Sürekli para isteyen kardeş

Anneniz calisiyor mu?

oh ne ala… valla millet en güzelini bulmus olmadi ki bizi böyle şımartan arkadas yav… üniversiteye basladim devlet bursu baglandı bir daha da (çok zaruri olmadıkça) kuruş para almadım… millet ne kıymetli oluyor 30una kadar kendine baktırınca yahu
bi de borcumuz var diyip önce 1-2 ay yarım gönderin sonra da göndermeyin. anneniz cok bayılıyorsa yanına gidip kalsın kızıyla da baksın nası evine geri yolluyor kızı

Yani gerçekten bu şekilde olacak diye korkuyorum, gerçekten üzülüyorum.
Çözüm basit. Herkes yardımı kesecek. Ama yapmıyor aileler . Böylece kişi asalak olarak hayatına devam ediyor. Bu şekilde evlenirse durum daha fena bir hal alıyor.

Aile zengin herhalde. Kit kanaat kizlarinin kirasini odemiyorlardir diye dusunuyorum.

Boyle cok var. Bi de bu tipler, calisan ve ailesiyle oturan cevrelerindekilere "benim ayri evim var,, neee sen ailenle mi oturuyosun" falan diye hava yaparlar hatta :))

Maalesef bi sey yapamazsiniz kiz kardesinize. Gamsiz ve anormal biri cunku.
Normal bir yetiskin, kirasini, ev masraflarini ailesine odetip de nasil rahat rahat yasar o evde. Hani bir zorunluluk olsa ayri evde oturmasi icin bi sey denmez ama olay keyfi.

Ne sinava girer bu kiz, ne ise.
Dilerim zengin, duzgun bir adam cikar kkarsisina da evlenir. En azindan oyle bi duzeni, amaci falan olur belki. Su an agustos bocegi.

Para veriyorsunuz ama sözünüz dinlenmiyorsa kesin parayı bakın gerçek yüzünü görün. Hemen kinlenir. Atlatirsa normallesir. Onu Kaybetmekten korkmayin

hukuk mezunu ama sanırım ayrı bir sınava girmek lazımmış mesleği yapabilmek için. Valla her şey 2x daha zor başka bir ülkede.Ben bunları görmesini istiyorum, sürekli kıyafet, makyaj malzemesi ve lükslere yetişmekten tükendim.

babam emekli olmasına rağmen çalışıyor, ona yetebilmek için. Bende arkadaş çevresinden dolayı etkilendiğini düşünüyorum, bu şekilde hayat geçmez.

Böyle gençleri gördükçe deli oluyorum.ben üniversitede bile harçlığını çıkarmak için uğraşıyordum.hamile halimle yoruldum demeden doğum haftasına kadar çalıştım.boyleleri ne ev gecindirebilir ne kendine bakabilir.alismis bedava yaşamaya siz ona kötülük yapıyorsunuz aslında.

eşim aynısını söylüyor kötülük yaptığımızı, bende her fırsatta çalışıp kendi paramı kazandım. Bende ne kadar üzülsede aile evine dönmesi taraftarıyım.

Şimdi benim kız kardeşimi de linç edecekler ama kardeşimin gayet güzel işi var ama kiraya çıkmaya cesaret edemedi. Annemlerle aynı evde. Annem, babam,.ablam para versin ben yiyip,içip, s.cayım hayat böyle geçmez.

Sürekli elinin altında para verecek insanlar olduğu için çalışmayı düşünmüyordur sınavlara hazırlanıyorsa part time bir işte çalışabilir elalemin parası ile gezip tozmak arkadaşına takı takmak kolay siz şımartmışsınız biraz silkelemeniz lazım yoksa ilerde 40 yaşında hala evlenmemiş bir dikiş tutturamamış evde pinekleyen bir adama harçlık vermek zorunda kalacaksınız.

Ailecek kafayimi yediniz isi gucu olmayan adama ayri ev acilmis aglayip zirladiysa ise gurip calisip kendine ev tutabilridi tam bir asalak ilerde bundan hicbisey olmaz bir kurus vermeyin

Madem sınava girecek, geçim sıkıntısı var, ailesinin evine dönüp hazırlasın. O sınavı kazandıktan sonra da asgari ücret gibi bir meblağa staj yapacak. Yani yine ailesinden ve sizden yardım isteyecek. Şimdi siz para göndermeyi keseceğiniz için sizden kötüsü olmayacak. Ailenizle bu durumu konuşun, sizi rahatsız etmesin sürekli. Değişik biri cidden.

Yahu bizim insanımız 7den 70e bu para işinde nasıl bu kafada?

Burada 3-4 günlük konular:
Kocaların anası babası oğlundan para istiyor
Gelinler kayınvalide kayınpederden para bekliyor
Kardeşler ablalardan bekliyor
Kazık kadar insanlar anasından babasından bekliyor
Üniversite kyk borcu olan kadınlar kulübü üyelerinden istiyor.

Dünyanın bir düzeni var arkadaşlar bir tek bana mı çok net geliyor bu toplumsal kurallar?
Evladınız olursa onu yedirip giydirip eğitmek ve belli bir yaşa kadar ihtiyaçlarını karşılamak zorundasınız.
Evladınız/kardeşiniz işe girip çalışabileceği döneme gelince işe girip çalışıp bu parayla kendi hayatını döndürmek zorunda.

Hastalık, büyük bir bela, iş kaybı, anne baba vefatı, ameliyat, evlilik, doğum gibi olaylarda zorlanılırsa iş değişir. Ama iyi niyet çerçevesinde kendisine yardın edilen de elinden geldiğince, durumu olduğunda karşılık vermeye çalışır, veremiyorsa duasını eder o insanlara.

Bakın dünyanın her yerinde böyle bu. Kız kardeşinizi ne biçim yetiştirmişler insan şaşıyor evladım var büyük söz de etmek istemiyorum ama ben anam babam emekli maaşlarından beni yemeğe götürdüğünde “insanlar kıt kanaat geçindiği emekli maaşından bana ayırıyor” diye durup bi düşünüyorum. Sizinki ev kirasını ödetiyor. Yani elden de utanmıyor (el sizin eşiniz). Çoktan değişmesi gerekiyordu bu düzenin. Biri benim de ev kiramı ödese ablam da para yollasa ne diye sınava girip işe başlayayım ki? Milletin ağız kokusunu çekeceğim sabah 9 akşam 5?

Eşiniz iyiymiş de kocaman insana keyfi harçlık göndermenize ses etmemiş..

Birkaç ay vermeseniz istemeyi bırakır. Böyle ekmek elden su gölden olursa çalışma ihtiyacı da duymaz ki

Aslinda istemeden cok buyuk kotuluk yapmissiniz simdi ben okurken nedense erkek kardes gibi dusundum kiz kardesmis. Gerci erkek ya da kiz sonucu degistirmeyecek paranin kaynagini kestiginiz an ben evime doneyim demeyecek ilk etapta abuk subuk seylere yonelebilir duzenini korumak icin ve size de dusman kesilebilir. Yani isler bu asamaya geldigi icin daha temkinli ve azar azar keserek ilerlemelisiniz diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…