Sürekli yoğurt yiyorum !

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Biliyorum şimdi bu da mı dert diyecksiniz :9: Ama kafamı kurcalamaya başladı bu iş. Hastalık falan mıdır diye.
Kızlar ben sürekli yoğurt yiyorum. Hele hele yemekleri yoğurt olmadan hiç yiyemiyorum. Son 2-3 yıldır var bu durum. Hatta küçükken hiç yemezmişim ama içimden sürekli yoğurt yemek geliyor.
Önce önemsemedim ama saçmalamaya başladım iyice. İyi bir şey yoğurt yemek ama fazlası sorun yaratır mı emin değilim.
Bir lokantaya falan gidince yemek siparişini vermeden önce mutlaka yoğurt istiyorum. İyice manyağa bağladım galiba. :17:
Yemeklerle, normal.. Normal yersem zaten 2-3 kaseden aşağısı kurtamıyor. :27: Önüme bir kasa çikolata yığsalar gider bir kase yoğurt alırım herhalde bilmiyorum..
Eve alınan yoğurt 2 güne dayanmıyor. Ve fark ettim ki yoğurt olmayınca yemek yiyesim de gelmiyor. Marketen alışveriş yaparken evde yoğurt var mı telaşı sarıyor beni. :9:
Sizce bir hastalık belirtisi falan mıdır ? :27:

Hatta şu an elimde bir kase yoğurt var. :17:

Son düzenleme:
ilk defa böyle bir şey duydum.. :D çok tatlısın bol bol kalsiyum alıyorsun işte zararı var mı bilemeyeceğim ama.... :D

:9: Afiyet olsun,benim yerime de tüket.Zira hiç sevmiyorum:9:
Süt ürünlerinin hepsini mi seviyorsun?
Peynir süt vs.

Son düzenleme:
Ne alaka canım
demek ki son 2-3 yıldır yoğurdu çok seviyorsun
bence hastalık belirtisi falan olamaz
saçma yani
ne olabilir ki yoğurt hastalığına mı yakalandın dicekler :1:
keyfine bak yoğurdunu ye :)

Son düzenleme:
Hatta geçen gün de annemle bütün yoğurtla tatlı yapmış, yiyecek kadar bırakmamış diye tartıştım. :9:
Kadın neye uğradığını şaşırdı. :27:

Vucudumda bir şeyin eksikliğinden kaynaklandığı için bu kadar istediğimi düşünüyordum ama canım başka şeyler de isterdi herhalde. Hatta demir mi ne eksikliğinden kağıt yiyenler var.
Bilemiyorum ki. :31:

Alışkanlığa dönüşüyor bence bir süre sonra..

Yoğurt değil de bende sütsüz birgün geçirmezdim önceden.. Önceden dediysem küçüklükten 24 yaşıma kadar.. Annemde sevinirdi bi daha getirim mi kızım derdi :9: Sevdiğim tek sağlıklı şey süttü çünkü.. Gerisi cips kola ıvır zıvır.. Onların yerine süte teşvik ederdi annem de beni..

24 yıl sonra ne mi oldu evlendim ve eşim sütü sevmiyor bende artık dolabı sadece süt içmek için açmıyorum.. Alıyorduk ben içiyorum diye ama azalta azalta sonra baktım bitiremez olmuşum 1 litreyi bile, dolapta süt bozuluyor.. Annemde yok her dakika sütün faydalarını anlatan :9: Kendiliğinden bırakıvermişim , şimdi şimdi farkediyorum..

Ama pişman değilim iyi ki de içmişim.. Süt ve süt ürünleri kemikler için çok iyi ( Ablamlardan uzunum ve onlar bunu süte bağlıyor :1: ) Hele belli bir yaştan sonra kadınların mutlaka bol tüketmesi gereken şeyler..

Son düzenleme:
yoğurt yiyenin içi ayna gibi olur derdi anneannem:9:

çok sağlıklı bir besin, hem fazla yağların yakımında da etkili:27:

takmayın kafanıza:34:

Son düzenleme:
Bende aynen böyleyim yoğurtsuz yemek asla yemem kahvaltıda bile yoğurt yiyorum iş yerimde :))

Keşke bende senin gibi olabilsem yoğurt konusunda :)

En güzelini yapıyosun :)

hadi ya bir ben kendimi bilirdim yoğurdu bu kadar çok seven tek değilmişim sevindim:)
bende kahvaltıda öğlende akşam hep yoğurt yerim bayılırım
hatta en çok sevdiğim çorbada yoğur çorbasıdır
en az 3 tabak içerim neredeyse benim de aklıma zaman zaman acaba zararı olur mu bana derdim
ama ben sütten nefret ederim ayran peynir yumurta ki en önemlisi yoğurt bayılırım
hatta yoğurt yerken üstüne muhakkak kırmızı pul biber dökerim

Tek ben değilmişim demekki. :9: Gören herkes çok fazla yiyorsun , :30: hastalık yapacak diyor.

-

Son düzenleme:
hadi ya bir ben kendimi bilirdim yoğurdu bu kadar çok seven tek değilmişim sevindim:)
bende kahvaltıda öğlende akşam hep yoğurt yerim bayılırım
hatta en çok sevdiğim çorba da yoğurt çorbasıdır
en az 3 tabak içerim neredeyse benim de aklıma zaman zaman acaba zararı olur mu bana derdim
ama ben sütten nefret ederim ayran peynir yumurta ki en önemlisi yoğurt bayılırım
hatta yoğurt yerken üstüne muhakkak kırmızı pul biber dökerim

Son düzenleme:
Gayet iyi yapıyorsunuz,bence devam...:34: Diğer besinleri vitaminleri de yeterince alıyorsanız,aneminiz de yoksa sorun yok...

Teyzem dalga geçiyormuş. Ben onlara gideceğim zaman eşine "Koş bizim yoğurtçu geliyormuş , markette ne kadar yoğurt varsa al da gel" diyormuş. :1:
Eniştem bir ara dalga geçiyordu eline yoğurt kovasını alıp "Bu öğün yeter mi" diyordu. :9:

-

Son düzenleme:
Afiyet olsun:1:
Bence evde kendin yapmayı öğren daha sağlıklı olur.Kilon varmı bilmiyorum ama yoğrut yağ yakar.Çok iyi derler.Ye bir şey olmaz:)

Afiyet olsun:1:
Bence evde kendin yapmayı öğren daha sağlıklı olur.Kilon varmı bilmiyorum ama yoğrut yağ yakar.Çok iyi derler.Ye bir şey olmaz:)

Düşünüyorum zaten. Bu böyle gitmez. :) Kilo için gerçekten yardımcı ama zamanla kemik hastalığı yapar diyenler var. :27:

Back
X