Sürekli hasta anne

teyzemi okudum sanki.

artık onu aramaya korkuyorum ne zaman arasam şuram ağrıyo buram hasta vs

bıktım ya bir nevi vampir vallahi enerjimi emiyo kadın

ay ben de nefret ederim hastalık muhabbetinden, ama bizde hastalıklarını yarıştırma övünme gibi garip huylar var, dile de getiririm yani napayım, çok hastalık muhabbeti yapan birine açık açık hastalık konuşulmasından hoşlanmam pek derim
çünkü bu tip insanlar yaydıkları negatif enerjiyle tüm moralini bozar, seni karamsar yapar, enerjini emip seni tükenmiş bi halde bırakır, sonuç sen de hasta olursun
galiba bu hastalık konusunu sosyalleşmek için yapıyorlar, yani bi uğraşı bişeyi yoksa bunu bi uğraş insanlarla sohbet etmek için bi araç gibi kullanıyorlar

Üzüldüm doktora gitmişmiydi.cıkmadı mı bişey

Aynen bi toplumda bi araya gelince herkes söylenir mutlaka ..kim daha kötü kim daha çok çekmiş gelinken ..:) bunlar önemli çünkü.,

bu kadar abartı olmasa da benim annemde de var biraz. ben genelde pohpohluyorum aman benım askım hasta mı olmuş canımın içi vs vs diye birden düzeliyor :)..
tabi şuan evliyim telefondan günde bir defa pohpohlamak zor gelmiyor ama evlenmeden önce aynı evdeyken daha zordu sizi çok iyi anlıyorum. yani bir süre sonra sizin de ruh haliniz bozuluyor sizde kendinizi hasta hissediyorsunuz.
birde durumun kendi aile hayatınız açısından olanı var. yani aslında bizim aile temellerimizi de yanlış atıyorlar bu yanlış davranışları ile hasta olsam da sırf annem gibi bi görüntü vermemek için hep iyiyim süperim modundayım . eşimde kızıyor bu huyuma.
maalesef ne değişiyorlar nede bu durumun yanlış olduğunu kabul ediyorlar.

Annemi anlatmışsınız,o psikologa da gider sakinleştiricilerle biraz daha iyidir ama bildim bileli depresyonda........Bilmiyorum ama bu böyle bir ömür sürecek sanırım.....

BENIM ANNEM DE OYLEYDI DOKTOR DOKTOR GEZDI MEGER ILTIHAPLI ROMATIZMA VARMIS VE YILLARCA YOK NEFES DARLIGI YOK KALP DIYE TESHIS KONMUS EVET O ACIDAN SIKINTI VARDI AMA ASIL AGRI SEBEBI DEGILMIS
IMMUNOLOJI BOLUMUNE GIDIN ISTERSENIZ
DAHA DA BISEY YOKSA DEPRESYONDUR
KADIN BIRAZ SOSYALLESSIN HALK EGITIM KURSLARINA FALAN YAZDIRIN
TASINDIGIMIZ YERDE HALK EGITIM COK YAKINDI ANNEM BU YASTA BILGISAYAR SERTIFIKASI BJILE ALDI HIC BOS DURMADI SON 5 YILDIR
HEM ROMATIZMA TEDAVISI HEM SOSYALLIK IYI GELDI MASALLAH
O LAFLAR DA CIDDEN AZALDI
TAVSIYE EDERIM

Gitmez mi canım bazılarına kendi gidiyodu bazılarına biz zorla gönderiyoduk vs aşırı yavaşlamıştı yürüyemiyodu sürekli hastayım diyodu öyle işte meğer oksijen az gittiğindenmiş.
Canım benim ..Allah mekanını cennet etsin .bebeğini de sağlıkla kucağına al inşallah

Hayatında eline bi kitap almışlığı yok..ama en çok o bilir o söyler.yasamanız Lazım..

Yok yok eminim hastadir yalan olsun diye hastayim demez. Annene sakin cikisma sakin, kaybedince anneni cook uzulursun.

Aynen hem de için yanar ve evde hep hastayım diyen o kadını mumla ararsın, hep hastayım diye işten kaytarsın ben herşeyi yaparım dersin ama bulamazsın...

e yorumlar çok can sıkıcı ya.Hayır var hasta olmadığı halde hastalık hastası olan insanlar sizin çevrenizde yok diye yok değiller.Kız yalan mı söyleyecek hem.Kaybedince üzülürsün yine de bisey deme deseniz anlayacagım da anneler hep haklıdır tavrı doğru degil[/QUOTE]
Sacma mi. O kadin o hale emin ol cocuklarinin esinin sıkıntılarindan gelmistir. Bir yastan sonra inleme hasta olma halki var bence. Anne olunca annemi daha iyi anladım.

Bir tane de bende var o anneden. Çocukken ben başkaları gibi 50-60 yaşına kadar yaşamayacağım en fazla 35 yaşımda ölürüm demişti, bunu söylediğinde 32-33 yaşındaydı, çocuk aklımla 35 yaşını geçtikten sonra bir sevinmiştim annem ölmedi artık uzun yaşayacak diye. Annedir nazlanacaktır, hakkıdır, çekeceksiniz söylemleri bu durumu yaşamadıkları için söyleniyor. Yaşanırsa sizin düşündüklerinize hak vereceklerine inanıyorum. Çünkü bu yaş ilerledikçe gerçekleşen bir durum değil, hep var. Hastalıkla beraber de bir melankoli durumu oluyor ve gerçekten insanın tüm enerjisini alıyor. Benim annem de yaklaşık 2 senedir çocuğuma bakıyor ilk sene gerçekten toparlamıştı ama bu sene yine eskiye döndü. Hiç hasta değil diyemiyorum çabuk hastalanıyor ama öyle bir anlatıyor ki zannedersin yoğun bakıma girecek kadar hasta. Astımı var ama yaz kış soğuk su içer,evde biz üşürüz ama cam sürekli açıktır, ev işleri konusuna hiç girmeyim, doktor kilo vereceksin der evden hamurişi eksik olmaz, iyileşmek için gösterdiği tek çaba doktora gidip antibiyotik içmek ve tomografiye girmek. Kendine dikkat etmeyip doktor kapısından çıkmayınca ben de çok sinirleniyorum. Herşeye rağmen Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin

Tahliler temiz çıkıyor..evde olmayan bilemez işte.dışardakilwrde sizin gibi sanıyor.hergün çekilmiyor ama.Allaj bi gün bi dert verir görür hastalığı.
Ben sizi anliyorum ve hak veriyorum , birfun gercekten hasta olsa kendisine inanan kisi bulamayacak cevresinde
Allah sabir versin ne diyim cok zor isiniz
Duymamaya calisin aldirmayin he deyin gecin

Benim annemde böyle ne yazık ki. Psikolojik olduğunu düşünüyorum. Hastalıktan besleniyorlar. Hatta ben bazen hasta olmaktan mutlu mu oluyor acaba diye düşünmeye başladım. Sürekli hastane doktor ilaç üçgeni sonuçsuz tedaviler yarım yamalak ilaç kullanmalar. Bu kısır döngü yıllardır böyle sürüyor. Sizi cok iyi anlıyorum. Sürekli bunları dinlemeyin. Ruh hali size de yansır. Kendinizi hasta hissedersiniz.

Benim annem de hasta. Beyninde Timör var yıllardır. İki kez ameliyat oldu tekrarladı. O timöre bağlı olarak kalp mide tansiyon şeker eklem rahatsızlıkları ne desen var. Ama annem hiç bize hissettirmiyor. Hep iyiyim diyor. Bu da çok üzüyor. Keşke biraz Canının kıymetini bilsen diyorum. Çok üzülüyorum. Hep içimde anneme bişey olacak korkus ta çocukluğumdan beri var. Çok kötü bişey. Keşke benim annem de gerçekten hasta olmasaydı da hastaymış gibi yapsaydı. Biz üzülmeyelim diye kontrollerine yalnız gidiyor uzak şehirlerdeyiz her zaman yanında olamıyoruz hep iyiyim diyor hep

Doktorla siz gidin konuşun annenize plasebo versin bu tüm ağrıları yok ediyor dimdik olacaksın desin. Bakalım nasıl olacak. Ama işin zor çok zor.

Rabbim mübarek Ramazan hürmetine tüm hasta kullarına şifa versin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…