Sürekli evlenmeden önceki günlerimi düşünüyorum

meyra915

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2023
5
7
6
27
Merhaba arkadaşlar. 25 yaşındayım 1 buçuk yıllık evli ve yeni hamileyim. Evlendigim günden bu yana sürekli eski hayatımı özlüyorum. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik. Tüm aile karşı çıktı ancak gözüm oylesine kararmıştı ki kabul ettim. Bekarken ozgurdum. İstediğim yere gider istediğimi yapardim. Çok mutluydum ancak evlendikten sonra kendimi kafese kapatılmış gibi hissettim. Eşime sevgim günden güne bitti. Bana iyi davransa değer verse bile sanki hayatımı çalmış gibi ondan nefret ediyorum. Hayır bır de bunların üzerine hamile kaldigimi öğrendim. Ne yapacağım bilmiyorum bana iyi gelen tek şey gözlerimi kapatıp eski günlerimi hatırlamak. Buna nasıl engel olabilirim benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarım var mı goruslerinizi bekliyorum..

Haklısın seni çok iyi anlıyorum.
Bazen insan özlüyor öyle daha önce ki günlerini. hamileliğin de hayırlı olsun.
Daha önce bi duzendeyken sonra başka bi ortam ve düzen içindesin. alışılıyor işte bi şekilde.

Ailem önce mesleğimi elime almam gerektiği için karşı çıktı. Ben öğretmenim ancak atanamadim ailem de atandıktan sonra evlenmemi istiyordu . Ne yazık ki onları dinlemedim. Eşimle de sorunum çok baskıcı bir insan. Dışarı çıkarken izin almam gerekiyormuş ona her daim saygılı davranip her istediğini yapmam gerekiyormuş ve artık bunlara katlanamiyorum sanki kendi hayatımı değil de onun hayatını yaşıyor musun gibi. Hep bir mucize olsa da hiç evlenmesem hiç onu tanimasam diye dusunuyorum

Evlendiğiniz günden bu yana eski hayatınızı özlüyorsunuz madem neden ikinci seneye bile girmeden seneden hamile kaldınız? Biraz evliliğinizin tadını çıkartsaydınız, bekleseydiniz evliliğiniz otursaydı, alışsaydınız yeni düzene. Evlilikle niye kafese kapanmış gibi olasınız ki? Düşünüyorum evlilik benim hayatımı çok değiştirmedi. Nerelere gidiyorsunuz da gidemiyorsunuz mesela evli olunca?

Çocuktan önce de bu düşünce var mıydı yoksa çocuk olacak hayatım altüst olur eve kapalı kalmak zorundayım korkusu mu yaşiyorsunuz çünkü evlenmek gezmeye eğlenmeye engel değil eskisi gibi yaşamaya devam edebilirsiniz çocuk da engel değil istedikten sonra onunla da gezersin istediğini yapabilsin

Bu evlilik değil ki zaten kölelik.
Eşit olduğunuz bir düzenin içinde değilsiniz.
O üstün, çünkü o erkek.
Kafa bu yani..
Halbuki evlilik hiç de kötü değil. Yeter ki insan özgür olabilsin, nefes alabilsin, karşılıklı güvenin ve eşitliğin olduğu bir ortam olsun. Böyle olsa ne diye arayasınız eski günleri zaten.
Şimdi bir de bebek geliyor.
Bebek gerçekten insanın özgürlüğünü kısıtlıyor ilk yıllar, ama ona değer.
Ama koca için özgürlüğünden kişiliğinden ödün vermeye değer mi ? Asla..

Evlenmeden önce bu tavırları yok muydu peki ? Plansız gebelik olmuş diyorsunuz mutsuz bi aileyi helede mutsuz bi anneyi hiç bi çocuk haketmiyor mesleğinizde varmış hiçbir şey için geç değil.

Ne hikmetse mucize bebekleri hep bu sitede duyuyorum. Gerçek hayatta düzgün korunduğu halde hamile kalan tek bir kişi tanımadım. Bu psikolojiyle bir de bebek sahibi olacaksınız işiniz çok zor. Şu an bebeği istiyor musunuz peki?

Evlilik işleri risklidir. Evli insanlar, görmüş geçirmiş insanlar sizleri uyarıyorsa onlara uyun. İnat etmeyin. Yazık günah hayatınız heba oluyor. Kızım olacak nasipse ve ben de asla mesleğini alıp parasını kazanıp hayatını dolu dolu yaşamadan evlenmesini istemem. Sonra böyle elin adamlarından izin alırsınız bir yere adım atmak için, resmen korkunç!

Evlenmenizi anlarım çok aşık olursunuz gözünüz kör olur falan benlik değil ama anlamaya çalışırım. Amaaa adamı görmüşsün mutlu değilsin çokta baskıcı ise gebelik neden? Elim kolum bağlandı bosanamıyorum demek için mi?
Ben dünyaya gelecek bebeklere üzülüyorum. En şansız çocuk mutsuz bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelmek. Ya gebeligin ardına sığınmayın boşanın yada evliliğinize düzeninize ayak uydurun. Her bebek mutlu bir eve doğmayı hak ediyor.

Böyle evlilik sıkar zaten ne demek haber vermek 5 çocuğum olsun boşarım sevgim de biter saygım da. İstediğim yere de giderim. Eşimi de aldatmam o da bunu bilir. Beni sıkarsa kaybeder resti çekin. 25 yaşındasınız hayatınızın baharı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…