Sürekli Kavga Etmekten Bıktım Artık :((((((((((

Öncelikle aklınızı başınıza alın.
bu hayatta hiç kimse vazgeçilmez değildir ve hiç kimse için canınızdan
vazgeçmeyi düşünmeyin.siz cahil bir insan değilsiniz.
nişanlılık dönemi birbirini tanıma dönemidir,bakarsınız olmuyor,herkes kendi yoluna gider.
ama sizi üzmek,rencide edici küfürler söylemekten hiç utanmıyorsa,
bu adam gelecekte de size fiziksel şiddet uygulamaktan utanmayacaktır...
tekrar söylüyorum,aklınızı başınıza alın ve karar verin,
olanı,biteni ailenize anlatın,sessiz kalmak kabul etmektir,
lütfen hayatınızı bile bile zehir etmeyin...
şunuda söylemek istiyorum..
Allahın verdiği canı,yine Allah alır...

Son düzenleme:
Aranızda eğitim yada kültür farkı varmı?
Yani siz nişanlınızdan daha mı kültürlü yada eğitimlisiniz?
genelde kompleks yapan erkekler kadını bastırmak için durup dururken kavga çıkarıp dominant olan benim imajını kadının kafasına yerleştirmeye çalışır...
Belki sizin çevreniz daha geniştir, daha sosyalsinizdir, yada ailenizin maddi durumu daha iyidir...
Eğer bu sebeplerle kompleks yapıp sizi üzmeye çalışıyorsa evlilik niyetinizi gözden geçirin derim..

Balık baştan kokar diye atalarımız boşuna söylememişler Zaten şimdiden size nasıl bir evlilik vadettiğini nişanlınız gösteriyor.yol yakınken bu işi bitirmek en hayırlısı

Tam da benim düşündüğüm şeyi yazmışsınız.

Ona göre fazla bilmişmişim.Ama bu onu etkilemiyormuş.Sözünü geçiremediğinden şikayetçi.Hep kendisi haklı,kendisi doğru.Tabii ona göre.Aynı şeyi bende kendim için düşünüyorum ama onun yaptığı gibi tepkiler vermiyorum.Sinirliysem,susmayı tercih ediyorum,onun gibi ağzıma geleni konuşmayı değil.Konuşacaksam kullanacağım kelimeleri seçerek konuşuyorum,ki karşımdaki yanlış anlar,üzülür,kırılır diyerek.Ama onda hiç öyle bir düşünce yok...

Ben araştırmayı,okumayı severim.Aklıma takılan birşey mi oldu,ya da işte kavga etme sebeplerimiz,açar okurum,hiç üşenmeden,satırı satırına.Böyle olunca da hem kendi der bana anlat bakalım,nedenmiş falan filan diye,anlatsam der ki sen çok biliyorsun ama boş şeyler! Orada yazanları bile kabullenmez.Oysa ki herkes aynı şeyleri söylüyor.Ama yok,o haklı...

Birkaç arkadaşımızda fiziksel şiddetten bahsetmiş.
Evet,onu da yaşadım.Arkadaşlarımı ona tercih ettiğimi düşündüğü için aşırı sinirli bir haldeyken tokat yedim.En çok bunu yediremiyorum kendime.Pişman olduğu konusunda tam olarak emin değilim.
Şöyle emin değilim,sinirli olduğu anda gözü birşey görmüyor...

Psikoloğa götürdüm.Aslında devam edebilsek daha iyi anlayacağım değişip değişmeyeceğini.Pekte sanmıyorum ama...

Çok canım sıkılıyooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrr...

nişanlıyken bunalmışsın... kaldıki evde odanda yalnız başına kalma imkanına rağmen sıkıntın geçmiyo..
birde bunun evlilik boyutunu düşün... odana kapanamazsın, ayrı yatakta yatamazsın kendince ağlayamazsın... saygı yok ilişkinizde. iş tokat atmaya kadar gitmiş.. acı çekmeyi seviomusun? neden bu kadar inatla bu acıyı çekmeye devam ediosun... düzelmez dahada ileri gider... yolun başındayken iyice bi düşün..

Ne yap et kurtul ondan canım...Ailen zaten istemiyormus haklıymıssınız de yanlıs karardı de anne baba ne olursa olsun evladını alır kanatlarının altına.Böyle biriyle evlilik seni kahreder emin ol.Nişanlı iken bile insan kolay ayrılık kararı alamıyor bir de evlendiğini düşün inan çok daha zor.Her gecen gün bizim ömrümüzden gidiyor ve her gecen gün ayrılık daha da zorlaşıyor.Ayrılırsan belki cok ağlıyacak üzüleceksin ama emin ol şu anki halinden daha kolay olacak hersey...
Allah yardımcın olsun canım.

tokat bile yemisin evlenince yine devam edebilir şiddete
şimdi ayırlıp ailene hesap vermekmi daha kolay evlenip boşandıktan sora gelip hesap vermekmi
ozamn dahada kötü olur ailen senin arkadaşların değil anne baba onlar ne olursa olsun iyiliğini düşünürler senin mutlu olmanı

Dün gece bitti yazmıştım mesajda.Tabii bu şekilde bitmez...

Az önce de küstünmü yazmış.Bende küsmedim dedim.Annem gelsin,herşeyi anlatacağım artık dedim.Sen mi arayıp söylersin babanlara,biz mi arayalım dedim.Aramıyorum,arama,ayrılmayacağım dedi.Sen bilirsin o halde dedim.

Ve gerçekten sinir bozucu bir mesaj daha;

Ben senin gibi cesaret edemiyorum ayrılmaya.Senin netin var.Bulmuşsundur birini ki ayrılmaya cesaret edebiliyorsun gibi...

Siz olsanız ne düşünürsünüz kendinizle ilgili.Ne demek bu,ne anlama geliyor! Resmen ............

Annemle konuşacağım,kafaya koydum bu kez.O da duramaz zaten,arar hemen...

ilişkiler uzun süreli olunca bir zaman sonra monotonlaşıyo ve buda sık sık tartışmalara yol açıyo..bir heyecan lazım arada bir...
ölmek isteme fikrinede çok kızdım
hiçkimse için kendi hayatını sonlandırmaya degmez cnm..

bu adam seni üzdüğünde üzülmüyorsa
sana değe3r vermiyorsa yanında daha fazla nedden duruyorsun ki
asla daha iyi olmayacak emin olabilirsin
bir erkek başta nasılsa sonrada öyle olur
cesaretini intihar etmek için değil
nişanlından ayrılmak için topla derim ben
ölüp da öbür dünyanı rezil edeceğine
ayrılıp da bu dünyanı da güzelleştirmek en mantıklı çözüm
evlilik ömür boyu sürmesi gerekn bir girişim
ve bir kadında ömür boyu aşağılanmayı kabul etmemeli
seçme şansı varken

son mesajı yeni gördüm
bu çok aşağılayıcı bir mesaj olmuş resmen size
telekız muama-elesi yapılıyor
blöf yaptığınızı düşünüo
ama siz blöf yapmayın dediğinizin arkasında durun ve mesajıda annenize gösterin
bu saygısızlığa bir son verin

Son düzenleme:
kızım iyi misin sen ne işin var bu adamla ayrıl gitsin yani sen ayrılırsan ailen üzülecek ama intihar edersen üzülmeyecek öylemi. zaten ailen istemiyor onu belli dahada mutlu olurlar. nişanlılıkla evlilik bir olurmu aynı eve girince özlem falanda kalmaz girersiniz birbirinize. ya sana resmen "hafif kız" muamelesi yapmış, tokat atmış, tabi senin hayatın sen bilirsin

bence burda ilişkinin monotonlaşmasıla bir alakası yok, karşı taraf normal değil

Şu an aileler işin içine girdiği için kendini onlara karşı da sorumlu hissediyorsun ve tepkilerinden korkuyorsun canım, çok iyi anlıyorum ama bir de şöyle düşün. Bundan beş sene sonrası ve o adamla evlisin. Yaşayabileceğin azabı bir düşün bakalım, nişanlıyken bunu yapan evliyken sana neler yaşatır. Şimdi de yine bir beşe sene sonrasını ama onunla evli olmadığını düşün bu sefer. En fazla ailem çok zor kabullenmişti nişanı atmamı dersin, şükreder geçersin. Sonuçta nişanlın, bir tarafın elbetteki ayrılmak istemeyecek ama bir düşün bakalım. Değişir mi sence bu adam? Bence

Lanet olsun...

İlk defa kendimi hazırlamıştım anneme anlatacağım diye.Sabahtan beri nerden konuya gireceğimi düşünüp duruyordum.

Annem geldi

Ve daha oturamadan bayıldı.Hasta zaten.Kaç senedir böyle.Oturdum başında ağladım.Bugün konuşamayacağım.

Çok kötü hissediyorum kendimi...

annenle konuşmadan önce kararını netleştir. Ona bittiğini söylediysen arkasında dur ve artık telefonlarını açma, görüşme konuşma yani kafanda ve ikiniz arasında tamamen bitir. Aradan bi kaç gün geçip hiç konuşmadan görüşmeden, pişman olmayacağından emin olup kısacası kararının arkasında olduğundan emin olduğunda ailenle konuş bence....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…