- 19 Haziran 2015
- 2.014
- 3.012
- 133
- 38
- Konu Sahibi Melisagun08
-
Normal bi ayak uyulmasında bile bağırıyor .beyin kanaması geçiriyorum diyor kendi kendine.ay düşücem tansiyonum oynuyor diyor tansiyon normal.normal herşey..kas ağrısı mide yanması ..onun dışında sürekli plan yapıp ağlayacağı bişey Yok.gervekten tanımayanlar sizin gibi düşünüyor kendini kötü evlat gibi hissediyorum.ama evde olsan iki gün anlarsın.yok artık dedirtiyor..kalkıyor yürüyor iş yapıyor hasta olan yapmaz değilimi.yok bana da yaptırmıyor.hasta olanı dövsen kalkıp iş yapmaz yapamaz başı dönen insan.biz alıştık artık.bu naz falan değilpsikiyatrik bi hastalık maalesef çekene daha zor..İyi de kadın belki gerçekten ağrı çekiyor sürekli?
Siz yalan söylediğini nereden biliyorsunuz? Her ağrının sebebi tahlilllerde çıkacak diye bir şey yok.
Lütfen kınamayın, yarın öbür gün sizin de canınız yanarken insanlar umursamazsa ve inandıramazsanız üzülürsünüz.
Yani belki kadının bacağı gerçekten kopacak gibi ağrıyor, siz ağrımadığına uydurduğuna nasıl eminsiniz? Sanki kendiniz yaşıyorsunuz. Hayret.
Bir insan sürekli hasta olabilir mi demeyin, evet olabilir.
Aynen aynı teşhisi kendisi de koydu beyne giden damarlarından biri tıkalıymış . Kanserim diyor ara ara..hissediyorum diyor.ellerim uyuşuyor diyor halbuki demin elinde ağır bi poşet vardı.anne şunu taşıdın ya ondan diyorum yok onla alakası diyor.gözünde bi damar gözükse kör olucam diyor..damarım catladı bak diyor.olmazsın korkma diyorum.siz inanmayın diyor.tırnaklarındaki leke vitaminsizlikten bende de oluyor ara sıra küçük bi lekegörse işte bak hastalığım çıkıyor diyor.sırtında sivilce çıksa koca bi çıban çıkmış bunlar öldürücü diyor.sacında sivilce çıkmış ki bende stresten bir sürü var.komşuya diyor başımı yara sardı koca koca yaralar açıldı.ben şok ben iptal..duyanın gözünde öyle canlanıyorki gerçekten korkunç.Allah canlarini sağ etsin.
Benim annem de öyle
Doktorum diyen insan koyamaz annemin kendine koydugu teşhisleri.
Beyne giden damarlarimdan biri tikali demisligi var düşün artik.
Evet agriyan bir suru yeri var eminim ama hep en kotusudur anneminki.
Kac kisiyle birlikte kanser oldu simdiye kadar.
Ama cok şükür kirecleme, tansiyon vs gibi herkeste olan hastalıklar disinda bir seyi yok.
Ben 31 yasindayim, 15 senedir miyobum, dogru duzgun goremiyorum.
Anne ben hic net goremedim dunyayi bak senin 50 yasindan sonra bozulmaya basladi derim, benimki daha bozuk der.
Nazlanip da yatmaz oyle her isini becerir ama surekli bunlari duymaktan artik ben de duyarsizlastim.
Allah iyilik versin deyip kapatiyoruk telefonu artik.
Doğrudur bakayım ilaçsız NE yapabilirim...doktora gelmez çünküHipokondriyak yani hastalık hastası dediğimiz bozukluk olabileceği gibi Münchausen sendromu dediğimiz bir bozukluk var, netten de araştırabilirsiniz. Bana biraz onu anımsattı. Sürekli hastane hastane, doktor doktor gezerler. Aslı olmayan yığınla şikayetleri vardır. Ameliyattan, acı verici tedavi yöntemlerinden kaçınmazlar, hatta kimisi bundan zevk bile alır. İkisinin farkı var. Hipokondriyaklar kendilerini gerçekten hasta sanırken Münchausen sendromu yaşayanlar hasta olmadıklarını bilir. Elde edemedikleri ilgiyi doktorlardan, hemşirelerden almaya çalışır. İlgi gösterilmesini ister. Yani psikolojik tedaviye yanaşmaz diyorsanız işiniz zor ne yazık ki.
Doğrudur bakayım ilaçsız NE yapabilirim...doktora gelmez çünkü
Anneannem 85 yaşında tansiyonu var belirlenmiş hastalık olarak
Hergün bi yeri ağrıyor
Devlet hastanesine gitmiyor mikrop kaparmış
Günlük süt yoğurt ayran tüketir
Gece 12 de yatar ertesi gün 12 de kalkar
Kahvaltısına yapar inlemeye başlar
Gizlice kaşını bıyığını alır odaya biri girince hemen cımbızı saklayıp tansiyon aletini çıkartır
Dr lar herhangi bi hastalığı yok gerçekten yaşına göre çok sağlıklı der
Günlük yüz kremini dudak kremini sürmeyi unutmaz
Hergün iki kat merdiven inip çıkar yürüyüş olsun diye ( kendisi yurtdışında yaşıyor annemlere 6 aylığına geliyor )
Tüm bakımını yapar ama hep hastayım der
Afedersiniz ama ben küçükken günlük pedini bile bana taktırırdı hastaymış takamıyormuş
Cidden zor bilirim
Allah yardım etsin
Ayırca annem hepatit hastası bağırsak iltahabı ve anal fistülü var iyice hasta etti kadını hergğn inlemesiyle
Bizim yaşam enerjimizi alıyor amaYa maşallah anneannenin yaşam enerjisine hayran oldum bazen kendimizi bırakıyoruz ya ornek olsun bize valla .
Benimde arkadaşımın babaannesi öyleydi hemde bir köyde yaşıyor olmasına rağmen hergun spor ayakkabısı ile yuruyus yapardı
Günlük pedi buzdolabına koyardı menopoz ya,yaniyormus o yüzden :)
Rahmetli ya
Bizim yaşam enerjimizi alıyor ama
Hayatı sadece kendi için yaşamış bi kadın
Bir romatalog a ve pskiyatriye götürünAteşim çıktı ,yanıyorum,of dizlerim of başım ...kolum uyuştu.belim çok fena.
Hastaneye gitsem kesin beni yatırırlar....der sürekli.
Doktora gider.doktor bi laf söylese onu abartır.Doktor çok kötüsün dedi iltihap hep dedi.şöyle dedi böyle dedi.
Sürekli Ya başı döner Ya ateşi çıkar,ya elleri titrer.Ayağını altına alıp otursa uyuşur öyle bi feryat ederki..ay ayağım diye öyle bağırır ki ev inler.anne uyuştu bekle geçer derim .bu uyuşma ağrısı değil der.
Sürekli aspirin ,vermidon...
Ölüyorum bitiyorum ..gecen diyor beynimde bişey var hissediyorum bi kitle var..ondan önce alciğerlerimde bişey var diyordu.Beyin kanaması geçiriyorum diyor..sürekli bir döngü içinde.
Birinin yanında dese ay geçmiş olsun X teyze dediğinde başlar acındırmaya kendini..çok hastayım.gözlerim de kör oldu olacak doktor gözünde şu var dedi.şuramda iltihap var buramda şu var...
Tipik hastalıklı Türk annesi modeli..
Psikiyatrik tedavi dediğinizi duyar gibiyim.sakın ha.delimiyim diye cıkdırır.
Hiç sesimi çıkarmıyorum bi kere sürekli hastasın dedim diye kıyameti kopardı ben mi hastayım diye..
Bi doktor arkadaşım demişti.türkler de hastanede yatma isteği çok var.yatırın beni doktor kötüyüm derler diye.cok doğru.
Evdeki sürekli hasta hali benim Çan'ımı sıkıyor çünkü şükür ki ortada bişey Yok ..
Hatta sorsanız neren ağrıyor diye.Her yerim diye cevap alırsınız.ya bi insanın her yeri ağrır mı..
Şu evden bigün çıkıp gitsem de kurtulsam .bezdim vallahi
Gerçekte olan hastalığı sadece mide .o da artık günümüzde herkeste var özellikle gencecik çocuklarda bile..
Ben hata olduğumda inlemem etmem .annem mutlaka inler ..Ya belki benim kötü olduğumu düşüneceksiniz ama evde sürekli iyi olup hasta taklidi yapan biri İnan'ın sinirinizi bozuyor.
Horul horul uyuyup uyanınca ay hiç uyumadım uyuyamıyorum diyen bi annem var.sabah kalkınca bu gece hiç uyumadıma dönüyor bu.uyudun desen kızıyor bizi inanmamakla suçluyor ..
Ben onun yüzünden hasta oldum .ben misal gece hiç uyuyamıyorum nefes alamıyorum çarpıntım oluyor hasta etti beni davranışları..ama o yatıpnuyuyor hala söylenir..psikiyatrik ilaç kullanan benim.sinirsel el ayak uyuşmaları ağız uyuşmaları olan benim .geceleri çarpıntıyla uyanıp ilaç içen benim .
Nazını cek anne ,kıymetini bil diyenler var ya...Allah başınıza vermesin ..anlaşamadığınız insanla 2dk aynı ortamda durmak istemiyorsunuz burda hebele gübele..anne oldu diye hayatımı zindan etmeye hakkı mı var.beni sinir hastası yapmaya hakkı mı var anne diye!!!
azıcık da evladını düşünsün..iki laf söyleyince Ya bu kız beni neden hep uyarıyor desin de bi düşünsün..sinir krizlerini boşuna mı geçiriyor...desin.derdimi dinlesin ...yok..hep kendi hep kendi
benim annem de öyle. anlaşamayız çoğu şeyde. ama hastalık konusunda her zaman ciddiye alırım ki psikolojik olarak rahatlasın bir süre. bitkisel çözümler vs her şeyi alırım. aslında sağlıklı olduğunu biliyor ama huy işte.Tahliler temiz çıkıyor..evde olmayan bilemez işte.dışardakilwrde sizin gibi sanıyor.hergün çekilmiyor ama.Allaj bi gün bi dert verir görür hastalığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?