- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
benim annem...ona göre benden daha istikrarsız iradesiz şişman (balıketliyim)kötü niyetli fesat bir adam yok hep kötü düşünüyomuşum...bana aktardığı bu sağa sola kızım iyi diyomuş başkalarının yalancısıyım bana hiç demedi
ha birde ölçülerini verdin ya sana bende az biraz gıcık oldum şimdi
Kızlar merhaba,
26 yaşındayım ama inanın kendimi yeni yeni keşfetmeye, özgüvenimi kazanmaya başladım...Sebebin artık annem olduğunu düşünüyorum. Şöyleki; dış görünümümü her zaman eleştirir,asla beğenmez. Ergenlikten beri bu böyledir. Bir kıyafet alırım bunu niye büyük almadın kilo alırsın, bir şey giyerim bir büyüğünü al bu dar, bunu niye giydin, şunu niye takmadın, haftasonu ziyarete giderim niye şunu giymedin.... Anne diyorum çalışıyorum haftaiçi zaten yeterince şık ve bakımlı olmak zorundayım bırak bari haftasonu daha rahat olayım. Rahat dediğim kıyafetler de gayet şıktır bu arada. En son olay cumartesi günü oldu. Özel bir gece için şık bir elbise giydim, elbiseyi alalı 2 yıl oldu, o zaman şu anki halimden 3 kilo daha zayıftım, elbise 34 beden haliyle cuk oturdu. Herkes elbisen ne güzelmiş yakışmış övüyor annem herkesin içinde bu elbiseye adam akıllı girebilmen için bir kaç kilo daha vermen gerekir dedi :S Bunlar çok basit örnekler...
Bu arada annen haklı diyenler olabilir, ölçülerimi de vereyim ki durum anlaşılsın, 1.70 boy, 55 kilo, 90-63-90 ölçüler. 34-36 bedenim. Evlenmeden önce 52 kilo idim, haliyle o zaman aldığım kıyafetler 34 beden olduğundan dar olabiliyor...
Annemin amacı ne, insan sürekli eleştiri alınca takmaya başlıyor artık...
çok düşündüm yazıp yazmama konusunda ama kanıt olarak yazmam gerekiyordu kusura bakmayın nolur...
Ben ölçülere takıldım
170 boy 55 kilo 90 63 90 ?
55 kiloyla o boyda 90 göğüs nasıl olur anlamadım neyse
Kompleks yapma annen mükemmeliyetçi demekki
Sende onu eleştir olsun bitsin
Kırılsın biraz,sen de kırılıyorsun hatta özgüvenini zedeliyor.Senin nasıl hissettiğini anlasın.
Bu etek seni çok kalçalı gösteriyor gibi birşeyler söyle mesela.Tepki gösterirse,ne dedim ki sen bana daha beterlerini söylüyorsun dersin.
Bir daha yaparsa,kendine yapılınca kızıyorsun ama başkasına yapmaktan geri kalmıyorsun dersin.Buna zorla empati kurdurma diyoruz :)
bence o zaman tatlı dille bu konu konuş anne eleştirlerini yalnızken yap diye, bunun fayda edeceğini düşünüyorum ama asıl mesele hakkında konuşamanın fayda etmeyeceğini daha kötü olacağını düşünüyorum
boy uzun ölçüler 90-63-90 kıskandımannenz de kıskanmış bence
Kızlar merhaba,
26 yaşındayım ama inanın kendimi yeni yeni keşfetmeye, özgüvenimi kazanmaya başladım...Sebebin artık annem olduğunu düşünüyorum. Şöyleki; dış görünümümü her zaman eleştirir,asla beğenmez. Ergenlikten beri bu böyledir. Bir kıyafet alırım bunu niye büyük almadın kilo alırsın, bir şey giyerim bir büyüğünü al bu dar, bunu niye giydin, şunu niye takmadın, haftasonu ziyarete giderim niye şunu giymedin.... Anne diyorum çalışıyorum haftaiçi zaten yeterince şık ve bakımlı olmak zorundayım bırak bari haftasonu daha rahat olayım. Rahat dediğim kıyafetler de gayet şıktır bu arada. En son olay cumartesi günü oldu. Özel bir gece için şık bir elbise giydim, elbiseyi alalı 2 yıl oldu, o zaman şu anki halimden 3 kilo daha zayıftım, elbise 34 beden haliyle cuk oturdu. Herkes elbisen ne güzelmiş yakışmış övüyor annem herkesin içinde bu elbiseye adam akıllı girebilmen için bir kaç kilo daha vermen gerekir dedi :S Bunlar çok basit örnekler...
Bu arada annen haklı diyenler olabilir, ölçülerimi de vereyim ki durum anlaşılsın, 1.70 boy, 55 kilo, 90-63-90 ölçüler. 34-36 bedenim. Evlenmeden önce 52 kilo idim, haliyle o zaman aldığım kıyafetler 34 beden olduğundan dar olabiliyor...
Annemin amacı ne, insan sürekli eleştiri alınca takmaya başlıyor artık...
bi insan kendini ne diye ölçer ki çok mükemmel 3 cm de benden osssun 90-60-90 osssun bizim ossunnn
Kilon boyun ideal, ama 34 gibi de değil sanki, gerçekten dar gelmiş olabilir mi? Çevrede kimse kolay kolay gerçek fikrini söylemez, annen ise söyleyebilir ama...
Neyse sen yakıştırıyorsan takma her duyduğunu. Fikrini söylesin n'olcak...
.
Eleştirilmez asla o, acayip tavır yapıyor küsüyor, tek kelime söylemeye korkuyorum valla
Ölçülerde neye takıldınız ki? Büyük mü küçük mü geldi size?
bu kanıt çok ağırıma gitti demedi deme..ama dediğim gibi anne bu başedemeyiz biz:26:
annenin huyu bence bu onu böyle kabul et benim anneciğime benziyor evlendim ondan uzakda kaldım herşeyini özlüommm ahh ahhh
Anneme göre ben kısayım, şişmanım falan...
Eşim uzun ya benden şimdi ona taktı diyor ki, böyle kısa boylular da gider uzun koca bulur, taş geldi kafama diyecektim :)
Sana bişey dediğinde aldırma sen de söyle küserse oralı olma ve konuş ben bişey Dio muyum küsüyomuym de
Büyük geldi göğüsler ve kalça
anne candır, ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar lafı tamamen doğru. ah bir de böyle komplekse sokmasa beni
ben 153üm, eşim 183. Annem nişanda bana "bu çocuğun gözü kör müymüş seni istemiş" dedi.
Düğünden önce de bu seni aldatır gözünü doyuramazsın gibi şeyler söyleyip durdu:)
bazı anneler böyle oluyor cidden, özellikle akrep burcu anneleri
annen ile bu konuda hiç konuştunmu eleştirelerinin seni kırdığını felan bi dene bakalım en azından arkadaşlarının yanında yapmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?