Sürekli nispet yapan kuzenim.

la rosa

Ege- 07.08.2017
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
2.297
3.185
83
36
Kızlar biraz moralim bozuk. Beraber büyüyüp, uzun yıllar altlı üstlü yaşadığımız kuzenim son 1 kaç aydır sürekli nispet yapıp moralimi bozma çabası içinde. İşin ilginci ben onu kardeşim gibi seviyorum ve bu yaptıkları beni çok üzüyor.

Ben 2 yıllık evliyim, kirada oturuyoruz. Açıkçası düğün borçlarımızı 5-6 ay önce bitirdik ve maddi durumumuzu yeni yeni düzeltmeye başladık. Kuzenim de geçen ay nişanlandı. O günden beri tavırları inanılmaz değişti. Dün ufak bir kuzenler toplantısı vardı karşıma geçip diğer erkek kuzenimize alyansını göstererek “Bak bu alyans çok kalın ve kaliteli. Ben İnce alyans istemedim, en kalitelisinden aldık. Düğün için de bir tane daha ayrı alıcaz” dedi. Diğer yüzüklerini çıkarıp gösterdi falan. Neyse bunu çok takmadım. Ben zaten sadeliği seven biriyim, alyansım gerçekten onunkinin yanında çok sade.

Erkek kuzenim sonra laf arasında bana “Şurada bir ev varmış, aklıma siz geldiniz. Ev alma niyetiniz varsa bir bakın dedi.” Kız kuzenim de bana dönüp; “ Önce cebinizde paranız var mı ona bir bakın.” dedi. Bizi konu dışına itip; “ Abi biz 320bine kadar ev alabiliriz. Neredeydi o ev? Sen bana söyle” Dedi. Kuzenimden evin adresini aldı. Sonra sesli sesli hesaplama yapmaya başladı “Nişanda 50bin topladım, oradan 50bin gelecek, o 50 bin verecek….” Resmen tuhaf bir tavır takındı. Sonra yine hiç sormamışken bana nişanlısının aldığı son model telefonu gösterdi. “Hayırlı olsun dedim.” Ne diyim.

Bütün bunlar olurken eşim de yanımızdaydı. Eve gelince morali çok bozuktu. Kuzenin belki direk senin canını sıkmak istedi ama söyledikleri en çok benim gururuma dokundu. Ben karıma kimsenin böyle nispet yapmasına izin veremem.” demeye başladı. “Gerekirse borç, kredi ile ev alıcaz.” dedi. Bugün de internetten 4-5 ev bulmuş, akşam direk gidip ev bakalım demeye başladı. Akşam gidip bakıcaz artık.

Aklıma takılan soru, “Sizce bu konudan etkilenip, direk ev alma girişiminde bulunmak sizce mantıklı mı?” Biraz daha mı beklesek? Ya da bu konu bahanesi olsun diyip hayırlı bir işe mi girişsek?

İkincisi sizce kuzenimle konuşup tavırlarının yanlış olduğunu söylesem mi akışına mı bıraksam. Bu arada çok zor bir kızdır. Yani ben böyle bir uyarıda bulunsam; “Sen beni çekemediğin için böyle diyorsun, demek beni kıskanıyorsun. Laflarımı o yüzden yanlış anlamışsın” diyeceğinden eminim. Bu beni daha da üzecek, çünkü öyle bir durum yok. Ben onun için hep en iyisini isterim.

Normalde bana bunları diyen başka biri olsa gerekli cevabı veririm, canımı da sıkmam. Ama insanın çok sevdiği kuzeni olunca.. Sabahtan beri yüzüm gülmüyor. Ben mi çok takıyorum, sizin yorumunuzu merak ettim.

Son düzenleme:
Ne kadar buldumcuk sonradan gorme tavirlar

Genelde baba evinde bisey gormemis kizlar zengin erkekleri bulunca böyle kezbanlasiyo

Tabiki cebinize gore davranin.durumunuz yoksa niye ev alacaksiniz?

Babadan kalmadiktan sonra ev sahibi olmak zor.uzulmeyin.

Allah size ev kuzeninize akil fikir nasip etsin

Biraz kendinize gelin derim, borçlar yeni bitmiş.Ufak da olsa biraz birikim de yapmış olursunuz. Eşiniz de anlaşılan gaza gelmiş.Malum günümüzde ev almak öyle ha deyince olan bir şey değil.Sağlıklı düşünün,hesabınızı yapın.

kuzenine tabiki böyle birşey söyleme, keşke o anda cevap verseydin "paranın evlilikte huzura tek başına yetmediğini evlendiğinde anlarsın, paramız var mı yok mu çok da önemli değil, huzurumuz var bu bize yetiyor " gibi bir cümle ile..

kuzenin gazına gelip ev almanız da doğru değil, belli ki çok da ciddiye alınacak bir karakter değil, siz kendi planlarınızı başkalarına göre yapmayın derim.. hem borçtan yeni çıkmışsınız madem , ben bir dönem yiyip içip gezip tozma taraftarıyım. kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama acele etmeye gerek yok diyorum. hem kredi ile peşinat az olunca geri ödemesi ikiye katlanıyor. biraz birikim yapıp peşinatı arttırdıktan sonra kolları sıvarsınız ev için.

kuzenle de arayı yavaştan açmanızda fayda var

Bence ev almayın cunku kuzenın daha da nıspet yapar butun bu sacmalıklara ne gerek var ya ınsanları anlamyrum bazen umarım hatasının farkına varır

Benim kuzenlerim bunlarin 40 kati teyzelerimde ayni takiyormuyum zerre umrumda degil beyinleri olmadgini hatirlarim guler gecerim.evlenme teklifi aldim pirlantasini anlatr bana beninkide sadedir teyzm bana cinsine varana kdr anlatti kizininkini komik takma kafayi sen kaliteni koruyorsun bir yerde kimseye gorede hareket etme sadece paranin mutluluk getrmeyecgini o da aci tecrubeyle anlamaz umarim..bizimkilerde zengin koca arayisinda benim mantgm en basndn beri zeki bir adamdi :) herkes kapasitesine gore tercih yapiyo :) iyiki kucukken ogrenmisim paranin mutlulk getrmedgni bosver..

Her ailede bulunuyor boyle numunelik bi vaka bunu okuyunca bizim numunrlik aklima geldi gerildim

Boşver hic takma esin kirilmasa anlatsun anlatsin dursun diycemde esinede yazik

Ay çok komik tavırları ergenleri aratmamis
Neyse canim bence ofkeyle kalkan misali olmasin biz yeni ev aldık ve tavsiyem olabildigince birikim yapip öyle alin e zaten yeni evliymissiniz biraz daha durun erkekler bizim gibi bazen ileriyi dusunemiyo ani dusunuyo kuzenin kendi capinda laf vurmaya çalıştı diye böyle bisey yapmayın bence yapın ama biraz birikim yapip daha iyisini alirsiniz gerçi daha iyisinede laf carpar.
Eşini biraz sakinlestir bence çok acele etmeyin derim borclarda yeni bitmiş
Tabi genede siz bilirsiniz nacizane fikrim

al bir sonradan görme daha.
ne oldum delisi olup çıkıyolar. takmayın fazla görüşmeyin.
ev sizi zorlayacaksa biraz peşinat biriktirin

Altı üstü sonradan görme kezbanı ama ciddiye almışsınız. Okurken gözümde 34578754 kglık yüzüğünü göze sokan Demet Akalın gibi bir tip geldi. Şöyle tipleri ciddiye alıp bir de yatırım mı yapacaksınız?!?

Borçlarınızı henüz bitirmişsiniz, 2 yıllık evlisiniz.
Bence bırakın şu görgüsüz kuzeninizi de, karı-koca bi kutlama tatiline çıkın vaktiniz de varsa.
Sonra da ufaktan birikim yapmaya başlayın, ardından ev için daha ciddi düşünürsünüz.
Ömürlük bir yatırımdan bahsediyorsunuz, saçma birinin saçma tavırları yüzünden gaza gelinip ev alınmaz öyle hemen.

Kuzeninize de şunun konusunu açmayın, iyiden iyiye havalara girecek, önemsendiğinden emin olacak.
Ancak bir kere daha böyle küçümser konuşursa, mesafenizi koyarsınız.
Laftan anlamaz böyleleri.

Buldumcuk olmuş bi evlensinler görürüm onu
Ev almak için bekleyin öfkeyle kalkan zararla otururmuş.

Kızlar sağolun yorumlarınız için. Bu akşam eşimle bir piyasa araştırması yapıcaz. Önümüze fiyatları bir de elimizdekileri koyup duruma bakıcaz. Dün biraz duygusal karar aldık, bu akşam mantık çerçevesinde yaklaşıp en doğru kararı vermeye eşimi ikna etmeye çalışacağım.

Aslında o önemli değil,. İnsanoğlu doyumsuz, ben bugün ev alsam yarın arabasıyla hava atmaya çalışcak biliyorum. Dün zaten "Yeni otomatik vites araba ne kadardır?" diye soruyordu. Dünya malı dünyada kalır onu bilirim de kuzenimin bu hale gelmesi beni çok üzüyor. Böylele görgüsüz, bencil ve sonradan görme olması kötü oldu. Onunla daha farklı gelecek hayallerim vardı. Bir de yakın zamandan zaten zor günler geçirdim. Çocuk düşürdüm. Hala ne zaman yalnız kalsam kötü oluyorum, bana destek olacağına moralimi bozuyor. İnsan sevdiklerinden böyle darbeler yiyince üzülüyor. Neyse ben biraz fazla duygusala bağladım sanırım bu aralar :)

Siz onu kardeş olarak görmüşsünüz ama o öyle görmemiş belli ki. Set koyun bence aranıza ha oldu ki yine konuşuyor verin cevabı o düşünsün dursun biraz da

öncelikle o kuzenle iletişimi kesin. merabadan ibaret olsun konuşmanız.
hani yüzükleri göstermesi hevestendir, telefonda size nispet değildir diyecektim ki, paraları var mı önce onu sor, biz alabiliriz ama demesi çok çok ayıp olmuş. o yüzden diğer konuşmaları da üzerinize alabilirsiniz.
yeni borçtan çıkmışsınız, biraz dinlenin çoluk çocuk da yokken tadını çıkarın sonra ev bakın derim ben. zira bir hırsla borç altına girmek kötü olabilir.

Ben olsam takmazdım, bu kuzeninizin görmemişliği ve terbiyesizliği.
Nispet değil bu yaptığı, tamamen terbiyesizlik ve eğitimsizlik.
Aklı başında bir insan bunu yapmaz.

Kulak asmayın bence.
Ev alma konusu da tamamen sizin bütçeniz ile alakalı.
Eğer altından kalkabilecekseniz neden olmasın? Hayırlı bir vesile olur der ev konusunda bir adım atmış olursunuz. Ama eğer sizi zorlayacaksa, uzun vadede dara sokacaksa girişmeyin derim, gereksiz yere ne kendi huzurunuzu ne de eşinizin huzurunu kaçırın. Ev kolay alınmıyor muhakkak.

Ben kuzeniniz için de bekleyin ve görün diyorum.
O kadar konuşulduğu gibi olmuyor herşey, hayat o kadar basit değil.
O şimdi "olmamış çocuğa don biçiyor" tamamen, hele bir evlensin ondan sonrasında görülür neyin ne olduğu.
Keşke saadet salt maddiyatla olsaydı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…