Sürekli özel hayatı sorgulayan tipler

Ah su bizim toplumumuz hep ayni:) evlenen kisilerin cocuk dusunmemesi, bekar olmalari cok buyuk bir dert:) sizin cocugunuz olmadan susmazlar. Cocuk dusunmuyorum deyince uniden bi arkadasim aklima geldi. universiteden arkadasim 3 yil çocuk dusunmedi. Arkadasimin cocuk dusunmemesi cevre tarafindan cocugu olmuyor olarak algilandi. Arkasindan yazik" demeler bilmem neler. Sinifimizdan bi arkadas evlenir evlenmez cocuk yapti. Sevmedigimiz bi arkadasti zaten. Cocuk dusunmeyen arkadasi resmen taciz ediyodu surekli arayip. "Iyi ki cocugum var, anne olmak bambaska bisey, su hayatta insanin cocugu olmali " tarzi laflar. Seviyesiz aptal surekli bunlari soyluyordu arkadasima. Arkadasim ben dusunmuyorum dese de inanmazdi o.
Siz dusunmuyoruz desenizde bazilari inanmayacaktir zaten.

Tamam bebek sorularından rahatsız oluyorsunuz da insanlar hiçbir şey mi sormasınlar, nişan düğün hiçbir şey sormasalar daha mı iyi hissederdiniz kendinizi?

Ben 2 yıl düşünmüyorum dedim soran herkese, bu sebeple cezalandırılabileceğim hiç gelmedi aklıma.
Hı istesem de olmasa ve bu soruyu duysam sürekli o zaman sinirlenirdim.

Bence sormayabilirler. Nasıl korunduğumu sormak zorundalar mı sizce? Bazı şeyler laf arasında konu açılınca sorulur ama bizimkiler hop diye dalıyor. Bana anormal geliyor şahsen.

Aslında öyle dediğim için olmaz diye bir korkum yok, ama olup olmayacağını bilmediğim bir konuşmak açıklama yapmak istemiyorum sanırım.

Yani şimdi düşünmüyorum dersem ileride isteyince olmazsa "bak düşünmedin düşünmedin olmuyor dimi" derler diye çekiniyorsun. Doğru mu anladım?

Ah su bizim toplumumuz hep ayni:) evlenen kisilerin cocuk dusunmemesi, bekar olmalari cok buyuk bir dert:) sizin cocugunuz olmadan susmazlar. Cocuk dusunmuyorum deyince uniden bi arkadasim aklima geldi. universiteden arkadasim 3 yil çocuk dusunmedi. Arkadasimin cocuk dusunmemesi cevre tarafindan cocugu olmuyor olarak algilandi. Arkasindan yazik" demeler bilmem neler. Sinifimizdan bi arkadas evlenir evlenmez cocuk yapti. Sevmedigimiz bi arkadasti zaten. Cocuk dusunmeyen arkadasi resmen taciz ediyodu surekli arayip. "Iyi ki cocugum var, anne olmak bambaska bisey, su hayatta insanin cocugu olmali " tarzi laflar. Seviyesiz aptal surekli bunlari soyluyordu arkadasima. Arkadasim ben dusunmuyorum dese de inanmazdi o.
Siz dusunmuyoruz desenizde bazilari inanmayacaktir zaten.

İşte aynen durum bu. İnsanlar resmen kimin çocuğu oluyor, kimin olmuyor kim kiminle ne yapıyor bunun peşinde. Her türlü konuşacaklar gerçi bunun farkındayım ama sinir olmamayı başaramıyorum.

Ben duymamazlıktan gelirim ya da yuvarlak cevaplar verir sallarım :KK70: Bakarız,hallederiz gibi, bu cevaplar insanların önünüde kapar soruların arkası gelemez yani. Ama en önemlisi heralde mesafe öyle kolay kolay herşeyi soramazlar biliyorlar onlar da artık cevap vermeyeceğimi. Hatta annem çocuk düşünüp düşünmediğimi kardeşime sormuştu o kadar yani :KK70:

Annem de artık çocuk sahibi olmaya karar verdiğimiz dönemde bana sormuştu fırsatını yakalayıp sadece "akışına bıraktık" demiştim. Daha hala soruyordu kardeşim "ay anne kız dedi ya işte daha ne soruyorsun" demişti.. :KK70:
Anneye nasıl denir ki deniyoruz sık sık diye çok alem milettiz vallahi.. :KK70:

Tavirla alakali.bana kazara bile sorulmayacagini bilir cevrem.
Gecenlerde teyzem gelmisti baska 1 sehirden yeniden evlenmelisin gibi bisiler diyecek oldu.
Baktim ters ters olabilir 4 5 defa daha evlenip bosanabilecegim bir limit koydum kendime dedim.
Anladi sustu.

ne zaman cocuk istediginizi sorarlarsa cevap niteliginde sizde onla ilgili soru sorun... ornegin bebek ne zaman dedigi evlilik ne zaman diye sorun artik hangi aşamadaysa ...birazda onun cani sıkılsın...

Evet kesinlikle. Yani insanların yorum yapmalarını istemiyorum genel olarak böyle konularda..

Ama insanlar her halükarda konuşur bunu unutuyorsun. Sen hep ucu açık konuşursan insanlara zemin kalır.

Olmazsa "olmuyor" diye söylemezsen insanlara fırsat kalmaz. "Olmuyor mu?" diye gıcık edenlere de yine "düşünmüyorum"der geçersin. Durum raporu verecek değilsin ya..

Yani demem o ki insanlar konuşur. Sanki bu güzide soruları soranlar bir tek onlarmış gibi, sanki sen ne zaman bebek istediğini bilemezsin onlar senin farkına varmanı sağlıyorlarmış beyninde bir anda ampul yanacakmış gibi konuşurlar.
Sen kestirip attın diye de Allah cezalandırmaz merak etme..

Bence sizin cocugunuzun olmaması onların bu kadar umrunda değildir. Maksat muhabbet işte. Ben direk düşünmüyoruz diyorum. Devamı geliyo mu geliyo ama gülüp geçiyorum kötü niyet yok çünkü. Kimse de olmuyo mu demedi. Yaşımdan dolayı sanırım sizin yasınız kaç?

Yani evet ama ben gelecekle ilgili açık ifade kullanmayı sevmiyorum genelde, mesela çocuğum olmazsa ceza gibi görmem, nasibimde yokmuş derim, ona bağlamam. Ama ne bileyim sorular soruları açıyor bir bakıyorum açıklama yapıyorum, bir şeyleri savunup reddediyorum, nasıl geldik bu konuya diyorum öyle saçma bir şey oluyor yani :KK14:

o yüzden kısa ve net cevaplar vermelisiniz,
olmuyor derseniz nedenini sorarlar mesela, sorun sende mi kocanda mı? bilmemne otu iç geçer, bilmemkinin eltisinin kardeşinin bacanağının ablasının 20 sene çocuğu olmamış bilmemne otu içmiş ikizi olmuş hikayeleri başlar.
en iyisi makaraya almak, geyik yapmak, ya da kişisine göre terslemek,
benim, herkesin içinde, biz nasıl yapıldığını bilmiyoruz teyze, anlatsana siz nasıl yapmıştınız demişliğim var :)
ya da aaaa ne ayıp, böyle şey sorulur mu, utandım valla, sen nasıl utanmadın gibi gibi...
siz gülerseniz herkes güler, kimse ciddi devam edemez.

Niye takiyorsun cevap verme yada kisa cevap ver. Terslemek veya uzun uzun anlatmak zorunda degilsin.
Biz hic cocuk istemiyoruz. 3 yillik evliyiz. Anneme torun soruyorlarmis annem yok diyince doktora gitseler diyenler olmuş :D :D Istememe lüksümüz yok yani, yapmadiysak kesin sorun var .d

Merhaba hanımlar,

Bugünkü derdim hayatımdaki her aşamada sorularıyla beni çileden çıkaran çevrem.

Evlenmeden önce, nişan ne zaman, nişan oldu, daha bismillah aynı gün düğün kına ne zaman? Evlendim, bir ay geçmeden bebek ne zaman?

Şimdi bunlar aslında herkesin karşıya karşıya kaldığı sorular ama ben tahammül edemiyorum. Gülüp geçemiyorum, kırmak istiyorum ama kırınca üzülüyorum.

Mesela bebek düşünmüyorum bir müddet, ama soranlar olduğunda düşünmüyorum demeye çekiniyorum, ya istediğimde olmazsa diye sanki günaha giriyormuşum gibi hissediyorum ve bu yüzden bu konuda eşim haricinde biriyle konuşmak istemiyorum. Kendim buna göre davranıyorum ama insanlara şimdilik planım da yok demek zorunda kalmak canımı sıkıyor.

Nasip desem mesela, aa yoksa olmuyor mu diyen oluyor ya da demese de düşünüyorlar. Planımda yok dediklerim korunma konusuna girmeye çalışıyorlar ve cinlerim tepeme çıkıyor, sana ne yahu benim özel hayatımdan demek istiyorum ama çoğu yakınım olduğu için demiyorum. Ama sinirlerim oynuyor, zihnimde sürekli kavga ediyorum.

Daha bugün arkadaşıma bir soru sordum işle alakalı, direkt bebek ne zaman yapıcan diyo. Cevap veremiyorum, korkularım ve olası ihtimaller arasında gidip geliyorum.

Ben çevremdekileri kırayım mı? Ne yapayım ki sussunlar? Biri sussa öteki soruyor, siz ne yapıyorsunuz?
İşyerinde bekar bi bey vardı. Bigün başka bi iş arkadaşı evlilik muhabbeti açtı bu beye. Adam gayet net ve kibar bir şekilde “bu tarz konulardan hoşlanmıyorum” dedi. Acayip etkili oldu. Bi daha kimse böyle bir muhabbet yapmadı. Bazen ben de nazikçe kullanıyorum bu cümleyi:)))))

Back
X