- Konu Sahibi ironikturktelvesi
-
Canım buhar olayı bana hiç mantıklı gelmiyor. Sonuçta senin o bölgeyi kuru tutman gerekmez mi? Ama karbonatlı su içmeyi doktor anneme önermişti mesela onun da nedeni karbonatın sudaki asiti nötrelize etmesi. Yani suyun pH'ı dengelenirse idrar yolunda daha az tahriş olur ve wc'ye gitmek daha az acı verir. Bunun dışında asitli içeceklerden ve kafein'den uzak durmanı öneririm.
Ayrıca yukarıda sabun filan diye konuşmuşsunuz gözünü seveyim sabundan uzak dur. En mükemmel sabunun bile pH'ı 7 üstünde alkalidir. Asla sabunun yararı olmaz. Bol su tüket,Her zaman pamuklu iç çamaşırı giy, mümkünse bunları ütüle,Kafein ve asitli içeceklerden uzak dur, O bölge her zaman kuru olsun. Çok yoğurt ye çünkü yoğurt o bölgedeki yararlı bakteri popülasyonunu dengeleyecek prebiyotik bakterilerle dolu. Sarımsak yutmak iyi fikir bence. Bir de cranberry çayı içebilirsin. Aktardan cranberry diye al yaban mersini değil asla ikisi farklı şeyler.
Geçmiş olsun
buhar olayında bi yarım saat sıcak su buharına kendimi tuttuktan sonra havluyla iyice kurulanıyorum tabi ki dün denedim ve iyi geldi biliyo musun.. sürekli yapabileceğim bir şey değil zaten karbonatlı su gayet pratik bir olaymış, idrar yolu için mi geçerli bu ? kola gibi asitli içecekleri hiç sevmem ve içmem uzun zaman önce bıraktım ve içmedikçe daha da soğudum diyebilirim kahveyi severim ama fazla tüketmemeye çalışırım canım bundan sonra zararlıysa eğer. suyu direk tutamıyoruz, temizlik ürünleri kullanmıyoruz, sabun da iyi değil diyorsun o zaman temizliğimizi nasıl yapıcaz bilemedim ben bunların dışında yapılan saf su ile temizlik yeterli olur mu ki :26:? evet sarımsak yutmayı kesinlikle deniycem bundan sonra bu akşamdan itibaren başlıcam,.. çok ama çok teşekkür ederim bilgilerin için...
Kızlar sürekli tekrarlayan bir sağlık problemim var, doktordan ve ilaçtan bıktım diyebilirim azıcık üşütsem grip olmuyorum ben hemen oraya vuruyor acısı. genital bölge ve idrar yolu iltihaplanması, hem vajinit hem sistit
Bildiğiniz önerebileceğiniz evde yapabileceğim yöntemler var mı? karbonatlı su kaynatıp buharına kendini tutmak iyi geliyormuş diye duydum, bu konu hakkında bilginiz var mı?? Ya da yardımcı olabileceğiniz başka bir yöntem?? konu taşınmazsa sevinirim çünkü buradaki popilasyon ve yardım diğer bölümlerde yokşimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim...
not =temizliğime çok fazla dikkat eden biriyim zaten üşüttüyüm zaman ortaya çıkıyor bu problemim..
Canım zaten o bölge kendi kendini temizleyen bir yapıya sahip. Ne vajina ne de idrar yolları ekstra bir temizliğe ihtiyaç duymayacak şekilde işler fizyolojik olarak. İdrar normal koşullarda içinde zararlı bakteri barındırmaz.Çoğu enfeksiyon idrar yollarının çıkışında gerçekleşip daha sonra idrar yoluna taşınır. Lütfen günlük ped kullanma bunun yerine çantanda ekstra iççamaşırı taşımanı öneririm. Ben taşıyorum mesela. Bi şekilde yer bulup değiştiriyorum değiştirme ihtiyacı hissedersem. Bunun dışında zaten her sabah değiştiririm mutlaka iççamaşırımı.
İlla su bana yetmez diyorsan imtim temizleme ürünlerinden edin. Mesela ben watsons'dan pure 'n soft diye bir sıvı kullanıyorum aynı markanın mendilleri de var. Dışarıda olduğun zaman mendilleri kullanır daha sonra kurularsın. Banyoda da sıvı ürünü kullanırsın. Bugüne kadar bir kez bile ne idrar yolları enfeksiyonu ne de mantar vs gibi problem yaşamadım. Çok yoğurt yer, sık iççamaşırı değiştiririm ve antibiyotik kullanmam bunların çok ama çok etkisi olduğunu düşünüyorum.
canım ben de iki yıldır sık sık idrar yolu enfeksiyonu oluyor..enfeksiyon olmadığı günler de hep bi batma yanma vs vs..çok çektim...sana önerilerim olucak..
bebek filan düşünmüyorsan 15 gün üst üste kiraz sapı kaynat
arada ısırgan otu çayı iç
ada çayı iç
yani otlar çok işe yarıyor..
son olarak da bunu hep ya vajinite filan da iyi gelir hem de idrar yolu enf na: her gün pamuğa biraz sirke damlat ve genital bölgeni bununla sil. özellikle idrar deliğini..çok faydasını görürsün.
günde en az 2.5 lt su iç
soğuk çaylar var ya ondan iç idrarı söktürüyor.
bi de neden bu kadar sık hastayız çünkü bağışıklığımız düşük bunun için de:
her gün bir kaşık keçiboynuzu pekmezi
bir kaşık kestane balı.
üç tane kuru kayısı.
ben böyle böyle bir hayli toparladım..i
yanı sıra yılda 2-3 kez idrar yolu enf geçirmek normalmiş.
vajinitten kastın nedir?mantar mı allerjik kökenli mi vsvs. gerçi sirkeli su çok iyi gelir. artı femfresh diye bi marka var watsonslarda satılıyor..genital bölge temizleyici. içindeki prebiyotik iyi geliyor. bi de bol yoğurt ye mantarı önler (prebiyotikli yoğurt ye)
bende bır ara cıse gıdemıyordum gelmıyordu hıc.gunde 2 defa wc gıdıyodum o kadar sey ıcmeme ragmen.ama gıttıgımdede yapıyorum mesela bıttı dıyorum yıkıyorum kendımı tam cıkıcam bı dhaa cısım gelıyo kesık kesık yapıyodum yani.bi çiş için 5 dk wcden cıkamıyodm.bu sorunu 4-5 ay yasadım ben.cok sınır bozucu arastırdım idrar yolu ıltıhabı olabılır yazıyodu nette.bıtkısel seyler denemek ıstedım ılac ıcmek ıstemedım bu yuzden doktora gitmedim.nette maydonoz suyunu buldum kaynatıp o ıgrenc kokuya ragmen tek seferde nefes almadan içiyodum.gercekten iyi geldi.bır hafta kadar bunu yaptım.sonrasında bir haftada sogan suyunun iyi geldiğini buldum netten sogan suyu maydonoza göre daha iyi kokusu yok en azından kaynayınca.ve içincede agzın kokmuyo cunku kaynamıs oluyo bir soganı 4 e böl kabuguyla birlikte yıka ve kaynat fokurdamaya baslayınca su o sekılde 2 dk boyunca kaynat kapat sonra ılık ılık iç ben böyle yaptım.bu sorundan kurtuldum sımdı normal insanlar gibi günde 5-6 kere wc gdebılıyorum ve kesık kesık çiş sorunumda olmuyo.düzene girdi.acık acık yazdım kusura bakmayın ama napim saglık buda sonucta yasadıgım sorunu anlatmam gerekıyodu sogan suyuyla maydonoz suyunun bana faydasını anlatabılmek için.bence denemelisin sende.ilaçtna iyidir yan etkısı yok en azından yalnız nette sogan suyunu bır haftadan fazla yapmayın bır hafta yapıp bır hafta ara verın yazıyordu buna dıkkat et canım.çok geçmiş olsun.
en çok merak ettiğim şeye cevap vermişsin soğan suyuna yani çok ama çok teşekkür ederim, maydonoz suyunu deniyorum kesinlikle bir faydası var bittikten sonra anlattığın şekilde soğan suyunu da deniycem, sanırım soğan suyu sadece idrar yolu için değil rahim ve vajina için de çok faydalı.. evet malesef açık açık yazmak zorunda kalıyoruz, sağlık meselesi olduğu için umarım kimse yadırgamaz ALLAH da günah yazmaz, çok teşekkür ederim..
bişey değil canım.yadırgayan olursada yadırgasın napim.saglık yanı herkesin basına gelebilir bu durum bu yüzden acık olmakta fayda görüyorum .evet sogan suyu vajına içinde faydalı mesela vajınada kist filan varsa onada iyi geliyomus.cocugu olmayanlarda içtiginde onada iyi geliyomus iltihabıda yok ediyo.inşallah faydasını görüceksın yalnız maydonozla ikisini aynı anda yapma belki bişey olur karısınca ıkısı bilmiyorum ben bu yuzden tek tek yapmıstım kendim.
ben de tek tek uygulamayı düşünüyorum canım kesinlikle, sana da bana da çok geçmiş olsun inşALLAH..
öncelikle geçmiş olsun, arkadaşlar çok güzel bilgiler vermişler yanlız temizleme jeli olarak doktorlar şu jeli öneriyor bende aldım bendede o bölgeye karşı acayip temizlik takıntısı var.
ve en memnun kaldığım en güzel ürün diyebilirim, birde doktorlar önerince içim rahat kullanıyorum.
kesinlikle seveceksin bunu
Eki Görüntüle 830944
ve birde ılık su iç suyunu normal değilde kaynatıp ılık iç çok faydasını göreceksin.
papatya çayıda içmen iyi gelecektir.
rica ederim, evet banyoda yıkıyorsun bildiğin intim jel ama diğerlerinden farkı ph dengesi seninle uyumlu olması bakteriye karşı savaşması.çok teşekkür ederim
ürün için de ayrıca teşekkürler çünkü ne alacağımı araştırıyordum ben de, banyoda yıkanırken kullanılıyor dimi ?
soğuk su içmiyorum ki zaten hep ılık içerim ben de suyu çok sevdiğim için soğuk içtiğimde anlamıyorum, bir kaç gündür çok az su içebildim midem bulanıyordu sanırım ondan da bu iki gündür hassasiyet gösterdi
ayy seyren cim çok teşekkür ederim çok güzel bilgiler bunlar, fazla temizlik bu bölgeye iyi gelmiyormuş zaten iyi mikropları da öldürüp daha çabuk enfeksiyon kapmasına neden oluyormuş bundan sonra o konuya çok dikkat edicem zaten. Saf su ve sabun yeterli olur heraldde, soğan sarımsak olmadan bir hayat düşünemem çok severim bulunduğum yerde de gayet doğal o küçük sarımsaklardan yetişiyor dediğin gibi her gün bir diş yutayım, kendimi sıcak tutmaya çalışıyorum canımm patik sezonu açtım diyebilirim.. çok teşekkür ederim tekrar, bir de soğan suyu varmış iyi gelen onu da iyice öğrenip uygulamayı düşünüyorum...
teşekkür ederim kızlar, bol bol su içmeye çalışıyor günde en az iki buçuk litre içerim zaten, maydonoz suyunu düzensiz olara denedim idrar yollarını temizliyormuş düzene sokuyorum yeni yeni, rahim için de maydonoz suyunun faydası var mıdır ki ? karnıbaharı ilk kez duydum onu da bir araştırayım.. peki karnıbahar idrar yolu için mi vajinit için mi faydalı ??
rica ederim, evet banyoda yıkıyorsun bildiğin intim jel ama diğerlerinden farkı ph dengesi seninle uyumlu olması bakteriye karşı savaşması.
bende çok araştırmıştım sebamed i ve diğerlerini kullandım hiç sevmedim sonunda bunu buldum ve kullandığımdan beri hiçbir sorunla karşılaşmadım.,
hem önleyici hem iyileştirici bir özelliği var.
bak özelliğinde şu yazısı var;
Vajinal hastaliklar olusmadan önce korunma; hastaliklar sirasinda ise; tedaviyi destekleme ve tedavi süresini kisaltma görevlerini üstleniyor.
dilerim sende memnun kalırsın ve sadece eczanelerde satılıyor zaten en doğrusu da bu
Çok geçmiş olu,sun kuzum,inşallah hemen şifa bulursun.Genital bölge,gözler,ağız içleri,kulak,göbek deliği gibi uzuvlar aşırı temizliğe karşı hassastırlar ve çok oynanmaya gelmezler.Oynayınca temiz olmaktan çok rahatsızlık getirirler.Kulaktaki biriken sarı kir diye tabir ettğimiz akıntıyı bile çok fazla temizlememek lazımdır.Özellikle kulak çöpleri çok sağlıksızdır.
Soğan suyu,maydanoz suyu ve yutulan bir diş sarımsak düzenli yapıldığı takdirde iltihap sökücüdür ve çok faydasını görürsün.
Adeti düzenler şişkinliği atar,iltihabı söker.
Ama en önemlisi ayakları sıcak tutmaktır.
Doğal sabun bulabilirsen hergün aklayıp paklamana gerek yok,
Wc de normal temizliğini banyoda ise sabun ile temizliğini yapıp çıkabilirsin canım
canım vallaha ne için bilmiyorum nette videoları var bi bak sen yineden iyi geldiğini duydum maydonozu düzene sok canım sabahları aç karna 1 bardak yeterli olur inşallah
ayrıca o karnıbahar suyunun kokusu varyaaaaaaaaaaaaa
çok çok kötü kokuyor burnumu tıkayıp öyle içiyordum ben ama kurtulmak için içiyordum sende iç canım kokusunu boşverrr
Bu hastalığın tedevisi çok dikkat etmek ne yaparsan yap yine tekrarlıyor pis hastalık..
ben doktora bide jel kullanayım mı diye sormuştum bana kullanma jelde oranın PH değerini bozuyormuş bakteriler daha çabuk ürüyormuş. banyo yaparken biraz temizlemek bile yetermiş hatta banyo sırasında oraya giden su köpük bile yetiyormuş..
canim aynen benimde tekrarlayan sorunum buydu kendimden gectim kucucuk kizimdada cikinca yurtdisinda ilgilenmiyorlar diye turkiyeye gittim sirf kizimin cani yanmasin o cok kucuk ben dayanamiyorum o nasil dayansin diye hic bir sey bulamadi turkiyede yapdirmadigimiz test kalmadihic pesini birakmadim kizim bir sekilde iyilesmeliydi o daha cocuk boyle gecmemeliydi en guzel yillari yine yurtdisinda cocuk doktoru buldum o buyuk hastaneye sevk etti bobreginin biri buyuk biri kucuk cikmis gittik ne testler yapildi bobrek susuz kalmis ondan kucuk cikmis temiz cikdi sonra bir klinige sevk ettiler kizimin sorunu cisini cok uzun tutmasi yeteri kadar sivi almamasi ustune ustelik banyo yaparken dus jeliyle ovmasi ordaki dr bayandan alllah razi olsun size 2 saatde bir haber veren saat verecegiz dedi kizima eger dediklerimi yapmazsam bobrek hastasi cocuklari gosterip ileride sende bunlardan biri olacaksin dedi kizim acayip korktu ilk olarak saati ayarlayip verdi 2 saat arayla kizimin cisi olsada olmasada gidecek acele etmiyecek kesik kesik cis yapmayacak full yapcak cisini su harici genetik bolge yikanmiyacak naylonlu hicbir urun giyilmeyecek ic camasiri yuksek isida yikanip utulencek herhafta duzenli herhangi bir sirkeyle sicaksu dolu kuvetin icinde oturulcak yine duzenli genetik bolge kremi verdi o uygulanacak gunde en az 2 litre su icilecek bunun 2 bardagi karbonatli olcak gerisi normal kizima bunlari yaparken aynilarini bende uyguladim rabbime sukurler olsun ana kiz kurtulduk kizimda kesinlikle kalmadi bende 1 yada 2kez tekrarladi ayni sekilde yaptim birdaha olmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?