Kızlar sanırım artık konuya objektif yaklaşamıyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Babam bana sürekli küsüyor. 2 yıllık evliyim, daha önce şehir dışında yaşıyorduk şimdi aynı ilde yaşıyoruz ve sürekli bu problemi yaşıyorum.
Kandilde mesaj attım, aramadım diye küstü.
Geçen gece bir yere gideceklermiş, bende evde yalnızdım beni de götürmek istediler. Gitmek istemediğim için küstü.
Kayınpederlerim oturmaya geldi, onları çağırmadım diye de küsmüştü ve bu çok uzun sürmüştü.
Gitmiyoruz diye, aramıyorum diye, aklınıza gelebilecek her şey yüzünden küsüyor bana.
Benim sinirlerim kaldırmıyor artık çıldırma noktasına geldim.
Arıyorum soğuk konuşuyor, kısa kısa cevaplar veriyor.
Benim de gidip özür dilemek gelmiyor artık içimden. Sürekli aynı şeyler...
Sadece bana değil eşime de küsüyor.
Şehir dışında yaşarken ziyarete gelmiştik annemleri, dışarıya çıktık gece. Geç geldik diye bile küstü.
Hadi benimle aramı düzeltiyor bir şekil, eşim de alttan alıyor sağolsun. Ama eşimin durup durup birden patlamasından da korkuyorum.
Eşime artık babam bana küstü diyemiyorum, utanıyorum.
Ne yapsam ben ya?
Kızlar sanırım artık konuya objektif yaklaşamıyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Babam bana sürekli küsüyor. 2 yıllık evliyim, daha önce şehir dışında yaşıyorduk şimdi aynı ilde yaşıyoruz ve sürekli bu problemi yaşıyorum.
Geçen gece bir yere gideceklermiş, bende evde yalnızdım beni de götürmek istediler. Gitmek istemediğim için küstü.
Kayınpederlerim oturmaya geldi, onları çağırmadım diye de küsmüştü ve bu çok uzun sürmüştü.
Gitmiyoruz diye, aramıyorum diye, aklınıza gelebilecek her şey yüzünden küsüyor bana.
Şehir dışında yaşarken ziyarete gelmiştik annemleri, dışarıya çıktık gece. Geç geldik diye bile küstü.
Hadi benimle aramı düzeltiyor bir şekil, eşim de alttan alıyor sağolsun. Ama eşimin durup durup birden patlamasından da korkuyorum.
Ne yapsam ben ya?
Kötü bir durum insanın babasının kendisine küsmesi. Yeni yeni mi başladı bu küslük olayı yoksa evlendiğiniz ilk günden beri var mıydı? Bir de ailede tek kız siz misiniz?
Ya kıyamam. Benim babam da öyle, ancak ben evli değilim o yüzden büyümüyor elbette küslüğü. Ama şehir dışında okuyorum/çalışıyorum. Çok uzak mesafe değil, haftasonları başka planlar yapınca ben eve gitmeyince küser, bir sonraki hafta gidince sarılışırız geçer. Kazık kadar olduğumu henüz kavrayamadı muhteelen, hatta büyük ihtimalle evlenip ona torun yapsam bile anlayamayacak ben onun hep minik kızı olacağım. Sizin babanız için de durumun böyle olduğunu düşünüyorum. Hele tek çocuk ya da ailenin tek kızıysanız daha da fenadır durum. (iyiki benim bir kız kardeşim var da onunla oynaşıyor ben yokken yoksa durum fena olurdu.)
Şöyle yapın böyle yapın diye akıl veremeyeceğim malesef. Bilmiyorum hep oturaklı bir insan mıydınız, ancak örneğin ben değildim. Eve gidince hala 13 yaşıma geri dönüyorum babamın yanaklarını sıkmalari kocaman sarılmalar falan. Belki eşinizle ziyaret ettiğiniz de ya da artık orası kendi eviniz olmadığı için eskiden olduğu gibi rahat davranamıyorsanız gerçeği fark etmek onun da canını acıtmıştır. Eskiden babanızla yaptığınız aktiviteler varsa eğer (balık tutmak, tavla oynamak gibi gibi) bir ara baş başa onları yapmayı deneyebilirsiniz belki, bilemedim.
Hem de çok kötü bir durum. Hayır vardı, ama uzakta olduğumuz için bu kadar belirgin değildi bir şeyler. Küsülecek şey olmuyordu pek, ama o zaman da aramadım diye küsüyordu.Tek kız ben değilim, bir kız kardeşim var.
Tabi insanın babası alınabilir bazen ama bunlar çok ufak ayrıntılar bence bu konuyu babanla konuşarak çözmelisinKızlar sanırım artık konuya objektif yaklaşamıyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Ne yapsam ben ya?
Ya aklıma babanızın sizi çok sevdiğinden başka bir şey gelmedi. Size düşkün olabilir evlenmenizin aranızı açacağını düşünüyor bence. Kızım evlendi gitti artık eskisi gibi beni sevmiyor diye düşünebilir. Bence ona verdiğiniz değeri gösterin çat kapı eşinizle birlikte babanıza gidin ona hediyeler alın onu çok sevdiğinizi onun kızı olduğunuz için gurur duyduğunuzu söyleyin. Bence tek sorun bu. İnşallah da düzelir
Tabi insanın babası alınabilir bazen ama bunlar çok ufak ayrıntılar bence bu konuyu babanla konuşarak çözmelisin
Biliyorum zaten, hepsi çok sevdiğinden kaynaklanıyor. Ben de onu çok seviyorum her zaman gölgesini üstümde hissederim bu da beni rahatlatır. Ama keşke küsme gibi bir huyu da olmasa. Artık çekiniyorum, ve bu durumdan çok rahatsızım.
Az önce eşimle konuştum, gidip hediye alacağız babama. Sonra da vermeye gideceğiz. Ama surat asacak, yüzümüze bile bakmayacak biliyorum. Bu da yavaş yavaş kendinden soğutmasına sebep oluyor, haberi yok.
İnşallah düzelir bir şeyler.
Düzelir tabiki ama dediğim gibi kıskanıyor sizi. Doğduğunuzdan beri size bakmış büyütmüş sonra tanımadığı bir adam gelip sizi götürüyor sahipleniyor size sarılıyor sizi koruyor... Onun sizin üzerinizdeki yetkileri kısıtlanınca çocuk gibi küsmeye başlamış. Belki küsersem gönlümü almaya çalışır diye. Siz yine de ondan soğumayın Allah göstermesin ileride yerini çok arayacağımız günler geliyor. Sonra keşkeler içine düşmenizi istemem. Küsse de siz gidin o sizin babanız hem eşiniz de bu güne kadar kötü karşılamamış karşılarsa da onun da evladı olacağı için aynı evrelerden geçeceğini düşünüp sessiz kalıyordur. Bol bol dua edin ve babanıza sarılın. Allah yardımcınız olsun
Canım benim.. Sen en iyisini yapıyorsun emin ol git konuş gönlünü al sana küsünce üzüldüğünü anlat ona. Umarım hersey yoluna gırerEvet çok ufak ayrıntılar aslında, ama öyle çok ve öyle büyüdüler ki içimde. Kendimi bildim bileli çok sert yapıdadır. Bu da aramızda ciddi problemlerin konuşulmasında benim için geçilemez bir engel oldu yıllar yılı. Ben yine hediyemi alıp gideceğim. Başka bir şey yapamam.Kendimle bile konuşmuyordum bu konuyu, meğer içim ne kadar kabarmış.
Canım benim.. Sen en iyisini yapıyorsun emin ol git konuş gönlünü al sana küsünce üzüldüğünü anlat ona. Umarım hersey yoluna gırer
Aynen canım ama belki bakarsın birdaha böyle şeyler yaşamazsınız kötü düşünme hiçbir zamanİnşallah canım... Benim de tek temennim o.
Gerçi bugün barışınca, yarın başka bir şeye yine küsecek ama olsun. Günümüzü kurtaralım değil mi? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?