Sürekli nispet yapan kuzenim.

allah sana peygamber sabrı vermiş. hayatta sessiz kalamazdım ben. dalga geçerdim görgüsüzlüğüyle. bir de seviyorum diyorsun...fazla samimi olma bundan sonra bence. ev işine gelirsek, peşinatsız zor gerçekten. gaza gelip kaldıramayavağınız yükün altına girmeyin. daha 2 senelik evliyimişsiniz. maddi olarak hazır olduğunuz zaman girişin bu işe.

O kuzeniniz fazla havalara uçmuş Allah muhafaza yere sert çakılmasın sonra.?
Onunla aynı ortamda bile durmam hatta birdaha böyle bir şey konuşursa sert ve resmi bir dille ikaz ederdim. Net

Benim çok sevdiğim biri bana böyle konuşsa laf soksa buz gibi soğurum ayrıca. Hayatta sessiz kalmaz lafımı çarpardım..isterse gözümün nuru olsun. Herkes haddini bilmeli.

Kuzenin tam bir sonradan görme olmuş.Ona verebileceğin çok cevap varmış ama madem cevap veremiyorsun,bundan sonra biraraya gelmemeye çalış derim.Saçma sapan insanlar yüzünden gaza gelmeyin.Herkesin bütçesi kendine.Siz kendinize uygun bir zamanda evinizi alırsınız inşallah.

Kötü kuzen insanı ev sahibi yaparmış hayırlı olsun ev alın sıkışsanız da biter borç Allah büyük. Ayrıca muhatap olmayın çok gördüm öyle bakk yüzdüğüm bak evim diyenleri sonrası maalesef üzücü olabilir. Siz efendiliğinizi bozmayın bir şey derse hı hı güzel hayırlı olsun vb tek kelimelik cevaplar işe ciddiye almadığınızı hissettirin ayrıca özel bir konuşma ve muhabbet kurmayın anlasın şımarıklık yaptığını

Senin yerinde olsam kuzenime sunu derdim ;
" paranin da satin alamayacagi seyler var dimi : Beyin " beyin nakli olsa da kullanamaz zaten
Allahin gorgusuzu. Sofraya otursa kasik catal tutmayi beceremez. Neyle kime hava attigini saniyor acaba.

Bence borctan yeni cikmissiniz biraz nefes alin yipratmayin kendinizi. Evliliginizin tadini cikarin.

Zora girecekseniz ev işini bekletebilirsiniz. Kuzeniniz de tam bir sonradan görme.. hakkını veriyor bravo! Kendini bilmez parayı pulu görünce gerçek karakteri ortaya çıktı deyip takmayın lütfen.. zaten böylelerini umursamak kendinize yapacağınız en büyük eziyet olur

Aynı minvalde iki adet kuzene sahiptim ilk eşimle evlendiğimde.Biz düğünümüzü kendimiz yapmıştık ve evlendiğimizde eşimin ailesi için çektiği banka kredileri vardı onları ödüyorduk. Yani baya sıkışık durumdaydık. O dönemlerde benim kuzenlerin atmadıkları hava kalmamıştı, sürekli seninki gibi laf sokup havalanırlardı.Ben her maddiyatı gözüme soktuklarında aşağılar şekilde fikrimi belirttim ki ne düşünüyorsam bu konuda onu söyledim.eşyalara sahip olan insanlar değil eşyaların sahip olduğu insanlar olduklarını sık sık belirttim.yavaş yavaş uzaklaşmaya başladılar benden.sonrasında eşimi kaybettim ve bir anda eski kuzenlerim gitti yerine yenileri geldi.artık bana nispet yapmıyorlardı.Belki mutluluğunuzu kıskanıyorlardır.üzülmeyin, ilişkinizi sınırlayın. kimsenin gazıyla da hareket etmeyin bence.

Sonradan görmeler gibi.
Bana kalirsa o kuzenle öyle bir konusma yapmazdim. O öyle dedi diye de ev almay akalkismazdim esinin hirslanmasi da normal gururuna dokundu desikleri.... nezaman durumunuz müsait olunca ozaman alirsiniz evinize. Bunun gibi insanlar sonra hep yerde geziyor büyük konusmamak lazim. Gercekten cok terbiyesiz ya olan var olmayan var 50 bin ordan eli bin surdan gercek cok terbiyesiz Allah sasirtmasin insan bir düsünür ya. Ben disarda 18 aylik bebegimin eline yiyecek verince bile düsünüyorumki aman baska bir cocul görür de cani ister hakkina girmek istemem

Kuzenin için söylenecek çok şey varda, fütursuz yorumlarımdan ötürü banlanmaktan yoruldum adminlere acıyorum artk.

Kuzeninle muhatap olma komşu kızı misalı merhaba merhaba moduna gir. Halini hatrını falan da sorma gereksiz saçmalayacak cevaplar doğurabilir bu durum.

Borçlarınız tamamen bittiyse biraz birikim yapıp ev almak daha mantıklı gibi gözüküyor şu durumda.

Kendinden baska kimse icin en iyisini isteme derim. Degen var degmeyen var.kim bilir ne derdi varda bunlarla ortmeye calisiyor derim ben bu tarz insanlara. Milletin gazina gelip birde ev borcuna sokmayin kendinizi bence. Zmni gelince alirsiniz ins,

“ Önce cebinizde paranız var mı ona bir bakın.” dedi.
Bana en çok ta burası dokundu.. ne demek cebiniz de paranız var mı.. sanki sizinle birlikte yaşıyor.. bence borcun bitmişken boşu boşuna kiraya daha fazla para dökme. Evinin taksitini ödemeye başla derim. Evi alana kadar hicbirsey söylemezsin kuzenine. Evi aldıktan sonra da sorarsa nasıl aldınız gibisinden sende cebimize baktık paramız varmış bizde alalım dedik aldık dersin..

Heh öyle planla ev almak kolay oradan 50 bin buradan 50bin :) ne masraflar çıkacak onlara düğünde bi görsünler onları halletsinler de..
Siz de kendi durumunuza göre hareket edin bence ev almamak kendinizi ezdirmek olmaz ki .Mantık her zaman duygulardan öncelikli oldu mu kardasınız:) Ne zaman durumunuz uygun olur o zaman alırsınız inşallah.Neticede artık borcunuz yok düğün masrafınız da olmıcak heheh

Kuzeniniz ergenlik çağında mı? Allah akıl fikir versin. Bence borçlarınız bitmiş, ufaktan ufaktan ev hayalleri kurabilirsiniz. Çok beğendiğiniz, içinize sinecek birşey çıkarsa karşınıza, alırsınız. Kiracı olmaktan iyidir. Ama beğenmediğiniz, kullanışsız bir evi de sırf kuzene nispet olsun diye almayın.

Sanki düğüne her çağrılan geliyor, her gelen de dişe dokunur birşey takıyor da oturup hesap yapmış kendinden emin emin

siz de biz evliliğimizde maddeye hiç önem vermedik . manevi bağlarımız çok güzel çocuklarım için böyle bir yuva kurmayı başardığım için çok mutluyum diyin . onun kurduğu cümleyle savaşmayın yenilirsiniz. kendi artılarınız daha fazla . böyle laf arasında konusu yokken huzur mutluluk yuva kavramlarını önemsediğinizi söyleyip üstünde durmadan geçin sonrasında o anlatsa bile umrunuzda olmayacağını bilir . hatta bir anda o da manevi takılır .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…