- Konu Sahibi loverofscottishhighlands
-
Anneniz calisiyor mu?valla haklısınız, erkek değil kız kardeşim ama yinede hayata geç kaldığını hissediyorum. Eve çıkmaması için her şeyi söyledim denedim ama olmadı, annem arkasında. Babamla bıkmış durumdayız. Eşim hayattaki en büyük şansım, doğru yolu gösterir huzursuzluk çıkarmaz fakat artık sabrım taştı.
Çözüm basit. Herkes yardımı kesecek. Ama yapmıyor aileler . Böylece kişi asalak olarak hayatına devam ediyor. Bu şekilde evlenirse durum daha fena bir hal alıyor.Yani gerçekten bu şekilde olacak diye korkuyorum, gerçekten üzülüyorum.
emekli annemAnneniz calisiyor mu?
Para veriyorsunuz ama sözünüz dinlenmiyorsa kesin parayı bakın gerçek yüzünü görün. Hemen kinlenir. Atlatirsa normallesir. Onu Kaybetmekten korkmayinvalla haklısınız, erkek değil kız kardeşim ama yinede hayata geç kaldığını hissediyorum. Eve çıkmaması için her şeyi söyledim denedim ama olmadı, annem arkasında. Babamla bıkmış durumdayız. Eşim hayattaki en büyük şansım, doğru yolu gösterir huzursuzluk çıkarmaz fakat artık sabrım taştı.
hukuk mezunu ama sanırım ayrı bir sınava girmek lazımmış mesleği yapabilmek için. Valla her şey 2x daha zor başka bir ülkede.Ben bunları görmesini istiyorum, sürekli kıyafet, makyaj malzemesi ve lükslere yetişmekten tükendim.Hangi bölümden mezun? Bence yardımı kesin, İstanbul'da hâlâ iş bulamıyor ve yaşıyorsa bu onun problemi artık. Okul çağında iken yardım etmişsiniz, hâlâ kirasını babanız ödüyor. Zor zamanlardan geçmek insanlık hali de kardeşinizin utanması da yok anlaşılan. Ailenizle de konuşun, benim de ablam İstanbul'da okudu, işe girdi, para yetmemeye başladı ve geri geldi. Geri gelmesini de babam söyledi, olmuyorsa ve hâlâ ailenizden(zor durumlar hariç) temel geçim yardımı alıyor, 27 yaşında yani. Siz vermeyi kesseniz de aileniz devam eder gibi, siz birde yurtdışında yaşıyorsunuz, orada herhalde para kazanmak kolay zannediyor, aldığınız para birimi Türkiye'de daha değerli olduğundan utanmadan istiyor.
babam emekli olmasına rağmen çalışıyor, ona yetebilmek için. Bende arkadaş çevresinden dolayı etkilendiğini düşünüyorum, bu şekilde hayat geçmez.Aile zengin herhalde. Kit kanaat kizlarinin kirasini odemiyorlardir diye dusunuyorum.
Boyle cok var. Bi de bu tipler, calisan ve ailesiyle oturan cevrelerindekilere "benim ayri evim var,, neee sen ailenle mi oturuyosun" falan diye hava yaparlar hatta :))
Maalesef bi sey yapamazsiniz kiz kardesinize. Gamsiz ve anormal biri cunku.
Normal bir yetiskin, kirasini, ev masraflarini ailesine odetip de nasil rahat rahat yasar o evde. Hani bir zorunluluk olsa ayri evde oturmasi icin bi sey denmez ama olay keyfi.
Ne sinava girer bu kiz, ne ise.
Dilerim zengin, duzgun bir adam cikar kkarsisina da evlenir. En azindan oyle bi duzeni, amaci falan olur belki. Su an agustos bocegi.
eşim aynısını söylüyor kötülük yaptığımızı, bende her fırsatta çalışıp kendi paramı kazandım. Bende ne kadar üzülsede aile evine dönmesi taraftarıyım.Böyle gençleri gördükçe deli oluyorum.ben üniversitede bile harçlığını çıkarmak için uğraşıyordum.hamile halimle yoruldum demeden doğum haftasına kadar çalıştım.boyleleri ne ev gecindirebilir ne kendine bakabilir.alismis bedava yaşamaya siz ona kötülük yapıyorsunuz aslında.
Sürekli elinin altında para verecek insanlar olduğu için çalışmayı düşünmüyordur sınavlara hazırlanıyorsa part time bir işte çalışabilir elalemin parası ile gezip tozmak arkadaşına takı takmak kolay siz şımartmışsınız biraz silkelemeniz lazım yoksa ilerde 40 yaşında hala evlenmemiş bir dikiş tutturamamış evde pinekleyen bir adama harçlık vermek zorunda kalacaksınız.Ben evliyim ve yurt dışında yaşıyorum. Eşimde ben de çok fazla çalışıyoruz. Kardeşim 27 yaşında özel bir üniversiteden mezun, devletin yaptığı sınavları geçemediği için hala sınavlara çalışıyor. Okulu 2 sene önce bitti, ailemle yaşamaya diretti ve tek başına ev tutuldu İstanbulda yaşıyor.Ailem emekli insanlar, ellerinden geldikçe yardım ediyorlar hala kirasını babam ödüyor, harçlığını biz veriyoruz. Ama artık gerçekten yoruldum, annem ve babamdan para aldıktan sonra sürekli annemlere söyleme bu ay fazla açıldım diyerek para istemeyi alışkanlık haline getirdi. Arkadaşı evleniyor ve onun düğünü için benden para istedikten sonra inanılmaz sinirlendim çünkü ekonomik özgürlüğü olmayan bir insan nasıl bir başkasına takı takabilir. Artık maddi olarak yardımı kesmeyi düşünüyorum, eşim de bir an önce işe girmesi gerektiğini ve para kazanması gerektiğini söylüyor. Bana gönül koyacak biliyorum ama artık büyümesi lazım. Umarım yanlış yapmıyorumdur.
Madem sınava girecek, geçim sıkıntısı var, ailesinin evine dönüp hazırlasın. O sınavı kazandıktan sonra da asgari ücret gibi bir meblağa staj yapacak. Yani yine ailesinden ve sizden yardım isteyecek. Şimdi siz para göndermeyi keseceğiniz için sizden kötüsü olmayacak. Ailenizle bu durumu konuşun, sizi rahatsız etmesin sürekli. Değişik biri cidden.hukuk mezunu ama sanırım ayrı bir sınava girmek lazımmış mesleği yapabilmek için. Valla her şey 2x daha zor başka bir ülkede.Ben bunları görmesini istiyorum, sürekli kıyafet, makyaj malzemesi ve lükslere yetişmekten tükendim.
Eşiniz iyiymiş de kocaman insana keyfi harçlık göndermenize ses etmemiş..Ben evliyim ve yurt dışında yaşıyorum. Eşimde ben de çok fazla çalışıyoruz. Kardeşim 27 yaşında özel bir üniversiteden mezun, devletin yaptığı sınavları geçemediği için hala sınavlara çalışıyor. Okulu 2 sene önce bitti, ailemle yaşamaya diretti ve tek başına ev tutuldu İstanbulda yaşıyor.Ailem emekli insanlar, ellerinden geldikçe yardım ediyorlar hala kirasını babam ödüyor, harçlığını biz veriyoruz. Ama artık gerçekten yoruldum, annem ve babamdan para aldıktan sonra sürekli annemlere söyleme bu ay fazla açıldım diyerek para istemeyi alışkanlık haline getirdi. Arkadaşı evleniyor ve onun düğünü için benden para istedikten sonra inanılmaz sinirlendim çünkü ekonomik özgürlüğü olmayan bir insan nasıl bir başkasına takı takabilir. Artık maddi olarak yardımı kesmeyi düşünüyorum, eşim de bir an önce işe girmesi gerektiğini ve para kazanması gerektiğini söylüyor. Bana gönül koyacak biliyorum ama artık büyümesi lazım. Umarım yanlış yapmıyorumdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?