Sürekli siyaset konuşmak

Senin yine baban. Benim dedem, amcalarım falan herkes!! Yahu kendilerine zarar. Her seferinde stres üzüntü, elden bişey gelememe.. Yazık değil mi diyorum canınızın değeri yok mu bu kadar düşünmeyin, sıyrılın bu konulardan mutlu şeylerden konuşalım diyorum yok. İlla laf dönüyor dolaşıyor sonra seyret.... Sen de katılıyorsun ister istemez ama insanı gerçekten umutsuzluğa düşüren bir durum. Gerçi farklı siyasi düşüncedeki birine saygısız davranmazlar zaten öyle insanları içlerine sokmazlar. Ama yeter yani...

Neyse son zamanlarda haberleri izlemeyi, siyasi kitap okumayı, oturumları izlemeyi, eve gazete almayı bıraktılar. Olabildiğince uzak durmaya çalışıyorlar akıl sağlıkları için.
Senin de babanı şöyle güzelce haşlayan yeter kardeşim diyen bir büyük olsun belki biraz durulur.

Aaaa bir de futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutan babalar...babalarımız, insanlarımız.
Siyaset geçmişi olan bir aileden biri olarak şunu da belirteyim ki, gördükleriniz duyduklarınız, söylenenler... Kim olduğu önemli değil %95 i yalandır, algı operasyonudur, körüklemedir, gündem belirlemedir. Yani inanan güvenen insanlar bir kez daha düşünün.

Haksızlığın karşısında olmak, korkmamak, sinmemek, göz kulak tıkamamak sizi iyi insan yapar, partiler değil.

Siyaset konuşan insanları hiç sevmiyorum çünkü farklı bir fikir söyle anında terörist ilan ediveriyorlar. Din konuşunca da öyle, anında dinsiz diyorlar.
O yüzden siyaset konuşmam, konuşulan yere de gitmiyorum.

Aynen katiliyorum
Hele misafirlikte hic cekilmiyor
Bizimki gibi kutuplu bir ulkede zaten hic olmaz, muhabbet muhabbet olmaktan cikip tartismaya donusuyor, misafirligin b.ku cikiyor

zevkine mi muhabbet ediyor yoksa zıt görüşlü olduğunu tespit edip ondan kendini uzak tutma amaçlı mı ortaya çıkmasını çalışıyor. ben siyaset konuşmam. ama biri x partisini desteklediğini duyduğum anda buz gibi soğurum ve uzaklaştırım. üstteki arkadaşa katılıyorum. takım tutar gibi fanatik parti tutmamak lazım

Benim siyaset veya dini konular hakkında konuştuğum belirli arkadaşlarım vardır. Sadece onlarla konuşurum. Beraber Pc başında oturup bazi konulari araştirdigimiz bile olur. Bir arkadaşım bile benimle ayni fikire sahip değildir ama sohbetin zevki zaten öyle cikar. Fikir alışverişi, öğrenme amacli edelir sohbet yani.
Her evine gelen, önüne cikan insanla edilmez bu sohbetler...

Bu anlattiklarin ayni bizim ev. Babamda eve gelen herkesle illaki konuşur hatta tartışır sinirlenir. Ben gıcık oluyorum ve korkuyorum. Çünkü erkek arkadasim ve ailesi babamla aynı görüşte değiller. Tanışma isteme olunca kıyamet kopacak diye kendi kendimi yiyorum. Bir çözüm bulamadim ara ara haber açıkken konuşuyorum herkesin görüşünun farklı olabileceğini anlatmaya çalışıyorum o zaman daha çok sinirleniyo bana da bi akil verin evlenemicez biz bu gidisle :(

Siyaset konuşan insanları hiç sevmiyorum çünkü farklı bir fikir söyle anında terörist ilan ediveriyorlar. Din konuşunca da öyle, anında dinsiz diyorlar.
O yüzden siyaset konuşmam, konuşulan yere de gitmiyorum.
Kesinlikle özellikle belirli tipler var
Sen konuşmak istemesen bile ağzından kerpetenle laf almaya çalışıyor
Sonra seni terörist ilan ediyorlar

Bunu iş yerinde özellikle yapıp sonra patrona müdüre devlete şikayet eden iğrenç jurnalciler var

Bizim memlekette siyaset felsefe konuşacak seviyeye erismedi

Siyasetten kasit nedir mesela? Ulkenin gidisati bu kadar kotuyken oturup mac muhabbeti yapmak da bana sacma geliyor. Ya da kadinlarin abidik gubudik dedikodulari. Biz kendi aramizda siyaset konusmayiz pek. Ama misafir geldiginde, hele ki hayata yandas medya pencerisi disinda hic bakmamis bir insansa sokabildigimiz kadar gercekleri gozune sokmaya calisiriz. Ben bunu siyaset olarak degil de bilinclendirme olarak goruyorum. Ha israrla yanlis bir gorusu savunan bi insanla da siyaset konusmayiz, cunku bir daha gorusmeyiz. Bizim evde boyle.

Bizim hane de böyledir. Cumhuriyetin ilanından beri dededen toruna tek görüş var ve herkes aşırı bağlıdır siyasi bakış açısına dolayısıyla eve gelen giden kişilerde farklı bir düşünce varsa (ki illa ki oluyor çok da normal) bizim hane buzhaneye dönüyor. Gerilim gerilim gerilim. Ama ben seviyorum en azından futbol saçmalığı ya da evlendirme programı/survivor zırvalıkları konuşulmamış oluyor

Kayınpederimde siyaset konuşur. Babamda din. Her ikiside annelerim tarafından milyon kere uyarıldı. Anlatma, uzatma, millet sıkılıyor dediler. Ama nafile. Bi çözüm yok. Sen karışma diyip susturuyorlar bizi. Tek çare misafirin konuyu kapatması.

Hahaha benim babamda oleydi gencken.. abowww karsit fikirli insanlar oluncada kotu oluyo.. adamlar siyaset yapmaya mi misafirlige mi gelmis belli degil :))

Esimede son yillarda biseler oldu:) bi tane konsumuz var yasli basli.. karsit goruste ve her firsatta amca kendi kasiniyo ama esimde iyi kasiyo :))) kas goz ediyorum yapma etme sus konusuyorum sonradan birakmiyo huyunu. Illa gicik etcek adami :)) hahaha

Yapcak bise yok ole idare etcez

Hah bu konu tam benlik.
Kız isteme gecemde iki karşıt görüş olan kp ve babam siyaset yüzünden öyle bir gerildilerki neredeyse kavga çıkacaktı, annem ağlamaya başladı. Ben ise şoka girmiştim :KK57:

Artık bu evde siyaset konusulmuyor diye tablo astım duvara bir süre durdu. Tabi benim üzülmem konunun açılmamak üzere kapanmasına temel olmuştu. İşe yaradı yani :))
Bizimkiler de karsit gorusluydu gerginlik dolu dakikalar gecmisti kiz istememde.. tek degilmisim..
Ama dugununde de olay cikan tek benimdir heralde su kk.da :P

Öncelikle konum asla siyaset değil lütfen yanlış anlayarak, konuyu başka yerlere çekerek yorum yapmayın.

Babam evimize gelen misafirlere ya da yeni tanıştığı kişilere sürekli siyasetten konuşan ve karşısındakinin fikrini almak için direten bir insan. Yani bunu yaparken ne düşünüyor bilmiyorum ama biz tanıştığımız insanları kendi fikirlerimizle boğarak yetişmedik. Bana her zaman çok itici gelmiştir. Bu babadan nasıl çıktım onu da bilemiyorum ayıptır söylemesi :-) yani şöyle bir durum oluşuyor: karşısındaki insanı bıktırana kadar siyaset konuşuyor, adam belli bir yerden sonra sıkılıyor konu kapansın istiyor, bizimki sanki kendine zararları olmuş gibi konuyu kapatmıyor.

Açıkçası evimize gelen insanların bazen babamı bu yüzden sevmediklerini falan düşünüyorum. Bir an müdahale edesim geliyor o zaman da saygısızlık etmeyeyim diyorum susuyorum ama susmak pek işe yaramayacak artık galiba :KK70: böyle bir babanız varsa siz ne düşünürsünüz ya da susturma tekniğiniz nedir? :olamaz:
Benim kayınpederim öyle ama o farkında olmadan yapıyo ve ben bazen aynen bu :KK47: emoji gibi yapmak istiyorum. Şaka bi yana ben kayınpederim olduğu için müdahale edemiyorum ancak sizin babanız konuyu değiştirebilirsin. Belkide kendini kaptırıp farketmiyodur.

Ayyy benimde tanışmam da olmuştu. Bizimkiler neredeyse herşey iptal olacaktı ama alıştıkça sorun kalmadı şükür.
Bizimkiler hic gorusmuyor... ama siyasetten falandan filandan degil. Dugunde olay cikti bizim. Zaten bag kurmayalm olani da koparalim diye yapilan turlu seyler vardi karsi taraftan.. nedense onu da anlamadik ama oyle gibiydi..
Dugunden sonra hic gorusulmedi :)

Senin yine baban. Benim dedem, amcalarım falan herkes!! Yahu kendilerine zarar. Her seferinde stres üzüntü, elden bişey gelememe.. Yazık değil mi diyorum canınızın değeri yok mu bu kadar düşünmeyin, sıyrılın bu konulardan mutlu şeylerden konuşalım diyorum yok. İlla laf dönüyor dolaşıyor sonra seyret.... Sen de katılıyorsun ister istemez ama insanı gerçekten umutsuzluğa düşüren bir durum. Gerçi farklı siyasi düşüncedeki birine saygısız davranmazlar zaten öyle insanları içlerine sokmazlar. Ama yeter yani...

Neyse son zamanlarda haberleri izlemeyi, siyasi kitap okumayı, oturumları izlemeyi, eve gazete almayı bıraktılar. Olabildiğince uzak durmaya çalışıyorlar akıl sağlıkları için.
Senin de babanı şöyle güzelce haşlayan yeter kardeşim diyen bir büyük olsun belki biraz durulur.

Aaaa bir de futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutan babalar...babalarımız, insanlarımız.
Siyaset geçmişi olan bir aileden biri olarak şunu da belirteyim ki, gördükleriniz duyduklarınız, söylenenler... Kim olduğu önemli değil %95 i yalandır, algı operasyonudur, körüklemedir, gündem belirlemedir. Yani inanan güvenen insanlar bir kez daha düşünün.

Haksızlığın karşısında olmak, korkmamak, sinmemek, göz kulak tıkamamak sizi iyi insan yapar, partiler değil.

Aynen katiliyorum
Hele misafirlikte hic cekilmiyor
Bizimki gibi kutuplu bir ulkede zaten hic olmaz, muhabbet muhabbet olmaktan cikip tartismaya donusuyor, misafirligin b.ku cikiyor

zevkine mi muhabbet ediyor yoksa zıt görüşlü olduğunu tespit edip ondan kendini uzak tutma amaçlı mı ortaya çıkmasını çalışıyor. ben siyaset konuşmam. ama biri x partisini desteklediğini duyduğum anda buz gibi soğurum ve uzaklaştırım. üstteki arkadaşa katılıyorum. takım tutar gibi fanatik parti tutmamak lazım

Bu anlattiklarin ayni bizim ev. Babamda eve gelen herkesle illaki konuşur hatta tartışır sinirlenir. Ben gıcık oluyorum ve korkuyorum. Çünkü erkek arkadasim ve ailesi babamla aynı görüşte değiller. Tanışma isteme olunca kıyamet kopacak diye kendi kendimi yiyorum. Bir çözüm bulamadim ara ara haber açıkken konuşuyorum herkesin görüşünun farklı olabileceğini anlatmaya çalışıyorum o zaman daha çok sinirleniyo bana da bi akil verin evlenemicez biz bu gidisle :KK43:

Siyasetten kasit nedir mesela? Ulkenin gidisati bu kadar kotuyken oturup mac muhabbeti yapmak da bana sacma geliyor. Ya da kadinlarin abidik gubudik dedikodulari. Biz kendi aramizda siyaset konusmayiz pek. Ama misafir geldiginde, hele ki hayata yandas medya pencerisi disinda hic bakmamis bir insansa sokabildigimiz kadar gercekleri gozune sokmaya calisiriz. Ben bunu siyaset olarak degil de bilinclendirme olarak goruyorum. Ha israrla yanlis bir gorusu savunan bi insanla da siyaset konusmayiz, cunku bir daha gorusmeyiz. Bizim evde boyle.

Bizim hane de böyledir. Cumhuriyetin ilanından beri dededen toruna tek görüş var ve herkes aşırı bağlıdır siyasi bakış açısına dolayısıyla eve gelen giden kişilerde farklı bir düşünce varsa (ki illa ki oluyor çok da normal) bizim hane buzhaneye dönüyor. Gerilim gerilim gerilim. Ama ben seviyorum en azından futbol saçmalığı ya da evlendirme programı/survivor zırvalıkları konuşulmamış oluyor

Öncelikle şunu belirteyim futbol takımı gibi parti tutmuyoruz. Babam 70-80 li yıllara yakından şahit olmuş bir insan ve kendi zamanında çoğunluk siyasetle içli dışlı olduğundan bu psikolojiden çıkamıyor. Ha bu bir hastalık falan da değil ama ben insan ilişkilerinde siyasi düşüncelerin belirleyici olduğuna her zaman karşıyım. Ki babamın da kendi çok çevresi vardır farklı görüşe veya kimliğe sahip arkadaşları ve iyi de görüşürler. Ama yine de toplu bir ortamda kendi siyasi görüşüne karşı çıkan birine bağırıp çağırması bana artık itici geliyor. Çünkü bu artık insanları kendinden uzaklaştırmaya kadar gidiyor. Tabiki de toplumun durumunun ne olduğu her zaman konuşulmalı ama sınır da bilinmeli. Hayat sadece bundan ibaret değil yani. Ha yeri gelir bir dizi karakterinden de konuşuruz ama hani bu siyaset sanki bize bir şey yapmışlar gibi içimizde bir yara :KK70: susturmak da gerçekten çok zor, böyle bir durumda da artık aileyle tanışmaya gelen erkek arkadaşınızın ailesi veya eve gelen herhangi bir misafir susup "la havle" çekecek galiba, başka çözüm yok gibi :KK48:

Bende babam.yüzünden siyasetten nefret ettim.annemde bizde defalarca uyardikda adam anlamiyor.onceden konusurdum hemde cok.baktim karsimdaki cahil cahil konusuyor sinirlerim zipliyor direk derim artik siyasete girmeyelim.gecen bir arkadasim asiri derecede Ataturk sevdalisi olmama satasti durduk yere diger arkadasim hemen mudahale etti konuyu kapatin diye.:)

Evet her konunun üstünü "Aman siyaset konuşmayalım"diyip kapatamayız.
Tartışırsın,konuşursun doğru bildiklerini.
İster A partili ol ister B partili.
Her partinin doğrusunu da yanlışını da konuşacaksın.
Küsen küssün.

Back
X