Sürekli küsen eşim ...

Eşiniz küsmeyi iletişim dili hâline getirmiş. Kendi anne ve babasının ilişkilerine dikkat edin. Muhtemelen eşiniz gördüğünü uyguluyor. Olgunlaşmamış ebeveyn modeli ile büyüyen insanlar, ileride burada gördüklerini evliliklerinde uyguluyorlar.Yapmanız gereken, eşinizde bir farkındalık oluşturmaktır. Sizin yönlendirmeniz ve fikirleriniz onda ters teper.O yüzden bir uzman yardımı alın. Erkekleri psikoloğa gitmeye ikna etmek kolay değildir.İletişim sorularınızı çözmek için birlikte gitmek istediğiniz söyleyin. Eğer evlilik birliği içinde kendinizi değerli hissediyorsanız boşanmayı hiç aklınıza getirmeyin.

Şimdi bu küsen kocalar türedi 🤦🏻‍♀️
benİmde öyleydi herşeye küserdi, ben senin dediğin gibi kadın halimle küsmezdim. O küsünce çıldırıyodum bağırıyodum çağırıyodum işte niye küsüyosun hiç hoş değil vs bir gün çiçekleri aldım döktüm sinirimden. Başka problemler yoksa bu boşanmayı gerektirmez çünkü çözümü var, tecrübeyle sabit:)
O küstükçe umrumda olmadı, açtım tv izledim kahkahalar attım. Komuşlarla çay içtim çekirdek çitledim, sosyal medyadan paylasım yapardım sıradan çiçek böcek veya kendi fotoğrafımı paylasırdım.(küsersen küs bak ben normal devam gibi) Hee baktım cok ciddi o bir surat yaptı ben beş:) samimi söylüyorum o küsen adamdan eser kalmamıştı küsüyordu on dk sonra arıyordu ya işte küs durmayalım. Surat yapınca üstüne gitme sorma bile

Bana küsüp 2 yaşındaki kızının d.gununu kutlamamisti :/
Bilmiyorum ya vallahi artık.
küsen insanla uğraşmak o kadar zor ki çok iyi anlıyorum.

Benim de babamdan kalan bilinçaltım hep babam gibi birileriyle beraber olmak oldu. Üstelik asla babam gibi birini istemediğim halde ama demekki bu davranışlar o kadar bana işlemiş ki sevgiyi bu sanıyorum.

Çok yorucu , psikolojik olarak inanılmaz yıpratıcı hele ki benim gibi küs kalamayanlardansanız.
Tartışp bağırıp çağıran ailelere özenirdim küçükken çünkü onlar küsmüyor konuşuyor diye öyle bir psikolojiydi. Gerçi 30 yaşındayım hala da kavga edip sonrasında çözüp hiçbir şey olmamıs gibi devam eden ailelere özenirim. Biz de hep küslük vardır kavga yok.
Günlerce konuşmamalar , salonda uyumalar, yemek yememeler . Hatta şuan bile yine küsler :)
Bir de annem asla konuşmaya çalışmaz. Mesela burada bazı kişiler siz de konuşmayın bırakın o gelsin demiş ama bunun çözüm olduğunu düşünmüyorum. Benim annem hiç adım atmaz mesela en baştan beri böyleydi. Babam günlerce, haftalarca hatta bazen aylarca küser sonra kendi barışır. Demem o ki sizin adım atmanızla ilgisi yok. Bu eşinizin karakteri ve değişmiyor maalesef.

o kadar yorgunum ki bu konuda umarım siz çocugunuza bu hayatı yaşatmazsınız en doğru kararı vermeniz dileklerimle..

Merhaba.
Eşim sürekli benimle küsüyor. Ortada hiç bir sebep yokken hem de. Ben kadın halimle 1 kez bile küsmedim. sorarım noldu diye asla cevaplamaz bide tersler, noldu ki sana öyle geliyor der. Küstügu zaman öyle bir tavır alır ki resmen psikolojik işkence. Küsmesi günler, bazen haftalar sürer. Keşke de bir şey olmuş olsa. Sadece 1 kere anlattı noldugunu onda da şok oldum. Kafasında öyle şeyler kurmuş ki... Resmen kafasında senaryo yaratıp ona inanıyor. Sürekli alttan alıyorum, sabrediyorum. Bazen patladığım da oluyor. Anlatıyorum bak küsmek yerine konuş, anlat. O kadar anlatmama duvar dile gelirdi. Sonra baktım havaya konuşuyorum, küstügunde hiç aldırış etmemeye başladım.
En son niye kustugunu neyse ki biliyorum:)) birine kızıp bana küstü :)))
Şu an şehir dışında. Mesaj yazdım yeter artık diye. Cvp yazmadı.
Bunun dışında iyi biri. Gerçekten iyi. Çocuğuna düşkün, evini ihmal etmez.
Boşanma yi düşünüyorum sırf bana böyle davranıyor diye. Benim de bir gururum var. O sürekli kusecek, ben sürekli alttan Alacam... Psikolojik olarak çok yoruldum. Beynim kaldırmıyor. Haksızlık bu.
Sizce onu böyle kabul mu etsem, yoksa gitsem mi...
Onu çok seviyorum...
benimki de surat asardı. sorardım "nooldu" diye, "yok bi şey" derdi.
küstüğü şeyi bulursam yeterki bitsin diye, özür dilerdim. "özür dileyerek kapatamazsın" konuyu derdi.
hep ben suçluydum gözünde. 5-6 sene sürdü bu küsmelerine kafayı takışım.
sonra bir kriz anında, patladım. "küsersen küs" dedim, "yok bi şey"se, yok bişeydir. üstüne gitmedim. küserse de umursamadım. normal şekilde hayatıma devam ettim.
ben de artık psikolojik anlamda kendimi daha rahat hissediyorum, o da artık surat yapmıyor.
evliliğimizde 10. yılımızı bitirdik

Eşiniz küsmeyi iletişim dili hâline getirmiş. Kendi anne ve babasının ilişkilerine dikkat edin. Muhtemelen eşiniz gördüğünü uyguluyor. Olgunlaşmamış ebeveyn modeli ile büyüyen insanlar, ileride burada gördüklerini evliliklerinde uyguluyorlar.Yapmanız gereken, eşinizde bir farkındalık oluşturmaktır. Sizin yönlendirmeniz ve fikirleriniz onda ters teper.O yüzden bir uzman yardımı alın. Erkekleri psikoloğa gitmeye ikna etmek kolay değildir.İletişim sorularınızı çözmek için birlikte gitmek istediğiniz söyleyin. Eğer evlilik birliği içinde kendinizi değerli hissediyorsanız boşanmayı hiç aklınıza getirmeyin.
Ailesiyle ilgili olduğunu sanmıyorum. Babası (hayatta değil) annesini hep dovermis.
Kendimi değerli hissedemiyorum böyle yaptığı için, sorun da bu.
teşekkür ederim.

Şimdi bu küsen kocalar türedi 🤦🏻‍♀️
benİmde öyleydi herşeye küserdi, ben senin dediğin gibi kadın halimle küsmezdim. O küsünce çıldırıyodum bağırıyodum çağırıyodum işte niye küsüyosun hiç hoş değil vs bir gün çiçekleri aldım döktüm sinirimden. Başka problemler yoksa bu boşanmayı gerektirmez çünkü çözümü var, tecrübeyle sabit:)
O küstükçe umrumda olmadı, açtım tv izledim kahkahalar attım. Komuşlarla çay içtim çekirdek çitledim, sosyal medyadan paylasım yapardım sıradan çiçek böcek veya kendi fotoğrafımı paylasırdım.(küsersen küs bak ben normal devam gibi) Hee baktım cok ciddi o bir surat yaptı ben beş:) samimi söylüyorum o küsen adamdan eser kalmamıştı küsüyordu on dk sonra arıyordu ya işte küs durmayalım. Surat yapınca üstüne gitme sorma bile
Onu da yaptım:) kardeşim geldi önünde güldüm eğlendim. Kavga ettim (kendi kendime:) , sustum.. hiç biri işe yaramadı.

küsen insanla uğraşmak o kadar zor ki çok iyi anlıyorum.

Benim de babamdan kalan bilinçaltım hep babam gibi birileriyle beraber olmak oldu. Üstelik asla babam gibi birini istemediğim halde ama demekki bu davranışlar o kadar bana işlemiş ki sevgiyi bu sanıyorum.

Çok yorucu , psikolojik olarak inanılmaz yıpratıcı hele ki benim gibi küs kalamayanlardansanız.
Tartışp bağırıp çağıran ailelere özenirdim küçükken çünkü onlar küsmüyor konuşuyor diye öyle bir psikolojiydi. Gerçi 30 yaşındayım hala da kavga edip sonrasında çözüp hiçbir şey olmamıs gibi devam eden ailelere özenirim. Biz de hep küslük vardır kavga yok.
Günlerce konuşmamalar , salonda uyumalar, yemek yememeler . Hatta şuan bile yine küsler :)
Bir de annem asla konuşmaya çalışmaz. Mesela burada bazı kişiler siz de konuşmayın bırakın o gelsin demiş ama bunun çözüm olduğunu düşünmüyorum. Benim annem hiç adım atmaz mesela en baştan beri böyleydi. Babam günlerce, haftalarca hatta bazen aylarca küser sonra kendi barışır. Demem o ki sizin adım atmanızla ilgisi yok. Bu eşinizin karakteri ve değişmiyor maalesef.

o kadar yorgunum ki bu konuda umarım siz çocugunuza bu hayatı yaşatmazsınız en doğru kararı vermeniz dileklerimle..
Değil mi, keşke kavga etse. Hatta ona dedim ki istersen küfür et ama konuş :/
O böyle yapmasa herşey çok güzel.. kendi eliyle mahvediyor hayatımızı.. teşekkürler iyi dileğiniz için.

benimki de surat asardı. sorardım "nooldu" diye, "yok bi şey" derdi.
küstüğü şeyi bulursam yeterki bitsin diye, özür dilerdim. "özür dileyerek kapatamazsın" konuyu derdi.
hep ben suçluydum gözünde. 5-6 sene sürdü bu küsmelerine kafayı takışım.
sonra bir kriz anında, patladım. "küsersen küs" dedim, "yok bi şey"se, yok bişeydir. üstüne gitmedim. küserse de umursamadım. normal şekilde hayatıma devam ettim.
ben de artık psikolojik anlamda kendimi daha rahat hissediyorum, o da artık surat yapmıyor.
evliliğimizde 10. yılımızı bitirdik
Ne çok kişi varmış aynı şeyleri yaşayan.
Umursamayinca bir anlamda rahat oluyor evet. Bazen de evden koşarak kaçasım geliyor. Surat yapmayi kesmesine sevindim.

Onu da yaptım:) kardeşim geldi önünde güldüm eğlendim. Kavga ettim (kendi kendime:) , sustum.. hiç biri işe yaramadı.
Bi kereyle olmaz bunu alışkanlık haline getir umursama sorma. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok. Gelsin söylesin böyle böyle diye küsegen ya

Ben ona kıyamıyorum ama o bana kiyabiliyor. O kusunce ben de konuşmuyorum onla, normale dönene kadar. Sonra hiç birşey olmamış gibi devam..
İşte yıllar geçtikçe olacağınız son: siz de küsen bir eş olmayı öğreneceksiniz.
Bu huyundan vazgeçmez, çekilir çile değil evliliğiniz :KK43:

Değil mi, keşke kavga etse. Hatta ona dedim ki istersen küfür et ama konuş :/
O böyle yapmasa herşey çok güzel.. kendi eliyle mahvediyor hayatımızı.. teşekkürler iyi dileğiniz için.
kavga ederek orta yol bulunur belki ama küsmek cehennem gibi. Sinir bozucu , yıpratıcı..
Umarım düzelir diyeceğim ama pek umudum yok..

Kayinpederim 60 li yaşlarda hiç şaşmaz haftada bir küser yemek yemek yüzü asık konuşmaz kimseyle. Eskiden beri böyle imiş. Diyeceğim o ki insanlar değişmiyor ona göre karar verin. Huy işte

Valla siz cozum bulamadiginiz halde hala olmayani oldurmaya çalışıyorsunuz
Inanin okumayacagim diyorum bildirim gelince dayanamayip bakıyım sonuc var mi diye okuyorum iyice deliriyorum sanki bana biri küsmüş de çözüm bulamamisim gibi...
Üzülüyorum da halinize

Şöyle adamcıklara da iyi demiyor musunuz....Olmadık şeye kızıp, kafasından uydurup bana surat yapacak, Ahmete Hasana kızsa bile faturayı bana kesecek...evimde sürekli bir negatif enerji üretecek, bedenen 25+ , huy olarak 2 yaş sendorumda bir adam olacak da ben de onun totosunda gezicem ne olur konuş, kürfet istersen sesin çıksın yeterki diye... Düşüncesi bile acayip rahatsız edici.

Boşamayacaksanız bir taraflarını kaldırmayı bırakın bari... o sizi muhatap almadığında ne hali varsa gör diyin içinizden. Kendiniz yiyin için, orada bile yokmuş gibi takılın evinizde.

Merhaba.
Eşim sürekli benimle küsüyor. Ortada hiç bir sebep yokken hem de. Ben kadın halimle 1 kez bile küsmedim. sorarım noldu diye asla cevaplamaz bide tersler, noldu ki sana öyle geliyor der. Küstügu zaman öyle bir tavır alır ki resmen psikolojik işkence. Küsmesi günler, bazen haftalar sürer. Keşke de bir şey olmuş olsa. Sadece 1 kere anlattı noldugunu onda da şok oldum. Kafasında öyle şeyler kurmuş ki... Resmen kafasında senaryo yaratıp ona inanıyor. Sürekli alttan alıyorum, sabrediyorum. Bazen patladığım da oluyor. Anlatıyorum bak küsmek yerine konuş, anlat. O kadar anlatmama duvar dile gelirdi. Sonra baktım havaya konuşuyorum, küstügunde hiç aldırış etmemeye başladım.
Boşanma yi düşünüyorum sırf bana böyle davranıyor diye. Benim de bir gururum var. O sürekli kusecek, ben sürekli alttan Alacam... Psikolojik olarak çok yoruldum. Beynim kaldırmıyor. Haksızlık bu.
Onu çok seviyorum...
Size karşı dolduran biri vardır...(kv, kp, görümce)

Eğer yoksa bipolar olma ihtimali bile var

Değişmiyor. Ya evlilik strateji ile geçmez bakın tecrubeliyim diyorum. Neye kustugunu bile bilmedim 9. Ayın sonunda o kadar absürt birşeyi öne sürdüğü inanamadim, başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yok ona güldün yok buna güldün yok böyle baktın yok şöyle baktı yok yok yok yok ama bitmiyor havadan nem kapıyor. Kapıya apartman yöneticisi gelir bakın evin dış kapısına ayıp olmasın diye selam verirsin bu arada kendisi zaten onunla sohbet ediyor yani yaninda zaten adamın vayyyyy esfendim şuh güldün..... La havle

Ya dedim çok tatile ihtiyacım var İstanbul'da pandemidede çalışarak geçirdim bu dönemi tatile gitsem güneş görmeyen her yerimi yakacağım. Bak bunu eşimle baş başa konusuyorum ve sakalasiyoruz. Sen bunu kafanda kur kur kur " ben seninle tatile gitmem niye sen her yerini açacaksın tatilde."

Uzamasin sürat asmasin diye gidersin kusura bakma dersin. Sana özür nasıl dilenir diye ders vermeye kalkar. Bundan bundan dolayı senden özür dilerim diyeceksin diye. Ben evlenirken farkedemedim ufaktim büyüdüm bıktım düşman basina

Sürekli küsmesi seninle değil kendisiyle ilgil bir problem. O kendini
Merhaba.
Onu çok seviyorum...
süreki küsmesi seninle değil onunla alakalı bir problem. O kendini değiştiremiyorsa sen değiştiremezsin. Senin kabullenmen lazım durumu. Küsmesi dışında sorun yoksa boşanmaya değmez. Millet ne sorunlarla uğraşıyor.

Back
X