- 5 Şubat 2025
- 79
- 102
- 8
- Konu Sahibi loverofscottishhighlands
-
Eşim kırıp dökmez, en başından beri büyümesi gerek diyen o. Duygu sömürüsü yapıyor diyordu haklı biliyorum.Eşiniz iyiymiş de kocaman insana keyfi harçlık göndermenize ses etmemiş..
Kız evlat bir şeyden eksik kalmasın ama o olmasın bu olmasın diye diye gelinen nokta, aşağı yukarı hepimiz aynı fikirdeyiz. Anne, baba da evladı kötü olsun istemez ama bir noktada yanlışı yüzüne vurmak gerekli.Ailecek kafayimi yediniz isi gucu olmayan adama ayri ev acilmis aglayip zirladiysa ise gurip calisip kendine ev tutabilridi tam bir asalak ilerde bundan hicbisey olmaz bir kurus vermeyin
Vallahi durumu çok güzel özetlemişsiniz, ait olmadığı bir çevrede az bir miktar da olsa bursla okudu fakat hayattaki gerçek ekonomik statüsüne uzak. Bizim toplulumuzda çocuk yetiştirmede bir problem var inanın yaşadığım yerde liseye giden çocuklar harçlıklarını çıkarmanın peşinde. Sorumluluk bilinci çok daha yüksek bireylerin, bizler 27-40 yaşında da olsa ama evlattır, kardeştir mantığından çıkamıyoruz.Yahu bizim insanımız 7den 70e bu para işinde nasıl bu kafada?
Burada 3-4 günlük konular:
Kocaların anası babası oğlundan para istiyor
Gelinler kayınvalide kayınpederden para bekliyor
Kardeşler ablalardan bekliyor
Kazık kadar insanlar anasından babasından bekliyor
Üniversite kyk borcu olan kadınlar kulübü üyelerinden istiyor.
Dünyanın bir düzeni var arkadaşlar bir tek bana mı çok net geliyor bu toplumsal kurallar?
Evladınız olursa onu yedirip giydirip eğitmek ve belli bir yaşa kadar ihtiyaçlarını karşılamak zorundasınız.
Evladınız/kardeşiniz işe girip çalışabileceği döneme gelince işe girip çalışıp bu parayla kendi hayatını döndürmek zorunda.
Hastalık, büyük bir bela, iş kaybı, anne baba vefatı, ameliyat, evlilik, doğum gibi olaylarda zorlanılırsa iş değişir. Ama iyi niyet çerçevesinde kendisine yardın edilen de elinden geldiğince, durumu olduğunda karşılık vermeye çalışır, veremiyorsa duasını eder o insanlara.
Bakın dünyanın her yerinde böyle bu. Kız kardeşinizi ne biçim yetiştirmişler insan şaşıyor evladım var büyük söz de etmek istemiyorum ama ben anam babam emekli maaşlarından beni yemeğe götürdüğünde “insanlar kıt kanaat geçindiği emekli maaşından bana ayırıyor” diye durup bi düşünüyorum. Sizinki ev kirasını ödetiyor. Yani elden de utanmıyor (el sizin eşiniz). Çoktan değişmesi gerekiyordu bu düzenin. Biri benim de ev kiramı ödese ablam da para yollasa ne diye sınava girip işe başlayayım ki? Milletin ağız kokusunu çekeceğim sabah 9 akşam 5?
Benim yeğenimde böyleydi annesi babası boşandı. Annesinden para ister vermezse babasından o da vermezse dedesinden ,abisinden ,benden . Tamamen keyfi için bir de . Her yere borç yapar vs .O da 27 yaşında baktık olmuyor herkes birden kesti para verme olayını şimdi Giresun'un dağlarında insan yüzüne hasret çalışıyorBen evliyim ve yurt dışında yaşıyorum. Eşimde ben de çok fazla çalışıyoruz. Kardeşim 27 yaşında özel bir üniversiteden mezun, devletin yaptığı sınavları geçemediği için hala sınavlara çalışıyor. Okulu 2 sene önce bitti, ailemle yaşamaya diretti ve tek başına ev tutuldu İstanbulda yaşıyor.Ailem emekli insanlar, ellerinden geldikçe yardım ediyorlar hala kirasını babam ödüyor, harçlığını biz veriyoruz. Ama artık gerçekten yoruldum, annem ve babamdan para aldıktan sonra sürekli annemlere söyleme bu ay fazla açıldım diyerek para istemeyi alışkanlık haline getirdi. Arkadaşı evleniyor ve onun düğünü için benden para istedikten sonra inanılmaz sinirlendim çünkü ekonomik özgürlüğü olmayan bir insan nasıl bir başkasına takı takabilir. Artık maddi olarak yardımı kesmeyi düşünüyorum, eşim de bir an önce işe girmesi gerektiğini ve para kazanması gerektiğini söylüyor. Bana gönül koyacak biliyorum ama artık büyümesi lazım. Umarım yanlış yapmıyorumdur.
Kız kardeşiniz ise bir işe yerleşene kadar destek olmanız taraftarıyım. Ama bir arkadaşının takı parasını yollamayın. Nerde duracağını bilsin. Sınavlarına da iyi çalışıp yerleşmeye baksın.valla haklısınız, erkek değil kız kardeşim ama yinede hayata geç kaldığını hissediyorum. Eve çıkmaması için her şeyi söyledim denedim ama olmadı, annem arkasında. Babamla bıkmış durumdayız. Eşim hayattaki en büyük şansım, doğru yolu gösterir huzursuzluk çıkarmaz fakat artık sabrım taştı.
Yabanci dil dedigi hangi Bolum?sizin yas farkınız fazla oldugunuz icin de galiba kıyamıyorsunuz. benim de 2 yas kücük erkek kardesim var, okul okumadı is tutmadı. he bizden para istemeye yüzü yok allahtan ama bazen şakasına diyor benim okulumu ödersin pilotaj vs ben ona acık acık diyorum “ben enayi miyim o kadar sene okudum calıstım” diye. babamdan 3-5 nafaka alıyor, evin icinde dört duvar yasıyor hani kovamazsın da gidecek yeri yok. ne olacak böyle bilmiyoruz, biz söylemekten bıktık. 24 oldu ne üni bitirdi ne bi meslek var. yalandan bari girdiğin bölümü bitir diyoruz, yabancı dil bitirip ne olacam diyor…
Cok zor bi durum. kız olunca daha da hassas ama yapacak bir sey yok. Yarın bir gün sırf zengin diye hiç olmayacak birine kapılır gider daha cok cekersiniz ailecek
Bence onu motive etmek acısından “kendin bir ise girip calısmadıgın sürece sana yardım etmeyeceğiz. ders çalışmaya odaklanmak istiyorsan da annemlerin yanına döneceksin” diyebilirsiniz. bi sekilde yolun sonuna geldiğini anlayıp bir secim yapması lazım
yaparsa yapsin hayret ya. O surati esinizin yapmasi lazim. Adamcagiz sirf iyi niyetli diye esi tarafindan bile hakki alinip simarik kardese gidiyor. Ne bicim bir nesil geliyor. Aileleler aman kirilmasin aman uzulmesin diye diye simarik, sorumluluk bilmez tek derdi keyfi olan bir nesil yetistiriyorGerçekten yoruldum, para vermeyince surat yapıyor bir de
italyanca mlsfYabanci dil dedigi hangi Bolum?
Şu an sınavının açıklanmasını bekliyoruz, baktık olmuyor o evi kapatacağız en azından ben düşündüklerimi söyledim. Bundan sonra zorda kalmadığı sürece yardım edemeyeceğimi. Şimdi bana kızıyor ama ileride ona iyilik yaptığımı anlayacak. Bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sorgulaması gerekiyor. Sizin kardeşiniz için de üzüldüm, var benim çevremde de bu durumda olan tanıdıklarım. Acıyoruz ama gerçekleri görmeleri gerekiyor.sizin yas farkınız fazla oldugunuz icin de galiba kıyamıyorsunuz. benim de 2 yas kücük erkek kardesim var, okul okumadı is tutmadı. he bizden para istemeye yüzü yok allahtan ama bazen şakasına diyor benim okulumu ödersin pilotaj vs ben ona acık acık diyorum “ben enayi miyim o kadar sene okudum calıstım” diye. babamdan 3-5 nafaka alıyor, evin icinde dört duvar yasıyor hani kovamazsın da gidecek yeri yok. ne olacak böyle bilmiyoruz, biz söylemekten bıktık. 24 oldu ne üni bitirdi ne bi meslek var. yalandan bari girdiğin bölümü bitir diyoruz, yabancı dil bitirip ne olacam diyor…
Cok zor bi durum. kız olunca daha da hassas ama yapacak bir sey yok. Yarın bir gün sırf zengin diye hiç olmayacak birine kapılır gider daha cok cekersiniz ailecek
Bence onu motive etmek acısından “kendin bir ise girip calısmadıgın sürece sana yardım etmeyeceğiz. ders çalışmaya odaklanmak istiyorsan da annemlerin yanına döneceksin” diyebilirsiniz. bi sekilde yolun sonuna geldiğini anlayıp bir secim yapması lazım
Eşim Allah'tan yapıcı birisi, kırıp dökmeye yer aramaz, doğru yolu görsün diye uğraşır. Kendisi zorluk görmüş birisi. Artık bitti para gönderme devrim, bana da duygu sömürüsü yapıyor biliyorum.yaparsa yapsin hayret ya. O surati esinizin yapmasi lazim. Adamcagiz sirf iyi niyetli diye esi tarafindan bile hakki alinip simarik kardese gidiyor. Ne bicim bir nesil geliyor. Aileleler aman kirilmasin aman uzulmesin diye diye simarik, sorumluluk bilmez tek derdi keyfi olan bir nesil yetistiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?