Kızlar biraz moralim bozuk. Beraber büyüyüp, uzun yıllar altlı üstlü yaşadığımız kuzenim son 1 kaç aydır sürekli nispet yapıp moralimi bozma çabası içinde. İşin ilginci ben onu kardeşim gibi seviyorum ve bu yaptıkları beni çok üzüyor.
Ben 2 yıllık evliyim, kirada oturuyoruz. Açıkçası düğün borçlarımızı 5-6 ay önce bitirdik ve maddi durumumuzu yeni yeni düzeltmeye başladık. Kuzenim de geçen ay nişanlandı. O günden beri tavırları inanılmaz değişti. Dün ufak bir kuzenler toplantısı vardı karşıma geçip diğer erkek kuzenimize alyansını göstererek “Bak bu alyans çok kalın ve kaliteli. Ben İnce alyans istemedim, en kalitelisinden aldık. Düğün için de bir tane daha ayrı alıcaz” dedi. Diğer yüzüklerini çıkarıp gösterdi falan. Neyse bunu çok takmadım. Ben zaten sadeliği seven biriyim, alyansım gerçekten onunkinin yanında çok sade.
Erkek kuzenim sonra laf arasında bana “Şurada bir ev varmış, aklıma siz geldiniz. Ev alma niyetiniz varsa bir bakın dedi.” Kız kuzenim de bana dönüp; “ Önce cebinizde paranız var mı ona bir bakın.” dedi. Bizi konu dışına itip; “ Abi biz 320bine kadar ev alabiliriz. Neredeydi o ev? Sen bana söyle” Dedi. Kuzenimden evin adresini aldı. Sonra sesli sesli hesaplama yapmaya başladı “Nişanda 50bin topladım, oradan 50bin gelecek, o 50 bin verecek….” Resmen tuhaf bir tavır takındı. Sonra yine hiç sormamışken bana nişanlısının aldığı son model telefonu gösterdi. “Hayırlı olsun dedim.” Ne diyim.
Bütün bunlar olurken eşim de yanımızdaydı. Eve gelince morali çok bozuktu. Kuzenin belki direk senin canını sıkmak istedi ama söyledikleri en çok benim gururuma dokundu. Ben karıma kimsenin böyle nispet yapmasına izin veremem.” demeye başladı. “Gerekirse borç, kredi ile ev alıcaz.” dedi. Bugün de internetten 4-5 ev bulmuş, akşam direk gidip ev bakalım demeye başladı. Akşam gidip bakıcaz artık.
Aklıma takılan soru, “Sizce bu konudan etkilenip, direk ev alma girişiminde bulunmak sizce mantıklı mı?” Biraz daha mı beklesek? Ya da bu konu bahanesi olsun diyip hayırlı bir işe mi girişsek?
İkincisi sizce kuzenimle konuşup tavırlarının yanlış olduğunu söylesem mi akışına mı bıraksam. Bu arada çok zor bir kızdır. Yani ben böyle bir uyarıda bulunsam; “Sen beni çekemediğin için böyle diyorsun, demek beni kıskanıyorsun. Laflarımı o yüzden yanlış anlamışsın” diyeceğinden eminim. Bu beni daha da üzecek, çünkü öyle bir durum yok. Ben onun için hep en iyisini isterim.
Normalde bana bunları diyen başka biri olsa gerekli cevabı veririm, canımı da sıkmam. Ama insanın çok sevdiği kuzeni olunca.. Sabahtan beri yüzüm gülmüyor. Ben mi çok takıyorum, sizin yorumunuzu merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?