik destek almayı da düşünebilirsiniz.

Benzer şeyler yaşamışız bende 9 yıllık dostluğuma noktayı koydum. Ayrıca iş arkadaşımın vasat bel altı esprileri , beni kendince küçük düşürmeye çalışması canımı baya sıktı ; ama çözüm odaklı düşünmemiz lazım mesela iş arkadaşımla arama mesafe koydum aynı odada olmamıza rağmen günaydın , iyi akşamlar . İnsanlar haddini bilmiyor verilen değeri yanlış algılayıp sanki onlar çok değerli çok kıymetli de biz çok aşağılardayız gibi bir tutum içine giriyorlar. Bunu çözümlerinden biri iletişim , diğeri ise iletişimi kesmek . Bir kez dile getirdim rahatsız olduğumu söyledim. Özür dilemeler ama sonra kaldığı yerden devam edildi. Şuan ikinci seçeneği uyguluyorum iletişimsizlik . Şu sözü çok severim paylaşmak istiyorum : ''İki şey çözüm getirir: 1- Tebessüm (gülümseme) 2- Sükut (susmak) ''.

Aynı bendensin bu gün sabahtan akşama kadar evde yayıldım yattım kalktım sigara içtim yemek yedim yemel dediğimde atıştırma ama demin kaynanam çağırdı mecbur gidip börek açtım deminde onu yedim şimdi gene evde kocam gelene kadar pinekliyorum...

Ben de artık iletişimsizliği uygulayacağım.
Anlamsız bir şekilde her şeyden çok nefret ediyorum ve günlerdir başımın sol tarafı stres,gerginlik ve huzursuzluktan dolayı ağrıyor.
Ne uyuduğum uykudan tat alıyorum ne yediğim yemekten.
Artık kimseyle muhattap olmayacağım gereğinden fazla.

Mesafe iyidir insanlar haddini bilsin ya !

İnan öyle iş arkadaşlarım var ki; öğretmenler odası öğretmenler odası değil tımarhane gibi, şaşar kalırsın. Bu okuldaki ilk senemdi tüm insan çeşitlerini burada gördüm. 2 bayan öğretmen var onlardaki hava Kate Middleton'da yoktur, ne günaydın bilirler ne iyi dersler, burunları sürekli 2.5 metre havada, ikiside birbirinin ekürisi, okula biri gelmese diğeri de hayatta gelmez, hiç düşünmezler öğrencilerin durumunu sürekli okulu asmak peşindeler. Birkaç defa sayelerinde iftiraya uğradık. 1 erkek öğretmenimiz var ki oda kibir dolu olduğu kadar sinir hastası, antideprasan bağımlısı, etmediği tehdit kalmadı hepimizi, bir arkadaşın arkasından yanına gidersem tokatlarım falan demiş. Başka bir erkek öğretmenimiz zaten hep müdür olmanın ve gelecek ek derslerin peşindeydi nitekim emeline ulaştı şimdi kendi kanka takımına ek ders maaşlarını dayadıda dayadı. Bir tane daha erkek öğretmenimiz var 60 küsür yaşında ve bildiğin sapık. Din Kültürü öğretmenine gitmiş elinde iç çamaşırı katoloğu ile sende bunlardan giyiyor musun demiş, inanabiliyor musun ya. Adamı gördüğüm yerde kaçıyorum bildiğin. Bizde bu tımarhanelik alanın içinde 5 öğretmen birbirimize çok güzel kenetlenmiştik yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Ancak içimizden biri okulda kaybolan paraların ve sütlerin sorumlusu çıktı, diğeride çok güvendiğimiz bir konuda bizi yarı yolda bıraktı. Ben ne yapayım yani bu ortamda, 1. önergeni mi yoksa 2. önergeni mi uygulayayım ?

bende de aynı durum vardı. hatta daha vahimdi. nişan attığım dönemde. bol salavat cekmek ferahlamak için. en önemlisi de ileriye dönük dua etmek. dua etmek psikolojik olarak da açıklanmış bi gerçeklik. umut aşıladığı için.

Ayyyy benim ki dert diilmişşşşş , okurken çok korktum. Kesinlikle ALLAH sabrını sınıyor. Gerekli kişilerle iletişim halinde ol, gereksiz kişilerle iletişimi kes. Görmezlikten gel, umursama ki belli bir zaman diliminden sonra gerçekten duymuyor görmüyor hatta sinir bile olmuyorsun. Ya her gün de, bugün çok güzel her şey yolunda . Ya biz bu tip insanlar yüzünden içinde bulunduğumuz ''ANI'' yaşayamıyoruz. Bazı huylarımı çok seviyorum, çoğunluk şeyleri takmıyorum . Hiç kimseyle ilgili beklentim yok. İnsanları kaybetmekten korkmuyorum çünkü insan korktukça dostlarımız olsun arkadaşlarımız olsun daha çok bizi yaralamaya başlıyor ; ama vazgeçince yanlışlara hayır diyince insanlar durup bir düşünüyor hımm şurada hatalıyım diye o yüzden bazen iletişimsiz kalmak çözüm oluyor. Yanlışını görmeyen insanlarında yolu açık olsun bir kaybım olduğunu düşünmüyor aksine kazançlı olduğumu düşünüyorum.

Sorun tam olarak ? ona göre doğru önerilerde ve yorumlarda bulunalım . Örneklerle açıklarsan sorununu, daha iyi yardımcı olabiliriz...
Şöyle ki hiç bir iş yapamıyorum derse giricem gidemiyorum bir yerde duramıyorum boğuluyorum resmen.halsizlik sorunumda var yani durumu tam anlatamıyorum ifade edemiyorum sadece günlük işlerime nasıl odaklanabilirim bu halsizlik ve boğulma hissi geçermi

Benim de dönem dönem modum düşer, değil evden çıkmak, yattığım yataktan kalkmak istemediğim olur.
Ancak bu gibi durumlarda kendinizi harekete zorlamanızı tavsiye ederim. En zoru başlamaktır inanın, ama sonrası gelir. Rutine bağlayıp sabah gün doğumunda yürüyüşlere çıksan? Caddeniz müsait midir, sahil var mı sizin oralarda, yani içini açacak yerlerde temiz hava almaya çıksan 30-40 dklık? Gerçekten işe yarıyor.

Ozaman guzel bir pskiyat ilac .Psikoterapiyi bulmak cok zor yalniz hem pahali.Nerden uyguna bulabiliriz ki..
BOL DUA .Gunluk dualar.Etkili..
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…