Sürekli küsen koca

cok zor ya kavga eden insanla bile ilerlenebiliyor o da bir iletisim bicimi cunku. ama kusup iletisimi kesenle cok zor.. bir yerden sonra onsuz da yasamaya alisiyorsunuz. yokluguna alistiriyor yok gibi davranarak.

evlenmeden once de yapiyor muydu?
Gerçekten en zoru böyle insanlar . Evlenmeden önce yapmıyordu . Evlenince yapmaya başladı ve aramızda bu sebeple ciddi sorunlar başladı . İş ailelere kadar gitti , annesi bana , babası da dedesi de küserdi hatta kocam için kendisine yani annesine bile küstüğünü söyledi . Babasıyla da 1 yıl küs kalmış .

Ay bu benim koca 😂

Ama artık küsemiyor sadece mesafeli davranabiliyor. Çünkü o bana her küstüğünde ben ona daha çok küstüm ve barışmaya geri geldiğinde asla barışmadım hep uzattım. Baktı ki böyle olmicak artık küsmüyor, küsemiyor.
Bunu da denedim ama kendi küslüğü geçince ben barışmayınca daha doğrusu hiç takmayınca onu bu sefer de gidip gelip laf atmaya ve kavga çıkarmaya başladı

Bence hiç kafana takma umursama gül işini yap kendine vakit ayır baktı umursamıyorsun kedi gibi gelir yanına 😂 al karşına konuş sürekli ufak şeylerde küsmenden hoşlanmıyorum de bana sorununu anlat birlikte çözelim konuşalım de yaniiimmm🤩

Sizde ona küsün. Hiç bi iş yapmayın. Yemek yapmayın. Çamaşırlarını yıkamayın. Ailenizle arkadaşlarınızla görüntülü konuşun. Onu yok sayın o zaman tıpış tıpış gelir. Şimdi küsse de işleri görülüyor nasıl olsa kafasında. İşleri görülmeyince konuşmak için gelir bi daha da yapmamayı öğrenir.
Çoluk değil çocuk değil evlilik çağına gelmiş evlenmiş adamların küsmesini de anlamıyorum gerçekten. Benimki de sofraya yatağa küser ben tınlamayınca gelir takılır kafasına göre baktı ki sökmüyor şimdi küsme huyunu bıraktı neredeyse
Bu evliliğe daha da zarar vermez mi ? Bilmiyorum ne yapacağımı

Bence hiç kafana takma umursama gül işini yap kendine vakit ayır baktı umursamıyorsun kedi gibi gelir yanına 😂 al karşına konuş sürekli ufak şeylerde küsmenden hoşlanmıyorum de bana sorununu anlat birlikte çözelim konuşalım de yaniiimmm🤩
Ah canım bunu o kadar çok yaptım ki . Zaten kavga gürültüyle ona bu küsmeyi bıraktıramayacağımı bildiğim için güzel güzel konuştum her seferinde ama yok . Bir de kedi gibi gelenlerden değil bu . O küstüğünde benim keyfim yerindeyse eğer o zaman da evdeki tabak çanağı koruyor etrafı dağıtıyor ki benim de moralim bozulsun

Ah canım bunu o kadar çok yaptım ki . Zaten kavga gürültüyle ona bu küsmeyi bıraktıramayacağımı bildiğim için güzel güzel konuştum her seferinde ama yok . Bir de kedi gibi gelenlerden değil bu . O küstüğünde benim keyfim yerindeyse eğer o zaman da evdeki tabak çanağı koruyor etrafı dağıtıyor ki benim de moralim bozulsun

Evlilik terapisti yada psikologtan yardim alsanız çok iyi olur varsa diğer sorunlarınızı da çözer bide ilişkilerde küsme vs gibi basliklarla çok video var bir yazıp baksana uMarim sana yararli bişey olacaktır 🧡

Evlilik terapisti yada psikologtan yardim alsanız çok iyi olur varsa diğer sorunlarınızı da çözer bide ilişkilerde küsme vs gibi basliklarla çok video var bir yazıp baksana uMarim sana yararli bişey olacaktır 🧡
Onu da söyledim , terapiste de hayır diyor . Terapiste gitsek zaten çok iyi geleceğinden şüphem yok ama gelmiyor asla ikna edemiyorum

Çaresi taviz vermemek. Şimdi bir şey diyeceğim ister İnan ister inanma, benim koca biz tartışıp kendimi yatakodasına kitlediğim zaman anahtarı birşey le düşürmek için uğraşır yere düşünce onu alttan iterek alır kapıyı açar içeri girer barışmaya çalışır :KK53:
Evet ama şu süreçte artık dayanamıyorum . Bir süre ben de takmamaya başlamıştım ama şu an olmuyor dayanamıyorum ben de artık . Ben bir ara yaptım aynısını öyle anahtar galan düşürmedi canım kapıyı kırdı . Hem kendi küsüyor hem ben kapıyı kilitlerim illa açacaksın diyor ama küslüğe de devam ediyor . Değişik yani

Bende var. 20 yılda az törpülendi diyebilirim. İnatlaşmaya dökme. Fıtrat tam düzelmiyor. Herkesin bir negatif huyu oluyor işte. Hangimiz 4 4lüğüz? Diğer özellikleri iyiyse küssün dursun boşver. Barışık olduğunda küsmenin feminen bir tavır olduğundan bahset. Gözümde saygınlığın gidiyor falan de. Etkili oluyor:)))
Diğer özellikleri iyi ama bu huyu gerçekten çekilecek gibi değil . Daha 1 yok olmadı evleneli ve ilk 5-6 ayda nerdeyse 2 gün barışıksa 5 gün küstü . Sonra biraz düzeldi gibi oldu ama şimdi tekrardan başladı küsmeye

benim eşim de evlendiğimiz ilk zamanlar küserdi. evliliği oturtmak biraz zaman alıyor. o küser, ben gider barışmak için yalvarırdım. sonra aldım karşıma, konuştuk. evlilik böyle olmaz, biz mutlu olmak için evlendik. küsersek gitmez, kimseye faydası yok gibilerinden. bir de annem derdi hep "baban beni 40 sene kolunda yatırdı. küstük, kavga ettik, ertesi gün gene konuşmadık ama her gece kolunda yatırdı. sen sen ol, kocanla yatağını ayırma" diye. bu cümleyi benimsedim ve eşime de benimsettim.

sana da tavsiyem, eğer eşinin başka kötü huyları yoksa, tek kusuru buysa al karşına konuş. kimse boşanmak için evlenmiyor, yuva kurmak zor, o yuvayı dağıtmak kolay. önemli olan yuvayı ayakta tutmak. ha ama fiziksel ya da psikolojik şiddet vardır, aldatma vardır, ne bileyim parasını başkalarına yedirmesi vardır onu bilemem. erkekler biz kadınlara göre biraz daha geç olgunlaşıyorlar sanırım. ben bu saydığım kötü şeyler yoksa yapıcı olma taraftarıyım, yıkıcı olmanın değil. Allah mutluluk versin 🌸
Çok teşekkür ederim . Zamanla düzeleceğine inansam zaten seviyorum onu ayrılmayı düşünmem asla ama sanki hiç düzelmeyecek gibi geliyor bu huyu . Başka kötü huyu yok aslında ama aşırı da aileci oldu evlenince . Herkes ailesini Sever asla yanlış anlaşılmasın ama haftanın 3-4 günü annesinin evine gitmemizi istiyor , ben çalışan biriyim ki çalışmadan bile mümkün değil bu . Yok neden annemi aramıyorsun yok neden annemleri yemeğe çağır yani evliliğini oturtmaktan çöm ailesine takıldı kaldı . Küsmeleri de genelde bu sebepten oldu zaten başlarda

Çok eskiden konu açmıştım ben de küsen koca diye. Bir süre düzelmiş gibiydi, şimdi daha beter oldu. Ben çareyi ayrılmakta buluyorum, Allah küsen kocası olanlara yardım etsin, çekilecek dert değil.
Amin 🙏 Ben de düzeleceğine inanmıyorum sanki . Dediğin gibi çünkü bir süre gayet iyi gibiydi ama şimdi tekrardan başladığımız yerdeyiz

Benim esimde evliligin ilk yillarinda cok küserdi. Birde dilini bile bilmedigim, hic kimseyi tanimadigim bir ülke de. Ilk baslarda ben alttan alip barismaya calistim ama baktim olmuyor; ben daha cok küstüm. Degistimi hayir, ama artik bana küsecek vakti pek yok, arada cocuklara küsüyor.

Benim esimde evliligin ilk yillarinda cok küserdi. Birde dilini bile bilmedigim, hic kimseyi tanimadigim bir ülke de. Ilk baslarda ben alttan alip barismaya calistim ama baktim olmuyor; ben daha cok küstüm. Degistimi hayir, ama artik bana küsecek vakti pek yok, arada cocuklara küsüyor.
Vallahi hiç güleceğim yoktu 😅😅👍

Benim eskiden küsme huyum vardi. Evet sorunlu taraf bendim bu durumda. Küsme huyları genelde çocukluktan kalma şeylerdir. Bizde mesela annem küserdi. Babama küsmesi olsun, bize küsmesi olsun. Bizi yok sayardi. İletişim sekilimizin temeli çocukluğumuzda atılır. Evde sağlıklı iletişim kurulmuyorsa biz bunu icerleriz ve sonra huy edinebiliriz fark etmeden. Esiniz sizin ilişkinize ciddi şeklide zarar verecek çünkü zamanla sizin tahammülünüz biter. Bazıları bu küsme olayı "cezalandırma tekniği" olarak da kullanıyorlar. Öyle veya böyle iletişim bozukluğu bu. Bunu kavga ve küslük olmadığı bir zamanda konuşmaniz lazim. İletişime gecerek ancak sorunlar çözülür. Yok illaha uzatacaksa bunun zamanla ne tür zararlara yol açtığını anlaması lazim. Bakın simdiden aklınıza bosanmak geliyor, halbuki aslında istediğiniz bu değil. Esiniz şu davranışların ne kadar doğru olduğunu iyice bir ölçsun tartsin. Hepimizin kusurları var. Sevdiğimiz insan için düzeltmeye gayret ederiz. Ama birisi ilgisini ve sevgisini şantaj malzemesi yaparsa zamanla o ilgi ve sevgiden vazgeceriz.

Benim eskiden küsme huyum vardi. Evet sorunlu taraf bendim bu durumda. Küsme huyları genelde çocukluktan kalma şeylerdir. Bizde mesela annem küserdi. Babama küsmesi olsun, bize küsmesi olsun. Bizi yok sayardi. İletişim sekilimizin temeli çocukluğumuzda atılır. Evde sağlıklı iletişim kurulmuyorsa biz bunu icerleriz ve sonra huy edinebiliriz fark etmeden. Esiniz sizin ilişkinize ciddi şeklide zarar verecek çünkü zamanla sizin tahammülünüz biter. Bazıları bu küsme olayı "cezalandırma tekniği" olarak da kullanıyorlar. Öyle veya böyle iletişim bozukluğu bu. Bunu kavga ve küslük olmadığı bir zamanda konuşmaniz lazim. İletişime gecerek ancak sorunlar çözülür. Yok illaha uzatacaksa bunun zamanla ne tür zararlara yol açtığını anlaması lazim. Bakın simdiden aklınıza bosanmak geliyor, halbuki aslında istediğiniz bu değil. Esiniz şu davranışların ne kadar doğru olduğunu iyice bir ölçsun tartsin. Hepimizin kusurları var. Sevdiğimiz insan için düzeltmeye gayret ederiz. Ama birisi ilgisini ve sevgisini şantaj malzemesi yaparsa zamanla o ilgi ve sevgiden vazgeceriz.
[/QUOTE
Küs değilken konuştum her seferinde güzel güzel anlattım evliliğimize zarar verdiğini , ona bu davranışı yakıştırmadığımı , bunun bir iletişim aracı olmadığını . En son konuşmamdan sonra biraz toparlamıştık ama yeniden başladı küsmeye .
Peki küsen birine o küsken nasıl davranmak gerekiyor sizce ? Bir de evet onun da babası sürekli küsermiş onun da çocukluğundan kalma olduğu belli

Ayy çekilmez bu adam valla ya. Tabak çanak kırmak ne demek ya. Kapıyı kırmak ne demek. Kapıyı kitlemiyceksin ama ben sana kus kalmaya devam edicem. Bu adam güzellikten anlamiyosa cirkeflesiceksiniz maalesef. Tabak çanak mi kiriyo siz daha çok kiricaksiniz, moralinizi mi bozuyo umrumda değilsin diyeceksiniz. Adam belki düzelmez ama siz de alttan almaktan dolayı daha fazla ezilmezsiniz.

Back
X