- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
öncelikle annenize geçmiş olsun diyorum....
bende ameliyat olduğumda çat kapı gelen misafirler oldu (3 gün annemde-1 hafta kayınvalidemde kaldım) ne annem ne de kayınvalidem bana bırak çay servisi yaptırmayı su bile aldırtmadılar. sende anneni yatıracaktın bir koltuğa "annem yeni ameliyat oldu kalkamaz ben yavaş yavaş yaparım" diyecektin. gelecek olanlar, zaten yeni ameliyat olmuş bir yere gitmez diye düşünmüştür o yüzden çat kapı gelmiştir.
benim annemde ameliyat oldu ben henüz lise 1deydim ve anneme ablamla (oda lise2ydi) tek 1 iş yaptırmadık. hem okula gittik hem ev işini yaptık. hafta sonu bile gezmek hakkımız demedik annem iş yapmasın diye misafirlerle ilgilendik.
teşekkür ederim.. maalesef bizimkiler hep öyle ameliyat bahane misafirliğe gelip hep annemden hizmet bekliyorlar. ikimiz bile yetişemedik ben zaten beceriksizim herhalde bana kalsa işleri annemi zorla kaldırıp yaptırırlardı. o kadar sinirlendim ki çektim gittim. hem çat kapı gelmeleri ayrı ayıp hem de hasta insandan hizmet beklemeleri.
Bazı arkadaslar beni yanlış anlamış herhalde. Olay su babaannemler surekli cat kapı bize geliyorlar. Evde olmayınca da sanki benim ya da annemin telefonu yokmuş gibi babami arıyorlar. Bugun de aynı sey oldu. Ustelik Annem hastaydi yani tamam gelsinler de saatlerce oturdular. Benim isim falan yoktu ki, programım da. Sinirlendim çıktım gittim, zaten çıkmadan once de kardesim geldi o yüzden çıktım, çıkmadan once de anneme söyledim odasına gitti dinlenmek icin. Burada yanlış olan ne anlamadım? Yanlış olan bana sen otur okul nasıl anlat diyip annemden surekli cay istemeleri değil mı? Ben de anneme yardım ettim doğal olarak. Annemesoyledim sen otur diye ama o da ayıp olur diye oturmadı. Asıl onların yaptıgı ayıp... Misafirliğe geliyorlarsa da bir zahmet annemin sağlam oldugu zaman gelsinler ya da şimdi geleceklerse de kimseden hizmet beklemesinler. Tabii ki gecmis olsuna gelinir ama en fazla yarım saat yani. Once börekler pogacalar sonra kurabiye kek sonra baklava surekli cay sonra kahve. Yok salonda oturalim yok sicak basti balkona gecelim. Boyle hasta ziyareti mı olur. Ayrıca benim rahatsız oldugum diğer bir nokta da surekli aynı sekilde gelmeleri. Hasta ziyareti adı altında bile aynı seyi yapıyorlar.
Bu arada gecmis olsun dilekleriniz icin de teşekkür ederim..
ben seni anladım canım,onlarda muhtemelen yabancı değiliz biz diye yayılmışlardır.
onlar sen otur deyip annenden çay istediklerinde ,annecim sen ameliyatlısın git yat deseydin keşke,madem baban yardımcı olmuyor,siz koruyun annenizi.
kek pasta börek ,birde üstüne baklava çok gereksiz olmuş.
bana göre hasta ziyaretine gelenler alır eline 1 pasta öyle gelirler,ağırlanma da beklemezler.
ama sizin misafirleriniz yabancı değilmiş,heralde ondan çok oturdular.
oncelıkle cok gecmıs olsun dılıyorum .
rabbım annecıgıne acıl sıfalar versın .
tatlım senı o kadar cok ıyı anlıyorum kı
cunku aynı konudan ben de muzdarıpım .
ne yazık kı bızım sulalede de hıc haber verme olayı yoktur .
catkapı gelırler .hem de oyle oglen saatlerı de degıl .aksam saatlerın de
resmen baskın gıbı basarlar evımızı .ee aksam saatı halıyle esofmandı
hep rahat seyler oluyor ustun de.o sekıl de karsılarına cıkmak da ıster
ıstemez benım canımı cok sıkıyor .
bızım sulale de haber verme olayı yok sebebı ıse ;haber vererek gelırlerse
eger bırseyler hazırlayın yemek ıcecek yapın anlamına gelırmıs.
sankı haber vermeden geldıklerın de afadersın mon mon baksıyoruz.
benım babam da pek sever mısafırı .aksam saatın de cat kapı gelen mısafırın
pesın de donmemızı ıster.yahu yemegınız var mı bırseyınız var mı sormak hıc
yok .hemen babam baslar "hadı yemek hazırlayın" dıye .adamlar ac olmasa bıle
babam saolsun ılla yemek hazrılatır .oysa kı bı babam susa ne yemegı
bır cayla postalıcam
Gecmis olsun, bende benzer seyleri yasadım annem hastanede iken eve gelen, giden o kadar fazlaydı ki, ama aksine kimse yemek, hizmet beklemedi zaten annem normal bir hasta degildi beyin kanaması yüzünden hastaneye yattı, bir daha' da eve gelmedi, gelemedi zaten sagolsun teyzemler bir dakika bile yalnız bırakmadı bizi, elime bir tabak almadım hic bir laf' ta duymadım gelenlere ise meyve suyu veya kuru pasta verildi onlar' da zaten ziyarete gelenlerin getirdikleriydi amacları, bizim yanımızda olmak, acımızı paylasmak, bize destek olmaktı zaten.
Bizde adettir hasta ziyaretine eli bos gelinmez hatta annem vefat edince, 7 gün boyunca kuran okutuldu o zaman da sürekli birseyler yapıldı kimi evinde yapmıs, kimi özel yaptırıp getirmis bize hic birsey bırakmadılar sagolsunlar destekleri yeterdi.. Hatta annemin hastanede yattıgı 15 gün boyunca evde coluk cocuk belki 15- 20 kisi kalıyorduk kimse nerde uyuyacagız?, ne yiyecegiz? demedi. Uykusu gelen kıvrılıyordu bir köse' de.
Sizinkiler hasta ziyaretiyle misafirligi karıstırmıs, aynı benim halamlar ve babamın diger akrabaları gibi hasta ziyareti kısa olur amac gecmis olsun dileklerini iletip gitmek..
Cay, börek faslı' da ne demek?
Aynı benim halamlar! Her gün teyzemler yanımda, babam ararsa gelin derse kapımızı acarlar bir de bir muhabbet ederler sasar kalırsınız, hic mi ceneleri yorulmaz, konu bitmez??
Bize yardıma geldi güya o bize yardımda bulunacagına biz ona hizmet ettik, yemegi yaptık, teyzemler ayagına cay götürdüler lafa gelince hala! teyzemler' den daha yakınmıs! O yüzden misafir gibi geliyo yiyor, iciyor ve gidiyor.. Bu baba tarafı neden hep böyle yahu?
Benim annem ameliyat olduğunda gelenler (bir oda dolusu insan) annemi unutup bağıra çağıra dedikodu yapmaya başlayınca dayanamayıp kibarca yan odaya geçmelerini söyledim. "E biz kalkıyorduk zaten" deyip ziyaretlerini (!) nihayetlendirdiler. Kadının kafası ses istemiyor, ağrıları var sürekli birde gelenlerin çocuklarının, annemin yattığı çekyata vurarak oyun oynamalarına ne kadar gerilmiştim. Ben tam çatıcam, annem kaş göz yapıp beni susturdu sürekli. İnsanlarda görgü kalmamış, hizmeti başkası bile yapsa hiç yerinden kalkmasa bile insan sessizlik istiyor, dinlenmek istiyor hastayken. Seni çok iyi anlıyorum, peki babanla konuşsan olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?