sureklı evlılıkle ılgılı konu acıyorum dualarım neden olmuyor

Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur...demis Mevlana..

Ben seni inan anliyorum ama böyle yaparak sadece kendini yipratirsin...dua et elbet birgün dualarina cevap alirsin emin ol...

DUAm kabul olmuyor diye dertlenme senin istediğin şey haşa ve kella ALLAHU TEALA ' ya zor geldiği içinmi kabul olmuyor ...
ALLAHU TEALA duâ ları çokça kabul edendir ... ne diyor EFENDİMİZ s.a.s (duâ ettiğiniz vakit çok isteyin çünkü isteyeceğiniz hiç birşey mülkün tek sahibi olan ALLAHU TEALA ' ya zor gelmez ... )
ALLAHU TEALA dua ya 3 şekilde karşılık verir ...
1. tamam der hemen verir ...
2. bekle der daha güzelini verir ...
3. ise SABIR der ve en güzelini verir ...
duâm kabul olmuyor diye üzülme ne biliyosun ki ALLAHU TEALA sana ondan daha güzel şey vermiceğini ... ( ALLAHU TEALA kabul etmiceği duâ için kulunun elini duâ etmek için açtırmaz ... )

Son düzenleme:
Ve sunuda eklemek istiyorum ki herzaman icin hersey icin hep hayirlisini dile :)

ne var şu evlilikte anlamıyorum:44:bu kadar kasmayın ya. zamanı gelince o da olur:ssz:

herşeyi oluruna bırak...
Allah hayırlısını versin. sen duadan vazgeçme...
mutlu olmayı daha çok iste...
bilirsin evlenenlerin hepsi mutlu değil...

eğer çalışmıyorsan kurslaara katıl, yardım faaliyetlerine katıl, derneklere gir... çevren genişlesin...

Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin. (Şems-i Tebrizi)

sana verilebilecek en iyi cevap bu olacak sanırım.

-olur ki hoşunuza gitmeyen şey,sizin için hayırlıdır ve olur ki sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir...Allah bilir de siz bilemezsiniz....diyor Rabbimiz....

Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin. (Şems-i Tebrizi)

sana verilebilecek en iyi cevap bu olacak sanırım.

ne güzel bir cevap.
başka ne denir.

Allahtan hayırlısını dile.
hayırlı değilse de olmasın,bir şeyi kafana çok takmayacaksın.
yoksa çok hata yaparsın.

evlilik kolay bişey değil
belki şuanda hayırlı olmayacağı için Allah karşına çıkarmıyordur
sonradan evlenip bin pişman olup acı çekeceğine zamanında doğru insanla evlenmen daha mantıklı
bu arada yaşın kaç

evlilik kolay bişey değil
belki şuanda hayırlı olmayacağı için Allah karşına çıkarmıyordur
sonradan evlenip bin pişman olup acı çekeceğine zamanında doğru insanla evlenmen daha mantıklı
bu arada yaşın kaç

yas 30 ondasn kaynaklı zaten bu ıstek gerçekten 30 yasından sonra bıseyler azalıyor cevrendekıler bekar sayısı

cok ıstedıgımız seyler bazen nıye olmaz

Bir hadisi kutsi de Hz. ALLAH şöyle buyurur..

“Kullarım bazen ısrarla benden bir şeyler isterler. Şayet onlara isteklerini versem, onda helak olurlar.”

Son düzenleme:
Vallahi konu sahibesi ben de sizi o kadar anliyorum ki......insan bir saatten sonra umut etmeye bile guc bulamiyor. Bu konuda derdi olmayan, yanliz olmayan insanlar rahatca sabret, bekle, hayirlisi gibi yorumlar yapabilirler, ama benim gibi ve sizin gibi bekleyip bekleyip hicbir sey olmamasindan usanan insanlar olaya bu kadar rahat bakamiyor.

Bu konuyu ailenize, arkadaslariniza, cevrenize soylediniz mi? Ne bileyim, hayirli bir ise vesile olmak isteyen mutlaka birileri vardir diye dusunuyorum.

Son düzenleme:
♥gözyaşı♥;32263817 .!.:
Bir hadisi kutsi de şöyle geçer..

“Kullarım bazen ısrarla benden bir şeyler isterler. Şayet onlara isteklerini versem, onda helak olurlar.”

HAY Allah bu yorumunuzu soyle okumusum : Kutsi demis ki....
Bende diyorum Kutsi ne alaka o birsey dese ne olur ? Sarkici degil mi sonucta bize ne ki Kutsi den.... cok guldum vallhi;)

Back
X