Sürekli niye gelmiyorsun diyen görümce

Uzak yere gelin giden her bayan bu sıkıntıları yasayabiliyor. Ama cok kafana takarsan psikolojik olarak çöküş yaşarsın ben etrafimdakilerden gördüğüm kadarıyla. Onlarında görümceleri gel gel diyordu sonrasında herseyi gelinden bekliyorlar ama sen yapsan da yapmasan da insanin karakterinde eleştirmek varsa gitsen de baska seyden sikayet etmeye ve elestirmeye baslayacaktir. Benim sana tavsiyem kesinlikle al ehliyet ya da bir kac kurslara git hem kafan dağılır hem cevre edinirsin. Ve kim olursa olsun mesafeli ol. Ve birsey dendiğinde saygi cercevesinde karsilik ver yoksa susmazlar onlar zaten bir iki der susarlar karsilik alacaklarini bekledikleri icin.. kendin halletmeye calis evine huzursuzluk gelmesin derim. :)

Beklenti içine girmissiniz ki bana kimsenin yardımı olmadi diyorsunuz. Ayrica gidip işlerini yapmak ve her hafta ziyaret etmek zorunda değilsiniz ki, özlersin gidersin canin sıkılır abla bize gelin dersin ama görev gibi olunca olmaz.

Otobuse binin, avm ye tek başınıza gidin, bende farklı bir şehire evlenip geldim ama kurdu oldum. Nereye nasil gidilir neler var kayinvalidem ve görümcemden daha iyi biliyorum. Kimseye muhtaç olmayın, biri bisey söyleyince düşüncenizi çekinmeden söyleyin

Buarada temizliklerini veya herhangi başka bişeylerini yapmak zorunda değilsiniz. Eşinize yaptim veya yapmadim diye hesap vermeyin. Siz yokken nasil yapiliyordu o işler

" Kendinm otobüse binip bir yere gitmedim daha " kısmına çok takıldım. Ev işlerinde yardım etmediler kısmını da biraz garipsedim. Avmye gitmişsiniz eglenememişsiniz.
Sizin adaptasyon için birilerinin yardımına ihtiyacınız olmamalı. Evliliğe kimse pat diye alışamıyor zamanla her şeyi kendi başınıza çözersiniz. Zamanla gelmek gitmek de artıyor zaten mecburen. 🤷🏻‍♀️
otobüse binip gitmek için ehliyet mi lazım? Garipsiniz gerçekten.

Dün kandildi. Kadıncağız yine sizi dışarıda görünce çağırmış yemeğe. Sizin düşünüp el öpmeye gitmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Belki de bu tavırlarınızdan kaynaklanıyordur sorun.

benim böyle akrabam var sürekli gelsenize der durur hatta beni anne babama şikayet eder gelmiyor etmiyor diye.bende yalandan söylediğini bildiğim için birkaç defa gelelim haftasonu müsait misin?dediğim zaman aaa şuyum var buyum var der.bunlar göstermelik laf atıyor büyük ihtimal.sizde deyin geleyim ne zaman müsaitsin diye o zaman gerçekten mi çağırıyor laf olsun diye mi anlarsınız.gerçekten davet eden zaten gün verir genelde ortaya hiç gelmiyorsun canım gelsene falan demez.kimse size yardım etmek zorunda değil sizde kimseye gitmek zorunda değilsiniz.kendi başınıza herşeyi yaparbilirsiniz evlenecek olgunluğa eriştiğinize göre.eşinizin ailesine yardım etmekte zorunda değilsin şikayet ederlerse etsinler tepkini koy.kvye gidiyorsunuz anladığım kadarıyla orada görüşüyoruz zaten deyin gitsin.

Kayınvalidemlere iki haftada bir, bazende haftada bir
gideriz. Görümcem evli ayrı oturuyor fakat genelde her gün annesine gelir çocuklarla yemek yer. Bizde eşimle gittiğimizde onuda görürüz haliyle. Kv zaten sürekli niye gelmiyorsunuz gelin der durur bide görümcem diyor artık. Dün eşimle geziyorduk durum attım, kv gördüğü gibi bana mesaj attı: yemek yaptım gelin isterseniz. Ardından gelen mesaj: Gelin yani. Şöyle ki ben eşimin bulunduğu şehre gelin geldim burda kimsem yok. Ehliyetim yok ama alıcam, hiç kendim çıkıpta otobüse falan binip bir yerlere gitmedim daha. Zaten çoğunlukla gerek kalmıyor eşimle gidiyoruz. Fakat yinede tabi kendi başımada bir şeyler yapmak istiyorum.Sıfırdan başladım hiçbir şey bilmiyordum öğrendim ev işlerini... bu süreçte kimse bana yardımcı olmadı. Kendisinin arabası var sürekli geziyor her yere çıkıp girer bir gün de silvermist gel birlikte şuraya gidelim gel şunu yapalım demedi sadece bir kez avm ye gittik alışverişe onda da ben çok sıkıldım ya alışveriş beni sıkıyor dedi ama benden hepsinin beklentileri yüksek. Benim ondan bir beklentim yok ama o bana sürekli niye gelmiyorsun diyince neden bilmiyorum ama sinirime dokunuyor. Sürekli bu lafları duymaktan sıkıldım mı acaba. Madem böyle istiyor o halde onunda düşünmesi gerekmez mi bu kız yabancı bir yere geldi ben biraz yardımcı olayım falan diye. Bende dün en sonunda geliyoruz ya işte sen niye gelmiyorsun peki dedim. O da aynen sen gelmiyorsun bende gelmiyorum dedi. Yüzünde laf sokar bir ifadeyle dedi bunu. Bende allah allah dedim. O da öyle dedi. Zaten kv ile anlaşamıyorum her şeye karışıyor beni eşime şikayet ediyor o yüzden onun yanında kendimi gergin hissediyorum rahat olamıyorum. Görümcem aslında iyi biri fakat benden bekliyor her şeyi. Bidee son yaşadığımız olaydan sonrada artık her şey sinirime dokunmaya başladı çünkü eşimle ailesi yüzünden tartışmıştık, yardım ettiğim halde etmedi diye şikayet etmişleri hiç beklemediğim şeyler duymuştum eşim de onların sözüyle bana sen böyle böyle yapıyormuşsun falan diyince patladım sonra o konu kapandı ama bilmiyorum kızlar içten içe sinir oluyorum neden bilmiyorum sizce neden, ne yapmalıyım ?
sık görüşmemeye resmi olmaya devam etceksin yoksa çok üzülürsün devamlı neden gelmiyorsun desinler gülümse geç ya da lafı değiştir bir iki alışırlar.

Dün kandildi. Kadıncağız yine sizi dışarıda görünce çağırmış yemeğe. Sizin düşünüp el öpmeye gitmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Belki de bu tavırlarınızdan kaynaklanıyordur sorun.
dışarda görünce çağırmasıda bence düşüncesizlik karı koca gezsinler diye düşünüp yine seslenmez insan

Açık açık söyleyin kv ve görümce yanyanayken özellikle o anı kollayın.
Sürekli gelmiyorsun demenizden çok rahatsızım.
Lütfen rica etsem söylemez iseniz sevinirim deyin.
Baktınız iş çirkefe biniyor lütfen seviyeyi koruyalım deyin.
Eşime de olur olma şeyler anlatıyorsunuz bundan da rahatsızım deyin.
Hiç birşey yapmayıp kk ya konu açarak olmaz.
Bende bir görümcemden aşırı derece rahatsızım öyle böyle değil.
Açık açık söyledim.
Evine bir daha adım dahi atmayacağımı, görüşmeyeceğimi, rahatsızlıklarımı....

Fakat sizin eşiniz aileci sende böyle böyle yapmışsın demiş size dikkat edin.

İnsanına göre değişir kötü insanlarsa ayda bir giderim. Bende senle aynı durumdayım ilk zamanlar cok yüz bulurlar diye gidip gelmiyordum pek 2 haftada bir anca sonra baktım kötü değiller ve laf sokuyorlardı gelmiyorsunuz diye bende hafta da iki haftada yemekli gitmeye başladım onları davet ettim canım sıkılmıyor ailem gibi oldular iş olarak ta sadece yemeğinin bulsasıkları falan diziyorum onun dışında büyük iş beklemiyor kaynanam. Co gidip gel belki bunalırlar senden çağırmazlar 🤣ben cok gittiğimde onların daha az geldiğini farkettim 🤣 iyi insanlarsa böyle laflar görmezden gelinebilir her eş ailesi gidip gelmiyorsun der. Her Allahın günü gitmediğin sürece sıkıntı olmaz haftada 1 iyi bence. Bi kere gittiğimizde kaynanam yarın mantı acıcam gelirsiniz dedi bende bugun burdayız yarın gelmeyiz artık dedim oda siz bilirsiniz dedi. Açık ol yani. Birde iki haftada bir gidip ziyaret ettiğim halde ya da haftada 1 diyelim,laf sokmaya devam eden olursa daha ne yapalım sizinle mi evlendim sürekli birileriyle görüsecek olsam ailemi bırakmaz onlarla görüsürdüm hergün der ve inadına daha az giderim.

Iki taraf da haddini bilecek. Yasim 59, gelin de oldum bir evin tek oglu ozene bezene buyutmusler, bin naz ve sevgiyle... kulturundeki beklentiyle cok seyi yuklediler de omuzlarima, samimiyetle uzulmesin kimse diye ustlendim. Gelen gidenden (bitmeyen yatili misafirler), cocuklarima zaman ayiramadim, yorgun, bitkindim cogunlukla... fakat buyukler artik hayatta degil, onlari ozluyorum kirginliklarima ragmen. Kayinvalide oldum bu sefer bu yeni nesil gelinlerin kaprisleri bu sefer de... Farkli sehirlerdeyiz yilda en fazla iki kez onda da once kendisini arayip takvimindeki en uygun vakti onun ayarlamasini bekleyip, ona gore gidip en fazla bes gun kalip torunlarimi gorebiliyorum... hatta bir keresinde musaitler mi diye sordugumda kac gun kalacagim da soruldu. Ne kayinvalidenin tahakkumunu ne de gelinin tepeden bakmasini havsalam almaz. Insan evladi nazikce kirmadan da kurallarini yururluge koyabilir. On yil sonra, istemeden beni uzdugunu, bunu onun gencligine vermem gerektigini soyleyip ozur diledi ve ben de gecip giden zamanin hesabını sormanin bize faydasi olmadigini bildigim icin, tekrarlamamak kaydiyla gencligine verdim. Ne kayinvalide ne de gelin, oteki degildir. Lutfen minimum da olsa ortak bir kac noktayi one cikartip birlikte gecireceginiz bir kac saati, bir kac gunu dilerseniz hos bir âna cevirebilirsiniz. Nezaket her zaman karsisinda guzel, soylu davranisa kapi acar lutfen deneyin. Cunku ortak sevdikleriniz var, sirf bunun icin bile konsensus saglanabilir.

Son düzenleme:
Iki taraf da haddini bilecek. Yasim 59, gelin de oldum bir evin tek oglu ozene bezene buyutmusler, bin naz ve sevgiyle... kulturundeki beklentiyle cok seyi yuklediler de omuzlarima, samimiyetle uzulmesin kimse diye ustlendim. Gelen gidenden (bitmeyen yatili misafirler), cocuklarima zaman ayiramadim, yorgun, bitkindim cogunlukla... fakat buyukler artik hayatta degil, onlari ozluyorum kirginliklarima ragmen. Kayinvalide oldum bu sefer bu yeni nesil gelinlerin kaprisleri bu sefer de... Farkli sehirlerdeyiz yilda en fazla iki kez onda da once kendisini arayip takvimindeki en uygun vakti onun ayarlamasini bekleyip, ona gore gidip en fazla bes gun kalip torunlarimi gorebiliyorum... hatta bir keresinde musaitler mi diye sordugumda kac gun kalacagim da soruldu. Ne kayinvalidenin tahakkumunu ne de gelinin tepeden bakmasini havsalam almaz. Insan evladi nazikce kirmadan da kurallarini yururluge koyabilir. On yil sonra, istemeden beni uzdugunu, bunu onun gencligine vermem gerektigini soyleyip ozur diledi ve ben de gecip giden zamanin hesabını sormanin bize faydasi olmadigini bildigim icin, tekrarlamamak kaydiyla gencligine verdim. Ne kayinvalide ne de gelin, oteki degildir. Lutfen minimum da olsa ortak bir kac noktayi one cikartip birlikte gecireceginiz bir kac saati, bir kac gunu dilerseniz hos bir âna cevirebilirsiniz. Nezaket her zaman karsisinda guzel, soylu davranisa kapi acar lutfen deneyin. Cunku ortak sevdikleriniz var, sirf bunun icin bile konsensus saglanabilir.
Harika yazmışsınız👏🏻👏🏻👏🏻

Ne güzel yazıp özet geçmişiniz. Ağzınıza sağlık. Simdiki genç neslin böyle akıl verecek insanlar lazım.

Ne güzel yazıp özet geçmişiniz. Ağzınıza sağlık. Simdiki genç neslin böyle akıl verecek insanlar lazım.
Estagfirullah. İnsan darlaninca yazar buraya icini doker ama kimse nasihat dinlemek istemez 🙂 keske konuşmaktan cok dinlemeyi bilsek ve ardindan anlamayi, empatiyi... sevgiler.

Eksileyen bacilarim için gundemsiz yorumum ise şudur ki
Allah aşkına kaç yaşınıza geldiniz ya o beni çağır!adı şu otobüse binmedim buraya gitmedim biraz da ilginç değil mi
Kendi isteklerimizi ve arzularınız yerimize getirmeliyiz çünkü Allah bize akıl vermiş sağlık vermiş ayak vermiş konuşmak için dil vermiş
Neden bunları yapmıyoruz ya evet hepsi tü kaka kv gorumce :KK49: :emir_bebek:
Gorumcesiniz galiba

Kayınvalidemlere iki haftada bir, bazende haftada bir
gideriz. Görümcem evli ayrı oturuyor fakat genelde her gün annesine gelir çocuklarla yemek yer. Bizde eşimle gittiğimizde onuda görürüz haliyle. Kv zaten sürekli niye gelmiyorsunuz gelin der durur bide görümcem diyor artık. Dün eşimle geziyorduk durum attım, kv gördüğü gibi bana mesaj attı: yemek yaptım gelin isterseniz. Ardından gelen mesaj: Gelin yani. Şöyle ki ben eşimin bulunduğu şehre gelin geldim burda kimsem yok. Ehliyetim yok ama alıcam, hiç kendim çıkıpta otobüse falan binip bir yerlere gitmedim daha. Zaten çoğunlukla gerek kalmıyor eşimle gidiyoruz. Fakat yinede tabi kendi başımada bir şeyler yapmak istiyorum.Sıfırdan başladım hiçbir şey bilmiyordum öğrendim ev işlerini... bu süreçte kimse bana yardımcı olmadı. Kendisinin arabası var sürekli geziyor her yere çıkıp girer bir gün de silvermist gel birlikte şuraya gidelim gel şunu yapalım demedi sadece bir kez avm ye gittik alışverişe onda da ben çok sıkıldım ya alışveriş beni sıkıyor dedi ama benden hepsinin beklentileri yüksek. Benim ondan bir beklentim yok ama o bana sürekli niye gelmiyorsun diyince neden bilmiyorum ama sinirime dokunuyor. Sürekli bu lafları duymaktan sıkıldım mı acaba. Madem böyle istiyor o halde onunda düşünmesi gerekmez mi bu kız yabancı bir yere geldi ben biraz yardımcı olayım falan diye. Bende dün en sonunda geliyoruz ya işte sen niye gelmiyorsun peki dedim. O da aynen sen gelmiyorsun bende gelmiyorum dedi. Yüzünde laf sokar bir ifadeyle dedi bunu. Bende allah allah dedim. O da öyle dedi. Zaten kv ile anlaşamıyorum her şeye karışıyor beni eşime şikayet ediyor o yüzden onun yanında kendimi gergin hissediyorum rahat olamıyorum. Görümcem aslında iyi biri fakat benden bekliyor her şeyi. Bidee son yaşadığımız olaydan sonrada artık her şey sinirime dokunmaya başladı çünkü eşimle ailesi yüzünden tartışmıştık, yardım ettiğim halde etmedi diye şikayet etmişleri hiç beklemediğim şeyler duymuştum eşim de onların sözüyle bana sen böyle böyle yapıyormuşsun falan diyince patladım sonra o konu kapandı ama bilmiyorum kızlar içten içe sinir oluyorum neden bilmiyorum sizce neden, ne yapmalıyım ?
Peki görümceniz size zmn ayırıp geliyor mu

Back
X