Sürekli içimden konuşup kayınvalideme kızıyorum

Yalnizbiranne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2019
1.484
1.503
63
İyi geceler hanımlar eskiden hiç böyle bir huyum yoktu evlendikten sonra ciddi psikolojik sorunları olan kayinvalidemin ve tam bir yılan kızkardeşinin bana yaptıkları yüzünden yeni alışkanlığım oldu içimden sürekli konuşup kızıyorum sık sık oluyor bu durumdan çok rahatsızım evde yalnızken bile yüzüm asık eşimden çok uzaklaştım ona bakınca ailesiyle ilerde geçirmek zorunda kalacağım günler aklıma geliyor sürekli dua ediyorum Allah'a bana sağlıklı düşünme yetisi vermesi için bekarken de sıkıntılı bi hayatım vardi ama iç konuşma olayı hiç yoktu bunu nasıl atabilirim kafamdan 😔

Güvendiğiniz dertleşebildiğiniz birine anlatmayı deneyebilirsiniz . Ben de çok konuşurum içimden ziyade dışımdan konuşur kavga bile ederim .
Tek değilsiniz .
Anlattıkça daha kötü oluyorum gurbetteyim pek anlayan kimsem yok burdaki arkadaşlarım takma kafana veya sıkma canını deyince iyice kötü hissediyorum eşimin annesiyle olabildiğince uzak olmak istiyorum aşırı sinir bozucu ama istemesem de kurtulamıyorum ben cagirmadan geliyor sürekli ariyor çağırıyor uzun zamandır telefonu uçak moduna alıyorum açar açmaz üst üste ariyor çoğu zaman açmıyorum

Duygularınızı yazarak ifade edebilir,günlük tutabilirsiniz.Demek ki içinizde kendini ifade etmek isteyen bir yer var.Düzenli yazarsanız hem yazma yeteneğiniz gelişir,hem de zihniniz rahatlar.
Tamam denerim inşallah ama kağıdı hemen imha etmem gerekir eşim görür çünkü:) çok teşekkür ederim

Beyinsel konuşmalar bende de oluyor.. Hemen kendime olumlama yapıyorum. Yada zikir dua fln ediyorum çok zor bir durum nasıl atlatıcaz bilemiyorum...

Tamam denerim inşallah ama kağıdı hemen imha etmem gerekir eşim görür çünkü:) çok teşekkür ederim

İnanın o an içinizden geçen her şeyi yazıp sonra yakmak bile o kadar rahatlatıyor ki. Rica ederim. İnşaAllah siz de de işe yarar.

Terapi deneseniz..
Istemrm derseniz hobi bulmak ya da kendinize eşinize sürpriz ve flört ruhu iyi gelir size
Flört ruhu nasıl olur biraz açabilir misiniz ailesini istemesem de iki günde bir görüyorum yüzsüz baskıcı düşüncesiz bi kaynanam var onun yüzünden duygularım öldü eşime ilgi duyamiyorum bekarken hiç böyle soğuk neşesiz değildim

Beyinsel konuşmalar bende de oluyor.. Hemen kendime olumlama yapıyorum. Yada zikir dua fln ediyorum çok zor bir durum nasıl atlatıcaz bilemiyorum...
O bile bazen içimden gelmiyor kendimi zorlamam lazım hayatta çok güzel şeyler var ben bunları düşünüp durmak güzel şeyleri kaçırmak istemiyorum elimden gelmiyor malesef kendimi veremiyorum başka bir şeye

Belli ki icinize attiginiz icin tum bunlar. Icinize atmadan uygun dille karsi tarafa bu durumu anlatma sansiniz yok mu ya da esinize? Icinize attikca bir yerde patlar cunku bu durum.

Yuzune karsı sustuğum haksızlığa ugradıgım ama yuzlesemedıgım ne kadar insan konu varsa, aynen böyle ıcımden konusurdum. Nasıl sustum nasıl görmedim nasıl gitmedim, nasıl diyebilir bana nasıl saygısızlık yapabilir iftira bu diye diye uykularımı kacırırdım..
Basıma agrılar girerdi..
Sonra bu insanlarla denk geldikce yuzlestım, ya bana yapılanın beterini yaparak /dıyerek karsiligini verdim.. Cevapları verdıgım an olay kapandı kafamın İcinde.
Eger sizde susuyorsanız olaylar insanlar karsısında, kendinizle konusmaya baslıyorsunuz.

Hadlerini bildirin rahatlayın derım, ıcınızde kalıp dert olacagına dısınıza cıksın mert olsun.

Iki gunde bir gitneyin. Baski yapsa bile. Bu baskiya bir son vermek zorundasiniz. Sizin de kendinize gore isleriniz var. Olmadi ise girip calisin belki boyle uzaklasirsiniz onlardan.

Kizdiginiz seylere tepkinizi gosterin, kendinizi ifade edin. Ne zaman birsey soylemek icimde kalsa veya kizdigim biseye tepki vermemiş olsam benim de psikolojimi bozuyor bu durum, o olay kafamda tekrar tekrar dönüyor, kendi kendime o konu aklima gelir ve beynimde konuşurum alakasiz zamanlarda.

Bunun tek cozumu yaşadigin huzursuz duruma hemen o an tepki vermek, o an veremediysen bile sonradan konuş bir şekilde.

Ben ne zaman "hadi susayim" desem beynimde o konuyu kapatamiyorum bir turlu devamli tekrar eder durur, illa gidip o kişiye agzinin payini veririm o zaman rahatlayip unutuyorum herseyi.

O bile bazen içimden gelmiyor kendimi zorlamam lazım hayatta çok güzel şeyler var ben bunları düşünüp durmak güzel şeyleri kaçırmak istemiyorum elimden gelmiyor malesef kendimi veremiyorum başka bir şeye
Beynimden konuşuyorum içime sıkıntı giriyor.. Huzursuz oluyorum boş yere.. Aslına bakınca kim için ne için üzülüyoruz bu hayatta değmeyen şeyler için sinir panik oluyoruz kahroluyoruz boş yere.. Dünyalık sıkıntılar bunlar. Ahiretlik hiç birsey yapmıyoruz ölüm var? Namaz kılıp kuran okuyup zekat vermiyoruz allahın emirlerinin hiç birine uyumuyoruz bunlar için sıkıntı yapmıyoruz da kv için kp için sinir oluyoruz :)

Otelde buluşun ya da yer ayirttiginiz oteli ipucu ile bulacagi notlar hazırlayıp bekleyin..
Aynı şarkılari kulaklık ile dinleyerek uyuyun..
Birlikte kitap okuyun..
Evlenmeden önce ne yapıyorsanız dönün o günlere bir nevi

İyi geceler hanımlar eskiden hiç böyle bir huyum yoktu evlendikten sonra ciddi psikolojik sorunları olan kayinvalidemin ve tam bir yılan kızkardeşinin bana yaptıkları yüzünden yeni alışkanlığım oldu içimden sürekli konuşup kızıyorum sık sık oluyor bu durumdan çok rahatsızım evde yalnızken bile yüzüm asık eşimden çok uzaklaştım ona bakınca ailesiyle ilerde geçirmek zorunda kalacağım günler aklıma geliyor sürekli dua ediyorum Allah'a bana sağlıklı düşünme yetisi vermesi için bekarken de sıkıntılı bi hayatım vardi ama iç konuşma olayı hiç yoktu bunu nasıl atabilirim kafamdan 😔
Bede sizin gibiydim. Kızgınlıklarımı kırgınlıklarımı kendi içimdeki kavgalarımı yazarak böyle olmaktan kurtuldum. Ama farklı bi yöntem denedim kv min vs kime kızgınsam içimden geçeni yüzlerine söylemek istediklerimi sanki ona msj yazıyor gibi yazdım yazdıklarımın bazılarını gönderdim bazılarını sadece kayıt halinde bıraktım ama yendim bu durumu

Otelde buluşun ya da yer ayirttiginiz oteli ipucu ile bulacagi notlar hazırlayıp bekleyin..
Aynı şarkılari kulaklık ile dinleyerek uyuyun..
Birlikte kitap okuyun..
Evlenmeden önce ne yapıyorsanız dönün o günlere bir nevi
Istanbul'da mı yaşıyorsunuz?hani burda çok o nedenle sordum çarşaflı ve cübb
Beynimden konuşuyorum içime sıkıntı giriyor.. Huzursuz oluyorum boş yere.. Aslına bakınca kim için ne için üzülüyoruz bu hayatta değmeyen şeyler için sinir panik oluyoruz kahroluyoruz boş yere.. Dünyalık sıkıntılar bunlar. Ahiretlik hiç birsey yapmıyoruz ölüm var? Namaz kılıp kuran okuyup zekat vermiyoruz allahın emirlerinin hiç birine uyumuyoruz bunlar için sıkıntı yapmıyoruz da kv için kp için sinir oluyoruz :)
Önceden uzun yıllar çalıştım sonra bi arkadaşım aracılığıyla sohbetlere gitmeye başladım çıkarsız sadece Allah için gelen insanlardı ahireti düşünmeye başladım Allah ın emirlerine karşı geldiğimi,onun rahmetinden mahrum kalmaya degmedigini düşündüm dinimizi daha çok sevdim kuran öğrendim ezberler yaptım mutluydum bu yolda diye eşimle evlendim gerçekten de yaşıyor o da ama ailesi çok zor insanlar hiç hevesim kalmiyor özellikle annesinin sayesinde güzel duygularım uçup gidiyor onun yaninda

Bede sizin gibiydim. Kızgınlıklarımı kırgınlıklarımı kendi içimdeki kavgalarımı yazarak böyle olmaktan kurtuldum. Ama farklı bi yöntem denedim kv min vs kime kızgınsam içimden geçeni yüzlerine söylemek istediklerimi sanki ona msj yazıyor gibi yazdım yazdıklarımın bazılarını gönderdim bazılarını sadece kayıt halinde bıraktım ama yendim bu durumu
O kadar çok şeyler var ki inşallah ben de yenerim hayatı kaçırıyorum hep keyifsizim gayret gösterip ben de atlatirim inşallah

Bende bi donem oyleydim kendi kendime surekli kurar morelim bozuk gezerdim ama bunun sadece bana zarar verdiğini dusunup vazgectm bi şekilde

Back
X