sürekli eleştiren anne :(

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar merhaba,

26 yaşındayım ama inanın kendimi yeni yeni keşfetmeye, özgüvenimi kazanmaya başladım...Sebebin artık annem olduğunu düşünüyorum. Şöyleki; dış görünümümü her zaman eleştirir,asla beğenmez. Ergenlikten beri bu böyledir. Bir kıyafet alırım bunu niye büyük almadın kilo alırsın, bir şey giyerim bir büyüğünü al bu dar, bunu niye giydin, şunu niye takmadın, haftasonu ziyarete giderim niye şunu giymedin.... Anne diyorum çalışıyorum haftaiçi zaten yeterince şık ve bakımlı olmak zorundayım bırak bari haftasonu daha rahat olayım. Rahat dediğim kıyafetler de gayet şıktır bu arada. En son olay cumartesi günü oldu. Özel bir gece için şık bir elbise giydim, elbiseyi alalı 2 yıl oldu, o zaman şu anki halimden 3 kilo daha zayıftım, elbise 34 beden haliyle cuk oturdu. Herkes elbisen ne güzelmiş yakışmış övüyor annem herkesin içinde bu elbiseye adam akıllı girebilmen için bir kaç kilo daha vermen gerekir dedi :S Bunlar çok basit örnekler...

Bu arada annen haklı diyenler olabilir, ölçülerimi de vereyim ki durum anlaşılsın, 1.70 boy, 55 kilo, 90-63-90 ölçüler. 34-36 bedenim. Evlenmeden önce 52 kilo idim, haliyle o zaman aldığım kıyafetler 34 beden olduğundan dar olabiliyor...

Annemin amacı ne, insan sürekli eleştiri alınca takmaya başlıyor artık...

Belkide bize göre dert değildir anne bu ne yaparsa yeridir çözüm bulamayız annenize.:26:

Ay canım benim bir de ölçülerini vermişsin ya kıyamam.Annen seni o kadar işlemiş ki ispat etme ihtiyacı hissediyorsun.
Anneninki huy biliyor musun,değişmesi çok zor.Aldırış etmemeyi başarabilsen keşke.
Veya karşılık verirsin ama bu seni çok yorar.Mesela hayır gayet güzel oldu,senden başka herkes beğendi gibi...
Belki sen de yeri gelince onu eleştirsen biraz anlar seni.
Sakin bir zamanda neden böylesin,neden bir şey beğenmiyorsun,sürekli eleştiri ihtiyacı hissediyorsun desen,durup biraz düşünür mü acaba.

annen alışmış eleştirmeye seni, eminim ki eleştirme boyutunun büyüklüğünü kendi bile bilmiyordur, o yüzden anneni alıp karşına net bir şekilde konuş üzldüğünün falan.

valla ölçülerin çok güzel, çoğu anne böyle bence kulak arkası etmeyi önemsememeyi öğrenmelisin çünkü bu yaştan sonra hayatta değişmez
evet doğrudur ergenlikte seni çok etkilemiştir yanlış yönlendirmiştir bu eleştiriler ama artık koskoca kadın olmuşsun, herşeyinde farkındasın, boşver derim bunun münakaşasına girmek beyhude bir çaba olur derim

Belkide bize göre dert değildir anne bu ne yaparsa yeridir çözüm bulamayız annenize.:26:

Hayatı boyunca sürekli eleştirilince insan içine dert oluyor :) Tabiki büyük bir dert değil ama benzer durumu yaşayan var mı diye merak ettim açıkçası...

bunu ben de zaman zaman düşünmüyor değilim ama annesine konduramıyor ki insan

Annedir kiskanmaz diye bir sey yok. Boyle bir durumla karsi karsiya kalmadim ama kisi yapisina gore degisiyor bu durum. Bilincaltinda ne gizliyor, nelere sinir oluyor, neleri kiskaniyor bilemezsin. Hani kilon abartilacak bir kilo olsa derim ki senin iyiligin icin soyluyor ama durum boyle olmadigina gore boyle soyleyerek kendi icinde bir seyleri bastiriyor ya da aciga cikariyor olabilir.

Son düzenleme:
benim annem...ona göre benden daha istikrarsız iradesiz şişman (balıketliyim)kötü niyetli fesat bir adam yok hep kötü düşünüyomuşum...bana aktardığı bu sağa sola kızım iyi diyomuş başkalarının yalancısıyım bana hiç demedi

ha birde ölçülerini verdin ya sana bende az biraz gıcık oldum şimdi

:) Ölçülerimi yazmadan çok düşündüm yanlış anlaşılır diye ama konuyu tam anlatmak için belirtmem gerekli diye düşündüm... Kesinlikle huy ve değişeceğini düşünmüyorum çünkü defalarca uyardım. Hatta kavga da ettik ama değişmiyor... Sebep de belirtmiyor. Kendisine en ufak bir söz söylense aşırı derecede bozuluyor, kırılıyor...

Ben ölçülere takıldım
170 boy 55 kilo 90 63 90 ?
55 kiloyla o boyda 90 göğüs nasıl olur anlamadım neyse

Kompleks yapma annen mükemmeliyetçi demekki
Sende onu eleştir olsun bitsin

haklısınız, ama bari yalnızken falan yapsa, herkesin içinde olunca kendimi kötü hissediyorum. diyorum herkesin annesi kızıyla gurur duyar, övünür, benimki tam tersi...

Kırılsın biraz,sen de kırılıyorsun hatta özgüvenini zedeliyor.Senin nasıl hissettiğini anlasın.
Bu etek seni çok kalçalı gösteriyor gibi birşeyler söyle mesela.Tepki gösterirse,ne dedim ki sen bana daha beterlerini söylüyorsun dersin.
Bir daha yaparsa,kendine yapılınca kızıyorsun ama başkasına yapmaktan geri kalmıyorsun dersin.Buna zorla empati kurdurma diyoruz :)

haklısınız, ama bari yalnızken falan yapsa, herkesin içinde olunca kendimi kötü hissediyorum. diyorum herkesin annesi kızıyla gurur duyar, övünür, benimki tam tersi...

bence o zaman tatlı dille bu konu konuş anne eleştirlerini yalnızken yap diye, bunun fayda edeceğini düşünüyorum ama asıl mesele hakkında konuşamanın fayda etmeyeceğini daha kötü olacağını düşünüyorum

annem ailevi sebeplerden dolayı okuyamamış, belki bu açıdan imreniyor olabilir... mesela bir kere annem benden uzun kadınları gördükçe sinir oluyorum demişti şok olmuştum...küçüklüğümden beri boyun kısa diyor bana, tamam selvi boylu değilim de biraz geç boy attım ama şu an gayet normalim bence.

ya da ben çalışıyorum istediğim gibi kılık kıyafet alıyorum, annem tek maaşla istediği gibi giyemedi yapamadı bunlar mı etken diyorum bilmiyorum ki...

boy uzun ölçüler 90-63-90 kıskandım annenz de kıskanmış bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…