Sürekli yemek yakıyorum

Yemek yaparken ocak başından ayrılmayın. Ben yemeklerim pişerken bile ocak başındayım. Hayatımda bir kere yemek yaktım. O da içeri geçip elime telefonu aldığımda oldu.

Geçici çözüm sunalım hemen, ocağın ateşini çok harlamayin, en kisikta olsun, unutma sorunu yatakta olduğunuz içinse yatağa uzanmayin. Kahve yapıp mutfakta oturun. Firindaysa fırının zamanlayıcısı varsa onu ayarlayın ya da telefona alarm kurun yemek kaç dakika sonra pisecekse mesela, dalgınlık yeni oluştuysa kan değerleriyle ilgili bir durum, ruhsal bir bunalım hali olabilir bir doktora görünün.

Bende çok unuturum 😅 alarm kurun hem daha kontrollü pisirirsiniz hemde tence tava tellemekle uğraşmassiniz.

en garantisi telefona alarm kurmak. iphone kullanıyorsanız hele, düğmeye bile basmaya gerek duymadan "hey siri, saat 14'e alarm kur" veya "hey siri, 15 dakika sonrasına alarm kur" diyebilirsiniz, alarm kurulmuş olacak. kronometre olarak da hey siri, 10 dk sonrası için sayaç kur" derseniz öyle de olur.

Hamile olabilirmisin 🤣
Bende hamileyken herşeyi unutuyordum
Yemek yakmadım çok ama tepsi yemeklerinde tuz ve yağı hep unutuyordum
Makarna yaparken tuz koymayı unutuyordum
Bi kerede cay ocaktayken altını açık unutup hastaneye gitmistim 😄
Benim hamileliklerde böyle unutkan geçti hep
Hatta odadan bişey almaya girdiğimde ne alacağımı unutuyordum geri dönüyordum 😁

Hamile olabilirmisin 🤣
Bende hamileyken herşeyi unutuyordum
Yemek yakmadım çok ama tepsi yemeklerinde tuz ve yağı hep unutuyordum
Makarna yaparken tuz koymayı unutuyordum
Bi kerede cay ocaktayken altını açık unutup hastaneye gitmistim 😄
Benim hamileliklerde böyle unutkan geçti hep
Hatta odadan bişey almaya girdiğimde ne alacağımı unutuyordum geri dönüyordum 😁
Reglim 😁.

Çözümü yemek yaparken telefonu ayarlamakta buldum. 20dk ayarlıyorum mesela. Yoksa benimde çok tencere yakmışlığım var.

Ben yatağa uzanıp telefonla takılıyorum. Her zaman yaptığım şey yemek aklımdan çıkmazdı. Ama artık dalıyorum hatta unutup uyuduğum oldu
Bu telefon milletin evini yıkacak der valide hz
Yemeğiniz pişene kadar telefonla boşanın 🥴

Benim annem gibi mutfakta kendine köşe yap:) mesela peteğin oraya oturma yastıkları ser,orada takıl telefonunla. Mutfaktan ayrılma. Ben yemek yaparken mutfaktan hiç çıkmam ya,eger fırına atmadiysam. Sıcak sıcak, ne güzel oda işte:)

bende eğer dalgınsam veya unuturum düşüncesi oluşursa lambasını açık bırakıyorum mutfağın bana hatırlatıyo açık ışık yemeği :)

Benim annem gibi mutfakta kendine köşe yap:) mesela peteğin oraya oturma yastıkları ser,orada takıl telefonunla. Mutfaktan ayrılma. Ben yemek yaparken mutfaktan hiç çıkmam ya,eger fırına atmadiysam. Sıcak sıcak, ne güzel oda işte:)
Mutfak düdük gibi 😁 alarm kurmaya başladım. Bu kez alarma gerek kalmadan hatırlıyorum. Geriliyorum galiba ne zaman çalacak diye. Sabahları kurduğum için kötü anılarımı deprestiriyor

Bazen kafam çok dolu olduğunda da böyle oluyor. Yemek yapmak dahil tüm eylemlerimi unutuyorum. Karıştırıyorum.

Bu aralar işler karışıksa sizde de böyle olmuş olabilir.

Birsey düşünüyor olabilirsin , yorgun olabilir ve dalgınlıktan odaklanma sorununa neden olabilir.

Olabilir yahu insanlık hali. Eşin tepki gösterince kendin de sorun var saymışin.. Ben normal buldum Şahsen.

Ben bazen yorgunluktan kalemim elimde olduğu halde kalem aradığım ve ya ayakkabım ayağımda olduğu halde ayakkabı aradığımı bilirim.
En son cocuk kucağımda ve ben çocuğum uyandımi diye odasına bakmaya gittim. Çünkü yorgunum dinlenmem lazım.

Back
X