Sürekli özel hayatı sorgulayan tipler

Ben de işsizken 'calisiyor musun?' sorusuna kıl olurdum. Yedi düvel de sorardi... Bir de 'sen şimdi ne olacan? Memur olabiliyor musun?' soruları. Bir senedir şöyle bir cevap buldum, hep onu söylüyorum: 'amaaaan, en sevmediğim konular acildi yine müstesna teyze. İstersen bu sıkıcı konuya devam edelim ben de kısa cevaplar verip odama doğru kosayim, istersen de daha eğlenceli konular konuşalım, surda ağız tadıyla sohbet edelim. Senin torun ne yapıyor?'
Karşı taraf b bir cevap beklemediği için kisa süreli bir şok oluyor, birşey diyemiyor falan, kapanıyor konu.
Sen de böyle bir cevap bulabilirsin,kendince
Ayipsa ayıp. Kocanla yatakta yaşadigin en özel anlarda korunup korunmadiğini merak eden komşu teyzenin sorusundan daha mı ayıp?

Merhaba hanımlar,

Bugünkü derdim hayatımdaki her aşamada sorularıyla beni çileden çıkaran çevrem.

Evlenmeden önce, nişan ne zaman, nişan oldu, daha bismillah aynı gün düğün kına ne zaman? Evlendim, bir ay geçmeden bebek ne zaman?

Şimdi bunlar aslında herkesin karşıya karşıya kaldığı sorular ama ben tahammül edemiyorum. Gülüp geçemiyorum, kırmak istiyorum ama kırınca üzülüyorum.

Mesela bebek düşünmüyorum bir müddet, ama soranlar olduğunda düşünmüyorum demeye çekiniyorum, ya istediğimde olmazsa diye sanki günaha giriyormuşum gibi hissediyorum ve bu yüzden bu konuda eşim haricinde biriyle konuşmak istemiyorum. Kendim buna göre davranıyorum ama insanlara şimdilik planım da yok demek zorunda kalmak canımı sıkıyor.

Nasip desem mesela, aa yoksa olmuyor mu diyen oluyor ya da demese de düşünüyorlar. Planımda yok dediklerim korunma konusuna girmeye çalışıyorlar ve cinlerim tepeme çıkıyor, sana ne yahu benim özel hayatımdan demek istiyorum ama çoğu yakınım olduğu için demiyorum. Ama sinirlerim oynuyor, zihnimde sürekli kavga ediyorum.

Daha bugün arkadaşıma bir soru sordum işle alakalı, direkt bebek ne zaman yapıcan diyo. Cevap veremiyorum, korkularım ve olası ihtimaller arasında gidip geliyorum.

Ben çevremdekileri kırayım mı? Ne yapayım ki sussunlar? Biri sussa öteki soruyor, siz ne yapıyorsunuz?

Soranlara "canımız ne zaman isterse" de!
Bana da çok sordular hatta baskı bile yapan oldu bu konuda. Böyle yaptıklarında insan istiyorsa bile soğuyor düşüncesi bile sinir bozucu oluyor.
Bayılıyor insanlar başkalarının hayatına karışmayı söz sahibi olmayı.

Bana da önüne gelen ikinci ne zaman diyor. Ayol evimi bile görmüşlüğü olmayan, benim de kendisinin evine gitmisligim olmayan 4 kat aşağı katta oturan komşu kadın, asansörde bana ikinciyi düşünmüyor musunuz bu büyümüş dedi :halay:

Nisanladim dugun ne zaman dediler.
Evlendim yolcu var mi yolcu dediler
Cocugum oldu ikinciyi dusunmuyor musunuz dediler.
Bosandim simdi de evlenmeyi dusunmuyor musun diyorlar.
Evlensen listedeki sorular en bastan tekrar baslayacak galiba:)

Hoca Nasreddin, oğluyla birlikte köyüne gidiyormuş. Oğlunu eşeğe bindirmiş, kendisi yürümüş. Karşıdan gelenler, oğlunu göstererek:
—“ Ak sakallı adam yürürken bacak kadar velet eşekte gidiyor. Zamane çocuğu işte.” , demişler.
Hoca oğlunu indirip kendisi binmiş. Az sonra birkaç kişiyle daha karşılaşmışlar. Bunlar ise:
— “Koca adama bak! Bu sıcakta minnacık çocuğu yaya yürütüyor. Hiç insafı yok.” demişler.
Hoca, eşeğe oğlunu da bindirmiş. Çok geçmeden yine üç beş kişiye rastlamışlar. Adamlar:
— “Zavallı hayvan! Düşüp ölecek! Hiç acımadan iki kişi birden binmişler üstüne!” demişler.
Hoca inmiş, oğlunu da indirmiş. Eşek önde, onlar arkada ilerlemişler. Biraz sonra, yol kıyısında duranlar:
— “Amma aptal adammış bu hoca, Eşek bomboş gidiyor, kendisi oğlu ile kan ter için de arkasından koşuyor!” diye konuşmaya başlamışlar.
Hoca dayanamamış. Oğluna dönüp:
— “Gördün mü, her kafadan bir ses çıkıyor. Şu dünyada kimseyi hoşnut edemiyor, kimsenin dilinden bir türlü kurtulamıyorsun! iyisi mi, kimseye kulak asmayacaksın ve kendi bildiğinden şaşmayacaksın.” demiş

Bunlar birazda normal small talk yani.
Gecende ablam beni azarladi ayni konudan. Eeeeee ne konuşim? Sordum bebek icin... volkan gibi patladı... sanki cokda tin... ister yap ister yap...
Bunlar gercekden karşındaki insanlar icin small talk oluyor.
Bak sende işi sormuşsun? Düğün filan özel iş açık alanmi?
Ablasına sorar insan bunda sıkıntı yok da cidden çok alakasız kişiler soruyo böyle meraklı meraklı. Normalde umurları değilim belki ama "eee yok mu bişey?" Derken gözler dönüyor böyle fırıl fırıl. Gel de sinir olma :KK70:

Ben böyle iki yoruma da açık cevaplar vermeyi seviyorum "nasip kısmet hayırlısı bakalım olunca söyleriz...vs."
Tam bi anlam çıkaramasin. Daha da çatlasın merakından :KK70:

Merhaba hanımlar,

Bugünkü derdim hayatımdaki her aşamada sorularıyla beni çileden çıkaran çevrem.

Evlenmeden önce, nişan ne zaman, nişan oldu, daha bismillah aynı gün düğün kına ne zaman? Evlendim, bir ay geçmeden bebek ne zaman?

Şimdi bunlar aslında herkesin karşıya karşıya kaldığı sorular ama ben tahammül edemiyorum. Gülüp geçemiyorum, kırmak istiyorum ama kırınca üzülüyorum.

Mesela bebek düşünmüyorum bir müddet, ama soranlar olduğunda düşünmüyorum demeye çekiniyorum, ya istediğimde olmazsa diye sanki günaha giriyormuşum gibi hissediyorum ve bu yüzden bu konuda eşim haricinde biriyle konuşmak istemiyorum. Kendim buna göre davranıyorum ama insanlara şimdilik planım da yok demek zorunda kalmak canımı sıkıyor.

Nasip desem mesela, aa yoksa olmuyor mu diyen oluyor ya da demese de düşünüyorlar. Planımda yok dediklerim korunma konusuna girmeye çalışıyorlar ve cinlerim tepeme çıkıyor, sana ne yahu benim özel hayatımdan demek istiyorum ama çoğu yakınım olduğu için demiyorum. Ama sinirlerim oynuyor, zihnimde sürekli kavga ediyorum.

Daha bugün arkadaşıma bir soru sordum işle alakalı, direkt bebek ne zaman yapıcan diyo. Cevap veremiyorum, korkularım ve olası ihtimaller arasında gidip geliyorum.

Ben çevremdekileri kırayım mı? Ne yapayım ki sussunlar? Biri sussa öteki soruyor, siz ne yapıyorsunuz?
Net olmalısınız, net. "Şuan düşünmüyorum." "Aaa neden?" "Öyle uygun görüyorum, benim için şuan erken." "Aaa ama yap bir tane." "Sen yap istersen, ben suan yapmicam." :)

Benim de beynimi yedilerr ama hic istifimi bozmadım

Ben de tam tersiyim, kimseye evli misin diye bile sormam,hayatını hiç merak etmem ama gelen giden anlatıyor, sıkılıyorum.

Onlar sana sordugunda sende onlara sor.. illaki vardir onlarada sorulacak birsey :) en iyi savunma saldiridir :)

Bana çok sık gelmiyor bu sorular ama gelincede bu meseleler özel diyorum susuyolar ve bi daha aynı kişiden duymuyorum. Eşimin ailesinden soranlar oldu kötü olmamak için eşimi araya kattım o kapıyor ağızlarını ben hiç muhatap olmak zorunda kalmıyorum. Hayır insanları anlamak cidden zor belki düşünmüyolar belki olmuyor belki bir sorun var cinsellik bazında belki öylesine seni ilgilendiren yada senin müdahale edeceğin bi durum değilki bu kadar sormak mantıklı olsun. ( Bu arada 8 aylık evliyim )
Onlar sana sordugunda sende onlara sor.. illaki vardir onlarada sorulacak birsey :) en iyi savunma saldiridir :)

Tontriko yanlışlıkla sizin mesajınıza cevap olarak girmişim kusura bakmayın :)

Back
X