Sürekli şikayette bulunan alt komşu

• Konu Sahibi Konu Sahibi demsun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ayy bizim çıktığımız eve siz mi taşındınız diye düşündüm ilk başta, taki ki erkek olduğunu söyleyene kadar.
Aynılarını birebir yaşadık. Ben, ablam ve bir kız arkadaşımız beraber yaşıyorduk ve hepimiz de çalışıyoruz. Akşam gelince zaten pert olmuş durumda olduğumuz için erkenden uyuyorduk, alttaki manyak kadın da 00:00-01:00 gibi ses yapıyorsunuz sürekli pat pat ses geliyor diye kapımıza geliyordu ki o saatte herkes uyuyor. Son zamanlarda sabah 05:00 gibi felan aynı sizin gibi tavana vurmaya başlamıştı ruh hastası, son defasından ablam uykusundan korkarak uyanmış ve uzun süre uyku problemi yaşamıştı bu kadın yüzünden. Bir de çok yaşlı ve kalp hastasıymış, biz o yüzden çok fazla bir şey de yapamıyorduk, kalpten gider felan bize kalmasın diye.

Ama size tavsiyem, ses kaydı alıp polis çağırın şikayette bulunun, sürekli bizi taciz ediyor diye.

Bu tipleri alttan aldıkça kendilerini haklı görüyorlar, mesela, çok sonra binaya biri taşındı bunun hemen yan dairesine, adam sabah akşam parti yaptı. Herkes şikayet etti ama adam gidip polis çağırın benim kapıma gelmeyin diye tersleyince herkesin sesi soluğu kesildi. Bu kadın da gidip onlara tek laf edemedi. O yüzden sakın alttan almayın.

Benim ne yapmam gerekir? Böyle durumlarda süreç nasıl işler bilgisi olan, yaşayan var mı?
Allah kolaylık ve sabır versin Madem size dava açacakmış, komşudan önce davranıp ilçe belediyesine gidin hem zabıta birimine, hem de varsa belediye çevre müdürlüğüne durumu izah edip dairenizde gürültü seviye ölçümü yapılmasını talep edin, hatta hatta durumu daha da genişleterek yöneticiye apartman toplantısı talebinde bulunun, toplantıda “apartman gürültü denetimi” için belediyeye başvuru yapacağınızı, tüm dairelerin gürültü desibelinin ölçüleceğini söyleyin, biz sizin gürültünüzü duymadık deyip sözlü beyanla olmaz bu işler, sizden şikayetçi olan adam kendilerine de sıçramasın diye aleyhinize şahitlik bile yapabilirler çünkü.

Oturup konuşalımla da çözülme aşamasını geçmiş, sizin sırtınızı sıvazlarken dönüp şahit olmayacaklarının garantisi yok, üstelik gürültünüz yokken davalı taraf olup bir de gürültü yapmadığınızı ispat etmeye çalışacaksınız, bence bir an önce belediyeden gürültü tespiti için prosedürü öğrenin ve tespit isteyin, davalık da olsanız elinizde gürültü tespit raporu olacak, rapor delildir.

Herkese teşekkür ederim. Biz ev sahibiyiz onlar da. Taşınma düşüncemiz yok. Zaten borçla zor aldık bu evi. Onlar da eski ev sahibi. Gideceklerini sanmıyorum. Zaten rahatsız olan kendisi neyse bu tahammül edemediği şey artık kendisi defolup gitsin. Zaten apartmanda oturanlardan duyduğumuz kadarıyla apartman için para toplanma, tadilat vs işlerinde de herkes uyumlu davranırken hep bu adam arıza çıkarıyormuş. Tek değil bu arada ailesi var. Çocukları büyük. Adam herhalde 50-55 vardır. Dediklerinizi not ettim en azından bilmek için konu açmıştım. Her yerde var demek bu tipler. Biz emlakçı ile başka bir yerde ev bakarken karşı komşu gıcıııııırt diye kapısını açıp siz paket servisle eve yemek sipariş verir misiniz demişti. biz anlamadık birbirimize baktık. Sizden önce evde oturanlar gece pizza sipariş ediyordu zil çalıyor rahatsız oluyorum demişti. Şaşırdık evi beğenmediğimiz için zaten tekrar bakmamıştık. Sonra tesadüfen oradan çıkan kiracı bir yakınımızın arkadaşı çıktı o kadın normal değil bütün apartman illallah etti demişti. Almasınlar o evi boşver demişti. :)))

Benim eşim de sese karşı böyle çok hassas. Bazı insanlar böyle galiba. Üst komşu çekmece açıp kapatıyor diye uyuyamıyormuş. Bana normal gelmiyr bu durum. Surekli şikayetçi ve ben frenliyorum. Gerçekten farklı çalışıyor beyinleir bence ve takıntı haline geliyor. İnsan komşunun kombisinin sesini duyar mı yahu?

Evi satın 3 çocuklu aileye. Hatta çocuklar erkek olsun. Görsün gürültü neymiş

Sizden once o dairede oturanlarla ayni sorunu yasiyor muymus peki? Bazi yorumlarda yazanlar da olmus belki sizin farketmediginiz bir gurultu oluyordur insanlar bazen yaptiklari seslerin farkin olnayabiliyor

Eviniz eski bir ev mi? Benim oturduğum ev kırk yıllık var. Alt komşum parke üzerinde yürüdüğümde rahatsız oluyor. Tuvalet banyo ses gidiyor. Mutfakta davlumbazdan bugün ne yemek yaptım biliyor. Allah'tan kocam yok. Yoksa açık hava sineması gibi...

Bnm asiri gurultucu saygisiz bir komsum vardi en son ses sistemi bagladim tavana yatak odalarinin oraya. Altımızda da kimse yoktu. Veriyordum coskuyu en son kendilerine de yapilinca anladilar ne yaptiklarini

Hicbirsey olmaz. İddiasını ispat etmek zorunda. Sahitle ispat yeterli değil. Canınızı sıkmayın bir şey olmaz.
Dayimlarin böyle bir komşusu vardı. Apartman illallah etmişti. Polis bile çağrıldı. Neticede tüm apartman sakinleri toplanıp o kadını daireden attırdı. Evet böyle bir hak var. Kat mülkiyeti kanununda. O daireye düşen arsa payı, diger kat malikleri arasında paylaşılıyor. Yani komşuyu apartmandan attırmak mümkün. Bir hukukçu ya danisirsanuz daha doğru olur tabu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…