Sürekli Hastalıktan Yakınan İnsanlar

Kendimi sayenizde iyice hain evlat Ökkeş gibi hissettim .

Kendimi sayenizde iyice hain evlat Ökkeş gibi hissettim .

ilahi kız güldürdün beni
canım tam olarak bu konudan muzdaribim de üzerine tuz biber oldu..
yani ben malesef sık hastalanan biriyim ve dost bildiğim bi kaç kişi de aynı şeyi söyleyip üzdüler beni..
hele bitanesi : gerekirse acillik ol ama sızlanma çok itici oluyo dedi ve kendisi turp gibidir hiç hasta olmaz...
oyüzden o sözleri beni çok kırdı o arkadaşım ve empati kuramadığı için okadar rahat ifade etmişti..
ben de geldim sana patladım kusura bakma...

sadece üçünü alıntılıyorum bunlar derken hayvandan bahsetmiyorsunuz belki doğru bir şey den dert yanıyorsunuz ama saygısızlaşmanın alemi yok kimse kusura bakmasın..karşınızdaki kişinin hastalık hastalığı rahatsızlığı olabileceğini bile düşünemiyorsunuz ne yazık ki...

Doktor bunlara bir şeyin yok dese gebertirler sanki doktoru .
Bir şeylerinin olmamasına üzülürler .
Konuşacak konuları kalmaz çünkü .
sadece konu açarken bile bahsettiğiniz durumu dünya üzerinde 200 milyon üzerinde kişinin yaşadığını bilmemekte çok acı olsa gerek.

öneriniz nedir ?

Kardeş cidden hasta olan insana boynumuz kıldan ince ama kapris beni ve o kişinin etrafındakileri inan ki yaşlandırıyor .İnsan ne yapacağını nasıl davranacağını bilemiyor .Çok güzel bir plan yaparken karşınızda hastayım deyip surat asan birinin olması ne kadar fena bilemezsiniz .

öneriniz nedir ?
hastalığı diline atan psikolojik rahatsızlığı olan başta anneniz yanınızda hastalıklarından yakınırken ya uzaklaşın ya da telkin etme yöntemini deneyin..çok mu daraldınız duymama yolunu seçin.sadece eleştirmek için eleştirmedim sizi ciddi manada hastalık hastalığını araştırın..bende de var belkide vardı demeliyim telkinle terapilerle düzelebilecek bir şey..belkide bunca yıl boşuna dinlemişsinizdir annenizin hastalık takıntılarını..yardımcı olmanızı tavsiye ederim şahsen beni dinlerseniz..okuduğum kitaplar gittiğim terapistlerle epey yol katettim ben.

Bu da dert mi simdi? Sizde hep buraya ait olmayan konular aciyorsunuz.

ya işte anlatmaya çalıştığım şey o kişinin vücuduna girmedikçe gerçekten hasta olup olmadığını anlayamazsınız..
velevki bişeyi yok, ama hasta psikolojisindeki insan zaten sağlıklı gibi davranamaz...
ve hele o halde önemsenmiyosa hastalığı aksine daha da artar üzüntüden...
plan yapın yine ama o sırada o kişinin de fikrini alın, ben hastayım gelmem diyosa, yine kırmadan istediğinizi yapın ama "amaan yine planımızın içine ettin, sen de hep bi pislik çıkarıyon"tarzı bir görüntü çizerseniz o insan iyleşemez benden söylemesi..

sizin için buldum..
"Hastalık hastalığının en temel özelliği, herhangi bir hastalığa yakalanıldığına inanılıp aşırı kaygı yaşama ve hastalık kapmaktan aşırı derecede korkmadır. Bu korkular, hekimler tarafından tıbbi anlamda kişide hiçbir şey bulunmasa bile yatışmaz. Hastalık hastalığı olan kişiler kendi düşüncelerinin mantıksız olduğunu bilseler de bu onların kaygılarını yatıştırmaya yeterli olmaz.

Hastalık hastalığı olan bazı kişiler kaygılı düşüncelerinin mantıksız olduğunun bilincinde olmayabilirler. Şikayetlerine sürekli gerekçeler arayarak kendilerini ve çevrelerini fiziksel bir rahatsızlıkları olduğuna ikna etmeye çalışırlar. Bir kimseye hastalık hastalığı tanısı konabilmesi için bu kaygı ve korkuların kişinin yaşamını ciddi anlamda etkilemesi ve artık bu endişelerinden dolayı sorumluluklarını yerine getirememesi gerekmektedir. Bu sorunu yaşayan bazı kişiler sorumluluklarını yerine getirebiliyor olsalar da bunda çok güçlük çekerler, zihinleri gün içinde büyük oranda bir hastalıkları olduğuna dair endişeli düşüncelerle dolu olur ve yoğun kaygı yaşarlar.

Kişilerin belirli bir hastalığa sahip olduklarına dair korkuları, farklı bir hastalığa sahip oldukları yönünde bir işaret algıladıklarında veya herhangi bir kaynaktan bilinmeyen bir hastalık hakkında fikir sahibi olduklarında yön değiştirebilir. Bu korkular genellikle küçük fiziksel değişimler ile başlar; yorgunluk, ağrıyan kas, hafif bir öksürük ve küçük bir yara gibi. Bazen küçük ve normal hisler bile kişilerin korkularını tetikleyebilir. Mesela uzun süre ayakta durmaktan başı dönen ve kalp çarpıntısında ufak bir değişim yaşayan bir hastalık hastası kişi kalp krizi veya felç geçirdiğini düşünebilir ya da kalbinde bir sorun olduğuna, beyninde damar tıkanıklığı yaşadığına kendini inandırabilir.

Bazen bu korkular, sevilen birinin ölümü ile veya televizyonda izlenen bir hastalık belgeseli ile de başlayabilir. Ayrıca bu korkular kişinin stresle karşılaşma durumlarında da artış gösterir. Bu tür kişiler tıbba ve doktorlarına güvenmediklerinden, tıbben rahatsız olmadıklarını gösteren raporları görseler ve doktorları kesin bir dille bir hastalıkları olmadığını söylese bile buna inanamazlar; sürekli doktor değiştirmekten ve hastaneleri ziyaret etmekten kendilerini alıkoyamazlar."

Hastalık hastalığına sahip kişilerin normal kişilerden daha çok fiziksel hislere duyarlı olduklarını görürüz (kalp atımı, sindirim borusundan ufak bir sesin gelmesi, ağızda biriken salya miktarı). Bu kişiler sürekli kendi bedenlerini ve iç organlarını dinler ve izlerler, bunun sonucunda vücutlarında meydana gelen en ufak değişimde hemen alarma geçerler ve endişelenmeye başlarlar.

Bu da size dert olmuş belli ki .
Benim için dert kardeşim hem de büyük bir dert .
Size mi danışayım bu dert sayılır mı diye ?
He bende mi konu acsam acep bu uyenin konulari bana dert oldu diye
Allah buyuk dert vermesin kardesim. En buyuk derdin bu olsun. bana danisma. Editorlere danis.

He bende mi konu acsam acep bu uyenin konulari bana dert oldu diye
Allah buyuk dert vermesin kardesim. En buyuk derdin bu olsun. bana danisma. Editorlere danis.
Kareş yok say engelle yap bir şeyler hala benim konumdasın bak dert olmuş belli ki : ) :) :)

yok haşa ne mümkün öyle bir şey demek .Günlerce küser aman aman almayayım .
Ben hiç sert konuşmadım ama ablam sert konuşur ordan biliyorum .

Annem elim kolum bacagim tutmuyor der elinden supurge pas pas eksik olmaz, kaynanam desen ayni, teyzeme gitsem onunda gozleri gormuyor unutkanlik yasiyor. Gozlemledigim kadariyla 45 yasindan sonra kadinlar hastalik hastasi olmaya cok merakli. Halinize sukredin diyorum. Bide boyle sekerim tansiyonum var diyim topluluk icinde pasta borek baklavalari goturenlerde ayri bi cinsten :) milletimiz hasta olmaya merakli

Bir tek yaşlılar değil, gençler de çok yapıyor. İlgi çekme, şefkat görme, sevilme çabası bence. Mesela facebookta kendini hastane acillerinde etiketleyenler, serum takılmış kolunu, yatarkenki halini çekip fotoğrafını facebooka koymalar... Acınası bir durum bence. Ben bu kişilerin çok fazla yalnızlık ve sevgisizlik hissettiğini düşünürüm hep.

Bu da mı var ?Vay bee ...
Benim annem harika bir annedir bu huyu dışında asla şikayet ettiğim bir tarafı da yoktur .
Elinde maaşı var babamdan kalan iste hepsini verir aç kalır ama çocuklarına karşı çok verici ve şefkat doludur ama bu davranışının bizi ne kadar incittiğinin farkında değil .

Haha benim cevremdede var buna benzer sahislar..ama soyle dusunuyorum..o kadar mesgullerki karsidakini dusunemiyorlar bile..ama bu da zamanla bunaltiyor insanlari..cunku insanlar sadece hastalik dinlemek istemiyorlar…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…