Annen depresyonda veya tukenmislik sendromu yasiyor olabilir... Aslinda yardima ihtiyaci var. Hem ev islerinde hem de psikologdan... Calisiyormussunuz, haftada veya 15te bir, yardimci alsaniz en azindan temizligi ikiniz de yapip yorulmazsiniz. Hem zaten fitik oldugu icin belki bazi isleri yapmasi agrisini artirir.
Hayatinizi bilemiyorum ama siz, babaniz, kardesleriniz eger hepinizin yuku yillardir annenizin ustundeyse bir noktada tukenmek normal aslinda. Hani ev cekip cevirmek, cocuk-lar yetistirmek kolay degil. Bize annenin asli gorevi olarak geliyor. Yapsin, sikayet etmesin, anne dedigin yapar gibi ama o da bir insan.
Kimisi cevval oluyor hamarat oluyor, hayattan bikmiyor, yani şoyle ornek vereyim yakinimda olan 60 yasindaki iki kadini kiyasliyorum, biri hala tuttugunu koparir, misafiri, yemek yapmayi, ev isini, koydeki isleri cok sever, oburu ise kendine zor yetiyor, evi yagdan kirden geçilmez, bir yemek yapar inanin yiyemezsiniz... Yani anneniz yardim cigliklari atiyor, Allah yardimcisi olsun. Mutlu olsa hayatindan memnun olsa boyle davranmazdi.
Lutfen ona kizmayiniz, yardim etmeye, anlamaya calisin. O sizi nasil derdini sadece aglayarak anlatabilen bir bebekken sarip sarmalamişsa siz de onun size anlatamadiklarini anlamayi deneyin.