Sürekli kalitesiz çıkan yumurtam

Herkese merhaba arkadaşlar ben hala kalitesiz yumurtaya çare bulamadım. Bu sıralar gündemde olan Prp yöntemini yaptırdık üstüne ilk adeti oldum bekliyoruz. Güzel sonuç alanlarda var hiç sonuç alamayanlarda.. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın

selam..
sanırım benim sorunum da buna benzer bir sorun..
sürekli tekrarlayan düşüklerim nedeniyle bir kere tüp bebek denemesi yaptık
sadece 1 yumurtam döllendi ve gelişimi yavaş olduğu için 4. günde onu alel acele transfer yaptılar
sonuç negatif tabi.
doktorumla konuştuğumda yumurta kalitemin yetersiz olduğunu sadece belli bir evreye kadar gelişme gösterebildiğini o süreçten sonra gelişemeyip düşükle sonuçlandığını söyledi.
ve anladığım kadarıyla bu durumun da pek bi çaresi yok. sürekli deneyip sağlıklı yumurtayı denk getirmeye çalışmaktan başka.
şimdi bir tane dondurulmuş düşük kaliteli embriyom var.. transfer için adet olmayı bekliyorum.
pgt yapıldı embriyoya sağlıklı geldi
ancak bu pgt nin benim tekrarlayan düşüklerimle hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum.
Ama yine de Allahtan umut kesilmiyor işte.. bir umut deyip sürekli deniyoruz..
benim tekrarlayan düşüklerimin nedeni kesinlikle kalitesiz yumurta çaresi sürekli denemek doğru ve sağlıklı yumurtadan embriyo oluşana kadar
ya da donasyon..
benim yaşım artık 39 olduğu için ve yaşadığım kürtajlar, ameliyatlar vs. gibi operasyonlar nedeniyle yumurta rezervim de azalmış durumda..
öyle işte.. paylaşmak istedim.. güzel konu başlığı olmuş..
kalitesiz yumurtası olan kadınlar olarak bu başlık altında toplanabiliriz. bakarsınız aramızdan güzel haberler veren olur bize de umut ışığı olmuş olur..

Cnim bana özel msj atabilirmisun seninle aynı durumda olan bi arkadaş vardı.6kez düşük yapmıştı
oda aynı senin gibi diyirdu.daha sonra serum tedavisi vs uygulandı.doğum yaptı bile ozelden msj at arkadaşın ismini vereyim

Merhaba Pgt den sağlıklı embriyonuzun gelmesi ne demek biliyor musunuz ? Pgt yapılmış embriyonuza düşük kalite embriyom var demişsiniz anlayamadım açıkcası? Olur mu siz o olayı aşmışsınız artık Pgt den sağlam raporu gelmesi çölde su bulmak gibi bir şey çok şanslısınız yazdıklarınızı okuyunca çok umutsuz bir ruh hali hissettim. Ama hiç umutsuz olmayın lütfen çünkü elinizde kaliteli bir embriyo var siz önünüzdeki en büyük engeli aşmışsınız. Embriyonuz yüzünden düşük yapma tehlikesi kesinlikle sıfırlanmış. Başka sorunlar var demek ki kan pıhtılaşması falan baktırdınız mı?

Merhaba arkadaslar benimde yumurta kalitem kotuymus stoplazma yapısı granül lüymüş. İki tüp bebek denemem oldu. Ayrıca eşimde morfoloji bozuklugu var, kısacası sorun iki taraflı
İlkinde 3.gün embriyosu 3 tane transfer edildi. Tutmadı.
İkinci de 4 embriyo olustu sadece bir tanesi blast oldu. Transfer sonrası tuttu fakat brş haftalık düşükle sonuclandı. Bu embriyo ya cgh yapılmıstı temiz geldi. Drum olabilir seklinde açıklama yaptı. Histereskopi yapalım dedi ancak benim rahim filmim temiz cok sukur. Histereskopi olmk istemiyorum o yuzden.
Şimdi 3. Denemeye hazırlınyrm

Mtfhr 677 homozigot oldugu. İçin iğne ve aspirin de kullanıyordum
Kısacası nasipte olmayınca olmuyor demekki
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Gecmis olsun canim benim oyle dusunmeyin butun zorluklara ragmen ortadan kaldiracakta verecek olan da allah. Ne diyoruz kuru dallara can veren rabbim ; bir dirhem canlilik belirtisi olmayan agaclardan baharla birlikte yesil yesil yaprak cikaran yine rabbim umidiniz daim olsun insallah.

Aynı sorun bende de var malesef doktor sürekli deneyin kaliteliyi bulana kadar dedi.. 3 olumsuz tüp bebek denemem var, çikolata kisti benim sorunum. 1sene önceki histereskopiöde sol tüpüm alındı.. 6-7 ay düzenli prowoman kullandım, sonra artk midem almamaya başladı tek tük devam ettim, şuan arısütü bal polen kullanıyorum 2 aydır, bir de instagramdan bir macın aldım onu alıyorum.. ne yapabilirim bilmiyorum da başka aslında bu 2 ay hiç şaşmayan adetlerim gecikmeye başladı, kanamalar hep tüp bebek akabindeki koyuluk ve tarzda, acaba gebelik oluyor da sağlıksız olduğjndan düşük gibi bişey mi yaşıyorum.. böyle bir şey var mı onu da bilmiyorum gerçi ay sonu hem bahçeciden hem bülent tıraşdan randevu aldım, içime hangisi sinerse yeni bir sürece başlycaz bakalım... derdimize derman nerdeyse en hayırlı zamanda buluruz inşallah arkadaşlar...

Bende de kalite sorunu var 3 tüp bebek denemem var embriyo bile oluşmuyor amh yüksek benim sanırım ondan oluyor sizlerin kaç amh acaba

Merhaba..

Pgt sonucunun sağlıklı olması elbette sevindirici ancak yumurtanın kalitesi ile genetiğin temiz olması durumları aynı şeyler değil anladığım kadarıyla..

yumurtanın kalitesiz olması demek spermle olan döllenmesi sonucu embriyo gelişimini sonuna kadar tamamlayamaması demek.. yani kalitesiz bir yumurta elbette döllenir ancak asla kalp atışı aşamasına kadar gelişemez. hamile olsanız dahi gelişime dayanıklı olmadığı için ilerlemez. bunun ne genetikle, ne pıhtılaşmayla, ne vücudun embriyoyu yabancı madde sanıp dışarı atmasıyla hatta bence ne de düşük yumurta rezerviyle ilgisi var.. bu başlı başına farklı bir sorun.. kalitesiz yumurtayı verimsiz toprak gibi düşünün.. en sağlıklı tohumları da atsanız toprak verimli değilse sağlıklı mahsul alamazsınız..

yumurta kalitesini arttırıcı kürler falan yapılabilir belki, ya da sağlıklı olan yumurtaya denk gelene kadar denemeye devam..

Merhaba:) bakın ben 4 kere tüp bebek tedavisi oldum türkiyede adı geçen iyi merkezlerde, şu anda 5. Tedavime başlamak üzereyim. Ve ben daha sizin geldiğiniz bu aşamaya gelemedim. Embriyolarım hiç 5. Günü görmedi sadece bir tedavimde gördü o da pgt den anomali geldi Eğer sizin pgt raporunuz gibi sağlam olsaydı o embriyom çocuğum şimdiye kucağımdaydı. Özellikle ileri yaş bayanların tek derdi bu zaten sağlam yumurta sağlam embriyo( dış ortamda 5. Güne gelmiş genetiktende sağlam raporunu almış embriyo demek) Sizin yumurtanız kalitesiz olsaydı döllendikten sonra zaten 5. Güne gitmezdi. 5. Güne gidip pgt ye gönderiliyorsa o yumurta (yani artık embriyo) sağlam yumurtaymışki sağlıklı döllenip 5. Güne giden bir embriyo olmuş. Birde üstüne pgt ye gidip sağlam raporuyla dönmüş. Zaten olay embriyonun 5. Güne gelmesi. Geldikten sonra genetikten sağlam raporunu alması. Tmm olay bu, bu kadar başka da bşey yok. Siz işin en büyük en sıkıntılı kısmını şükürler olsun atlatmışsınız. Çok şanslısınız. Anlatabildim mi bilemiyorum. İçiniz rahat olsun. İnşallah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alacaksınız:)

Amh kaç acaba sizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…