Meraba 5. Güne giden tedavş hangi merkezde acaba benim 3 e bile gitmiyor 4. Ye kaldı umutlar mutsuzluklarMerhaba:) bakın ben 4 kere tüp bebek tedavisi oldum türkiyede adı geçen iyi merkezlerde, şu anda 5. Tedavime başlamak üzereyim. Ve ben daha sizin geldiğiniz bu aşamaya gelemedim. Embriyolarım hiç 5. Günü görmedi sadece bir tedavimde gördü o da pgt den anomali geldi Eğer sizin pgt raporunuz gibi sağlam olsaydı o embriyom çocuğum şimdiye kucağımdaydı. Özellikle ileri yaş bayanların tek derdi bu zaten sağlam yumurta sağlam embriyo( dış ortamda 5. Güne gelmiş genetiktende sağlam raporunu almış embriyo demek) Sizin yumurtanız kalitesiz olsaydı döllendikten sonra zaten 5. Güne gitmezdi. 5. Güne gidip pgt ye gönderiliyorsa o yumurta (yani artık embriyo) sağlam yumurtaymışki sağlıklı döllenip 5. Güne giden bir embriyo olmuş. Birde üstüne pgt ye gidip sağlam raporuyla dönmüş. Zaten olay embriyonun 5. Güne gelmesi. Geldikten sonra genetikten sağlam raporunu alması. Tmm olay bu, bu kadar başka da bşey yok. Siz işin en büyük en sıkıntılı kısmını şükürler olsun atlatmışsınız. Çok şanslısınız. Anlatabildim mi bilemiyorum. İçiniz rahat olsun. İnşallah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alacaksınız:)
Canım 5. güne giden iki embriyom, 2. tedavimdeydi Şişli Memorial hastanesinde.Meraba 5. Güne giden tedavş hangi merkezde acaba benim 3 e bile gitmiyor 4. Ye kaldı umutlar mutsuzluklar
Onlar da tutanamadı de mi canım oy oy sınavımız zor bizim nedeni ne onu da bilmiyorlar bu daha da zor inşallah bu tedavin olumlu olurCanım 5. güne giden iki embriyom, 2. tedavimdeydi Şişli Memorial hastanesinde.
Tutunamadı değil, çünkü pgt den anomali raporu gelince transfer bile olmadı. Embriyonun pgt den neden anomali raporu aldığına gelince. Erkek faktörlü değil ileri kadın yaşı yüzünden yumurta kalitesi düşük diyorlar o zaman 42 yaşındaydım. Şimdi 44 yaşındayım. Yumurta kalitesi için şu an tek yapabildiğim beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum. Kullandığım şampuan sabun deterjan ne varsa değiştirdim birde bol bol vitamin kullanıyorum. Elimden gelen tek şey bu. Gerisi Allah'ın takdiri. Zaten bu son denemem olacak daha da devam edemicemOnlar da tutanamadı de mi canım oy oy sınavımız zor bizim nedeni ne onu da bilmiyorlar bu daha da zor inşallah bu tedavin olumlu olur
Hayır malesef toplandıktan sonra anlaşılıyoryumurtaların kalitesiz olup olmadığı tüp bebekten önce anlaşılabiliyor mu
Meraba öncelikle bizim de durum aynı embriyo kalitesi yok transfer yok sonuç yumurta kalitesizliği dendi eşimin tüm testleri yapıldı DNA hasar testi de yaptık şükür bir şey çıkmadı ben de iyi laboratuvar olan merkez istiyorum araştırıyorum siz hangi merkeze gitmiştiniz yazar mısınız ben de 4. Tedaviyi olacağımbenimde 4. tedavimde 1 embriyo oluştu o da sağlıklı devam etmedi. sonuçta transfer olmadi. oysaki bu tedavide pgd yontemini deneyecektik. tuplerim olmadigi icin tup bebek tedavisine de mecburum. önceki tedavilerde embriyo oluşmuş transfer yapılmıştı ama olumlu sonuç alamamıştık. son tedavi sonrasi çok yıprandım. hatta bu sefer laboratuarı son derece iyi olarak bilinenen bir merkezi seçmiştim. ben im esimdede morfoloji sıfır ama sayı problemi yok. merk3zin açıklaması yumurta kalitesi bu ay böyle gelmiştir kalite her ay değişir şeklinde. morfolojinin sıfır olmasını doktorlar önemsemiyor çünkü imsi yöntemiyle spermlerin iyisini seçtik diyorlar. biz ise biraz araştırma yaptım sperm dna hasar testi yapıldığını öğrendik eminim aramızda bilen ve yaptıran vardır. tekrar denemeden önce bu testi yaptırıp spermlerde dna hasarı olup olmayacağını ogren3cegiz. çünkü dna hasarı nedeniyle dollenmede ya da embriyo gelişiminde sorunlar yaşanıyormuş. biz tuplerin olmaması yani kadın faktörlü tup bebek tedavisi görüyoruz yumurtalar toplandığında gayet iyi gözüktüğünü söylemişlerdi ama olmayınca yumurta kalitesi deniyor. bence erkek faktörünün de araştırılması lazım. prof. dr kaan aydosun sitesinde tutmayan tup bebek tedavileri ya da embriyo gelismemesinde erkek faktörünün de etkili olduğunu ogrendik. ki öyle bir durum çıkarda tedavi edilince olumlu sonuçlar alınıyormuş. benim 4 tüp bebek tecrübemden ögrendigin su oldu; sorun çıkarsa yumurta kalitesine bağlamak ve tekrar deneyelim demek işin en kolay yani. bu nedenle biz kendi çabamızla ileri testleri de yaptıracağız. paylaşmak istedim sizlerle.
ben ilk 3 denememi devlette yaptım ve transfer oldum. 3. gün embriyosu. tutukladığı için devlette tedavi olduğum merkezden de görüş alarak laboratuarı iyi olan bir merkeze giderek pgd yaptırmaya karar verdik. 4. denememi memorial da yaptım. forumdan da bir çok kişinin olumlu sonuçlar aldığını görerek ama ne yazıkki benim tedavim olumlu sonuçlanmadı. özetle son tedavimi memorial da gördüm.Meraba öncelikle bizim de durum aynı embriyo kalitesi yok transfer yok sonuç yumurta kalitesizliği dendi eşimin tüm testleri yapıldı DNA hasar testi de yaptık şükür bir şey çıkmadı ben de iyi laboratuvar olan merkez istiyorum araştırıyorum siz hangi merkeze gitmiştiniz yazar mısınız ben de 4. Tedaviyi olacağım
tutmadigi için yazacaktim yanlış olmuş.ben ilk 3 denememi devlette yaptım ve transfer oldum. 3. gün embriyosu. tutukladığı için devlette tedavi olduğum merkezden de görüş alarak laboratuarı iyi olan bir merkeze giderek pgd yaptırmaya karar verdik. 4. denememi memorial da yaptım. forumdan da bir çok kişinin olumlu sonuçlar aldığını görerek ama ne yazıkki benim tedavim olumlu sonuçlanmadı. özetle son tedavimi memorial da gördüm.
merhaba bana da yumurta kalitesi dediler ama sizinki gibi detaylı bir açıklama yapılmadı.yumurtanin stoplazma yapısının granüllü olduğunu embriyolar mu tespit etmiş. size bu bilgiyi kim verdi acaba. tesekkurler.Merhaba arkadaslar benimde yumurta kalitem kotuymus stoplazma yapısı granül lüymüş. İki tüp bebek denemem oldu. Ayrıca eşimde morfoloji bozuklugu var, kısacası sorun iki taraflı
İlkinde 3.gün embriyosu 3 tane transfer edildi. Tutmadı.
İkinci de 4 embriyo olustu sadece bir tanesi blast oldu. Transfer sonrası tuttu fakat brş haftalık düşükle sonuclandı. Bu embriyo ya cgh yapılmıstı temiz geldi. Drum olabilir seklinde açıklama yaptı. Histereskopi yapalım dedi ancak benim rahim filmim temiz cok sukur. Histereskopi olmk istemiyorum o yuzden.
Şimdi 3. Denemeye hazırlınyrm
Mtfhr 677 homozigot oldugu. İçin iğne ve aspirin de kullanıyordum
Kısacası nasipte olmayınca olmuyor demekki
Allah hepimizin yardımcısı olsun
embriyolog mu tespit etmiş.merhaba bana da yumurta kalitesi dediler ama sizinki gibi detaylı bir açıklama yapılmadı.yumurtanin stoplazma yapısının granüllü olduğunu embriyolar mu tespit etmiş. size bu bilgiyi kim verdi acaba. tesekkurler.
Benim gebeliklerim kendiliğinden oluşuyor 3.kaybım sonrası eşime testi yaptırmıştık %40 yani yarıya yakını hasarlı çıkmıştı tedavi oldu %13 e düştü 6 ay sonrası aşılama yaptık sağlıklı olsun diye kimyasal oldu 1 ay sonunda yine hamile kaldım bu sefer de kalp atışı alamadık tekrar mı yükseldi onu da bilmiyorum amh yaptırdım 3.78 çıktı sorun nerede bilemiyorumbenimde 4. tedavimde 1 embriyo oluştu o da sağlıklı devam etmedi. sonuçta transfer olmadi. oysaki bu tedavide pgd yontemini deneyecektik. tuplerim olmadigi icin tup bebek tedavisine de mecburum. önceki tedavilerde embriyo oluşmuş transfer yapılmıştı ama olumlu sonuç alamamıştık. son tedavi sonrasi çok yıprandım. hatta bu sefer laboratuarı son derece iyi olarak bilinenen bir merkezi seçmiştim. ben im esimdede morfoloji sıfır ama sayı problemi yok. merk3zin açıklaması yumurta kalitesi bu ay böyle gelmiştir kalite her ay değişir şeklinde. morfolojinin sıfır olmasını doktorlar önemsemiyor çünkü imsi yöntemiyle spermlerin iyisini seçtik diyorlar. biz ise biraz araştırma yaptım sperm dna hasar testi yapıldığını öğrendik eminim aramızda bilen ve yaptıran vardır. tekrar denemeden önce bu testi yaptırıp spermlerde dna hasarı olup olmayacağını ogren3cegiz. çünkü dna hasarı nedeniyle dollenmede ya da embriyo gelişiminde sorunlar yaşanıyormuş. biz tuplerin olmaması yani kadın faktörlü tup bebek tedavisi görüyoruz yumurtalar toplandığında gayet iyi gözüktüğünü söylemişlerdi ama olmayınca yumurta kalitesi deniyor. bence erkek faktörünün de araştırılması lazım. prof. dr kaan aydosun sitesinde tutmayan tup bebek tedavileri ya da embriyo gelismemesinde erkek faktörünün de etkili olduğunu ogrendik. ki öyle bir durum çıkarda tedavi edilince olumlu sonuçlar alınıyormuş. benim 4 tüp bebek tecrübemden ögrendigin su oldu; sorun çıkarsa yumurta kalitesine bağlamak ve tekrar deneyelim demek işin en kolay yani. bu nedenle biz kendi çabamızla ileri testleri de yaptıracağız. paylaşmak istedim sizlerle.
geçmiş olsun biz dna hasar henüz yaptırmadık ama araştırdığım kadarıyla takip edilmesi gereken bir durummuş. tedavi sonrasi kontrol gerekiyormus. ayrıca bu süreçte bende çok şey öğrendim. pıhtılaşma problemi nedeniyle kayıplarda olabiliyormuş. bir sürü test var. ayrıca vakit hızla geçiyor o nedenle siz ve eşiniz tekrar test yaptırıp doktorla görüşebilirsiniz.Benim gebeliklerim kendiliğinden oluşuyor 3.kaybım sonrası eşime testi yaptırmıştık %40 yani yarıya yakını hasarlı çıkmıştı tedavi oldu %13 e düştü 6 ay sonrası aşılama yaptık sağlıklı olsun diye kimyasal oldu 1 ay sonunda yine hamile kaldım bu sefer de kalp atışı alamadık tekrar mı yükseldi onu da bilmiyorum amh yaptırdım 3.78 çıktı sorun nerede bilemiyorum
Tahmin etmiştim Memorial diyeceğinizi ben de orayı düşünüyordum ama ön görüşmede beni ikna edici bir şey söylemediler bana açıkçası bir de il dışından gidecektim şimdilik kaldı orası biz zor vakayız benim de amh yüksek yumurta çok ama sonuç yokben ilk 3 denememi devlette yaptım ve transfer oldum. 3. gün embriyosu. tutukladığı için devlette tedavi olduğum merkezden de görüş alarak laboratuarı iyi olan bir merkeze giderek pgd yaptırmaya karar verdik. 4. denememi memorial da yaptım. forumdan da bir çok kişinin olumlu sonuçlar aldığını görerek ama ne yazıkki benim tedavim olumlu sonuçlanmadı. özetle son tedavimi memorial da gördüm.
tup bebek merkez sayisi çok olsada öne çıkan belli yerler var. ben neredeyse bir çoğuyla on görüşme yaptım. bahçeci cem bey ı dusunuyordum ama benim adet dönemimde izinliydi. bir kaç kisi bana cem beyi tavsiye etmişti. bir sonraki tedavide ne yapacağımı bilemiyorum bende. ama sık sık merkez değiştirmek iyi değil diye güvendiğim bir doktor söylemişti. bakacağız artık. ayrıca bu tedavide bir de şunu öğrendim döllenme problemi tekrarlayan bir sorun ise yumurtaları aktive etmek için kalsiyum veriyorlarmış laboratuarda.Tahmin etmiştim Memorial diyeceğinizi ben de orayı düşünüyordum ama ön görüşmede beni ikna edici bir şey söylemediler bana açıkçası bir de il dışından gidecektim şimdilik kaldı orası biz zor vakayız benim de amh yüksek yumurta çok ama sonuç yok
Yapılmadık hiç testim tok pıhtılaşma,afs,lupus,genetik,rahim filmi ,aNA iğne kullandım bağışıklık baskılandı ama olmayınca olmuyorgeçmiş olsun biz dna hasar henüz yaptırmadık ama araştırdığım kadarıyla takip edilmesi gereken bir durummuş. tedavi sonrasi kontrol gerekiyormus. ayrıca bu süreçte bende çok şey öğrendim. pıhtılaşma problemi nedeniyle kayıplarda olabiliyormuş. bir sürü test var. ayrıca vakit hızla geçiyor o nedenle siz ve eşiniz tekrar test yaptırıp doktorla görüşebilirsiniz.
Evet embriyologlar soylediembriyolog mu tespit etmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?